Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Locked
BAK-eV

#13701 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by BAK-eV »

Ludzak wrote: 27/10/2024 19:14
BAK-eV wrote: 27/10/2024 17:52
Ludzak wrote: 27/10/2024 17:32

Sami sebe?
Ko ono razdvoji ona mora?
Oni što najviše zasluže, najmanje dobiju ono što zasluže. Na kraju najviše fasuju oni što najmanje zasluže.
Covjece ti ne kuzis poentu i sve svodis na materijalizam.

Allah dz.s. je i legislitava i judikativa i egzekutiva.

Nema apsolutne pravde na ovom svijetu, niti je moze biti zbog fizickih zakona, koji vaze.

Ne mozes recimo ubiti ubicu i time vratiti zrtvu nazad u zivot.

Neko izbije nekom oko - ne mozes ga vratiti nazad.

Ali zato ima onaj svijet i tamo ce se sve poravnati po apsolutnoj pravdi.
Ko priča o materijalnom?
Jesu li Jablaničani zaslužili ono što im se desilo?
Na kraju krajeva, jesu li Palestinci zaslužili da im granate padaju na glavu? Ili Libanci?

A taj Allah nepravedno dodjeljuje zasluge.
Niko nije zasluzio egzistenciju!

Ko je to zasluzan, da ima zivot, sunce koje ga grije.....
Hakiz

#13702 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Hakiz »

BAK-eV wrote: 27/10/2024 16:54
Hakiz wrote: 27/10/2024 14:57
BAK-eV wrote: 27/10/2024 14:44

Volio je on i faraona, pa znamo kako se zavrsilo.
Koliko je trajala ta ljubav?

Hoću reći, ja sam ateista i možda za 500.000 godina ne budu postojale religije, ali ja ću biti odavno mrtav. I nije neka utjeha, niti pobjeda, što se mene tiče.

Niti je to da će ljubav Allaha prema Izraelu jedan dan prestati utjeha djeci koja danas umiru u Gazi.

Te floskule su izmišljene samo da se muka učini podnošljivijom.
Ako nema zivota poslije smrti, Sudnjeg dana itd itd ... ti si u pravu!
Pa, napisah da sam ateista. Dakle, nema.
BAK-eV

#13703 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by BAK-eV »

Hakiz wrote: 27/10/2024 20:13
BAK-eV wrote: 27/10/2024 16:54
Hakiz wrote: 27/10/2024 14:57

Koliko je trajala ta ljubav?

Hoću reći, ja sam ateista i možda za 500.000 godina ne budu postojale religije, ali ja ću biti odavno mrtav. I nije neka utjeha, niti pobjeda, što se mene tiče.

Niti je to da će ljubav Allaha prema Izraelu jedan dan prestati utjeha djeci koja danas umiru u Gazi.

Te floskule su izmišljene samo da se muka učini podnošljivijom.
Ako nema zivota poslije smrti, Sudnjeg dana itd itd ... ti si u pravu!
Pa, napisah da sam ateista. Dakle, nema.
Uzivaj onda!
Novak20

#13704 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Novak20 »

No Mind wrote: 27/10/2024 06:00
Novak20 wrote: 24/10/2024 15:04 ...

Ne prijete Hrvati problemima nego ukazuju na realnost u slučaju da se presuda potvrdi i da se n pr zatraži promjena Ustava BiH i ukidanje RS. U tom slučaju Hrvati će gledati sebe i svoje interese kao što će raditi i drugi u BiH.
Ovo ti je mac sa dvije ostrice, od svih naroda u tom scenariju, Hrvati bi vjerovatno najgore prosli u smislu da nebi svi osvanuli na sopstvenom kompaktnom etnoteritoriju, bar ne oni koji nisu dio zapadne Hercegovine. Iako taj narod iza sebe ima RH, vremena su ipak malo drukcija. Svi smo odmakli od nekih elemenata naslijedjenog mentaliteta '90ih i bivse drzave sto direktno utice na mogucu konretnu podrsku RH najmlobrojnijem narodu na terenu i mozda nije bas pametno ovaj scenario isticati i prizivati. Jer utisak je da se politickom vodstvu tog naroda 'ebe za tim ljudima, svi znamo za Coviceve izjavu o Hrvatima u Sarajevu npr. samo nije to samo Sarajevo, vec i sve "enklave" van zapadne Hercegovine.
Da ti ponovim ono što nisi boldirao, a puno je "deblje" od onog boldiranog.

