TEMU u BiH - sve o tome

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Dzontra_Volta

#2251 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by Dzontra_Volta »

Upravo dobio paket. Dostavio mi Skytec Express. :?
dixi5

#2252 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by dixi5 »

DaysleepeR wrote: 05/11/2024 10:42 Za šta uopšte služi ta naprava?
Box?

Nikada ali nikada vise se necu oslanjati na sistem televizora, jer svaki uspori. Budzet verzija firesticka je bolja od svakog sistema TV. Dobro malio pretjerutjem, ali nije daleko od istine.

Vise o boxu https://www.youtube.com/watch?v=sABDBYbu6Qc

Ja box koristim kao prjenosnu multimediju. Instlairam eon, netflix etc i u ruksak, gdje idem ako zatreba TV samo ustekam stick u HDMI i imam kao i kuci. Zato i ne volim ove velike boxove koje ne mogu da prenosim

Idealno je imati nvidia shields i firestick. Prvo kao fiksni uredjaj za tv, drugo za prenosni.
DaysleepeR

#2253 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by DaysleepeR »

Veće brze pošte angažuju manje za dostave kada ne mogu stići.
Jutro sam vidio kombi Sky Expressa punog TEMU paketa.
Sasvim normalna stvar.

Ono što je bitno da se posao shvata ozbiljno i da se gleda da se paketi dostave na vrijeme.
Ko dostavlja nije ni bitno.
Nemojte se iznenaditi ako dođe kombi i kurir bez ikakvih brendinga, ima puno podvozara koji rade posao za brze pošte.
Naravno to je gubitak para za one koji imaju ugovor sa TEMU-om, ali opet, pokazuje ozbiljnost da se ispoštuju rokovi.
DaysleepeR

#2254 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by DaysleepeR »

dixi5 wrote: 05/11/2024 10:48
Box?

Nikada ali nikada vise se necu oslanjati na sistem televizora, jer svaki uspori. Budzet verzija firesticka je bolja od svakog sistema TV. Dobro malio pretjerutjem, ali nije daleko od istine.

Ja box koristim kao prjenosnu multimediju. Instlairam eon, netflix etc i u ruksak, gdje idem ako zatreba TV samo ustekam stick u HDMI i imam kao i kuci. Zato i ne volim ove velike boxove koje ne mogu da prenosim

Idealno je imati nvidia shields i firestick. Prvo kao fiksni uredjaj za tv, drugo za prenosni.
Znači kao prenosni uređaj za streaming servise?

Nema mogućnost nekih TV kanala i slično?

Recimo SKY?
dixi5

#2255 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by dixi5 »

DaysleepeR wrote: 05/11/2024 10:50 Nema mogućnost nekih TV kanala i slično?
Ako je besplatan program, instalacijom aplikacije, mozes gledati, no niti jedan taj uredjaj ne dolazi s kanalima. Omogucuje ti da gledas kanale, ali se ti za iste moras snaci.

Najbolja iptv opcija koju korisitm godinama je tvviet. Na stick i box instaliram tvviet (placa se) i gledam nase kanale gdje god, samo daj interneta.

Nekome je dovoljan samo eon, ali eto tvviet ima kombinaciju arena i sk, ali i sky kanala.
DaysleepeR

#2256 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by DaysleepeR »

dixi5 wrote: 05/11/2024 10:54
DaysleepeR wrote: 05/11/2024 10:50 Nema mogućnost nekih TV kanala i slično?
Ako je besplatan program, instalacijom aplikacije, mozes gledati, no niti jedan taj uredjaj ne dolazi s kanalima. Omogucuje ti da gledas kanale, ali se ti za iste moras snaci.

Najbolja iptv opcija koju korisitm godinama je tvviet. Na stick i box instaliram tvviet (placa se) i gledam nase kanale gdje god, samo daj interneta.

Nekome je dovoljan samo eon, ali eto tvviet ima kombinaciju arena i sk, ali i sky kanala.
OK, tnx.
splinter

#2257 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by splinter »

bubobih wrote: 05/11/2024 10:41
dixi5 wrote: 05/11/2024 10:39
Emojti wrote: 05/11/2024 01:54 Niko ne kaze da ne rade kako treba, vec da imaju backdoor.
Eto xiaomi nema backdoor. Daj manite se blacklist serije i teorija zavjera. Danas obicni monitor ima "backdore" i salje hrpu podataka na servere svoje kompanije. Evo recimo, upravo taj xiaomi.

