SDP

pemanapemani

#72551 Re: SDP

Post by pemanapemani »

kakabanja213 wrote: 06/11/2024 22:07
pemanapemani wrote: 06/11/2024 21:37 Mostarcima prvenstveno HDZ, a onda i SDA 12 godina blokirali izbore.

Onda Bakir potpise mostarski sporazum i legitimno predstavljanje naroda.
Budu izbori i gradjani Mostara izaberu SDA i HDZ.
Onda budu Opci izbori i gradjani Mostara izaberu SDA i HDZ.
Onda opet budu lokalni izbori i opet mostarci izaberu HDZ i SDA. :shock: :-)

Onda pojedini gradjani Mostara krive Sarajevo, vlasti FBiH i Boga oca za svoju sumornu sudbinu.
Ljudi imaju intimne odnose sa HDZ 20 i kusur godina, a svi drugi krivi za to jebanje osim njih samih.
Cega su se likovi dosjetili, pa to je nevjerovatno.
Svasta si ti tu iznio. Moguce da je i tacno ali bi valjao nekim postom, cinjenicom potkrijepiti. Ili ti to onako, bacis kockice pa sta padne.
Cuj, valjalo bi nekom cinjenicom ptkrijepiti :o

Znaci ponovo iznosenje cinjenica-
12 godina bez izbora zbog samovolje HDZ

Bakir potpise mostarski sporazum i u njemu legitimno predstavljanje naroda.

Mostarci napokon imaju izbore i glasaju za SDA, koja je potpisala legitimno predstavljanje i koja je u talu sa HDZ, koji je 12 godina blokirao izbore. (Lokalni izbori 2020.)

Opci izbori 2022., proBiH mostarci glasaju za SDA.

Lokalni izbori 2024.- proBiH mostarci glasaju za SDA.

Onda proBiH mostarcima svako drugi kriv osim njih samih. Jebi ga, oni su posebni i u posebnom polozaju kao niko u BiH, ali njih pahuljice niko ne razumije i ne konta da oni jednostavno ne mogu biti krivi zbog situacije u kojoj se nalaze.

Ma hajte molim vas vise sa patetikom.
kakabanja213

#72553 Re: SDP

Post by kakabanja213 »

pemanapemani wrote: 06/11/2024 23:39
pemanapemani wrote: 06/11/2024 21:37 Mostarcima prvenstveno HDZ, a onda i SDA 12 godina blokirali izbore.

Onda pojedini gradjani Mostara krive Sarajevo, vlasti FBiH i Boga oca za svoju sumornu sudbinu.
Ljudi imaju intimne odnose sa HDZ 20 i kusur godina, a svi drugi krivi za to jebanje osim njih samih.
Svasta si ti tu iznio. Moguce da je i tacno ali bi valjao nekim postom, cinjenicom potkrijepiti. Ili ti to onako, bacis kockice pa sta padne.

Mostarci napokon imaju izbore i glasaju za SDA, koja je potpisala legitimno predstavljanje i koja je u talu sa HDZ, koji je 12 godina blokirao izbore. (Lokalni izbori 2020.)

Onda proBiH mostarcima svako drugi kriv osim njih samih. Jebi ga, oni su posebni i u posebnom polozaju kao niko u BiH, ali njih pahuljice niko ne razumije i ne konta da oni jednostavno ne mogu biti krivi zbog situacije u kojoj se nalaze.

Izgleda da sam te pogresno shvatio. Pomislio sam da se meni licno obracas u vezi prebacivanja krivice na Sarajevo, vladu FBiH.... Zbog te predpostavke sam i pisao o potkrepllivanju cinjenicama.
Medjutim to ne mijenja cinjenicu da je SDP nazovi socijaldemokratska stranka.
Last edited by kakabanja213 on 07/11/2024 00:13, edited 1 time in total.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#72554 Re: SDP

Post by PreWiBa »

pemanapemani wrote: 06/11/2024 23:39

Bolje da glasaju za SDP, pa da im izglasaju nazive Herceg-Bosne u Fejićevoj :lol:
PreWiBa

#72555 Re: SDP

Post by PreWiBa »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/sdp-ovc ... /241106190

I sad ja treba da glasam za ovo smeće od stranke, ne hvala.
Jednostavno, većinu SDP-ovaca čine kukavičja jaja.