Hrvati ukazivanjem na (ne)realnost politike drugih strana u BiH ne prijete problemima jer ne upravljaju političkim procesima u BiH na način kako to rade većinski bošnjačka i entitetom RS osigurana srpska strana. Ne priziva se nikakav scenario time što se na vrijeme prepozna u kojem pravcu tuđe politike idu već trideset godina iza rata.
Glavni problem u BiH nije hrvatska politika koja prevenstveno od bošnjačkih političkih predstavnika u F BiH traži zagarantirano mjesto člana Predsjedništva BiH kojega biraju Hrvati i izabrane predstavnike u DN nego realan separatizam RS i "građanski" unitarizam bošnjačke strane koji su u svakodnevnom političkom i medijskom sukobu. Pa čak i u ekonomskom gdje se jedan dio BiH kakav god on bio želi dovesti do bankrota ili ekonomske propasti u nadi da će onda srpska strana biti spremna na političke ustupke.

Rezultat je da svi zajedno ostajemo u stagnaciji i bez prijeko potrebnih sredstava EU bez mogućnosti da napravimo odobren korak naprijed.

No Mind wrote: 27/10/2024 06:00 A sto se tice Schmidtovog dijelovanja uz indikativnu podrsku tvoraca Daytona i njihovih najbliskijih saveznika iz UK, tu ne treba ama bas nikakva pamet i zlonamjerna je svaka relativizacija. Presuda zadire u ustav i Dayton jer etnicka prava stavlja na njihovo mijesto ispod nacionalnih gradjanskih prava. Koncepti konstirutivnih naroda i nekih etnoteritorijalnih prostora za neke sub-nacije u jednoj drzavi a koje su zapravo etnije se kose sa tim.

Pri tom ja apsolutno ne mislim da ce biti nekih takvih tektonskih korekcija ustava,.to jednoatavno nije moguce zbog stanja na terenu. A i svjestan sam geopoliticke pozicije pro BiH strane, odsustva nacionalne strategije i ciljeva...
Jedini put koji pro BiH strana ima je uz poklapnje interesa US i UK a neminovno i uz donekle zadovoljen interes RH u BiH (kad kazem geopolitika, mislim ponajvise upravo na ovo potonje). Samo dotle ce ici nasa drzava. Ali eto, valja i pregovarati i pozicionirati se. To sto sve politicke i nacionalne ili subnacionalne skupine u BiH rade. I tu je malo bitna i matematika brojeva, uz ovo ostalo, prije navedeno.
Kakva pro-BiH strana ?

Da se ne lažemo, bošnjačka politička elita je projicirala sebi poželjnu sliku BiH i ovi pro-BiH bi u stvari bili probošnjačka strana koju bi bošnjačka politika mogla otkantati u svakom momentu kada se jednom ispune pretpostavke za njeno neskriveno djelovanje. Pa vidjelo se to odmah nakon popisa 2013. i ismijavanju bosanstva.

Bošnjačka i probošnjačka politika su imale velike šanse za poklapanje interesa sa US i UK ali su ih prokockale padom demografije, nepovratkom u RS, odbijanjem Travanjskog paketa, lošom sudskom vlasti koja ne garantira zaštitu prava pojedinca, ekonomijom koja ne da ni mrvu svog crnog kolača, jalovom bezkompromisnom politikom koja gleda na Istok itd.

US i UK će čuvati Bošnjake od zla susjeda i komšije ali da su za njih neki lider koji treba voditi političke procese u BiH ili regiji sasvim sigurno više nisu. Iza lidera stoje dokazivi uspjesi, a ne borba za puku vlast uz stalno kmečanje i medijsku buku sračunatu na izluđivanje konzumenata.