Kineskih boxova ima odlicnih, no ovaj s linka mislim da nije. Smatram da je bolje uzeti firestick za te novce.
Eto probam trebao bi stici kod dostavljaca nekog je pa ce valdja biti tu za dan dva i ide odmah custom rom na njega. Za iptva je sigurno dobar, ovde valjaju neke po fb i ostalim reklamama kao 50km 6 8 giga rama a taj box se uopste ne pravi s toliko rama kad ga uzmes očitaš pravo stanje rama ima ili 512 ili gigu. Prevara zesca.
Solidan je ovo box za koji si postavio link. Transpeed je sasvim ok model, također oni prodaju na i na Alibabi i Aliexpresu i dosta su kvalitetni i poprilično fer, ukoliko se pojavi problem prihvate reklamaciju bez problema. Stvarno nenam zamjerke. Još nek uzmeš ovaj 4/64 model, ništa ti bolje ni treba, Allwiner 618 chipset je za sasvim dovoljan za kućnu upotrebu, čak nema potrebe da ganjaš Amlogic.
Ali ovdje ima jedan drugi problem. Temu često mijenja cijene, gotovo na dnevnoj bazi. Ovakav isti sam ja uzeo prije 15 dana i bio je 15 KM jeftiniji. Tu moraš obratiti pažnju, jer možeš izgubiti 15-20 KM ovisno o cijeni , a da realno nisi morao.
bubobih
Grijem se na: plutonij-239 (239Pu)
Vozim: NCC-1701-D
Horoskop: Elf

#2258 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by bubobih »

dixi5 wrote: 05/11/2024 10:48
Box?

Nvidia je top al je par stoja
nagibSA

#2259 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by nagibSA »

I ja imam viet godinama. Nemam iptv kod nasih provajdera, samo internet. Pored mi boxa (1 ili 2 svejedno) nemas sta gledati te 'kineske' boxeve. Nisam pristalica stapica sa usb napajanjem.
bubobih

#2260 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by bubobih »

splinter wrote: 05/11/2024 10:58
dixi5 wrote: 05/11/2024 10:39

Eto xiaomi nema backdoor. Daj manite se blacklist serije i teorija zavjera. Danas obicni monitor ima "backdore" i salje hrpu podataka na servere svoje kompanije. Evo recimo, upravo taj xiaomi.

Kineskih boxova ima odlicnih, no ovaj s linka mislim da nije. Smatram da je bolje uzeti firestick za te novce.
Eto probam trebao bi stici kod dostavljaca nekog je pa ce valdja biti tu za dan dva i ide odmah custom rom na njega. Za iptva je sigurno dobar, ovde valjaju neke po fb i ostalim reklamama kao 50km 6 8 giga rama a taj box se uopste ne pravi s toliko rama kad ga uzmes očitaš pravo stanje rama ima ili 512 ili gigu. Prevara zesca.
Solidan je ovo box za koji si postavio link. Transpeed je sasvim ok model, također oni prodaju na i na Alibabi i Aliexpresu i dosta su kvalitetni i poprilično fer, ukoliko se pojavi problem prihvate reklamaciju bez problema. Stvarno nenam zamjerke. Još nek uzmeš ovaj 4/64 model, ništa ti bolje ni treba, Allwiner 618 chipset je za sasvim dovoljan za kućnu upotrebu, čak nema potrebe da ganjaš Amlogic.
Ali ovdje ima jedan drugi problem. Temu često mijenja cijene, gotovo na dnevnoj bazi. Ovakav isti sam ja uzeo prije 15 dana i bio je 15 KM jeftiniji. Tu moraš obratiti pažnju, jer možeš izgubiti 15-20 KM ovisno o cijeni , a da realno nisi morao.
Oslanjam se na transpeed kao marku da ce valjati. Mada realno ono nije ni bitno uzeo da probam posto sam jako mnogo proturio boxova raznih modela marki pa i nn modela nije mi nesto jako bitno. Vise da testiram i da 4gb sam uzeo. A oko cijene pa gledam ga mjesec i uvjek je 47-55km tako da ono odlucio sam uzmi pa sta bude.

No pojaviše se jos neki do 50km
https://share.temu.com/EPjkwHa4WsA
https://share.temu.com/MuHBQd1PiaA

Isključivo gledam 4 i vise rama

Evo i stik za kolegu koji je pominjao stikove
https://share.temu.com/epeWUSSpsdA
dixi5

#2261 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by dixi5 »

bubobih wrote: 05/11/2024 11:05 Evo i stik za kolegu koji je pominjao stikove
Stick samo amazon.

