Ukrajina
- madner
#210676 Re: Ukrajina
Vrlo moguce da je bilo slanja ljudi na sigurne pozicije pa ih sada prebacuju u pjesadiju jer imaju veliki visak tehnicara i medicanara. Ali trebalo bi odraditi malo i obuke a ne samo ljude poslati na prvu liniju.
Analitika se bavi predvidjanjem buducih zbivanja, ako imas trenutno stanje i znas da svaki mjesec Rusija vise dodaje na vagu od Ukraine, znas da se nesto mora promjeniti ili ce rezultat biti sve gori i gori.
Analitika se bavi predvidjanjem buducih zbivanja, ako imas trenutno stanje i znas da svaki mjesec Rusija vise dodaje na vagu od Ukraine, znas da se nesto mora promjeniti ili ce rezultat biti sve gori i gori.
-
sumirprimus
#210677 Re: Ukrajina
Ne pricaju oni o tome nego regularne medicinare , doktore, ljude za pvo baterijama i slicno salju na liniju ko prasinare, a komande ne diraju . U prilog Marija navodi likove koji su vec poginuli .madner wrote: ↑02/11/2024 17:54 Vrlo moguce da je bilo slanja ljudi na sigurne pozicije pa ih sada prebacuju u pjesadiju jer imaju veliki visak tehnicara i medicanara. Ali trebalo bi odraditi malo i obuke a ne samo ljude poslati na prvu liniju.
Naravno da ce biti gori ako im fali ljudi a nema opste mobilizacije. Samo povecavaju minus
-
sumirprimus
#210678 Re: Ukrajina
Za to vrijeme je poslao najspremniji jedinice u rusiju hehe.
-
sumirprimus
#210679 Re: Ukrajina
Madjar praši standardno sve uz videodokumentaciju
- Čitalac
#210680 Re: Ukrajina
Rusi su u oktobru lansirali 1908 Shaheda, 40 % više nego u septembru, kaže ukrajinski šef diplomatije Andrii Sybiha.
"Rusija pojačava teror. Zemlja agresor ukupno je tijekom rujna protiv Ukrajine upotrijebila 1331 bespilotnu letjelicu Shahed. To je oko 44 drona dnevno. Tijekom listopada, Ruska Federacija je napala Ukrajinu sa 1908 dronova Shahed, oko 62 drona dnevno. Dajte nam dozvolu da pogodimo njihove baze i skladišta u Rusiji. Dopustite partnerima da ih presretnu na našem nebu. Uklonite sva ograničenja zaštite života od terora", rekao je Sybiha.
-
sumirprimus
#210681 Re: Ukrajina
60ak dnevno, sad udaraju i po kijvu. Kazu povucena pvo na linije . Prije ce biti nedostaje municije
- alijagoro
#210682 Re: Ukrajina
Bas puno dronova a moras ih gadjati sa skupljim raketama,plus po ovoj statistici imaju ih sve vise i viseČitalac wrote: ↑02/11/2024 19:57 Rusi su u oktobru lansirali 1908 Shaheda, 40 % više nego u septembru, kaže ukrajinski šef diplomatije Andrii Sybiha.
"Rusija pojačava teror. Zemlja agresor ukupno je tijekom rujna protiv Ukrajine upotrijebila 1331 bespilotnu letjelicu Shahed. To je oko 44 drona dnevno. Tijekom listopada, Ruska Federacija je napala Ukrajinu sa 1908 dronova Shahed, oko 62 drona dnevno. Dajte nam dozvolu da pogodimo njihove baze i skladišta u Rusiji. Dopustite partnerima da ih presretnu na našem nebu. Uklonite sva ograničenja zaštite života od terora", rekao je Sybiha.
- Čitalac
#210683 Re: Ukrajina
Žorin: Situacija složena, treba nam brza reakcija, nije mi jasno zašto ovo rade...
Maksim Žorin, zamjenik zapovjednika Treće jurišne brigade:
Budući da je situacija na fronti prilično složena, potrebno je riješiti probleme u vojsci i potrebno ih je riješiti odmah. Sada nam ne trebaju nove brigade, moramo popuniti stare! Među borbenim brigadama teško je naći onu koja je popunjena više od 40%. Istodobno se stalno stvaraju nove postrojbe, koje imaju osoblje bez ikakvog iskustva, nemaju časnike, a trebaju oružje i potporu od nule.
Umjesto integracije novih boraca u postojeću borbenu brigadu, dio ljudstva se ubacuje u novoformirane jedinice. Zbog toga ne mogu izvršavati borbene zadaće na normalnoj razini. Stavljaju se pod zapovjedništvo drugih brigada, što samo stvara nove probleme, jer je njima teško upravljati. Ne mogu razumjeti zašto se ovo radi. Imam samo pretpostavku - možda je nekome isplativo zaraditi na tome, zato se i lobira za ovaj format. Umjesto toga, format stvaranja divizija i podizanja iskusnih brigada na tu razinu nikako da zaživi.
