"Trojka"

Post Reply
Hakiz

#1101 Re: "Trojka"

Post by Hakiz »

_BataZiv_0809 wrote: 13/11/2024 20:48
skupljac_zeljeza wrote: 13/11/2024 20:09
_BataZiv_0809 wrote: 13/11/2024 16:22

Hehehehe
Šta ti je smiješno? Ovo tvoj Nikšić kojeg ovdje braniš do posljednjeg krvnog zrnca može samo sanjati....
Novalić komentarisao povećanje penzija od 11,1 posto:

– Time su omogućili Vladi Federacije BiH da ispuni obećanje o povećanju penzija od 1. januara za 11,1 posto. Želim obavijestiti penzionere da smo upravo održali hitnu sjednicu Vlade Federacije, te donijeli potrebnu odluku kako bi januarske penzije, uvećane za 11,1 posto, bile isplaćene na vrijeme. Ovo je najveći pojedinačni rast penzija u Federaciji BiH do sada. Raduje me da smo do ovog rješenja došli na vrijeme kako bismo našim penzionerima omogućili akontativnu isplatu. Danas im definitivno možemo i potvrditi da neće čekati – potvrdio je premijer.

Podsjetio je da su penzije u zadnjih deset mjeseci povećane četiri puta, što je značajno uticalo na poboljšanje položaja penzionera s obzirom na krizu povećanja cijena.
Dirljiva oda stanovniku Vojkovica
Da pitamo penzionere?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1102 Re: "Trojka"

Post by _BataZiv_0809 »

Pitaj ko ti brani
Hakiz

#1103 Re: "Trojka"

Post by Hakiz »

_BataZiv_0809 wrote: 13/11/2024 22:15 Pitaj ko ti brani
Sav si doskočicast.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1104 Re: "Trojka"

Post by _BataZiv_0809 »

Hakiz wrote: 13/11/2024 22:18
Sav si doskočicast.
Hvala
Znam
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1105 Re: "Trojka"

Post by JoseMujica »

pemanapemani wrote: 13/11/2024 22:07
JoseMujica wrote: 13/11/2024 21:57 Fadilu smo se smijali, podjebavali ga, a ispade on ekspert za Trenerka :roll:

sad gledaje ovu sliku i vičite:
Image
Nermineeeeeeeeeee, Nermineeeeee
Kako te bolan nije stid?

Razumijem da mrzis trojku i volis SBiH, ali ici ovako nisko i zajebavati se na ovaj nacin je bas dno dna.

Pa ovo je u maniru onih cetnickih navijaca Zvezde i Partizana sa transparentima o Srebrenici.
pa koga trebamo zvati....Pinokija...Ivicu i Maricu?

mjesec prošlo već su počeli bacat lopticu međusobno, a niko nije khurcem mrdno :-)

i to su činjenice, koje da vidiš niti trebaš nekoga mrziti, niti nekoga voliti...razumijem ja i da bi ti volio da se svi pravimo ludi i ne pitamo šta se radi, ali zapitaj se ti gdje će nas to dovesti?
Hakiz

#1106 Re: "Trojka"

Post by Hakiz »

_BataZiv_0809 wrote: 13/11/2024 22:22
Hakiz wrote: 13/11/2024 22:18
Sav si doskočicast.
Hvala
Znam
Rast penzija je loša stvar?

Ko zna, u ratu protiv SDA i penzioneri su legitiman živi štit trojke.

Doskočicarimo, je li tako :wink:
Vjecita_zavrzlama

#1107 Re: "Trojka"

Post by Vjecita_zavrzlama »

JoseMujica wrote: 13/11/2024 21:57 Fadilu smo se smijali, podjebavali ga, a ispade on ekspert za Trenerka :roll:

Image
Kako te bolan nije stid?

Razumijem da mrzis trojku i volis SBiH, ali ici ovako nisko i zajebavati se na ovaj nacin je bas dno dna.

