Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Velkoski wrote: ↑04/11/2024 12:33
pa svako dizlo ima dpf problem, novo, staro, nebitno
da ali brte kada pregazi 200k naravno da ce auto imati problema a ne samo sa dpf...
ebvo ja sam vozio 2 ili 3 dizela nikad u zivotu nisam imao problema sa dpfilterom. ma ni jednu tu regeneraciju nisam docekao.
Pa ne vadi se DPF tako da se izreže i stavi cijev.
DPF delete ide otvaranje "lonca" i razbijanje keramičkog saća, koje se onda u komadima vadi i onda se lonac zavari ponovo i to ti je. Izvađena keramika je neiskoristiva i bezvrijedna.
Naravno uz ovo obavezno ide i softwareski ukidanje.
Važno je da jedno bez drugog ne ide, i obrnuto.
Ako je motor ispravan (dizne i ostalo), te ako se pošteno uradi delete EGR-a i DPF-a i softwareski i hardwareski onda uz zadržavanje klasičnog katalizatora auto ne dimi, ne puši, ne trza, ne smrdi, ne troši više itd.
O nevidljivim česticama nema riječi tipa pm2.5 i pm10 koje su kancerogene i katastrofalne za nas i za okoliš, jebiga njih ne vidiš, one su tihi ubica.
Kao što muzuri reče, za ljude koji idu jednom do dva puta godišnje na put duži od 200km, a ostatak godine ide pos'o-kuća i eventualno granap i vrtić, samo atmo benzinac i bogteveselio.
Pa kako se onda voze, nije da ih nema na cestama...?
Ne vidis ti dobro to su duhovi...
Pitam druga automehaničara, kupio zeni C3 sa "zloglasnim" VTi motorom. Trosio ulje, kupio ga jeftino, a i slabo ga hoce zbog price sa raznih foruma. Problem karike, glupo konstruirane. Rastavio motor, zamjenio karike, kad je vec sve rastavljeno uradio i glavu, novi digtung, razvod i ulje. Sve napravio za 1000 KM. Kaze miran sam 100k, to zena nece preci ni za 10 godina.
Dok drugi bjeze, ja cu se navozati sa njim. Izasao ga 7000, auto vrijedi 10ak hiljada
Pa kako se onda voze, nije da ih nema na cestama...?
Ne vidis ti dobro to su duhovi...
Pitam druga automehaničara, kupio zeni C3 sa "zloglasnim" VTi motorom. Trosio ulje, kupio ga jeftino, a i slabo ga hoce zbog price sa raznih foruma. Problem karike, glupo konstruirane. Rastavio motor, zamjenio karike, kad je vec sve rastavljeno uradio i glavu, novi digtung, razvod i ulje. Sve napravio za 1000 KM. Kaze miran sam 100k, to zena nece preci ni za 10 godina.
Dok drugi bjeze, ja cu se navozati sa njim. Izasao ga 7000, auto vrijedi 10ak hiljada