I majketi vam, ne pokušavajte ovo objašnjavati ili ići u whataboutizam.
kakabanja213

#72556 Re: SDP

Post by kakabanja213 »

Hakiz wrote: 06/11/2024 22:52
kakabanja213 wrote: 06/11/2024 22:46
Hakiz wrote: 06/11/2024 22:24 Pita li iko te ljude zašto to rade?

Ili je "analiza" ovakva: Ja kažem da je SDA zlo, ljudi glasaju za SDA, ljudi su glupi. Ne moram ih pitati zašto to rade, znam ja i da ih ne pitam, glupi su,.

Da prestanemo pretpostavljati, pretpostavka je majka zajeba, nego da se ozbiljno ispita zbog čega ljudi koji su svjesni štete koju im neka vlast nosi opet glasaju za tu vlast. Čega se plaše? Zašto im opozicija toj vlasti nije primamljiva?

Nemojte sjediti u foteljama i pretpostavljati. Pitajte ljude.

Forumski analitičari :roll:
Hahah jasta nego ce Nermin i Vojin iz Touarega ispitivati zadto i kako. Oni su poslije ove tragedije u Jablanici uspjeli izgubiti izbore, a sve sto je bilo potrebno da se ovaj "socijademokrata" nacelnik u skladu sa navodnom ideologijom svoje stranke spusti medju narod i prvi stavi kacigu, obuce gumene cizme, uzme lopatu... Umjesto toga kralj se sakrivao od kamera 20 dana i svadjao sa lokalnim hodzama.
Znam da neće oni.

Mislio sam na forumske "analitičare". Na nas koji govorimo šta neko radi, a da toga nismo pitali "šta to radiš i zašto?". Mi bolje od njega znamo šta radi i zašto. Ne moramo pitati, sve znamo.

Znaju li Mostarci da SDA ne valja? Vjerujem da znaju.

Zašto, onda, za SDA glasaju? Pa, da ih pitamo?
To je izrazito komplikovano pitanje.
palermo

#72557 Re: SDP

Post by palermo »

kakabanja213 wrote: 07/11/2024 00:11
Hahah jasta nego ce Nermin i Vojin iz Touarega ispitivati zadto i kako. Oni su poslije ove tragedije u Jablanici uspjeli izgubiti izbore, a sve sto je bilo potrebno da se ovaj "socijademokrata" nacelnik u skladu sa navodnom ideologijom svoje stranke spusti medju narod i prvi stavi kacigu, obuce gumene cizme, uzme lopatu... Umjesto toga kralj se sakrivao od kamera 20 dana i svadjao sa lokalnim hodzama.
Znam da neće oni.

Mislio sam na forumske "analitičare". Na nas koji govorimo šta neko radi, a da toga nismo pitali "šta to radiš i zašto?". Mi bolje od njega znamo šta radi i zašto. Ne moramo pitati, sve znamo.

Bogami, zemo,.I nije tako komplikovano pitanje. I odgovor nije komplikovan. Al eto....
kakabanja213

#72558 Re: SDP

Post by kakabanja213 »

palermo wrote: 07/11/2024 00:22

Znam da neće oni.

Bogami, zemo,.I nije tako komplikovano pitanje. I odgovor nije komplikovan. Al eto....
Nisam siguran da imas jednostavan odgovor. Najlakse je reci "jedni" nas kao stite, a "drugi" nas kao izdaju. Apsolutno je nebitno ko su ti "jedni" a ko ti "drugi".
tramvajtrojka

#72559 Re: SDP

Post by tramvajtrojka »

sehohari wrote: 07/11/2024 00:09 https://www.klix.ba/vijesti/bih/sdp-ovc ... /241106190

pa kako ces za SDP glasati svakako kad nisi ovdje i da jesi i da su jedina stranka ti kao desnicar ne bi za SDP glasao ni u ludilu, ovo isto da kažeš glasao bi za cudicku ali :mrgreen:
Styling

#72560 Re: SDP

Post by Styling »

Znam da neće oni.

