Ja kada vrtim radio stanice uhvati me neka depra, mozes slusati narodnjacko zavijanje vukova, ili islam i katolibani sa radio Marija- valjda se tako zove, ili ovi kvazi urbani papci koji a je vrh muzičkog ukusa parni valjak, rozga i Merlin. I jos jednom, nase radio stanice su odron sa seljackom muzikom.Naslovnica wrote: ↑20/09/2024 09:46 Mene je jedino povuklo da uđem u ove dijaloge što ste vas dvojica napisali
Danas samo seljakluk na svakoj radio staniciTo nije tačno i nemojte generalizacija.Nase radio stanice su odron sa seljackom muzikom.
Radio RSG - užasno iritirajući radio.
Moderator: anex
-
džakailibu
#276 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.
-
Sid the sloth
#277 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.
Mozes ti napisati i da pustaju iskljucivo propagandu za Izrael ali to ce idalje biti netacno odnosno glupost.
Pustaju vecinom stariju muziku jer pretpostavljam da su prava na najnovije hitove skupa pa im se ne isplati, ali to nema nikakve veze sa nekom "seljackom muzikom" sta god to za vas "rodjenje gradjane" znacilo.
Pustaju vecinom stariju muziku jer pretpostavljam da su prava na najnovije hitove skupa pa im se ne isplati, ali to nema nikakve veze sa nekom "seljackom muzikom" sta god to za vas "rodjenje gradjane" znacilo.
- fusion_ba
#278 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.
BN uvijek ispoštuje koliko znam, iako nisam ljubitelj te muzike.
Usput, i moj glas ide za Nes
-
El_comadante
#279 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.
Ja na radio slušam utakmice bh lige na BHRTu.
- herdarko
#280 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.
Nadam se, da su se strasti malo umirile. Malo ste mi navijački raspoloženi. Svatko svojega konja hvali. Naravno, to sam i očekivao. Ali dajmo se držati teme.
Nakon trodnevnog paušalnog slušanja ovog radija RSG vidim, da nije toliko problem u ponavljanju jednih te istih pjesama dnevno, kao što su neki ranije pisali. Iritirajuće je što se jedni te isti izvođači dnevno učestalo ponavljaju. Onako paušalno mogu da kažem, da u dopodnevnom terminu puštaju po 2 pjesme od najmanje 20 izvođača, a ulovio sam jednu pjevačicu da je puštaju 3x u roku 4 sata. Ne znam, napamet pišem, imaju cca. 100 izvođača za pokrivanje muzičkog dijela programa. Naravno da ti izvođači imajo više pjesama koje su veliki hitovi i sve to mora da ide u eter.
Evo riskirao sam još nekoliko sati prošli tjedan … Označio sam izvođače, koji se ponavljaju. Ali još jednom, muzički urednici se trude, da u istom danu ne puste 2x istu pjemu od nekog izvođača. Šteta za ovaj uzorak, ali nisam imao vremena da radim i copy paste pjesama, da bi se vidjelo da ne pretjeruju sa ponavljanjem istih pjesama.
U četvrtak …
Eto nam Čolića. Jutros nije (s)krenuo k amidži nego je samo produžio dalje ...
7.00 – 10.00
Zdravko Čolič, Željko Joksimović, Pravila igre, Neno Belan, Berin Buturović, Daddy Yankee, Karolina Gočeva, Gibonni, Jelena Rozga, Aleksandra Radović, Clean Bandit & Louisa Johnson, Merlin, Kemal Monteno, Vanna, Crvena Jabuka, Matija Cvek, Camila Cabello, Adi Šoše, Petar Grašo, Tijana Dapčević, Kygo & Dnce, Neverne Bebe, Oliver Dragojević, Nina Badrić, Toni Cetinski, Jelena Tomašević, Detour, Massimo, Mirza Šoljanin, Pink, Lena Kovačević, Marko Kutlić, Film, Hari Mata Hari, Tijana Bogićević, Beyonce, Sergej Ćetković, Parni valjak, Severina, Josip Palameta, Natali Dizdar, Pravila igre, …
12.30 – 15.00
Prljavo kazalište, Detour, Anne Marie, Marko Kutlić, Kemal Monteno, The Frajle, Lena Kovačević, Jelena Tomašević, Vanna, Oliver Dragojević, Almas, Pravila igre, Severina, Massimo, Pavel, Dino Šoše, Robin Thicke & Pharell Williams & T.i., Sergej Ćetković, Film, Tijana Bogičević, Željko Joksimović, Hari Mata Hari, Christina Aguilera, Divlji andjeli, Parni valjak, Elemental, Neverne Bebe & Neno Belan, Bijelo dugme, S.a.r.s., Dua Lipa, Kiki Lesendrić, Bajaga, Mark Ronson & Bruno Mars, Aleksandra Radović
...
