izgleda da dijele isto ime i prezimeStyling wrote: ↑28/10/2024 16:39Zar nije ona vlasnica/direktorica/osnivač Prve Bošnjačke gimnazije? Bakirova sestra?
Narod i Pravda (Konakovic)
- VladaFBiH
#37226 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Last edited by VladaFBiH on 28/10/2024 16:49, edited 3 times in total.
- Styling
#37227 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
- VladaFBiH
#37228 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Da ne bude da sam u potpunosti protiv NiP-a jer nisam ali jesam protiv ovakvog načina rada i mogu ti reći da bih glasao za Muzura da sam na Ilidži a ni protiv nekih rješanja tipa Delić nemam ništa protiv. Da je stranka nastavila u tom pravcu umjesto guranja Ademovića, Čampara i sl. SDA kadrova bilo bi sve drugačije pa čak bi i DK možda malo manje bio antipatičan sa svojim izjavama.
Više bi se moglo reči da sam ogorčen jer sam želio promjenu i odmak od SDA i njihovog načina rada i vođenja politike a dobili smo što smo dobili.
- drug_profi
#37229 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ne možeš iz ovog stanja svijesti i poimanja etičnosti brzo preći u neki skandinavski model.
Društvo je rastureno ENV matricom, kao i sistem moralnih vrijednosti.
Samo u poljoprivredi iz govana dobijaš nešto vrijedno. I nigdje više.
Društvo je rastureno ENV matricom, kao i sistem moralnih vrijednosti.
Samo u poljoprivredi iz govana dobijaš nešto vrijedno. I nigdje više.
-
A_A_AKCIJA
#37230 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Promjena je tu i niko je ne može osporiti.
E sada, naravno da nije idealno, zapravo nije ni blizu. I tu se slažem.
Ono što ti nikada neću priznati, je da je NiP Halid umjesto Halida.
Ja znam koliki se trud ulaže da se stanje promijeni. Ima dosta rezultata, ima dosta fula.
Dok god nema bolje alternative, ja sam srcem za ovu opciju.
-
Hakiz
#37231 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Od zla smo došli do mogućnosti da biramo veće ili manje zlo.
Napredak
Napredak
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#37232 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
jasmin ademović nagovijestio da će napustiti nip?Rezultatima izbora nije nezadovoljan kada je o njemu riječ, ali...
- Narod i pravda je otišla prilično udesno. Mislim da je jedini nebošnjak Toni Vukadin iz Novog Grada. Ja ću razmotriti svoj status unutar stranke ako se neke stvari ne budu mijenjale. Činjenica je da smo otišli udesno, da se lični interesi stavljaju ispred općih, da imate članove stranke koji rade direktno protiv NiP-a, što se moglo vidjeti i po rezultatima. Ako se te stvari ne budu mijenjale, neću imati izbora, jer sam puno uložio, puno odvojio vremena kako bih pokušao napraviti neke promjene, ali je očigledno da to ne funkcioniše, zaključio je Ademović.
@A_A_AKCIJA znaš nešto o tome?
-
Vjecita_zavrzlama
#37233 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Valjda i bolje za nipmalakh wrote: ↑28/10/2024 22:53jasmin ademović nagovijestio da će napustiti nip?Rezultatima izbora nije nezadovoljan kada je o njemu riječ, ali...
- Narod i pravda je otišla prilično udesno. Mislim da je jedini nebošnjak Toni Vukadin iz Novog Grada. Ja ću razmotriti svoj status unutar stranke ako se neke stvari ne budu mijenjale. Činjenica je da smo otišli udesno, da se lični interesi stavljaju ispred općih, da imate članove stranke koji rade direktno protiv NiP-a, što se moglo vidjeti i po rezultatima. Ako se te stvari ne budu mijenjale, neću imati izbora, jer sam puno uložio, puno odvojio vremena kako bih pokušao napraviti neke promjene, ali je očigledno da to ne funkcioniše, zaključio je Ademović.
