Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
-
neki
#22276 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Da li je neko posljednjih dana išao na Barice?
Jesu li završili rekonstrukciju ceste?
Jesu li završili rekonstrukciju ceste?
-
r_faruk
-
noviclan
#22278 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
- Haris.ba
#22279 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Kaze Steta nije jos ni idejni projekat raspisan za cestu od novog tunela na izlazu u Hotonj prema Vogosci. 
-
HelaS
#22280 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Pa koji je smisao gradnje ovog tunela, ako je jedna njegova strana isprojektovana, a za drugu ne postoji ni skica
U kojoj je fazi ovaj tunel. Ima li uopšte radova i radnika na gradilištu? Ima li novca? Koji su rokovi? Penali?
Možda Šteta čeka opće izbore 2026. da u oktobru otvori ovu cestu pa da zatraži bolju političku poziciju
-
izbjeglica_iz_besmisla
#22281 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
E cirkusa, stvarno. Mislim da il nemajubpara (sto zapravo znamo), ili stimaju za pred izbore, ili oboje.
Treba ih isprozivati za ovu glupost, dobar posao ne nekim drugim projektima ih ne treba amnestirati od amaterskih poteza kao sve oko ovog tunela ili generalno prve transferzale.
Treba ih isprozivati za ovu glupost, dobar posao ne nekim drugim projektima ih ne treba amnestirati od amaterskih poteza kao sve oko ovog tunela ili generalno prve transferzale.
-
El_comadante
#22282 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Kad bi sve završili do tunela 2026 bilo bi odlično.
- mayab
#22283 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Iskreno , sit sam "dobrih" stvari , koji ne vode nikuda i nemaju zapravo ni početak ni kraj 
- Haris.ba
#22284 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Odgovara nacelnikPoštovani načelniče, s obzirom da sam i kao član Savjeta MZ Alipašin Most 1 na sljedećoj sjednici želio iznijeti stavove građana ulica Hekim Oglu Alipaše i Hameda Buljubašića, ne mogu da se ne uključim u ovu aktuelnu, ali i veoma urgentnu tematiku.
Živim u ulici Hekim Oglu Alipaše i smatram da su građani dvije pomenute ulice, zajedno sa stanovnicima zgrada u našem naselju najviše pretrprile radovima koji se izvode nekoliko godina. Ništa nam ne donosi razvlačenje pameti oko toga ko je kriv i zašto mi toliko godina vozimo po makadamu, svake godine mijenjamo gume na automobilima, vozimo sporednim ulicama, trpimo druga oštećenja na vozilima i još mnogo toga. Šta smo na kraju dobili? Dobili smo to da sada na sreću ulazimo u kružni tok u suprotan smjer kretanja vozila, kršeći osnovna pravila saobraćaja. Smatram da se kružni tok nije trebao ni otvoriti dok se sigurnosne mjere nisu dovele do kraja. Kružni tok je jako velik, velike brzine se ostvaruju i pri izlazu sa kružnog toka u naselje Boljakov Potok postoji ogromna mogućnost da dođe do nesreća. Ako se to desi, kasno će biti popravljati situaciju. Vjerovatno neko nije shvatio važnost ulice Hekim Oglu Alipaše koja spaja naselje Boljakov Potok sa naseljem Buća Potok preko ulice Irfana Ljubijankića i ne zna koliko se ova ulica u suštini koristi svakodnevno.
Zar je bilo najbolje rješenje da se svi automobili dovedu tik pred školu i da pred školom u jutarnjim i poslijepodnevnim satima imamo najveći "čep"? Najbolje rješenje je bilo dodatno uključenje za ove ulice, smatram da je bilo dovoljno prostora i za dio ceste koji je planiran da vodi ispod kružnog iz tog pravca i za direktno uključenje u kružni.
Da budemo jasni, sve ovo što iznose građani su dobronamjerni stavovi, želimo da se nađe najbolje rješenje i upozoravamo da će se desiti ozbiljni problemi ako se brzo ne riješi ovo pitanje. S druge strane, ako se ne desi rješenje problema, građani će sigurno poduzeti sve potrebne mjere da se izbore za normalno funkcioniranje saobraćaja na pomenutoj lokaciji.
Pozivam Vas i Vaše saradnike da iznesete konačni plan i rješenje ove situacije kako bi bili sigurni da nećemo doći u veće probleme.