Da je tako kao što pišem i da se gubi podrška zapadnih centara moći, vidi se po djelovanju herr Schmidta koji nije ono što su bili Petricsh ili Ashdown.
[/quote]
No Mind wrote: 27/10/2024 06:00 Zato mi ovaj boldirani dio bode oci, a tebi bi mozda trebao vise, ali mozda tipkas samouvjereno sa "sigurne i zaokruzene" terotorije pa ti je taj scenario, iako ga mozda ne prizeljkujes svome narodu i ostalim gradjanima BiH, mozda ipak u tom slucaju ti je u granicama prihvatljivosti neminovnog?
Ali problem je da u najmanju ruku zbog "politickog odgoja" naroda kroz dijelovanje hrv. politike i stranaka, tim ljudima bi bio problem osvanuti "okruzen" na "tudjoj" teritoriji.
Krive stvari tebi i većini bodu oči jer smo svi mi na našoj teritoriji i sve se na milijun načina reflektira posvuda u BiH i šire. Bolje bi bilo da si se uhvatio onog neboldiranog i razmislio o njemu.

Neće hrvatska politika Zagreba koji je u EU i NATO, politika Hrvata u BiH taman i naopaka u svom nacionalnom ekskluzivitetu pa ni moja malenkost napisati scenario za BiH nego će to uraditi ona srpska i bošnjačka politika koja igra igrice separatizma i unitarizma u "rahat patnji" koja ima za cilj opstanak jednog političkog faktora u čitavoj BiH ili realnije dva politička faktora u dva entiteta BiH.

Što se samog mača tiče, osim onog sa dvije oštrice ima i onaj opasniji - Demoklov. Svima nam visi nad glavom svaki dan dok je sve ovako kako jeste i dok se netko nada da će intervencija izvana riješiti neki problem u BiH.
No Mind

#13705 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by No Mind »

Dug odogovor... ako nekad nadjem toliko neplacenog vremena odgovorit cu.... Ali drago mi je da ti skace pritisak na ovo "pro BiH strana". Pa to ti je strana koja nije nasljednik separtistickih projekata u ovoj zemlji, vrlo jednostavno.
swanfilter

#13706 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by swanfilter »

Jel on svjedocio?
Novak20

#13707 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Novak20 »

No Mind wrote: 28/10/2024 15:14 Dug odogovor... ako nekad nadjem toliko neplacenog vremena odgovorit cu.... Ali drago mi je da ti skace pritisak na ovo "pro BiH strana". Pa to ti je strana koja nije nasljednik separtistickih projekata u ovoj zemlji, vrlo jednostavno.
:lol:

Većina je tu pro-BiH stranu prekrižila još 1990. svjesno birajuči po religijsko-etničkoj matrici ovo što imamo danas.

Tada mi je "skočio" tlak jer sam znao da će biti s.anja, a ti se nastavi radovati nebitnim stvarima. :D
Hakiz

#13708 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Hakiz »

Kada Dodik traži imovinu, ne može.

Kada treba ruda EUropljanima, onda mora.

Ovi VP kako dolaze sve su gori i gori.

Koliko rakova će nas koštati put u EU?
Novak20

#13709 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Novak20 »

Hakiz wrote: 29/10/2024 12:50 Kada Dodik traži imovinu, ne može.

Kada treba ruda EUropljanima, onda mora.

Ovi VP kako dolaze sve su gori i gori.

Koliko rakova će nas koštati put u EU?
Ovdje su europljani složni.

Njima koncentrat rude, nama koncetrat žive, antimona, kobalta i tko zna čega još u našim potocima i vodovodima.

Ali tako je to u kolonijama i banana državama sa posvađanom politikom i ujedinjenim lopovima.
No Mind

#13710 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by No Mind »

Novak20 wrote: 28/10/2024 14:47 Da ti ponovim ono što nisi boldirao, a puno je "deblje" od onog boldiranog.