@A_A_AKCIJA znaš nešto o tome?
- Haris.ba
#37234 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Meni se svidja to da kad ti se ne svidja u stranci - napustas odmah. I kasnije se testiras na izborima.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#37235 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
isto tako knjiga i znanje moj Kifla, al kolko vidim nisi mako od literature samospoznaje raznih life coacheva i gurua
-
splinter
#37236 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Nejma fajde od politike više. Sad je keš direktno pod suncem i vjetrom
"BIZNIS SA STRUJOM
Aljoša Čampara osnovao firmu u Istočnom Sarajevu
Ovaj potez dolazi u vrijeme kada sve više političara u Bosni i Hercegovini pokreće vlastite biznise.
Firma je osnovana 14.10.2024., a Čampara se nalazi i na poziciji direktora.
Ovaj potez dolazi u vrijeme kada sve više političara u Bosni i Hercegovini pokreće vlastite biznise.
Dok se informacije o poslovnim planovima RA ENERGY d.o.o. još uvijek prikupljaju, jasno je da trend političara koji se prebacuju na poslovnu scenu postaje sve izraženiji.
Ovaj fenomen zahtjeva pažnju javnosti i analizu uticaja na političku i ekonomsku sferu."
Sjedište firme je na adresi Srpskih palih boraca 34, Istočna Ilidža.
BTW, čajnoslu ili ne u Beogradu je sjedište frme imena AR (Amon Ra) Energy, vodeće firme iz oblsati solarne energije na ovim prostorima . . .
"BIZNIS SA STRUJOM
Dok se informacije o poslovnim planovima RA ENERGY d.o.o. još uvijek prikupljaju, jasno je da trend političara koji se prebacuju na poslovnu scenu postaje sve izraženiji.
Ovaj fenomen zahtjeva pažnju javnosti i analizu uticaja na političku i ekonomsku sferu."
BTW, čajnoslu ili ne u Beogradu je sjedište frme imena AR (Amon Ra) Energy, vodeće firme iz oblsati solarne energije na ovim prostorima . . .
-
A_A_AKCIJA
#37237 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
splinter wrote: ↑29/10/2024 08:13 Nejma fajde od politike više. Sad je keš direktno pod suncem i vjetrom
"BIZNIS SA STRUJOM
Jeste, masoni laminati
Znam deset ljudi koji prave solarne elektrane.
Možda i više. U rs je procedura dosta jednostavnija, zemlja jeftinija...
Za 30-40 hiljada dobiješ elektranu od 23 KW, investiciju koja ima povrat nekih 600-900 KM mjesečno.
Ali, navikli Bosanci da se pare ulažu u stanove, pa sada ovo zabremedet, a Avdi dobro dođe da loži narod.
-
Novak20
#37238 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Neka je Konaković potkačio ovog destruktivnog pobjegulju Reufa. Zaslužio je pa neka košta kol'ko košta.
https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... e_vignette
https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... e_vignette
Idu tako daleko da izjava Reufa Bajrovića kako je 'Armija RBiH spasila Dragana Miokovića i Sašu Magazinovića od njihovih sunarodnjaka' i drugog dijela kako se 'Bošnjaci ne trebaju svetiti Bošnjacima pa makar oni bili i u Trojci' postaje prihvatljiva društvena norma komuniciranja, poručuje danas, 28. oktobra, Elmedin Konaković, lider stranke Narod i pravda te državni ministar vanjskih poslova.
"Dragan Mioković je cijeli rat proveo u svom Sarajevu i u redovima MUP-a BiH ga zajedno sa nama branio, a Bajrović je pobjegulja koja je sa ugodne distance sa svojom porodicom gledao kako se branimo i čekao da se odbranimo da se vrati, a to ovaj narativ dodatno čini neprihvatljivim.
Kad mu se suprostavimo argumentima i podsjetimo javnost da su oni pripadnici KOS-a primijeti se ogromna nervoza i pojačano destruktivno djelovanje, napadi, vrijeđanje", dodaje Konaković.