Pa ovo je u maniru onih cetnickih navijaca Zvezde i Partizana sa transparentima o Srebrenici.
Od sda /sbih/df ne ocekuj bolje
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1108 Re: "Trojka"

Post by JoseMujica »

da od SDA se ne očekuje bolje, al se od ovih nafuranih kloceva očekivalo puno više...barem su se tako prodavali da znaju i da hoće :facepalm:
A_A_AKCIJA

#1109 Re: "Trojka"

Post by A_A_AKCIJA »

skupljac_zeljeza wrote: 13/11/2024 13:24 Fadil je nešto i radio i od tada je i stalo.
Jarane, Jel ti fakat misliš da su ovdje sve zlatne ribice i da ne pamtimo Fadila?

Fadil je samo na par projekata spalio milijardu KM:
Blok 7
Vranduk
Hranjen

Imao je izvršenje kapitalnih investicija od 25 %

Prodavao struju ispod cijene kada se vidjelo da dolazi nova vlada, samo da ih zavali.

U njegovom vaktu je BHTelecom pao na najniže grane, sklapali se poslovi sa Šmrkom dilerom droge.

Elektroprivreda napravila holding samo da spasi uhljebe u rudnicima, umjesto da ih otpusti.

Zrak i Binas doveo na rub stečaja, pa ih Trojka izvadila. Otjerao američke investitore iz Pobjede Goražde i zato dobio crnu listu, američku.

A sve to vrijeme imao šest firmi koje su radile sa namjenskom industrijom milione KM prometa, gdje je on odobravao grantove. Šest puta istu stvar ko Ramo Isak uradio, ali ste šutili i niste se čuli kukavice, jer je to Fadil, a sada pametujete.

Da ne spominjem milione za bolnicu u Mostaru, a qurčinu za Opću bolnicu u Sarajevu, jer im nije valjao direktor i jer je blacao sjenu na Sebiju i slične poganluke.

Šlag na tortu , laž nisam znao Fikru malinu, a selam Fadile poslao me Asim. Dokazano na sudu falsifikovao dokumente, ispravljali ugovore, podmetali druge, odbili zapadne respiratore... I najgore ubijali ljude respirstorima.

Jel ti misliš da smo toliko retardirani?
MAha

#1110 Re: "Trojka"

Post by MAha »

A_A_AKCIJA wrote: 13/11/2024 22:55
skupljac_zeljeza wrote: 13/11/2024 13:24 Fadil je nešto i radio i od tada je i stalo.
Jarane, Jel ti fakat misliš da su ovdje sve zlatne ribice i da ne pamtimo Fadila?

Blok 7
Vranduk
Hranjen

Imao je izvršenje kapitalnih investicija od 25 %

Prodavao struju ispod cijene kada se vidjelo da dolazi nova vlada, samo da ih zavali.

U njegovom vaktu je BHTelecom pao na najniže grane, sklapali se poslovi sa Šmrkom dilerom droge.

Elektroprivreda napravila holding samo da spasi uhljebe u rudnicima, umjesto da ih otpusti.

Zrak i Binas doveo na rub stečaja, pa ih Trojka izvadila. Otjerao američke investitore iz Pobjede Goražde i zato dobio crnu listu, američku.

A sve to vrijeme imao šest firmi koje su radile sa namjenskom industrijom milione KM prometa, gdje je on odobravao grantove. Šest puta istu stvar ko Ramo Isak uradio, ali ste šutili i niste se čuli kukavice, jer je to Fadil, a sada pametujete.

Da ne spominjem milione za bolnicu u Mostaru, a qurčinu za Opću bolnicu u Sarajevu, jer im nije valjao direktor i jer je blacao sjenu na Sebiju i slične poganluke.

Šlag na tortu , laž nisam znao Fikru malinu, a selam Fadile poslao me Asim. Dokazano na sudu falsifikovao dokumente, ispravljali ugovore, podmetali druge, odbili zapadne respiratore... I najgore ubijali ljude respirstorima.