U petak …
7.00-8.00
Amel Ćurić, Dino Šoše, Tijana Bogićević, Neverne bebe, Parni valjak, Eni, Luis Fonsi & Demi Lovato, Toni Cetinski, Jacques Houdek, Halid Bešlić, Marija Šerifović, S.a.r.s., George Ezra, Tijana Bogičević, Halid Bešlić, Bajaga.
2x Tijana i 2x Halid u roku 1 sata. Halid je pjevao Miljacku i Trebević. Ovu Tijanu ne poznajem, ali mora da je "velika zvjerka" kad je toliko puštaju.
8.00-9.00
Ana Stanić, Željko Joksimović, Sergej Ćetković, Mark Ronson & Bruno Mars, Zdravko Čolić, Bijelo dugme, Toma, Natali Dizdar, Plavi orkestar, Pravila igre, Fun, Severina, Đavoli, Aleksandra Radović.
9.00-
Merlin & Ivana Banfić, Karolina Gočeva, …
10.15-11.00
Jelena Tomašević, Detour, Joel Corry & Mnek, Neverne bebe, Kemal Monteno, Vatra,Toni Cetinski, Oliver Dragojević, Marija Šerifović, Ellie Goulding, Marko Kutlić, Massimo, Hari Mata Hari
11.00-12.00
Lena Kovačević, Dino Šoše, Tijana Bogićević, Film, Ilma Karahmet, Sergej Ćetković, Pavel, Petar Grašo, Natali Dizdar, Severina, Pravila igre, Bajaga,
Tijana Bogićević je čak 3x pjevala u nekoliko sati.
12.00-13.00
Željko Joksimović, Aleksandra Radović, Merlin, Dnce, Franka, Nermin Puškar, Zdravko Čolić, Parni valjak, Ana Stanić, Ed Sheeran, S.a.r.s., Plavi orkestar, Crvena jabuka.
Sarajevska radio stanica, ovakva kakva je, vjerojatno ne može da egzistira bez sarajevskih zvijezda, zato moraju da ih puštaju. Ali primjećujem da do sada sve pjesme Dugmića pjeva isključivo Alen Islamović. Nema Tife niti Bebeka. Ali nisam čuo npr. niti Ismetu Dervoz, Mirzinog jata, Indekse, Ambasadore, … Ne znam, da li i oni spadaju u ovakav koncept programa, ali čini mi se, kao da netko na tom radiju nekoga ili neke od navedenih bojkotira.
Od HR izvođača u ova tri dana nisam čuo npr. Zečića, Danijelu (pa barem zbog onih starih prijatelja - jarana, koji će da se vrate), Ivčića, ... Iz SR bi također mogao biti još poneki izvođač. Ali to je sve stvar muzičkih urednika i njihovog ukusa ... Učestale vijesti i tu i tamo poneki prilog ili intervju je premalo za neku radio stanicu iz glavnog grada. Tko ih uopće financira?
Nakon trodnevnog paušalnog slušanja ovog radija RSG vidim, da nije toliko problem u ponavljanju jednih te istih pjesama dnevno, kao što su neki ranije pisali. Iritirajuće je što se jedni te isti izvođači dnevno učestalo ponavljaju. Onako paušalno mogu da kažem, da u dopodnevnom terminu puštaju po 2 pjesme od najmanje 20 izvođača, a ulovio sam jednu pjevačicu da je puštaju 3x u roku 4 sata. Ne znam, napamet pišem, imaju cca. 100 izvođača za pokrivanje muzičkog dijela programa. Naravno da ti izvođači imajo više pjesama koje su veliki hitovi i sve to mora da ide u eter.
Evo riskirao sam još nekoliko sati prošli tjedan … Označio sam izvođače, koji se ponavljaju. Ali još jednom, muzički urednici se trude, da u istom danu ne puste 2x istu pjemu od nekog izvođača. Šteta za ovaj uzorak, ali nisam imao vremena da radim i copy paste pjesama, da bi se vidjelo da ne pretjeruju sa ponavljanjem istih pjesama.
U četvrtak …
Eto nam Čolića. Jutros nije (s)krenuo k amidži nego je samo produžio dalje ...