Svakako, bilo bi dobro da se i ministar Šteta oglasi, evo zadatka iz predmeta SAOBRAĆAJ. Slikanje u predizbornoj kampanji mu je dobro išlo, da vidimo kako pristupa realnim problemima.
Hamza Alibegovic mislim da ste u pravu sto se tice prikljucenje iz pravca ulica Hekim Oglu Alipase i Hameda Buljubasica, da bi bilo bolje imati direktan prikljucak. Licno cu traziti da projektanti sagledaju tu mogucnost. A ovdje je problem sto projektovano rjesenje nije zavrseno, sto su radovi veoma spori, objasanjavao sam to vise puta. Opcina nije direktno potpisnik ugivora sa izvodjacem radova pa su nam ruke vezane da tu nesto ubrazamo. Da smo to bili mi davno bi se zavrsio kompletan projekat sa svim pratecim prilazima kako za vozila tako i za pjesake. Ali necemo se nigdje odmaci niti ostaviti taj projekat nedovrsen. U petak je planiran sastanak sa izvodjacem radova i direkcijom za ceste na temu dinamike zavrsetka radova. Sve je to moglo biti zavrseno ljetos jos prije pocetka skolske godine. Opcina je radila prikljucak za ambulantu sa gornje strane skole i posao je zavrsen, ali ovo mozemo samo da apelujemo, molimo, trazimo kao i vi..
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#22285 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
velike brzine se ostvaruju
- nivla
#22286 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
vidi se da je struka pisala dopis
-
Naslovnica
#22287 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ko je i šta je nama Hekim Oglu Alipaša pa ima ulicu u Sarajevu?!
Jebote...
- bitanga_sa_otesa
#22288 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
to je nas bratNaslovnica wrote: ↑03/11/2024 09:28
Jebote...
![]()
ko god je ostadose bez ukljuĆenja na kruzni
-
Naslovnica
#22289 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Prvi autohtoni bosanski bruda, doduše Turčin, ali nećemo biti sitničavibitanga_sa_otesa wrote: ↑03/11/2024 09:30to je nas bratNaslovnica wrote: ↑03/11/2024 09:28
Jebote...
![]()
![]()
ko god je ostadose bez ukljuĆenja na kruzni![]()
![]()
![]()
- Haris.ba
#22290 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Pa zaguglaj brate. Kontam ja da se sve kod nas obesmisljava. I da se nesta sto ima i trunke osmanskog odmah sumnjici...Naslovnica wrote: ↑03/11/2024 09:28Ko je i šta je nama Hekim Oglu Alipaša pa ima ulicu u Sarajevu?!
Jebote...
![]()
Bio bosanski vezir koji je komandovao vojskom u Boju pod Banja Lukom. Sto je taj boj bitan, e ne znam sta da ti dalje kazem....
Poenta valjda da treba na cestoizgradnji i kako se kod nas projektuje, daju prijetnje vlasti, vlast pristaje na zahtjeve gradjana mimo struke....
Last edited by Haris.ba on 03/11/2024 09:37, edited 2 times in total.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#22291 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Prije se zvala partizanske stazeNaslovnica wrote: ↑03/11/2024 09:28Ko je i šta je nama Hekim Oglu Alipaša pa ima ulicu u Sarajevu?!
Jebote...
![]()
Nema vise partizana
I vako se projektuje, zvao neko iz Hekima treba nam prikljucak, dajte im prikljucak
A sad jest fkt guzva u boljakovom, bude ujutro do mercatora
Prilaz KT nije jos gotov sa te strane, treba se nasuti do trafostanice jbt
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#22292 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Napravite seljacki drum ko na M17 samo naprijed 
-
BadBoy
#22293 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
NaĆelnik je top, maher za ovaj PR. Zna ekstra pokupiti kajmak i okititi se tuđim radom kad treba, ali isto tako čim nešto ne valja, zna se oprati "ovaj projekat ne radi Općina, nije do nas, mi samo apelujemo"...
Očito prolazi kod ovakvog naroda koji bi najviše volio da cijeli grad izgleda ko Safeta Zajke. Jedna ulica, sve kuće nađiđane sa strane sa direktnim izlazom na cestu.