Hrvati ukazivanjem na (ne)realnost politike drugih strana u BiH ne prijete problemima jer ne upravljaju političkim procesima u BiH na način kako to rade većinski bošnjačka i entitetom RS osigurana srpska strana. Ne priziva se nikakav scenario time što se na vrijeme prepozna u kojem pravcu tuđe politike idu već trideset godina iza rata.
Glavni problem u BiH nije hrvatska politika koja prevenstveno od bošnjačkih političkih predstavnika u F BiH traži zagarantirano mjesto člana Predsjedništva BiH kojega biraju Hrvati i izabrane predstavnike u DN nego realan separatizam RS i "građanski" unitarizam bošnjačke strane koji su u svakodnevnom političkom i medijskom sukobu. Pa čak i u ekonomskom gdje se jedan dio BiH kakav god on bio želi dovesti do bankrota ili ekonomske propasti u nadi da će onda srpska strana biti spremna na političke ustupke.

Rezultat je da svi zajedno ostajemo u stagnaciji i bez prijeko potrebnih sredstava EU bez mogućnosti da napravimo odobren korak naprijed.
Trazite promjenu trenutnih zakona, koji vam vise ne idu u prilog, mozda zbog "pada demografije", kako bi ti rekao. A zasto bi neko pristao na to bez ikakvih ustupaka sa vase strane, npr. smanjenje ingerencija DNa?

Srpska strana konstanto krsi mirovni sporzarum odnosno ustav, zato i jesu pod sankcijama a ne da ih se dovde u poziciju "politickih ustupaka", nego zbog vracanja u mirovni sporzaum i ustav.

"kakav god bio taj dio bih" e pa bogami, kod nas ta relativizacija ne moze proci, a kod vas mozete da mislite sta god hocete da "cuvate Srpsku" kao Covic, apsolutno vasa stvar.. Za nas, dok god se u tom dijelu BiH negira genocid i krsi ustav, nije "kakav god on bio" neko separatisticki i bogami i "genocidni". To nama nije svjedeno i daljne sankcije su dobrodosle i pozeljnje, dok se ne uspostave neki civilizacijski minimumi, kad vec sama drzava nema snage za to.

No Mind wrote: 27/10/2024 06:00 A sto se tice Schmidtovog dijelovanja uz indikativnu podrsku tvoraca Daytona i njihovih najbliskijih saveznika iz UK, tu ne treba ama bas nikakva pamet i zlonamjerna je svaka relativizacija. Presuda zadire u ustav i Dayton jer etnicka prava stavlja na njihovo mijesto ispod nacionalnih gradjanskih prava. Koncepti konstirutivnih naroda i nekih etnoteritorijalnih prostora za neke sub-nacije u jednoj drzavi a koje su zapravo etnije se kose sa tim.

Pri tom ja apsolutno ne mislim da ce biti nekih takvih tektonskih korekcija ustava,.to jednoatavno nije moguce zbog stanja na terenu. A i svjestan sam geopoliticke pozicije pro BiH strane, odsustva nacionalne strategije i ciljeva...
Jedini put koji pro BiH strana ima je uz poklapnje interesa US i UK a neminovno i uz donekle zadovoljen interes RH u BiH (kad kazem geopolitika, mislim ponajvise upravo na ovo potonje). Samo dotle ce ici nasa drzava. Ali eto, valja i pregovarati i pozicionirati se. To sto sve politicke i nacionalne ili subnacionalne skupine u BiH rade. I tu je malo bitna i matematika brojeva, uz ovo ostalo, prije navedeno.
Kakva pro-BiH strana ?

Da se ne lažemo, bošnjačka politička elita je projicirala sebi poželjnu sliku BiH i ovi pro-BiH bi u stvari bili probošnjačka strana koju bi bošnjačka politika mogla otkantati u svakom momentu kada se jednom ispune pretpostavke za njeno neskriveno djelovanje. Pa vidjelo se to odmah nakon popisa 2013. i ismijavanju bosanstva.

Bošnjačka i probošnjačka politika su imale velike šanse za poklapanje interesa sa US i UK ali su ih prokockale padom demografije, nepovratkom u RS, odbijanjem Travanjskog paketa, lošom sudskom vlasti koja ne garantira zaštitu prava pojedinca, ekonomijom koja ne da ni mrvu svog crnog kolača, jalovom bezkompromisnom politikom koja gleda na Istok itd.