7.00 – 10.00
Zdravko Čolič, Željko Joksimović, Pravila igre, Neno Belan, Berin Buturović, Daddy Yankee, Karolina Gočeva, Gibonni, Jelena Rozga, Aleksandra Radović, Clean Bandit & Louisa Johnson, Merlin, Kemal Monteno, Vanna, Crvena Jabuka, Matija Cvek, Camila Cabello, Adi Šoše, Petar Grašo, Tijana Dapčević, Kygo & Dnce, Neverne Bebe, Oliver Dragojević, Nina Badrić, Toni Cetinski, Jelena Tomašević, Detour, Massimo, Mirza Šoljanin, Pink, Lena Kovačević, Marko Kutlić, Film, Hari Mata Hari, Tijana Bogićević, Beyonce, Sergej Ćetković, Parni valjak, Severina, Josip Palameta, Natali Dizdar, Pravila igre, …
12.30 – 15.00
Prljavo kazalište, Detour, Anne Marie, Marko Kutlić, Kemal Monteno, The Frajle, Lena Kovačević, Jelena Tomašević, Vanna, Oliver Dragojević, Almas, Pravila igre, Severina, Massimo, Pavel, Dino Šoše, Robin Thicke & Pharell Williams & T.i., Sergej Ćetković, Film, Tijana Bogičević, Željko Joksimović, Hari Mata Hari, Christina Aguilera, Divlji andjeli, Parni valjak, Elemental, Neverne Bebe & Neno Belan, Bijelo dugme, S.a.r.s., Dua Lipa, Kiki Lesendrić, Bajaga, Mark Ronson & Bruno Mars, Aleksandra Radović
...
U petak …
7.00-8.00
Amel Ćurić, Dino Šoše, Tijana Bogićević, Neverne bebe, Parni valjak, Eni, Luis Fonsi & Demi Lovato, Toni Cetinski, Jacques Houdek, Halid Bešlić, Marija Šerifović, S.a.r.s., George Ezra, Tijana Bogičević, Halid Bešlić, Bajaga.
2x Tijana i 2x Halid u roku 1 sata. Halid je pjevao Miljacku i Trebević. Ovu Tijanu ne poznajem, ali mora da je "velika zvjerka" kad je toliko puštaju.
8.00-9.00
Ana Stanić, Željko Joksimović, Sergej Ćetković, Mark Ronson & Bruno Mars, Zdravko Čolić, Bijelo dugme, Toma, Natali Dizdar, Plavi orkestar, Pravila igre, Fun, Severina, Đavoli, Aleksandra Radović.
9.00-
Merlin & Ivana Banfić, Karolina Gočeva, …
10.15-11.00
Jelena Tomašević, Detour, Joel Corry & Mnek, Neverne bebe, Kemal Monteno, Vatra,Toni Cetinski, Oliver Dragojević, Marija Šerifović, Ellie Goulding, Marko Kutlić, Massimo, Hari Mata Hari
11.00-12.00
Lena Kovačević, Dino Šoše, Tijana Bogićević, Film, Ilma Karahmet, Sergej Ćetković, Pavel, Petar Grašo, Natali Dizdar, Severina, Pravila igre, Bajaga,
Tijana Bogićević je čak 3x pjevala u nekoliko sati.
12.00-13.00
Željko Joksimović, Aleksandra Radović, Merlin, Dnce, Franka, Nermin Puškar, Zdravko Čolić, Parni valjak, Ana Stanić, Ed Sheeran, S.a.r.s., Plavi orkestar, Crvena jabuka.
Sarajevska radio stanica, ovakva kakva je, vjerojatno ne može da egzistira bez sarajevskih zvijezda, zato moraju da ih puštaju. Ali primjećujem da do sada sve pjesme Dugmića pjeva isključivo Alen Islamović. Nema Tife niti Bebeka. Ali nisam čuo npr. niti Ismetu Dervoz, Mirzinog jata, Indekse, Ambasadore, … Ne znam, da li i oni spadaju u ovakav koncept programa, ali čini mi se, kao da netko na tom radiju nekoga ili neke od navedenih bojkotira.
Od HR izvođača u ova tri dana nisam čuo npr. Zečića, Danijelu (pa barem zbog onih starih prijatelja - jarana, koji će da se vrate), Ivčića, ... Iz SR bi također mogao biti još poneki izvođač. Ali to je sve stvar muzičkih urednika i njihovog ukusa ... Učestale vijesti i tu i tamo poneki prilog ili intervju je premalo za neku radio stanicu iz glavnog grada. Tko ih uopće financira?
- fusion_ba
#281 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.
Pa valjda mogu sami sebe finansirati kao valjda najslušaniji radio u BiH.
Još u okviru grupe imaju Antenu Sarajevo i Radio Mix.
Još u okviru grupe imaju Antenu Sarajevo i Radio Mix.
- chakany
#282 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.
Volio sam ranije da slušam Radio M, ali to je bilo doba dok su bili u Uniticovim neboderima, prvo dole, pa su onda prešli na 20-i sprat.