Jel ti misliš da smo toliko retardirani?
Mislim da je sve manje vise tacno sto si naveo. Ovo za respiratore, ne znam. Tu je bio pritisak da se nesto poduzme, bio je fakat haos. Tu ne mislim da je zasluzio hapsanu, ne mislim da je omastio brke uopste. A na drugim stvarima, npr namjenska indsutrija, mislim da jeste pofino.
Ali ova sada garnitura, uzimajuci i sve direktore javnih preduzeca, ne radi ba nista. Hebenih 50 il kolko metara pruge nisu u stanju pocet radit vec mjesec i po. Nego lutaju (u stvari prave nas budalama), svi zajedno, igraju se ping ponga, i guzove izvlace. Novalic je bio svakakav al je bio, opet po mom misljenju mnogo sistematicniji, organizovaniji, po meni sposobniji premijer., pa i s9reman da podmetne ledja.
Trojka, kazu da su slozni, jesul al u qrcu. I hdz ih mota oko malog prsta.
Pruga, znali su da autoceste to nece uradit, niti moze, jednostavno po zakonu nisu nadlezni za to, iskljucivo zeljeznice fbih po clanu 3 Zakona o zelj fbih (forto je tu u pravu, i corava koka zrno ubode) ali i direktor zeljeznicaca i premijer htjeli prebacit sa sebe tu odgovornost, i to je npr forto u pravu. Al ni forto ne radi svoj poso ko ni ovi. Isto supljira i demagogiju prosipa, i pravi se da je opozicija. Ako si dio vlasti, a jesi, i to je kao tvoj kao resor i ti se si pito za upravu, pa jarane il uslovi smjenu ako je vec hoces podrskom vladi il ne kenjaj i ne bleji.Nicije tu maslo nije za ramazana.
Fiskalna reforma, smjehurija, nemam rijeci fakat. Nit znaju sta hoce nit kako to sto ne znaju sta, ce da urade. Pa onda naravno da ne znaju ni da prezentuju to sto ne znaju sta ce i niti kako ce. A taj ko je to kao smislio je uzasno smislio. Hiljadu ce tu problema bit.
Ne znaju, nemaju muda, znaci mozes ih branit ali jednostavno ne fercera jebaji ga.
Jedino gdje su nesto uradili, nije da je malo, je kanton sarajevo. Tu su napravili pomake. Ovo ostalo, k a t a s t r of a. Bilo kom pravo ne bilo, al je tako, po mom misljenju.
nauticamid

#1111 Re: "Trojka"

Post by nauticamid »

JoseMujica wrote: 13/11/2024 22:24

Image
Kako te bolan nije stid?

pa koga trebamo zvati....Pinokija...Ivicu i Maricu?

mjesec prošlo već su počeli bacat lopticu međusobno, a niko nije khurcem mrdno :-)

i to su činjenice, koje da vidiš niti trebaš nekoga mrziti, niti nekoga voliti...razumijem ja i da bi ti volio da se svi pravimo ludi i ne pitamo šta se radi, ali zapitaj se ti gdje će nas to dovesti?
Ma boli njih qrc za bilo cim. Vidis im botine kako odgovaraju kad ih se zacepi. Sve su to bolikurci koji su se docepali para i pozicija, a bili dosad realna bijeda i sad glume visinu neku a ne znaju gdje su suplji. Ko kad seljak skine one opanke i obuce cipele. Jadni mi sa njima.
mistek

#1112 Re: "Trojka"

Post by mistek »

Isto ko da je Fadil obezbijedio vakcine u rekordnom roku, pa ne znamo kakav je on u sličnim situacijama.

Kakav duel, Fadil-Neka, dno dna.
MAha

#1113 Re: "Trojka"

Post by MAha »

mistek wrote: 13/11/2024 23:48 Isto ko da je Fadil obezbijedio vakcine u rekordnom roku, pa ne znamo kakav je on u sličnim situacijama.