US i UK će čuvati Bošnjake od zla susjeda i komšije ali da su za njih neki lider koji treba voditi političke procese u BiH ili regiji sasvim sigurno više nisu. Iza lidera stoje dokazivi uspjesi, a ne borba za puku vlast uz stalno kmečanje i medijsku buku sračunatu na izluđivanje konzumenata.

Da je tako kao što pišem i da se gubi podrška zapadnih centara moći, vidi se po djelovanju herr Schmidta koji nije ono što su bili Petricsh ili Ashdown.
No Mind wrote: 27/10/2024 06:00 Zato mi ovaj boldirani dio bode oci, a tebi bi mozda trebao vise, ali mozda tipkas samouvjereno sa "sigurne i zaokruzene" terotorije pa ti je taj scenario, iako ga mozda ne prizeljkujes svome narodu i ostalim gradjanima BiH, mozda ipak u tom slucaju ti je u granicama prihvatljivosti neminovnog?
Ali problem je da u najmanju ruku zbog "politickog odgoja" naroda kroz dijelovanje hrv. politike i stranaka, tim ljudima bi bio problem osvanuti "okruzen" na "tudjoj" teritoriji.
Krive stvari tebi i većini bodu oči jer smo svi mi na našoj teritoriji i sve se na milijun načina reflektira posvuda u BiH i šire. Bolje bi bilo da si se uhvatio onog neboldiranog i razmislio o njemu.

Neće hrvatska politika Zagreba koji je u EU i NATO, politika Hrvata u BiH taman i naopaka u svom nacionalnom ekskluzivitetu pa ni moja malenkost napisati scenario za BiH nego će to uraditi ona srpska i bošnjačka politika koja igra igrice separatizma i unitarizma u "rahat patnji" koja ima za cilj opstanak jednog političkog faktora u čitavoj BiH ili realnije dva politička faktora u dva entiteta BiH.

Što se samog mača tiče, osim onog sa dvije oštrice ima i onaj opasniji - Demoklov. Svima nam visi nad glavom svaki dan dok je sve ovako kako jeste i dok se netko nada da će intervencija izvana riješiti neki problem u BiH.
[/quote]

Pro Bih Strana...

Tu se nikad necemo sloziiti, za tebe je probosnjacka, za mene pro-BiH, a nisam se nikad u zivotu potpisao kao Bosnjak. Znaci, automatski se racunam kao "Ostali", nije ni to problem. Ali zasto bi ja da ustupam jos svojih prava daljnoj etnoteritorizaciji. Ne zelim. A ovo sve sto navodis je politika SDA, ne svih politickih subjekata na mojoj pro BiH strani. Ovdje postoji itekako politicki pluralizam, nazalost dijelom i kao odraz nedfinisane nacionalne strategije za BiH.

Petrich i Ashdown su nadogradjivali Dayton, trenutno ga se mora cuvati, jer srpska strana pokusava da srusi isti, mislim da se barem dijelom i tako moze gledati na Schmidtovo djelovanje.

Fundamentalna razlika medju nasim konceptima je da ja zelim ravnopravnost na kompletnom teritoriju a politka koju ti podrzavas zeli zakonski uokviren i potvrdjen vec na neki nacin postojeci jednoetnicki primat na dijelu teritorije BiH. Prvo kroz izborni zakon, a krajnji cilj, pa svi smo culi Covica, sta je krajni cilj, treci entitet...

Ja sebe smatram donekle razumnim covjekom... Da sam ja politicar na nasoj, pro-Bih strani, uz ustupke bi se dalo pricati o izbornom zakonu, indirektno biranje u Parlamentu uz potvrdu u DNu, to bi mozda bilo razumno. Bez bilo kakvih etnoteritorijalnih kriterija, ali ni u tragovima. I iskljucivo uz obostrane ustupke naravno. Jer, nema dzabe ni u stare babe.. Ali nema sanse da bi to bilo prihvatljivo za trenutnu politku HDZa, jer ka njihovom krajnjem cilju mogu da vode samo jednostrani ustpuci. Super, nek to odradi Schmidt onda...