Imali su dobrih emisija, pogotovo noćni program, Mali moćni razgovori, onda su petkom imali kviz Pentagon, gdje su dijelili neke nagrade od sponzora, obično su to bili neki kursevi stranih jezika.
Folk klub 98 je išao vikendom. Baš je bio fin radio u to vrijeme, a to je bilo početkom 2000-ih. Sjećam se da sam imao i neke sveske koje su jedne godine išle sa logom Radio M. Pa su onda bili pokrenuli i neki radijski festival.
Sada baš nešto i ne slušam radio. Jedino kad se vraćam kući pa u autobusu bude upaljen i tad ponešto čujem.
Imali su dobrih emisija, pogotovo noćni program, Mali moćni razgovori, onda su petkom imali kviz Pentagon, gdje su dijelili neke nagrade od sponzora, obično su to bili neki kursevi stranih jezika.
Folk klub 98 je išao vikendom. Baš je bio fin radio u to vrijeme, a to je bilo početkom 2000-ih. Sjećam se da sam imao i neke sveske koje su jedne godine išle sa logom Radio M. Pa su onda bili pokrenuli i neki radijski festival.
Sada baš nešto i ne slušam radio. Jedino kad se vraćam kući pa u autobusu bude upaljen i tad ponešto čujem.
- herdarko
#283 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.
Hvala za ovu informaciju. Najslušaniji radio u BiH! A valjda je, a vi ili neki ovdje samo drvlje i kamenje po tom radiju. Pa spominjanje seljakuša, … Kako možete uspoređivati izvođače sa RSG-a sa seljacima, odnosno njihovu muziku sa seljačkom muzikom? Pa svi smo mi uglavnom seljaci, ako ne iz prvog, onda iz drugog koljena. Tko ovdje nije rođen u zemlji seljaka, na brdovitom Balkanu? Neka »gospoda« ovdje malo razmisle o tome.
Pa i kod nas postoje narodno – zabavni ansambli, koji drmaju samo polke i valcere. Takvoj muzici kažemo kod nas »goveja muska«, dakle goveđa a ne seljačka muzika. I Bregović spominje svoju seljačku krv u jednoj svojoj pjesmi, a u drugoj mu Tifa pjeva »Dođi mi doveče, ne budi goveče«. Ma kažem ja vama, govedina je to. Ipak nešto znači u mojem okolišu: "Ni veselice brez GOLICE". Iako je govedina, još uvijek je muzika no. 1! Kako bi npr. bilo, da se u Planici ili na nekoj veselici svira jazz. Na kraju krajeva, to je naše i više volim harmoniku (frajtonaricu) nego li gusle. Pa ako se i pošalim: više volim da me prati harmonika nego li policija.
Da završim sa tom sprdačinom. Govedina spada (bez kakvih iznimki) na ražanj ili u gulaš.
RSG tako kao najslušaniji radio fura isprobanu recepturu i nema problema. Ako ljudi vole dnevno da slušaju i po nekoliko pjesama od istih izvođača – pa neka slušaju.
Nakon kraće pauze, jučer sam opet malo uzeo pod lupu izvođače i pjesme koje puštaju …
08-13
Školjka – Merlin, Šta ima novo - Bijelo Dugme, Znak - Lena Kovačević, Master blaster - Detour, All i am - Jess Glynne, Kad s tobom nema me - Crvena Jabuka, Budi moja noć - Marko Kutlić, Neprilagođen - Film, Spavaj ljubavi - Berin Buturović, Nisu mi dali da te vol... - Sergej Ćetković, Više se ne vraćaš - Karolina Gočeva, Volio te tako drugi da... - Plavi Orkestar, Glupost - S.a.r.s. & Ničim Izazvan, Zašto – Kaliopi, Pola sunca - Marija Šerifović & Matija Cvek, Talk talk - Charli Xcx, Zbog tebe - Zdravko Čolić, Nitko osim nas – Vatra, Još te volim – Bajaga, Stop - Natali Dizdar, Shut up and dance - Walk The Moon, Dok tebe ljubim – Đavoli, Još ti se nadam - Saša Kovačević & Emina Jahović, Blizu - Tijana Bogićević, Beautiful trauma – Pink, Ako nikada - Aleksandra Radović, Daj šta daš - Mirza Šoljanin, Sve je ovo premalo za ... - Toše Proeski, Ja nisam tvoj - Dino Dvornik, Što je bilo, bilo je - Hari Mata Hari, Volio bih - Dubioza Kolektiv, Bistra voda – Regina, Praznici u maju – Pavel, Pjesma o tebi – Vanna, Kad si rekla da me vol... - Merlin, Vrati me - Nina Badrić, Kraj je - Ilma Karahmet, Marširam - Maja Milinković, Stupid love - Lady Gaga, Bježi kišo - Crvena Jabuka, Čemu se nadaš srce moj... – Gibonni, Naša ljubav, naša kuća - Maya Sar, Tajno moja - Adi Šoše, Maleni čarobnjak - Marija Mirković, X - Jonas Brothers & Karol G, Draga - Sergej Ćetković, Predlog - Đorđe Balašević.