Nove “elektorske mape” i raspored glasanja su omogućili SDA i HDZ da uvijek imaju većinu u Mostaru.
aCme

#72561 Re: SDP

Post by aCme »

sehohari wrote: 07/11/2024 00:09 https://www.klix.ba/vijesti/bih/sdp-ovc ... /241106190

*ovna
kakabanja213

#72562 Re: SDP

Post by kakabanja213 »

Styling wrote: 07/11/2024 07:15

Znam da neće oni.

Nove “elektorske mape” i raspored glasanja su omogućili SDA i HDZ da uvijek imaju većinu u Mostaru.
Slazem se donekle ali nema te mape koja bi mogla ispraviti npr cinjenicu da je iz moje generacije tada "elitne" i hajmo reci progresivne srednje skole, iz 6 odjeljenja po 30-36 ucenika trenutno u Mostaru maximalno 15-20 ljudi, ako ne i manje.
Medjutim to je samo jedan mali dio odgovora. Slazem se da je SDA zajednonsa HDZ uspostavio ovakvo stanje, da ga stalno potpaljuje, ali sigurno je i do Trojke koja ne cini apsolutno nista da ga popravi. Recimo Forti je ok ili ga boli neka stvar sto npr. u Mostaru imas ulicu, A. Santica u kojoj na racunima za struju regularno dolazi RTV taksa, pa onda raskrsnicu, pjesacki prelaz i onda produzetak te ulice koja se isto zove, ali stanarima tog dijela iste ulice na racunu za struju ne dolazi RTV taksa. U toj ulici se nalazi i srednja skola (saobracajna) koja ima duple nastavnike za jutarnju i za poslijepodnevnu smjenu , duplog psihologa, duplog direktora jer u jednoj smjeni saobracajnu skolu pohadjaju bosnjacka a u drugoj hrvatska djeca. A to je samo jedan mali, bas mali detalj stanja u Mostaru. Postoji takvih na desetine. I naravno sve te odnose su uspostavile SDA i HDZ. Medjutim nikome iz Trojke, ni Elmedinu, ni Edinu, a pogotovo ne Nerminu , jebiga on je zaduzio Touarega, ne pada na pamet da tu bilo sta mijenja.
I onda im nije jasno kako pobjedjuje SDA. Pa jebemu mater, uspjeli su mene odvratiti od izbora, mene koji sam izlazio na svake do sada i na kojima su svaki put do sada dobijali glas mene i moje porodice. Ali jebo nas i nasih 4 5 glasova.
Novak20

#72563 Re: SDP

Post by Novak20 »

Tri glasa ispred SDP BiH u Skupštini RS ne znače ništa osim formalnog protivljenja odlukama koje usvaja većina.

Rezultat bi bio isti i da su esdepeovcii glasali protiv brisanja naziva BiH iz akata proisteklih na osnovu Anexa 8 što bi bilo u redu i u skladu sa usvojenim političko- etničkim refleksom tipa "za šta su oni mi moramo biti protiv" ili " u čemu oni vide korist mi moramo vidjeti štetu".

Prema tome, SDP u RS je žestoko i neoprostivo pogriješio najviše prema svojim biračima i prema sebi jer će ih birači zbog toga kazniti.