Na kraju, ocigledno je nemoguce pomiriti nase stavove, meni to iskreno nije ni cilj, nemam volje. Vise se nadam da nasi pro-BiH politicari citaju ovaj forum, i da im je to jedan vid opipavanja pulsa u glasackom tijelu. Pa eto nek znaju kako razmisljamo, barem ovi moji "supraetnicki".

P.S. oprosti za lose quotanje...
Lug

#13711 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Lug »

Stvari trebaju izgledati otprilike ovako.
Dio BiH gdje su Srbi vecina, trebaju i vladaju samo Srbi, tako isto i sa dijelom gdje su Hrvati vecina trebaju i vladaju samo Hrvati, a dio gdje su Bosnjaci vecina treba biti multietnicki. Mislim da ce svi biti zadovoljni.

Ovo oko US, to vec imamo Ustavom BiH propisano. Sad hoce mijenjati Ustavni sud?! Zasto o tom razgovarati, a toliko odluka Suda u Strazburu nije provedeno niti razgovarano?!
Ustvari, da bi "ucinili ustupak" bosnjackoj strani i odustali od promjene u Ustavnom sudu, trazit ce se imovina ili Izborni zakon ili obadvoje.
Znaci, ne daju nista, hoce da dobiju sve sto traze. Bosnjacka strana ce dobiti bezbeli US BiH, koji je vec definisan Ustavom BiH.
SuperHans

#13712 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by SuperHans »

Cinimo preko 50 posto stanovnistva u vlastitoj drzavi, a najmanje se pitamo. Pristajemo na apartheid i naguzujemo se jos vise. Hocemo li ikad imat politicke predstavnike s mudima
pemanapemani

#13713 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by pemanapemani »

Lug wrote: 30/10/2024 11:11 Stvari trebaju izgledati otprilike ovako.
Dio BiH gdje su Srbi vecina, trebaju i vladaju samo Srbi, tako isto i sa dijelom gdje su Hrvati vecina trebaju i vladaju samo Hrvati, a dio gdje su Bosnjaci vecina treba biti multietnicki. Mislim da ce svi biti zadovoljni.

Ovo oko US, to vec imamo Ustavom BiH propisano. Sad hoce mijenjati Ustavni sud?! Zasto o tom razgovarati, a toliko odluka Suda u Strazburu nije provedeno niti razgovarano?!
Ustvari, da bi "ucinili ustupak" bosnjackoj strani i odustali od promjene u Ustavnom sudu, trazit ce se imovina ili Izborni zakon ili obadvoje.
Znaci, ne daju nista, hoce da dobiju sve sto traze. Bosnjacka strana ce dobiti bezbeli US BiH, koji je vec definisan Ustavom BiH.
Super, ne znam koji kurac su onda ljudi izginuli za neku, po tebi, ublehasku ideju Republike Bosne i Hercegovine. Onda je trebalo sve razjebati i podijeliti drzavu, pa da svaki narod vlada svojim idiotskim dijelom. A ne ovako da jadni Bosnjaci moraju trpiti neke Pedje, Dragane, Bojane i slicne da im vladaju i nesto odlucuju.

Pa "bosnjacku stranu" nasusno cekaju Dodik i Covic.
Mate i Radovan bi skakali od srece da im je Alija 1992., dosao i rekao - zdravo, ja predstavljam bosnjacku stranu i politiku.

Meni je stvarno.nejasno.ovakvo razmisljanje. To je bukvalno civilizacijski i evolucijski sunovrat.
1992., si civilizacijsku i evolucijsku stepenicu iznad velikosrpske i velikohrvatske politike (kako bi rekao Atheist rap- on je za vas zapadna evropa, preteran je, ali vi to ne razumete), i onda 2024., zelis se spustiti na njihovu stepenicu i valjati se u neofasistickom i etnickom blatu. :-)
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#13714 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by JoseMujica »

HDZ i SNSD jedva čekaju da neko u Teheranu kaže hajmo se dijeliti...nema boljeg foršpila za relaksaciju odnosa
Vjecita_zavrzlama

#13715 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Vjecita_zavrzlama »