13-17
Zaljubila sam se – Detour, River - Miley Cyrus, Dolazi ljubav - Marija Šerifović, Samo ti i ja – Almas, Mi plešemo - Prljavo Kazalište, Nedostaješ mi ti – Severina, Malo pojačaj radio - Zdravko Čolić, Nebo na mojoj strani - Pravila Igre, Zaboravi moj broj – Valentino, Lutka - S.a.r.s., Ljubav bez dodira - Ana Stanić, Isto je - Željko Joksimović, Not fair - Lily Allen, Ne zaklinjem se za lju... - Aleksandra Radović, Putuj sa poljupcima – Franka, Da ima nas - Neverne Bebe, Man of the woods - Justin Timberlake, Od trnja do zvijezda - Toni Cetinski, Dvadesete - Halid Bešlić, Tako lako - Lena Kovačević, Drago mi je - Iva Ćurić, Bez potpitanja - Dino Šoše, Sam protiv svih - Marko Kutlić, 50 ways to say goodbye – Train, Svijet je lopta šarena - Crvena Jabuka, Ljeto - Plavi Orkestar, Širina - Tijana Bogićević & Sara Milutinović, I wanna know - Alesso & Nico & Vinz, Javi se - Hari Mata Hari, Tamo gdje je sve po mo... – Jinx, Zar ne vidiš - Bijelo Dugme, Ti – Kaliopi, Superstar – Jamelia, Pogledi u tami - Sergej Ćetković, Poljubi me sad - Damir Kedžo, Ime moje - Jelena Tomašević, Little hollywood - Alle Farben & Janieck, Jedna zima s kristinom - Zdravko Čolić, Ko sam bez tebe - Boris Novković, Ti si mi u mislima - Dino Dvornik, Ma daj lutko - The Frajle, Noćna ikona - Saša Kovačević, Roar - Katy Perry, Lejla – Merlin, Kost - Amel Ćurić & Emina Jahović, Za tvoje oči - Neverne Bebe & Vanna, One touch - Jess Glynne & Jax Jones
Označio sam izvođače, koji su se ponavljali. Opet nije bilo Indeksa, dok je za Dugmiće opet pjevao samo Alen. Umalo sam pomislio da su zaboravili na Halida i Borisa Novkovića, ali ipak su i oni nešto kasnije došli na red, … Jelene Rozge nije bilo (više puta samo reklama za koncert u Zetri).
Vraćajući se kući u autu su se do 18.00 opet ponavljali Željko Joksimović, Ilma Karahmet, Aleksandra Radović, Tijana Bogičević, Natali Dizdar, pa Hari Mata Hari, koji mi je pjevao »Hej kako si« … Ma super, naravno.
Priča je tako za mene završena. Sada se mogu posvetiti analizi nekih vizualnih detalja, koje sam zapazio prilikom slušanja (i gledanja) …
- dr_Evil
#285 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.
Nije da ih inace i slusam ali ko ne postuje generala Divjaka, za mene je prekrizen!Naslovnica wrote: ↑20/09/2024 15:12Ne propuštaš priliku da svaki put naglasiš svoju opredjeljenost.
Cijenim to, ali ne znam zašto se uvijek i iznova, na svakoj temi, moraš izjasniti kako kako se izjašnjavaš?
BTW, nadam se da ne slušaš ni Radio M pošto sam im jednom poslao opeservaciju vezano za dan žalosti u Sarajevu povodom smrti geneala Jovana Divjaka, pa su mi odgovorili
Poštovani, po zakonu o proglašenju žalosti u Kantonu Sarajevo, u članu 7 je navedeno da se odlaže emitovanje emisija na lokalnim radio stanicama i televizijama koje po svojoj prirodi nisu primjerene žalosti. Dakle, samo lokalnim stanicama, Radio M je regionalna radio stanica. Hvala Vam što pratite naš program, lijep pozdrav.
- vjeshalica
#286 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.
Joj kad u komercijali ovaj sadizam upale povracat fkt ko da ne mogu naci neku stanicu preko interneta i pustati finu muziku?
- DaysleepeR
#287 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.
Odlična analiza sadržaja programa.