Ako za dvije godine ne zaborave što se desilo. :D

E sada kada je to pitanje oko glasanja riješeno, kada se ne brani SDP žrtveni jarac, nadam se da nema whataboutisma u tekstu koji slijedi i koji pokazuje sav naš jad o kojem se neće pričati jer nije dovoljno jednostavan prostom navijačkom umu u povezivanju uzroka i posljedica. :D

U svakom slučaju, bilo ili ne bilo whataboutisma, ovo je dobro znati pa onda donositi sud.

https://klix.ba/kako-je-kapidzic-post ... enika-bih/
Kako je Kapidžić postao dio velike izdaje Bakira Izetbegovića: Hronologija uništenja Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika BiH
Osim što je svojim potpisom i saglasnošću na odluku Predsjedništva BiH 25.maja 2016. godine izbacio dvoje stranih stručnjaka iz ove komisije,a koji su do tada faktički bili garant kvalitetnog i funkcionalnog rada ove komisije, Izetbegović je omogućio entitetsko glasanje u tom tijelu, a u konačnici i imenovanje političkih i podobnih članova, među kojima je i njegov kadar iz SDA i prijatelj Faruk Kapidžić.
Izetbegović nikada nije ni u Parlamentu BiH, a bilo je takvih njemu upućenih pitanja, a ni javnosti objasnio zbog čega je glasao za i potpisao pogubnu odluku o Komisiji za očuvanje nacionalnih spomenika BiH s kojom je naprasno izbacio strance i onemogućio im rad u toj Komisiji iako njihovo članstvo u tom tijelu propisuje Aneks osam Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Da bi se bolje razumjela situacija do koje je doveo Izetbegović treba podsjetiti da je Komisija za očuvanje nacionalnih spomenika po ustrojstvu i načinu odlučivanja sve do 2016. godine bila slična Ustavnom sudu BiH. U svom članstvu je imala tri domaća i dva međunarodna stručnjaka izuzetnih kvalifikacija i stručnosti. Odluke su donošene većinom glasova od četiri člana koji je uvijek uključivao i glas jednog stranog člana čime se dodatno osiguravao balans i nezavisnost u odlučivanju.

Inače, ingerencije nad radom Komisije je 2001. godine preuzelo Predsjedništvo BiH koje je tada donijelo odluke s kojima je definirano imenovanje i rad članova koje je Predsjedništvo imenovalo na pet godina uz mogućnost reizbora.
U tajnosti i evidentno osmišljenom planu, Izetbegović, Čović i Ivanić su ubrzo odlučili izbaciti Ahunbay i Cherry iz Komisije i na taj način prekršiti Dejtonski sporazum.

Do toga je i došlo na sjednici Predsjedništva BiH 25. maja 2016.godine kada je donesena odluka da se prof. dr. Zeynep Ahunbay i prof. dr. Martin Cherry razrješavaju dužnosti međunarodnih članova Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika BiH, a nije donesena odluka o imenovanju njihovih nasljednika.

Na istoj sjednici Predsjedništvo BiH donosi i odluku da se mijenja način odlučivanja u Komisiji i to da odluke moraju biti donesene sa tri glasa i s konsenzusom domaćih članova. Obje ove odluke, kako je vidljivo iz objave u Službenom glasniku od 7. juna 2016. godine potpisao je Bakir Izetbegović, u to vrijeme predsjedavajući Predsjedništva BiH.
No, činjenica da se sad zna da postoji odluka o tome da članovi Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika imaju status imenovanih osoba, po zakonu te osobe sprečava da istovremeno budu i izabrani zvaničnici.

I Kapidžić i Mikulić su u sukobu interesa

Ovaj podatak izbija svaki adut Faruku Kapidžiću, članu Komisije koji se neosnovanim i politikantskim izgovorima brani od odluke Ureda za borbu protiv korupcije i kontrolu kvaliteta KS da je u sukobu interesa, jer je istovremeno i član Komisije i zastupnik SDA u Skupštini KS.

I ne samo Kapidžić, nego je u sukobu interes i Zoran Mikulić koji je istovremeno i član Komisije i zastupnik DF-a u Skupštini Hercegovačko- neretvanskog kantona.