SuperHans wrote: 30/10/2024 11:28 Cinimo preko 50 posto stanovnistva u vlastitoj drzavi, a najmanje se pitamo. Pristajemo na apartheid i naguzujemo se jos vise. Hocemo li ikad imat politicke predstavnike s mudima
Cinimo 51%sto znaci 49% su ostali

Nije da smo 70%
Ludzak

#13716 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Ludzak »

Nećemo se nikad ni pitat. Jer nama je važnije kada je komšija prdno, nego da razmišljamo o državi. Je li komšija otišao na dzumu, nego da mislimo o državi.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#13717 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by PreWiBa »

Vjecita_zavrzlama wrote: 30/10/2024 19:04
SuperHans wrote: 30/10/2024 11:28 Cinimo preko 50 posto stanovnistva u vlastitoj drzavi, a najmanje se pitamo. Pristajemo na apartheid i naguzujemo se jos vise. Hocemo li ikad imat politicke predstavnike s mudima

Nije da smo 70%
Jest prije 10 godina
PreWiBa

#13718 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by PreWiBa »

Ludzak wrote: 30/10/2024 21:38 Nećemo se nikad ni pitat. Jer nama je važnije kada je komšija prdno, nego da razmišljamo o državi. Je li komšija otišao na dzumu, nego da mislimo o državi.
To upoce nema veze

Ispade da su Hrvati ili Srbi ateisti u BiH...
A ne da imamo ljude koji na kucu stavljaju zastave Vatikana i u svim sobama imaju ikone
Vjecita_zavrzlama

#13719 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

sehohari wrote: 30/10/2024 22:46

Nije da smo 70%
Jest prije 10 godina
A sad smo mozda i 40% a mozda 60%.. ne zna se
PreWiBa

#13720 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by PreWiBa »

Vjecita_zavrzlama wrote: 30/10/2024 22:47

Nije da smo 70%
Jest prije 10 godina
Kako god okreneš, 75% u FBiH
nauticamid

#13721 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by nauticamid »

Nije da smo 70%
Ti prebrojao ili ?
Vjecita_zavrzlama

#13722 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

sehohari wrote: 30/10/2024 22:48

Jest prije 10 godina
Ima i srba 95% u RS, sta to znaci?
PreWiBa

#13723 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by PreWiBa »

Vjecita_zavrzlama wrote: 30/10/2024 22:53

Ima i srba 95% u RS, sta to znaci?
Znamo i ja i ti šta to znači, nemojmo se praviti da nije tako.
BAK-eV

#13724 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by BAK-eV »

Jest prije 10 godina
Kako god okrenes ima nas oko 35%.

Ostalih 65% teritorije kontrolisu drugi, a to se pika a ne broj stanovnika.

Ali ide nabolje, ide....
PreWiBa

#13725 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by PreWiBa »

BAK-eV wrote: 31/10/2024 00:31

Kako god okrenes ima nas oko 35%.

Ostalih 65% teritorije kontrolisu drugi, a to se pika a ne broj stanovnika.

Ali ide nabolje, ide....
I to je tačno.
No, i tu smo je pro-BH politika kriva donekle.

Bošnjaci možda ne kontrolišu većinu države teritorijalno. No, kada sagledaš sve, drže najveće industrijske i populacione bazene i ekonomske centre države (ako govorimo o onome šta su ta mjesta bila prije rata). Od pet velikih gradova (Banja Luka, Mostar, Sarajevo, Tuzla, Zenica), pro-BiH snage drže 3,5.

A mi umjesto da se razvijemo u dominantni ekonomski i društveni faktor u državi, mi smo ili postali kolonije susjednih zemalja ili smo ekonomski slabiji od bh. Hrvata, a ne baš toliko "dominantno" bolji od bh. Srba.

Zvezde Granda su dobar primjer za to. Većina ovdje kritikuje taj seljakluk i tkd, i što se ide u Beograd i tkd., a meni je najveća sramota u svemu tome što se za tri decenije nije mogla uspostaviti jaka domaća muzička industrija, a ne da nam svaki pjevač mora lizati paksu po Beogradu da bi dobio album.
Locked