Obicni 20$
Spoiler
Show
4K 28$
Spoiler
Show
Za blackfriday ce biti i jefitnij, naruciti na kupiglobal i onda u BIH. Ili ako se ima kakve rodbine po EU :D

Zasto ovaj stick? Zato sto je provjeren i stvarno dobro radi, pa cak i za stick.
splinter

#2262 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by splinter »

bubobih wrote: 05/11/2024 11:05
Oslanjam se na transpeed kao marku da ce valjati. Mada realno ono nije ni bitno uzeo da probam posto sam jako mnogo proturio boxova raznih modela marki pa i nn modela nije mi nesto jako bitno. Vise da testiram i da 4gb sam uzeo. A oko cijene pa gledam ga mjesec i uvjek je 47-55km tako da ono odlucio sam uzmi pa sta bude.

O tome ti i govorim, treba pratiti cijene , možeš dosta uštediti.
Ovaj Tanix ima slične performanse kao i Transpeed, isti chipset prije svega, a ovaj H96 Max V11 sa RK 3118 chipsetom je realno slabiji ali opet dovolajn za kućne upotrebe.
Što s tiče stickova, samo gledati sa Amlogic chipsetom i 2/16, ali toga na Temu još nema.
Dinostula

#2263 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by Dinostula »

Ipak postoji razlog zasto je ovo sve ovako jeftino uzimao sam usb preko ebay ne znam da li je trajao 10 dana a platio oko 8$ tako da elektronika im nije bas pouzdana. :D
bubobih

#2264 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by bubobih »

Dinostula wrote: 05/11/2024 11:14 Ipak postoji razlog zasto je ovo sve ovako jeftino uzimao sam usb preko ebay ne znam da li je trajao 10 dana a platio oko 8$ tako da elektronika im nije bas pouzdana. :D
Ja sam isto znao uzeti smece usb pa neke koji su samo fat32 pa ovakve onakve ali sam i par komada extra brze i dobre uzeo. Tipa na aliju bio je kodak ov, top usb i jos neke. Znaci treba gledati pogotovo cekati brendirane stvari na akcijama
bubobih

#2265 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by bubobih »

splinter wrote: 05/11/2024 11:12
bubobih wrote: 05/11/2024 11:05

O tome ti i govorim, treba pratiti cijene , možeš dosta uštediti.
Ovaj Tanix ima slične performanse kao i Transpeed, isti chipset prije svega, a ovaj H96 Max V11 sa RK 3118 chipsetom je realno slabiji ali opet dovolajn za kućne upotrebe.
Što s tiče stickova, samo gledati sa Amlogic chipsetom i 2/16, ali toga na Temu još nema.
Hvala na detaljnoj analizi vjerujem da ce koristiti i drugima ovdje.
nagibSA

#2266 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by nagibSA »

Sta ti vrijede chipsetovi i ostali qrtzi ako uredjaj nije certifikovan, nema netflixa i brojnih servisa. Igrati igrice? Bolje uzeti provjeren box nesto malo vise platiti, i imati sve u jednom.
PlusSA

#2267 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by PlusSA »

Dzontra_Volta wrote: 05/11/2024 10:46 Upravo dobio paket. Dostavio mi Skytec Express. :?
cuj i oni su dobili temu pošiljke, koja brza pošta nema temu pakete A2B Express.
Del_Boy1

#2268 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by Del_Boy1 »

PlusSA wrote: 05/11/2024 11:32
Dzontra_Volta wrote: 05/11/2024 10:46 Upravo dobio paket. Dostavio mi Skytec Express. :?
cuj i oni su dobili temu pošiljke, koja brza pošta nema temu pakete A2B Express.
Evo i meni su oni dostavili.
splinter

#2269 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by splinter »

nagibSA wrote: 05/11/2024 11:25 Sta ti vrijede chipsetovi i ostali qrtzi ako uredjaj nije certifikovan, nema netflixa i brojnih servisa. Igrati igrice? Bolje uzeti provjeren box nesto malo vise platiti, i imati sve u jednom.
Chipset je osnova svega, jer neće niko Amlogic novije generacije ili Allwiner od serije H 618 ugrađivati u neke kante od boxova. Osim toga govorimo o brendiranim boxovima (npr Tanix ili Transpeed) i svi imaju sve pobrojano već instalirano, a u cijeni do nekih 25 - 35 USD. Ovdje ih doduše prodaju i dosta skuplje, međutim govorimo o cijeni na Temu, ALi i sl)
Na koncu, za te pare svakako nećeš uzeti Beelink GT King ili Nvidiu Shield.
@bubobih :thumbup:
PlusSA

#2270 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by PlusSA »

Del_Boy1 wrote: 05/11/2024 11:34
PlusSA wrote: 05/11/2024 11:32
Evo i meni su oni dostavili.
jel vam ima broj pošiljke na sajtu pracenja Skytec Express
nagibSA