Bajrović, inače potpredsjednik Američko-evropske inicijative, zbog ovih je navoda, u međuvremenu, najavio i tužbu: "Pošto me kao običnog gradjanina lažima ponovo targetira osoba bliska narko kartelu, a koja na sramotu BiH obavlja i funkciju MVP BiH, prinuđen sam da ga tužim za klevetu. Radi se o klasičnom progonu kritičara posrnulog narko režima i ugrožavanju sigurnosti moje porodice."
- drug_profi
#37239 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Za šta će ga tužiti? Klevetu?
Ako nisi bio tu care kad je bilo ratno stanje, odnosno nisi poslan službeno vani, onda si pobjegulja.
I bilo bi lijepo da mu to i sud objasni.
Ako nisi bio tu care kad je bilo ratno stanje, odnosno nisi poslan službeno vani, onda si pobjegulja.
- basicm
#37240 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Koliko godina je imao reuf u vrijeme rata?drug_profi wrote: ↑29/10/2024 09:45 Za šta će ga tužiti? Klevetu?
![]()
- drug_profi
#37241 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
U julu 1995. je bio punoljetan i nije se stavio na raspolaganje odbrani BiH.basicm wrote: ↑29/10/2024 09:50Koliko godina je imao reuf u vrijeme rata?drug_profi wrote: ↑29/10/2024 09:45 Za šta će ga tužiti? Klevetu?
![]()
- nota1969
#37243 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Uh na erende kora
A kad se forto stavio na raspolaganje odbrani BiH.
A kad se forto stavio na raspolaganje odbrani BiH.
-
internazionale
#37244 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ali Forto je pička to "svi znamo", ali se ne kurči.
Konsekventno tome Reuf je TROpička, a Zlatan Begić, Mešalić su posebna vrsta kurave, za njih nema mjerne jedinice
Konsekventno tome Reuf je TROpička, a Zlatan Begić, Mešalić su posebna vrsta kurave, za njih nema mjerne jedinice
-
A_A_AKCIJA
#37245 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Tako je.internazionale wrote: ↑29/10/2024 10:19 Ali Forto je pička to "svi znamo", ali se ne kurči.
Ma koliko bila glupa priča, očigledno je da se sa glupanima mora pričati glupanskim jezikom.
Ako je Forto dezerter, onda je i Rojf. I Švrakić I još gomila huškača koji lože glupane. Ima li svjedoka da su vidjeli Bakira na liniji?
Nebitno je što ja lično smatram to nebitnim, glupanima se mora pokazivati rupetina u njihovoj logici i dobro im to trljati na nos.
Isto kao priču o tome kako je SDA branila državu, kako su uz njih borci.
A Kemo Ademović nije borac, najodlikovaniji pojedinac, nosilac zlatne značke i zlatnog ljiljana istovremeno, Ahmed Sejdić, Samir Petrović, Damir Zgodić...
Kada pogledate spot vojnik sreće, dvojica likova su u
NiPu.
I ološ se usuđuje takve ljude prozivati i zvati izdajnicima, dezerterima, sa dezerterske i profiterske tv hayat.
- basicm
#37246 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Sa ovakvim izborom epiteta ne mozes ocekivati od druge strane osim slican vokabular.
-
PM72
#37247 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Nemoj tako.O Bakirovom ranjavanju tokom bitke na Skenderiji 02.05.1992 snimane serije po Turskoj...A_A_AKCIJA wrote: ↑29/10/2024 10:55Tako je.internazionale wrote: ↑29/10/2024 10:19 Ali Forto je pička to "svi znamo", ali se ne kurči.
Ma koliko bila glupa priča, očigledno je da se sa glupanima mora pričati glupanskim jezikom.
Ako je Forto dezerter, onda je i Rojf. I Švrakić I još gomila huškača koji lože glupane. Ima li svjedoka da su vidjeli Bakira na liniji?