Svakako treba podsjetiti da je sadašnje članove Komisije 2021. godine imenovalo Predsjedništvo BiH u sazivu Milorad Dodik, Šefik Džaferović i Željko Komšić.
putokaz1

#72564 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Welcome Redzo :bih:
PreWiBa

#72565 Re: SDP

Post by PreWiBa »

tramvajtrojka wrote: 07/11/2024 05:08

pa kako ces za SDP glasati svakako kad nisi ovdje i da jesi i da su jedina stranka ti kao desnicar ne bi za SDP glasao ni u ludilu, ovo isto da kažeš glasao bi za cudicku ali :mrgreen:
Ja sam prije svega za pro-državnu politiku, nemam neki jasan svjetonazor ko bi tu sada uticao na odabir stranke.

Ali interesantno je kako na ovo niko ništa ne piše.
Četnički plaćenici.
drug_profi

#72566 Re: SDP

Post by drug_profi »

Ja ne znam šta bih rekao za slučaj da je odluka u skladu sa DMS, a protiv mojih političkih pogleda.
DMS je omča oko vrata i jedini način da se nešto pomakne naprijed, da se udaljimo od konflikta.
Smrdljiva riba koju moramo pojesti.
Druga je opcija blokirati sve što nam nije po ćeifu, iako je po DMS.

I opet ne znam kako bih ja glasao da sam na njihovom mjestu. Savjest bi mi govorila jedno, razum nesto drugo.
PreWiBa

#72567 Re: SDP

Post by PreWiBa »

Jadna vaša savjest.

Tako će i sutra biti kada se Dodiku "vraćaju nadležnosti", ipak je tako po Dejtonu.

Gadiljivo svakom normalnom insanu.
Haris.ba

#72568 Re: SDP

Post by Haris.ba »

sehohari wrote: 08/11/2024 09:53 Jadna vaša savjest.

Tako će i sutra biti kada se Dodiku "vraćaju nadležnosti", ipak je tako po Dejtonu.

Pa ako to znaci podjelu pdv i vojsku FBiH. Sutra da potpisem.
drug_profi

#72569 Re: SDP

Post by drug_profi »

Vidi nešto.
Jadna je i vaša savjest.
Iz 1001 razloga.
Ako ćemo već pljuvat jedni po drugim, zeleni termiti su tu donji za vjeke vjekova.
Na to dodaj zelenog termita koji iz diajspore meni kreira vlast i uslove života, podiže cijene nekretnina itd.

Šta bi za tu savjest neko rekao?
PreWiBa

#72570 Re: SDP

Post by PreWiBa »

Haris.ba wrote: 08/11/2024 09:56

Pa ako to znaci podjelu pdv i vojsku FBiH. Sutra da potpisem.
Ne znam za PDV, ali mislim da od vojske FBiH ništa ne bi.imali.
Hrvati bi sve blokirali.
Iskreno rečeno, to jedina stvar gdje bi na 3.
PreWiBa

#72571 Re: SDP

Post by PreWiBa »

drug_profi wrote: 08/11/2024 09:57

Vidi nešto.
Jadna je i vaša savjest.
Iz 1001 razloga.
Ako ćemo već pljuvat jedni po drugim, zeleni termiti su tu donji za vjeke vjekova.
Na to dodaj zelenog termita koji iz diajspore meni kreira vlast i uslove života, podiže cijene nekretnina itd.

Šta bi za tu savjest neko rekao?
To što ti svim silama ovdje braniš SDP ne znači da ja isto mislim za SDA
drug_profi

#72572 Re: SDP

Post by drug_profi »

Branim SDP?
To ti tako želiš da vidiš.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#72573 Re: SDP

Post by _BataZiv_0809 »

drug_profi wrote: 08/11/2024 09:57

Vidi nešto.
Jadna je i vaša savjest.
Iz 1001 razloga.
Taman tako
El_comadante

#72574 Re: SDP

Post by El_comadante »

Redžo Lemezan novi član SDPa. Samo da konstatujem.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#72575 Re: SDP

Post by Bobi »

Post Reply