Problem se usložnjava kada u obzir uzmete da autori pjesama od AMUS-a dobijaju novac ako im se pjesme emituju na radiju, TV, itd.
Te cifre nisu male, obzirom da AMUS isplaćuje tantijeme dva puta godišnje, dakle svakih 6 mjeseci.
Za najuspješnije autore te se cifre kreću u desetinama hiljada KM.
Samim tim otvara se problem favoriziranja određenih izvođača, autora, kao i lobija, te svjesno miniranje onih kojima je u početku karijere novac itekako potreban za afirmaciju a koji nisu nikako uvezani.
zato ćete najčešće imati nekog mladog autora direktno u studiju kako promoviše svoj singl (a to je gostovanje praćeno raznim poklonima koje autori donose na stanice kako bi privolili urednika da ih emituje što više, i to je praksa svugdje u svijetu).
Naravno ovi najemitovaniji skoro nikad ne gostuju na radio stanicama.
Poseban je problem u količini regionalnih izvođača koji se emituju jer taj novac AMUS plaća ZAMP-u i SOKOJ-u u Hrvatskoj i Srbiji, što još više u nepovoljan položaj stavlja neke nove izvođače iz BiH.
Naravno, emitovanje izvođača iz BiH u Srbiji i Hrvatskoj je ekstremno rijedak slučaj i AMUS jako malo naplati od ZAMP-a i SOKOJ-a.
Dublja analiza se može napraviti kada pogledate autore domaćih izvođača koji se najviše emituju na radio stanicama i njihovo članstvo u organima AMUS-a, što je neviđen sukob interesa.
Sa ovim informacijama vas ostavljam da dalje diskutujete

Problem se usložnjava kada u obzir uzmete da autori pjesama od AMUS-a dobijaju novac ako im se pjesme emituju na radiju, TV, itd.
Te cifre nisu male, obzirom da AMUS isplaćuje tantijeme dva puta godišnje, dakle svakih 6 mjeseci.
Za najuspješnije autore te se cifre kreću u desetinama hiljada KM.
Samim tim otvara se problem favoriziranja određenih izvođača, autora, kao i lobija, te svjesno miniranje onih kojima je u početku karijere novac itekako potreban za afirmaciju a koji nisu nikako uvezani.
zato ćete najčešće imati nekog mladog autora direktno u studiju kako promoviše svoj singl (a to je gostovanje praćeno raznim poklonima koje autori donose na stanice kako bi privolili urednika da ih emituje što više, i to je praksa svugdje u svijetu).
Naravno ovi najemitovaniji skoro nikad ne gostuju na radio stanicama.
Poseban je problem u količini regionalnih izvođača koji se emituju jer taj novac AMUS plaća ZAMP-u i SOKOJ-u u Hrvatskoj i Srbiji, što još više u nepovoljan položaj stavlja neke nove izvođače iz BiH.
Naravno, emitovanje izvođača iz BiH u Srbiji i Hrvatskoj je ekstremno rijedak slučaj i AMUS jako malo naplati od ZAMP-a i SOKOJ-a.
Dublja analiza se može napraviti kada pogledate autore domaćih izvođača koji se najviše emituju na radio stanicama i njihovo članstvo u organima AMUS-a, što je neviđen sukob interesa.
Sa ovim informacijama vas ostavljam da dalje diskutujete
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#288 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.
Jak @DaysleepeR
- vjeshalica
#289 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.
merlinov ANUS
- fusion_ba
#290 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.
Zato ćeš u Srbiji i Hrvatskoj na radiju svako malo čuti Merlina i skoro nikog više iz BiH
Mada znam da pored AMUS-a postoje i AIS i Fonogram, ne znam kako sve to funkcioniše.
- herdarko
#291 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.
Vjerojatno nije samo njegov. Jučer sam (opet!) 2 puta čuo Merlina, koji između ostalog pjeva "Ja sam na te navik'o". Ne znam da li ima to neke veze sa ANUS-om, ali zanimljivo bi bilo čuti, tko se tu još oko njega čmari?