#2271 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by nagibSA »

splinter wrote: 05/11/2024 11:35
nagibSA wrote: 05/11/2024 11:25 Sta ti vrijede chipsetovi i ostali qrtzi ako uredjaj nije certifikovan, nema netflixa i brojnih servisa. Igrati igrice? Bolje uzeti provjeren box nesto malo vise platiti, i imati sve u jednom.
Chipset je osnova svega, jer neće niko Amlogic novije generacije ili Allwiner od serije H 618 ugrađivati u neke kante od boxova. Osim toga govorimo o brendiranim boxovima (npr Tanix ili Transpeed) i svi imaju sve pobrojano već instalirano, a u cijeni do nekih 25 - 35 USD. Ovdje ih doduše prodaju i dosta skuplje, međutim govorimo o cijeni na Temu, ALi i sl)
Ima instaliran a da li radi :D Pa o tome i pisu u komentarima na Temu bas za te boxeve, ne mogu sad screenshot rsditi. Isto tako neki pisu da nije dual band iako pise. Klasicni kinezi i njihove specifikacije. Meni pisali Android 13 na multimediji za auto a ono android 8, ram isto nigdje veze ni cpu sa realnoscu itd.

Sranje na kvadrst poredeci sa mi boxom po svemu. Ne mozes tako usko gledsti, pa software je vise od pola vrijednosti uredjaja.

Muslim meni je svejedno kupuj sta hoces...lp :sax:
Quaresma

#2272 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by Quaresma »

bubobih wrote: 05/11/2024 06:46
Prvo svaki put stavljam proveren rom. Drugo toliko su opasni kao i huawei i tiktok koje su ili zele blok. Naravno da ima laznjaka svakakvih pa milijardu ipo je kineza, kod nas 3 miliona ljudi pa puna drzava prevaranata. Ali to je mozda 1-10% max. A kod ovog na videu sve je loše sve nevalja. Poziva se na pinganje servera za update firmwarea. Nista konkretno rekao nije ili dokazao. Prazna prica.
gdje nalazis romove za ove uredjaje? da i mi sebi mozemo flashati iste.

a sta cemo sa ovima sto reklamiraju 4gb rama a ono u stvarnosti imaju 2?
crnivrag

#2273 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by crnivrag »

PlusSA wrote: 05/11/2024 11:38 jel vam ima broj pošiljke na sajtu pracenja Skytec Express
Meni nema, iako piše na TEMU-u da je danas predana kuriru na dostavu, samo ne znam kojem.

Provjerio sam tracking broj kod svih brzih pošti u BiH, i nema ga nigdje.

Samo naravno ne mogu provjeriti u BH Pošti jer broj ne može da stane u tracking polje.
splinter

#2274 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by splinter »

nagibSA wrote: 05/11/2024 11:50
splinter wrote: 05/11/2024 11:35
Ima instaliran a da li radi :D Pa o tome i pisu u komentarima na Temu bas za te boxeve, ne mogu sad screenshot rsditi. Isto tako neki pisu da nije dual band iako pise. Klasicni kinezi i njihove specifikacije. Meni pisali Android 13 na multimediji za auto a ono android 8, ram isto nigdje veze ni cpu sa realnoscu itd.

Sranje na kvadrst poredeci sa mi boxom po svemu. Ne mozes tako usko gledsti, pa software je vise od pola vrijednosti uredjaja.

Muslim meni je svejedno kupuj sta hoces...lp :sax:
Pa i nisam pisao za sve nego za one koje sam osobno isprobao i provjerio kako radi.
Također, upravo je hardware uvjet da se određeni software može uopće pokrenuti i adekvatno koristiti.
Da se prodaje svašta, prodaje se. Da treba biti oprezan, treba. I ja sam se u početku znao naletiti. Danas više ne ili vrlo rijetko
splinter

#2275 Re: TEMU u BiH - sve o tome

Post by splinter »

Quaresma wrote: 05/11/2024 11:54
bubobih wrote: 05/11/2024 06:46
Prvo svaki put stavljam proveren rom. Drugo toliko su opasni kao i huawei i tiktok koje su ili zele blok. Naravno da ima laznjaka svakakvih pa milijardu ipo je kineza, kod nas 3 miliona ljudi pa puna drzava prevaranata. Ali to je mozda 1-10% max. A kod ovog na videu sve je loše sve nevalja. Poziva se na pinganje servera za update firmwarea. Nista konkretno rekao nije ili dokazao. Prazna prica.
gdje nalazis romove za ove uredjaje? da i mi sebi mozemo flashati iste.

a sta cemo sa ovima sto reklamiraju 4gb rama a ono u stvarnosti imaju 2?
Ideš na settings pa na storage i dobiješ info. Ali da bi bio 100 % siguran, instaliraj AIda 32
Post Reply