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#210684 Re: Ukrajina
Navodno večina komponenti se počela praviti u rusiji i sma proces sklapanja. Na stranu što nas ovdje neki filuju sa informacijama da je u zombilandu sve stalo. Sveopšta magla ili niko da pita kako na oborenim šahidima na komponentama nema više Iranskih hijeroglifa nego je ruska čirilica. I sad Iranci dsotavljaju dosta toga ali nedovoljno za potrebe malog ćelavog iz kremlja. Licemjerje zapada polako dolazi na naplatu. Dok se natiću u finansiranju genocida i agresije na Siriju i Liban sve manje šalju za Ukrajinu. Nije da ne obečavaju ali...alijagoro wrote: ↑02/11/2024 21:20Bas puno dronova a moras ih gadjati sa skupljim raketama,plus po ovoj statistici imaju ih sve vise i viseČitalac wrote: ↑02/11/2024 19:57 Rusi su u oktobru lansirali 1908 Shaheda, 40 % više nego u septembru, kaže ukrajinski šef diplomatije Andrii Sybiha.
-
sumirprimus
#210685 Re: Ukrajina
Većina, ćirilica, natiču(
nadolaze ), obećavaju ... Jebte profulo skoro svaki afrikat
Dalje nisam ni pratio jer nije bilo govora o, pričo mi komšija, ili čuo sam u tramvaju.
Dalje nisam ni pratio jer nije bilo govora o, pričo mi komšija, ili čuo sam u tramvaju.
- Ironmen
#210686 Re: Ukrajina
Kako je lijepo i citko bilo citati teme na forumu mjesec dana bez tvog spamovanja i valjanja gluposti na skoro svim temema.sumirprimus wrote: ↑02/11/2024 22:33 Većina, ćirilica, natiču(nadolaze ), obećavaju ... Jebte profulo skoro svaki afrikat
![]()
Dalje nisam ni pratio jer nije bilo govora o, pričo mi komšija, ili čuo sam u tramvaju.![]()
-
sumirprimus
#210687 Re: Ukrajina
Naravno, mogli ste se valjati u svojoj proiranskoj i hamas hezbola nepismenoj propagandi neometanoIronmen wrote: ↑02/11/2024 22:38Kako je lijepo i citko bilo citati teme na forumu mjesec dana bez tvog spamovanja i valjanja gluposti na skoro svim temema.sumirprimus wrote: ↑02/11/2024 22:33 Većina, ćirilica, natiču(nadolaze ), obećavaju ... Jebte profulo skoro svaki afrikat
![]()
Dalje nisam ni pratio jer nije bilo govora o, pričo mi komšija, ili čuo sam u tramvaju.![]()
Ne mogu da razlucim izmedj tebe i armana, slicna supljane ne mres maket
Last edited by sumirprimus on 02/11/2024 22:41, edited 1 time in total.
- Ironmen
#210688 Re: Ukrajina
Danas 90 sehida samo na Kijev ispaljeno u jutarnjim satima 61 su oborena ostali su pogodili neke mete, vecinom stambene zgrade 2 mrtvih 11 ranjenih, u padu su artiljerijske granete i rakete svih vrsta.alijagoro wrote: ↑02/11/2024 21:20Bas puno dronova a moras ih gadjati sa skupljim raketama,plus po ovoj statistici imaju ih sve vise i viseČitalac wrote: ↑02/11/2024 19:57 Rusi su u oktobru lansirali 1908 Shaheda, 40 % više nego u septembru, kaže ukrajinski šef diplomatije Andrii Sybiha.
-
sumirprimus
#210689 Re: Ukrajina
Jos jedan ruski nacist, kazu biJo i kod uvazenog doktora asada, ovog sto ga podrzavaju i bosnjacki islamisti hehe
Strasan bub za ruske naciste i njihove simpatizere sirom planete od bliskog istoka irana do bosne
Sve je to isto ba ,i treba se okrenut istoku hehe
- alijagoro
#210690 Re: Ukrajina
Iranske letece kosilice su game changeri kao i himars za ukrajinu kad su ih tek dobili
- video
#210691 Re: Ukrajina
Jasta su.
Cuj poredi Himars sa ovim kosilicama.
Kao sto su bile haubice sa Butila koje su bjesomicno tukle po SA.
Isti qrac
Pobise civile i nista vise
Cuj poredi Himars sa ovim kosilicama.
Kao sto su bile haubice sa Butila koje su bjesomicno tukle po SA.