Očito prolazi kod ovakvog naroda koji bi najviše volio da cijeli grad izgleda ko Safeta Zajke. Jedna ulica, sve kuće nađiđane sa strane sa direktnim izlazom na cestu.
-
Naslovnica
#22294 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Pa zaguglo sam, osmanlija nakav, niti se ovdje rodio niti preselio. Ratov'o na bosanskoj zemlji, bosanci ginuli za sultana u Stambolu i još dobio bruda ulicu.Haris.ba wrote: ↑03/11/2024 09:33Pa zaguglaj brate. Kontam ja da se sve kod nas obesmisljava. I da se nesta sto ima i trunke osmanskog odmah sumnjici...Naslovnica wrote: ↑03/11/2024 09:28Ko je i šta je nama Hekim Oglu Alipaša pa ima ulicu u Sarajevu?!
Jebote...
![]()
Bio bosanski vezir koji je komandovao vojskom u Boju pod Banja Lukom. Sto je taj boj bitan, e ne znam sta da ti dalje kazem....
Poenta valjda da treba na cestoizgradnji i kako se kod nas projektuje, daju prijetnje vlasti, vlast pristaje na zahtjeve gradjana mimo struke....
Ne sumnjiči se sve što ima osmanskog u sebi, niti više nego ono što ima austrougarskog ili bilo kakvog agresorskog u sebi.
Stranac taman k'o što je bio i nazi general Aleksander Lohr.
S tim da Lohr nije dobio ulicu
- Tvrtko II Kotromanić
#22295 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Tebi je banjalucka bitka 1737. nebitna?Naslovnica wrote: ↑03/11/2024 10:01Pa zaguglo sam, osmanlija nakav, niti se ovdje rodio niti preselio. Ratov'o na bosanskoj zemlji, bosanci ginuli za sultana u Stambolu i još dobio bruda ulicu.Haris.ba wrote: ↑03/11/2024 09:33Pa zaguglaj brate. Kontam ja da se sve kod nas obesmisljava. I da se nesta sto ima i trunke osmanskog odmah sumnjici...Naslovnica wrote: ↑03/11/2024 09:28
Jebote...
![]()
Ne sumnjiči se sve što ima osmanskog u sebi, niti više nego ono što ima austrougarskog ili bilo kakvog agresorskog u sebi.
![]()
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#22296 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Bio za bosnu = dobar
Ko i blaz
Ko i blaz
- bitanga_sa_otesa
#22297 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
i meni je,kao i tebi ,sta cemo sad?
-
Naslovnica
#22298 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Realno, zašto bi mi bila bitna neka bitka koja se desila prije 287 godina?!Tvrtko II Kotromanić wrote: ↑03/11/2024 10:46Tebi je banjalucka bitka 1737. nebitna?Naslovnica wrote: ↑03/11/2024 10:01Pa zaguglo sam, osmanlija nakav, niti se ovdje rodio niti preselio. Ratov'o na bosanskoj zemlji, bosanci ginuli za sultana u Stambolu i još dobio bruda ulicu.Haris.ba wrote: ↑03/11/2024 09:33
Pa zaguglaj brate. Kontam ja da se sve kod nas obesmisljava. I da se nesta sto ima i trunke osmanskog odmah sumnjici...
![]()
Da ironija bude veća, to me pita Kotromanić...
-
neki
#22299 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ko nas je ono ovdje slagao da neće biti ležećih na rekonstruisanom bulevaru na Dobrinji??

- Tvrtko II Kotromanić
#22300 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Da je bio drugačiji ishod ove bitke nas ovdje ne bi bilo kontasNaslovnica wrote: ↑03/11/2024 11:28Realno, zašto bi mi bila bitna neka bitka koja se desila prije 287 godina?!Tvrtko II Kotromanić wrote: ↑03/11/2024 10:46Tebi je banjalucka bitka 1737. nebitna?Naslovnica wrote: ↑03/11/2024 10:01
Pa zaguglo sam, osmanlija nakav, niti se ovdje rodio niti preselio. Ratov'o na bosanskoj zemlji, bosanci ginuli za sultana u Stambolu i još dobio bruda ulicu.
![]()
Da ironija bude veća, to me pita Kotromanić...![]()
![]()
Mislim, ne kontas, mada ne to ne iznenađuje
Ona historia magistra vitae est kod nas se baš i nije primila