Evo nešto iz jučerašnjeg repertoara …
08.00-11.30 sa kraćim odmorima
Draga - Sergej Ćetković, Skriveno mjesto - Toni Cetinski, Više se ne vraćaš - Karolina Gočeva , Za tvoje oči - Neverne Bebe & Vanna, Be my man – Asa, Jedna zima s kristinom - Zdravko Čolić, Duet - Đorđe Balašević, Gdje tvoje srce stalo ... - Berin Buturović, Asfalt - Marko Bošnjak & Iva Lorens, Glupost - S.a.r.s. & Ničim Izazvan, Kost - Amel Ćurić & Emina Jahović, Despacito - Luis Fonsi & Daddy Yankee, Ne volim te - Aleksandra Radović, Potonule lađe – Valentino, Nisi više moj - Ilma Karahmet, Zaljubila sam se – Detour, Dancing with a strange... - Sam Smith & Normani, Ako me ikada sretneš – Merlin, Zašto – Kaliopi, Pred tvojim vratima - Oliver Dragojević, Lavina - Jacques Houdek, Shut up and dance - Walk The Moon, Volim te volim - Nina Badrić, Poljubi me sad - Damir Kedžo, Najljepše moje - Toše Proeski, Praznici u maju – Pavel, Budi moja noć - Marko Kutlić, Bježi kišo - Crvena Jabuka, Aint it funny - Jennifer Lopez, Možda je to ljubav - Željko Joksimović, Plakaćeš - Mirza Selimović, Bez potpitanja - Dino Šoše, Pronađi me - Neverne Bebe, Ostani tu – Massimo, More than friends - James Hype & Kelli-Leigh, Ti si mi u mislima - Dino Dvornik, Prolaze neke slike - Zdravko Čolić, Pjesma o tebi - Vanna
13.30 -15.00
Isto je - Željko Joksimović, Nestajem s vetrom - Nevena Božović, Zaboravi moj broj – Valentino, Putuj sa poljupcima - Franka , Javi se - Hari Mata Hari, One touch - Jess Glynne & Jax Jones, Blago onom tko te ima - Toni Cetinski, Do mjeseca – Pavel, Whatever - Kygo & Ava Max, Šta mi radiš - Zdravko Čolić, Dženi - Oliver Dragojević, Voli do boli - Jacques Houdek, Zmija – Almas, Pola - Dino Šoše, Na pola puta - Matija Cvek, Ja sam na te navik'o – Merlin, Još te volim – Bajaga, Da ima nas - Neverne Bebe.
Iznenađuje me Oliver 2x. Pohvalno da puštaju Bježi kišo, pa makar i od Crvene jabuke. I to je prihvatljivo s obzirom na to što se trenutno još uvijek dešava u Španjolskoj. Samo da nije Padaj kišo dugo, dugo, padaj danju, padaj noću od Fosila, kao što se moglo čuti prilikom lanjskih poplava kod nas.
Vanna, Neverne bebe, Valentino, Cetinski, Jacques Houdek, Pavel, Joksimović i Merlin po 2x. Ajme Čola opet 3x. Već je dosadio sa tom njegovom kristinom (a zime još nema) i još sa malim k, ali o tome drugi put.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#292 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.
nadam se da ce sefovi nagraditi tvoj trud 
- DaysleepeR
#293 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.
- herdarko
#294 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.
Čisto sumnjam. Ne znaju još kakve će sve kritike dobiti od mene, ako me budu naljutili. Slao sam na taj vaš ljubljeni SRG lijepe pozdrave iz Slovenije, uz želju da samo tako nastave na zadovoljstvo svih nas koji ga slušamo. Nisu bili u stanju da mi odgovore. Ne znam, možda sam pogriješio što sam napisao da ih slušam preko PC-a na poslu i na internetnom radiju doma. Ne znam, možda za njih FM ima neku veću težinu, ali na žalost … ne ide taj signal do mene na takav način i ne hebu me 2%.
A svojevremeno sam na Radio New Zealand International (RNZI) u nekoliko navrata slao slike i poruke, da ih slušam digitalno na DRM frekvencijama. Na DRM log ploteru se lijepo vidi udaljenost od moje lokacije do odašiljača Rangitaiki - 18.239 km, kao i drugi podaci.
Evo prikaz i na displeju prijemnika …
Po mailu su mi poslali lijepu karticu sa zahvalom i lijepim pozdravima sa južnog Pacifika.
Tako se to radi. A iz BiH do SLO je izgleda premala razdaljina s obzirom na ovu gore prikazanu i ne odgovaraju na takve mailove. Nemaju nikakav odnos do svojih slušalaca. Nisam još čuo u živo, da imaju kakve emisije u koje bi se oni uključivali i sudjelovali u kreaciji programa.
A na internetu se još uvijek može vidjeti, kako taj signal putuje sa Novog Zelanda, pa i iznad vaših glava u BiH do Tirola u Austriji. Tada (2012. godine) je to bila senzacija. Kasnije je još nekolicina nas iz Europe ostvarila taj prijem, kada smo nabavili odgovarajuće prijemnike.
- ZoomZoomKiwi
#295 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.