Isti qrac
Pobise civile i nista vise
- madner
#210692 Re: Ukrajina
Istrosili su PVO, omogucili su Rusiji da pogodi energetska postrojenja Ukraine, sami udari su najmanji efekat.
-
MMM1977
#210693 Re: Ukrajina
Jbt Ukrajinci iznose javno sve detalje, Rusi samo treba da čitaju ukrajinske portale i znaju gdje treba udariti. U Kijevu se svi ponašaju kao da nije rat, nigdje mobilizacije, redovna politička prepucavanja, svi okrivljuju nekog drugog.
Ne izgleda dobro, hajde da i ja malo kukam, vikend je.
Ne izgleda dobro, hajde da i ja malo kukam, vikend je.
- arman1
#210694 Re: Ukrajina
Lijepo je maštati ali rat je zahebana rabota. Nije ovo ispali sjekiricu (taomahawk) na Iračke balvane i zaspi sa visina tonama bombi.alijagoro wrote: ↑02/11/2024 22:44Iranske letece kosilice su game changeri kao i himars za ukrajinu kad su ih tek dobili
Ovdje se sukobljavaju vojske koje se mogu porediti. Neki uživaju u bubovima i roštiljanju rutalja, a s druge strane ima masa snimaka s posljednjim momentima momaka koji brane svoje. Sve to što ispale rusi negdje i padne, a nije da ne ciljaju.
Zapitajte se kako je nekom na liniji kad mu ta kosilica probrunda iznad glave i krene prema najmilijim. 94. sam s linije gledao kako razvaljuju zgradu u kojoj su mi bili roditelji. Komšija iz stana ispod je bukvalno nestao.
Nedavno sam naletio na snimak gdje na nekom trgu prezentuju zapadnu tehniku koju su zarobili. Ima tu svega.
Naletio sam na info da imaju jako oštećene ostatke Himars lansera. Ako rusi i ne znaju kopirati, kinezi su tu experti.
Ukri imaju šansu da pobijede ali treba im i tehnike i ljudi ali vojnog znanja. Koliko goć uživali u bubovima morate znati da situacija nije ružičasta i u svakom momentu može postati mnogo gora. Bliže se US izbori, a i u EU sve više je proruskih debila na ključnim pozicijama. Krene li situacija loše po Ukre i mi u BiH možemo svašta očekivati.
-
sumirprimus
#210695 Re: Ukrajina
Taomahawk. Ja se predajem 
-
MMM1977
#210696 Re: Ukrajina
Ako Trump pobijedi očekivati je dodatno smanjenje pomoći za Ukrajinu i tada je sve moguće. Mi moramo spavati otvorenih očiju.arman1 wrote: ↑02/11/2024 23:08Lijepo je maštati ali rat je zahebana rabota. Nije ovo ispali sjekiricu (taomahawk) na Iračke balvane i zaspi sa visina tonama bombi.
Ovdje se sukobljavaju vojske koje se mogu porediti. Neki uživaju u bubovima i roštiljanju rutalja, a s druge strane ima masa snimaka s posljednjim momentima momaka koji brane svoje. Sve to što ispale rusi negdje i padne, a nije da ne ciljaju.
Zapitajte se kako je nekom na liniji kad mu ta kosilica probrunda iznad glave i krene prema najmilijim. 94. sam s linije gledao kako razvaljuju zgradu u kojoj su mi bili roditelji. Komšija iz stana ispod je bukvalno nestao.
Nedavno sam naletio na snimak gdje na nekom trgu prezentuju zapadnu tehniku koju su zarobili. Ima tu svega.
Naletio sam na info da imaju jako oštećene ostatke Himars lansera. Ako rusi i ne znaju kopirati, kinezi su tu experti.
Ukri imaju šansu da pobijede ali treba im i tehnike i ljudi ali vojnog znanja. Koliko goć uživali u bubovima morate znati da situacija nije ružičasta i u svakom momentu može postati mnogo gora. Bliže se US izbori, a i u EU sve više je proruskih debila na ključnim pozicijama. Krene li situacija loše po Ukre i mi u BiH možemo svašta očekivati.
-
sumirprimus
#210697 Re: Ukrajina
Ako trump pobijedi, il dojcland il vadimo pa sta god sa tavana 
-
geoxx
#210698 Re: Ukrajina
Mi ne ovisimo toliko, a pogotovo ne direktno o Ukrajini i ratu tamo. Treba prestati sa tom paranojom.
-
sumirprimus
- arman1
#210700 Re: Ukrajina
Od šuplje najjači smo najjači do naslova:
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/eu-s ... /241102099
Licemjerje dolazi na naplatu.
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/eu-s ... /241102099
Licemjerje dolazi na naplatu.