Nebitno je što ja lično smatram to nebitnim, glupanima se mora pokazivati rupetina u njihovoj logici i dobro im to trljati na nos.
Isto kao priču o tome kako je SDA branila državu, kako su uz njih borci.
A Kemo Ademović nije borac, najodlikovaniji pojedinac, nosilac zlatne značke i zlatnog ljiljana istovremeno, Ahmed Sejdić, Samir Petrović, Damir Zgodić...
Kada pogledate spot vojnik sreće, dvojica likova su u
NiPu.
I ološ se usuđuje takve ljude prozivati i zvati izdajnicima, dezerterima, sa dezerterske i profiterske tv hayat.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#37248 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
ne znam šta se čudite...ko što niko od njih nije ratovao, isto tako neće ni ratovati....dok se svi oko nas naoružavaju nas uspavljuju bajkama o EU
danas, dok HR i SR kupuju sve moguće vrste oružja i oruđa, Peđa i Forto nam viču Evropa je naša! eto nas na pragu...samo što nismo ušli...Peđa nam je i 1992. govorio da nema JNA na brdima oko Sarajeva pod krinkom objektivnosti...danas bih rado volio da čujem Peđinu analizu u kakvom trenutku i okruženju živimo?
potkapacitirani Kiflica je tu da truje javnost i razbije bilo kakvu mogućnost usaglašavanja državnih politika i ciljeva....nije problem mrziti i prezirati Don Neonka i Seku, ali de malo hladne glave razmislite gdje i s kime mi živimo? Pa ni HDZ, a ni SNSD nimalo ne kriju šta bi htjeli i sjetite se čerčilovih riječi kada je ulazio u savez sa Staljinom...e to su danas i naši prioriteti
danas, dok HR i SR kupuju sve moguće vrste oružja i oruđa, Peđa i Forto nam viču Evropa je naša! eto nas na pragu...samo što nismo ušli...Peđa nam je i 1992. govorio da nema JNA na brdima oko Sarajeva pod krinkom objektivnosti...danas bih rado volio da čujem Peđinu analizu u kakvom trenutku i okruženju živimo?
potkapacitirani Kiflica je tu da truje javnost i razbije bilo kakvu mogućnost usaglašavanja državnih politika i ciljeva....nije problem mrziti i prezirati Don Neonka i Seku, ali de malo hladne glave razmislite gdje i s kime mi živimo? Pa ni HDZ, a ni SNSD nimalo ne kriju šta bi htjeli i sjetite se čerčilovih riječi kada je ulazio u savez sa Staljinom...e to su danas i naši prioriteti
- drug_profi
#37249 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Nije problem što si se sklonio. Nije svakako normalan niko ko želi u rat. Instinkti te navode da bježiš.
Treba hrabrost, odlučnost, volja i dobar razlog (ili samo manjak životnog iskustva) da pobjediš te instinkte.
Pa onda nakon svega, ako si čovjek a ne đubre, šutiš i ne pominješ one koji su ostali tu.
Ako ih pominješ, onda ih pomeni kao bolje od sebe ili ih ne pominji nikako.
Treba hrabrost, odlučnost, volja i dobar razlog (ili samo manjak životnog iskustva) da pobjediš te instinkte.
Pa onda nakon svega, ako si čovjek a ne đubre, šutiš i ne pominješ one koji su ostali tu.
Ako ih pominješ, onda ih pomeni kao bolje od sebe ili ih ne pominji nikako.
-
Vjecita_zavrzlama
#37250 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Hdz otpisi tu, HDZ ako udje u neki sukob to je jer je citava EU za, a ako dotle dodje onda jbg- nema nam druge nego predati se.Za SRbiju je druga prica,,, od mjih stradati mozemo i radi toga je spas u EUJoseMujica wrote: ↑29/10/2024 11:46 ne znam šta se čudite...ko što niko od njih nije ratovao, isto tako neće ni ratovati....dok se svi oko nas naoružavaju nas uspavljuju bajkama o EU![]()