Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ateista wrote: ↑29/10/2024 16:10
Zna li se zasto je posta odbila? Da nije bio uslov da ne smiju naplacuvati nista dodatno pa oni zato odbili?
Gdje si ti procitao da su odbili?
U clanku pise da uskoro i oni ulaze sa dostavom za Temu
Kolega dnevni spavac je rekao da je BH posta odbila, ali u pravu si u clanku pise da i oni ulaze.
Mozda nisu ocekivali da ce biti toliko posla i da ce im se isplatiti, pa sad kad vide da mogu uzeti fine pare, ipak hoce, ako je tacno da su u pocetku odbili.
Iskreno se nadam da ce Temu postaviti uslov da ne smiju naplacivati onih markuiosamdeset.
Zna li se zasto je posta odbila? Da nije bio uslov da ne smiju naplacuvati nista dodatno pa oni zato odbili?
Kolega dnevni spavac je rekao da je BH posta odbila, ali u pravu si u clanku pise da i oni ulaze.
Mozda nisu ocekivali da ce biti toliko posla i da ce im se isplatiti, pa sad kad vide da mogu uzeti fine pare, ipak hoce, ako je tacno da su u pocetku odbili.
Iskreno se nadam da ce Temu postaviti uslov da ne smiju naplacivati onih markuiosamdeset.
Ne mogu nikako naplatit 1.80 jer je preporucena posiljka.
Bobi wrote: ↑29/10/2024 18:19
Ma stiže X sve doistavit, meni danas pošiljka od 9.10.došla, znaci 20 dana.
kad vidiš koliko im je samo skladište za Sarajevo i koliko kombija imaju sve ti bude jasno, bh posta nema ni u pola skladisne kapacitete koje imaju ove privatne firme zato se i nisu htjeli zajebavati sa temu iz prve
Ne, to oni lijepe i pare idu na račun pošte. provjerio i utužio. UINO se u potpunosti ograđuje od ovoga.
Pa jesu li čitavo vrijeme ljudi iz pošte lijepili ovu traku ili je povremeno i carina to radila?
UINO naplaćuje carinu i pdv, pošti je uvijek išlo ovo "otvaranje paketa/pisma". Odkad su počeli tužbe dobijati, naplaćuju samo solarno, a i dotad si im morao uplatnicu, onu njihovu, ostaviti. Kad sam tražio da to uplatim opštom uplatnicom tu je problem nastupio, zbog toga što primjerak ostaje meni.
Kakva sad 1.80 KM? Meni uzmu minimalno 3.5 po paketu. Jedne prilike i 9 KM.
Ne, to oni lijepe i pare idu na račun pošte. provjerio i utužio. UINO se u potpunosti ograđuje od ovoga.
Pa jesu li čitavo vrijeme ljudi iz pošte lijepili ovu traku ili je povremeno i carina to radila?
UINO naplaćuje carinu i pdv, pošti je uvijek išlo ovo "otvaranje paketa/pisma". Odkad su počeli tužbe dobijati, naplaćuju samo solarno, a i dotad si im morao uplatnicu, onu njihovu, ostaviti. Kad sam tražio da to uplatim opštom uplatnicom tu je problem nastupio, zbog toga što primjerak ostaje meni.
Znaci sljedeci put kad mi donese na vrata paket, i trazi 3.5 KM da mu ne platim?
Znaci sljedeci put kad mi donese na vrata paket, i trazi 3.5 KM da mu ne platim?
Meni i ne donose više, ostavljaju u pošti, znaju šta ih čeka.
Probaj, nećeš ni dobiti paket
Ja sam platio opštom uplatnicom, na kraju dobio nazad svojih 9,5, doduše 7 mjeseci kasnije sa zateznom kamatom, i BH Pošta je platila troškove postupka.
Meni su 2 paketa u najavi na xexpresu, za dalje ću sačekati sa narudžbama, ulazak BH pošte meni znači kraj sa Temu-om.
Probaj, nećeš ni dobiti paket
Ja sam platio opštom uplatnicom, na kraju dobio nazad svojih 9,5, doduše 7 mjeseci kasnije sa zateznom kamatom, i BH Pošta je platila troškove postupka.
Meni su 2 paketa u najavi na xexpresu, za dalje ću sačekati sa narudžbama, ulazak BH pošte meni znači kraj sa Temu-om.
Ne nuzno jer temu ce vjv napraviti ugovor gdje ce platiti postama postarinu kao i Xexpressu (12km) ili koliko vec se dogovore a uslov ce biti besplatna dostava bez 1.8km.
Uostalom poste srpske ako me pamcenje dobro sluzi, naplacuju 1.8km na pakete sa nekim odredjenim tracking kodom. Neke tracking kodove ne naplacuju. Zaboravio sam koje tacno ima ono pocetna slova odmah znas jel ti dodje ili je dodatna naplata.
Zar iko vjeruje da Temu plaća nekom 12 maraka za dostavu?
Minimalni prag narudžbe je 20 KM. Roba iz Kine treba da dođe AVIONOM do Europe (Mađarske/BiH). I to košta. Plus na sve to da daju 12 KM brzoj pošti? I na sve to oni moraju zaraditi.
Ili to nema logike, ili roba koju prodaju vrijedi po 10 feninga.
11.09 temu se otvorio bez reklame
11.09 uvece 3000 paketa naruceno
12.09 do podne 9000 paketa naruceno
22.09 27319 paketa naruceno
Prosjek po danu od 11-22.09 3900
25.09 30950 paketa
Prosjek po danu od 23-25.09 1200
02.10 44000 paketa
Prosjek po danu od 26.09-02.10 1864
08.10 66000
Prosjek po danu od 03.10-08.10 3600
09.10 72000
Prosjek za 8 i 9.10 3000
16.10 103000
Prosjek po danu od 10-16.10 4420
23.10 136400
Prosjek po danu od 17-23.10 4770
26.10 153160
Prosjek po danu od 24-26.10 5580
29.10 167000
Prosjek po danu od 26-29.10 4600
Napomena: Ovaj skok vjerovatno imaju reklame uticaj jer dosta vidjam i starije i one koji nisu informatički obrazovani da pricaju o TEMU
Ako je dnevni prosjek 3000 to mjesecno dodje 90 000 paketa sto je jako puno za poste. Ako uzmemo u obzir i postarinu od 12km (cini mi se da je tako bilo) dodjemo da x express mjesecno na ovome mlatne dodatnih 1080000 KM (milion i kusur KM)
semsasuljakovic wrote: ↑30/10/2024 07:25
Zar iko vjeruje da Temu plaća nekom 12 maraka za dostavu?
Minimalni prag narudžbe je 20 KM. Roba iz Kine treba da dođe AVIONOM do Europe (Mađarske/BiH). I to košta. Plus na sve to da daju 12 KM brzoj pošti? I na sve to oni moraju zaraditi.
Ili to nema logike, ili roba koju prodaju vrijedi po 10 feninga.
Vjerovatno je manje, predpostavljamo da je zakonski naznaceno 12km i nesto na paketu a da je stvarna cijena od 6-9km.
Treba znati i da dosta prodavaca prodaje preko temua sa gubitkom u nadi da će se izboriti za dio tržišta. Temu kao posrednik itekako zarađuje ali sami proizvođači ne baš.