Kiwiji su to burazherdarko wrote: ↑07/11/2024 23:14A svojevremeno sam na Radio New Zealand International (RNZI) u nekoliko navrata slao slike i poruke, da ih slušam digitalno na DRM frekvencijama. Na DRM log ploteru se lijepo vidi udaljenost od moje lokacije do odašiljača Rangitaiki - 18.239 km, kao i drugi podaci.
![]()
Evo prikaz i na displeju prijemnika …
![]()
Po mailu su mi poslali lijepu karticu sa zahvalom i lijepim pozdravima sa južnog Pacifika.
![]()
Tako se to radi.
A na internetu se još uvijek može vidjeti, kako taj signal putuje sa Novog Zelanda, pa i iznad vaših glava u BiH do Tirola u Austriji. Tada (2012. godine) je to bila senzacija. Kasnije je još nekolicina nas iz Europe ostvarila taj prijem, kada smo nabavili odgovarajuće prijemnike.
Ja već dugo slušam Mai FM preko Audials app na iPhone (web stream), dobra stanica sa old-school i novijom Hip Hop RnB muzikom, bazirani su u Christchurchu, i svi voditelji su im Maori.
A još malo pa ću da ih slušam i na FM 106.2 MHz lokalno
Ali ovo kako ti slušaš RNZI mi je fascinantno. Ne možeš da vjeruješ bukvalno su skoro antipod lokacijski, pola planete across.
- herdarko
#296 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.
Šta, seliš se tamo? Ok, javi mi, imaju li "džunglu" na FM-u kao što je kod nas. Ali jarane moj, nešto si mi bio mnogo brz. Ja sam poslao poruku u 23.14, a ti već šalješ odgovor u 23.16. To je nemoguće. Kako si mogao cijeli moj post prečekirati i još napisati svoj komentar u roku 2 minute? Brzina ti je vrlina?ZoomZoomKiwi wrote: ↑07/11/2024 23:16 Ja već dugo slušam Mai FM preko Audials app na iPhone (web stream), dobra stanica sa old-school i novijom Hip Hop RnB muzikom, bazirani su u Christchurchu, i svi voditelji su im Maori.
A još malo pa ću da ih slušam i na FM 106.2 MHz lokalno![]()
Da, slušao sam sinoć na internetnom radiju te tvoje Maore, ako je to TO. Naziv stanice je Mai FM Maori Mixtape. Ne puštaju naziv pjesme i izvođača.
Na PC-u sam našao OVO. https://www.rova.nz/radio/mai-fm
Ovdje puštaju naziv trenutne pjesme i izvođača, ali čujem sasvim drugi song u odnosu na internetni radio.
A šta to ova ženska sa slike ima u ustima?
I ovo sam našao … https://radio.org.nz/mai/ Ovdje prikažu raspored više pjesama, koje će ići u eter.
- ZoomZoomKiwi
#297 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.
Brzina mi je vrlinaherdarko wrote: ↑10/11/2024 23:04Šta, seliš se tamo? Ok, javi mi, imaju li "džunglu" na FM-u kao što je kod nas. Ali jarane moj, nešto si mi bio mnogo brz. Ja sam poslao poruku u 23.14, a ti već šalješ odgovor u 23.16. To je nemoguće. Kako si mogao cijeli moj post prečekirati i još napisati svoj komentar u roku 2 minute? Brzina ti je vrlina?ZoomZoomKiwi wrote: ↑07/11/2024 23:16 Ja već dugo slušam Mai FM preko Audials app na iPhone (web stream), dobra stanica sa old-school i novijom Hip Hop RnB muzikom, bazirani su u Christchurchu, i svi voditelji su im Maori.
A još malo pa ću da ih slušam i na FM 106.2 MHz lokalno![]()
I da, idem hopefully sredinom sljedeće godine
Taj drugi link (rova) je stream onoga što se čuje na FM, to je live iz studija, a taj prvi ti je samo jedan od njihovih internet-only streamova na kojima imaju samo određene playliste (tipa taj koji si ti našao je Maori-only, pa ima 90s, 00s, i tako, tu nema priče, samo muzika).Da, slušao sam sinoć na internetnom radiju te tvoje Maore, ako je to TO. Naziv stanice je Mai FM Maori Mixtape. Ne puštaju naziv pjesme i izvođača.
![]()
Na PC-u sam našao OVO. https://www.rova.nz/radio/mai-fm
Ovdje puštaju naziv trenutne pjesme i izvođača, ali čujem sasvim drugi song u odnosu na internetni radio.
Eh to ti ne bih znao reći
- basicm
#298 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.
Gu*ite li vi sta?
- ZoomZoomKiwi
- basicm
#300 Re: Radio RSG - užasno iritirajući radio.
Ima spasa za tebe onda