Kakav duel, Fadil-Neka, dno dna.
Ni jedan ne valjaju na svoj nacin. A Fadil jeste obezbjedio dosta toga u onoj ludnici, svjetskoj. A Neka (kako mu tepaju), ne moze naredit da se popravi 50 m pruge, a ne zavisi ni od kine ni od amerike ni od hrvatske ni od srbije. Imam osiecaj da ga svako pomalo vrti oko prsta, hdz, direktori jp, nema ni stav ni hrabrost a vala cini mi se ni neke sposobnosti prevelike.
U ovom duelu, ja glasam za Novalica. Ne mogu dusu gtijes8t da su isti lopovi (mislim po kolicini koja im se slila u djep, zajedno sa svim ostalim koji cine dio lanca- parlament, vlada, JP, privatnici oko njih) ali Fadil je bio sposobniji.
Last edited by MAha on 14/11/2024 00:19, edited 1 time in total.
anex
Nindža revizor
Grijem se na: čumur
Vozim: Scott i Kuga
Horoskop: imam

#1114 Re: "Trojka"

Post by anex »

Image
1 mjesec pauze.
Iako si zaslužio doživotno.
A_A_AKCIJA

#1115 Re: "Trojka"

Post by A_A_AKCIJA »

MAha wrote: 13/11/2024 23:36 Ali ova sada garnitura, uzimajuci i sve direktore javnih preduzeca, ne radi ba nista
O čemu ti?

Pa samo da su Binas i Zrak spasili, a jesu, šta očekivati za manje od dvije godine. Maj 2023 je preuzeta Vlada Federacije.

Jarane, nisu deset godina vlast, nego godinu ipo.
MAha

#1116 Re: "Trojka"

Post by MAha »

A_A_AKCIJA wrote: 14/11/2024 00:36
MAha wrote: 13/11/2024 23:36 Ali ova sada garnitura, uzimajuci i sve direktore javnih preduzeca, ne radi ba nista
O čemu ti?

Pa samo da su Binas i Zrak spasili, a jesu, šta očekivati za manje od dvije godine. Maj 2023 je preuzeta Vlada Federacije.

O onome sta napisah. Sda nije valjala, al da su ovi bolji, nisu vala. Po mnogo cemu gori. Pola.mandata. svaka cast ako su spasili zrak, to je dobro. No malo ie to malo druze.
Hakiz

#1117 Re: "Trojka"

Post by Hakiz »

Je li ono ode agentica kojoj je davno istekao mandat u Hag? Šmit ne ide, bit će zbog toga što će agentica umjesto njega rušiti presudu Kovačević. Trojka šuti.

Dobro je Čović istrenirao trojkaše.
A_A_AKCIJA

#1118 Re: "Trojka"

Post by A_A_AKCIJA »

MAha wrote: 14/11/2024 00:51
A_A_AKCIJA wrote: 14/11/2024 00:36
O čemu ti?

O onome sta napisah. Sda nije valjala, al da su ovi bolji, nisu vala. Po mnogo cemu gori. Pola.mandata. svaka cast ako su spasili zrak, to je dobro. No malo ie to malo druze.
Super, ti glasaj za Fadilove, ako su bili bolji.

Nemamo šta pričati pored argumenata, jer očito ne važi kod tebe.

Fadil je bio premijer OSAM godina a ti porediš to sa godinom ipo mandata. Lista stvari koje je zajebao je ogromna. Meni je milijarda golema, a tebi vidim nije.
Golemi su mi mrtvi od respiratora, golemo je da premijer laže i guli namjensku industriju, da sroza telekom i elektroprivredu.

Neozbiljan si.
HelaS

#1119 Re: "Trojka"

Post by HelaS »

A_A_AKCIJA wrote: 14/11/2024 00:55
MAha wrote: 14/11/2024 00:51
A_A_AKCIJA wrote: 14/11/2024 00:36 O čemu ti?

Super, ti glasaj za Fadilove, ako su bili bolji.

Nemamo šta pričati pored argumenata, jer očito ne važi kod tebe.

Fadil je bio premijer OSAM godina a ti porediš to sa godinom ipo mandata. Lista stvari koje je zajebao je ogromna. Meni je milijarda golema, a tebi vidim nije.
Golemi su mi mrtvi od respiratora, golemo je da premijer laže i guli namjensku industriju, da sroza telekom i elektroprivredu.

Neozbiljan si.
Napiši tu "listu stvari" po kojoj ćemo pamtiti Nikšića i Vladu mu. Po čemu ja bolje živim pod njegovom Vladom spram Vlade Fadila Vojkovića
A_A_AKCIJA

#1120 Re: "Trojka"

Post by A_A_AKCIJA »

HelaS wrote: 14/11/2024 01:06 Napiši tu "listu stvari
Binas
Zrak
Ostatak NI radi bolje, rekordni izvozi
Naknade za porodilje
Započeta fiskalna reforma
Dosta bolje izvršenje kapitalnih investicija u budžetu nego za Fadilova vakta

Najbitnije, nema afera

Malo je, ali nisu spičili milijardu, uništili firme ili ubijali ljude respiratorima.
A_A_AKCIJA

#1121 Re: "Trojka"

Post by A_A_AKCIJA »

A uvijek možemo napisati šta je to Fadil uradio za OSAM godina mandata pa usporediti.

Koje je njegovo postignuće?

Napisao sam šta je zajebao, onako iz glave na prvu. A da se zadubim ima još tri puta toliko.
MAha

#1122 Re: "Trojka"

Post by MAha »

A_A_AKCIJA wrote: 14/11/2024 01:16
HelaS wrote: 14/11/2024 01:06 Napiši tu "listu stvari
Binas
Zrak
Ostatak NI radi bolje, rekordni izvozi
Naknade za porodilje
Započeta fiskalna reforma
Dosta bolje izvršenje kapitalnih investicija u budžetu nego za Fadilova vakta

Najbitnije, nema afera

Malo je, ali nisu spičili milijardu, uništili firme ili ubijali ljude respiratorima.
Vidi, ne valjati da tako ocjenjujes ljude. Nemas npr bas informacije ko je prvi poceo dizat NI, neka i ekipa nrmaju nikakvr zasluge npr. Cuj zapoceta fiskalna reforma, mors da se sali, zrlim da vjerujrs da se salis. Bolje izvrsenje kapktalnih invesyicija- npr? Ubijali ljudr respiratorima, hesil bio ovdje tad? Znas kakav haos bio o protisak da se "nesto" uradi kad ciyav svihet nijr znao gdje goni (budimo malo realni hbg).
MAha

#1123 Re: "Trojka"

Post by MAha »

A_A_AKCIJA wrote: 14/11/2024 01:23 A uvijek možemo napisati šta je to Fadil uradio za OSAM godina mandata pa usporediti.

Koje je njegovo postignuće?

Napisao sam šta je zajebao, onako iz glave na prvu. A da se zadubim ima još tri puta toliko.
Ovi za to malo vremena sjebase privredu fbih, npr ne mogu popravit 50 m pruge od koje ovisi, slagacu 10-15gdpa i prave svaki dan milionske gubitke, doduse privredi, al ko hebe privredu, de da mi uradimo ko fol fiskalne reforme gdjr necemo smanjit namete nego mazat oci narodu podizuci naka famozna min primanja na teret privrede. De nek malo odvade od sebe il nek stisnu i pocnu radit poso i da urade kako treba, a ne suplje valjat i nabacivat poslove dobavljacima fisk uredjaja i softwera ( vidli od u dodika mu malog).
skupljac_zeljeza

#1124 Re: "Trojka"

Post by skupljac_zeljeza »

A_A_AKCIJA wrote: 13/11/2024 22:55

Blok 7
Vranduk
Hranjen
Ponijela te emocija. :mrgreen: Jesam li ja pričao o ovome što si ti naveo ili rješavanju problema koje su zadesili penzionere? Vrati se pa još jednom pročitaj. Čovjek se potrudio da ublaži udar na tu inače socijalno vrlo ugroženu populaciju. A o kompariranju je još rano. Što neko gore reče tek je par godina mandata mada imaju već sa više mjesta kritika. Pred nama su rebalansi budžeta i nacrti budžeta za '25. i bit će zanimljivi u kontekstu izjava kako para ima kada se namjenski troše. Federaciju čekaju promjene, volio bih radi sebe da ovi griješe...

aCme

#1125 Re: "Trojka"

Post by aCme »

Pomoz Bog

Image
Post Reply