BiH - Crna hronika

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
ZoomZoomKiwi

#2501 Re: BiH - Crna hronika

Post by ZoomZoomKiwi »

Chloe wrote: 25/10/2024 09:25zbog "normaliziranja" negativnih društvenih pojava, a društvo nije pojedinac.
Za normaliziranje nemorala i bezakonja je kriva isključivo SDA sa jaranima. Uspješno na tome rade već 30 godina, od srozavanja kulture i obrazovanja, katastrofalne infrastrukture, sveopće neperspektivnosti, do njegovanja nepotizma i korupcije i idoliziranja bahatog ponašanja. Zakon je u ovoj državi, zbog njih, samo mrtvo slovo na papiru.
Naslovnica

#2502 Re: BiH - Crna hronika

Post by Naslovnica »

Chloe wrote: 25/10/2024 09:25
Naslovnica wrote: 25/10/2024 09:09
Spoiler
Show
Chloe wrote: 25/10/2024 08:21

Lako je moglo ući, svaka policijska stanica vrata drži otvorena/otključana, šalteri nadomak ulaznih varata Jedan je policajac u svojstvu OBL-a, jedan/dva u dežurnoj službi zaprima prijave građana i koordinira policijom na terenu. Rijetko je intervetna u PS, obzirom na manjak policijaca, i oni patroliraju. ( uglavnom je ovako u svim PS na USK-a).

Ulazak maloljetnog djeteta nikad niko ne bi protumačio opasnošću po sebe nego da dijete traži pomoć.

Nakon ovog događaja, i uopće bezbjedonosne situacije u našoj državi, vjerovatno će se neke stvari mijenjati.

I ne, ne smatram odgovornu vlast, političare, policiju ... odgovornost snosimo svi zajedno.

Laprdanje, pametovanje pred djecom od malih nogu, narušavajući autoritete koji su neophodni u zdravom sistemu svaki dan nosi nove rezultate.

Kad mlade mame dolaze kod pedijatara sa bolesnim dijetetom, govore dijagnozu i koji lijek treba samo da napiše u receptu i stavi potpis i pečat,

pokazuje kakve su generacije odgojene, a kakve će takvi odgojiti. Ovaj primjer navodim jer je u pitanju zdravlje/život djeteta. ( pojedinačne

nesretne slučajeve ostavite sa strane, i pustite da ovlašteni utvrde odgovoronost, uspješnih liječanja je 99,9 % ali se kod nas se u fokus

stavljaju slučajevi iz Crne kronike).

Na forumu se vidi, svi eksperti iz svih društvenih oblasti. Ako ste takvi pred djecom, pitajte se kakve su poljedice . Onaj tamo neki iz

toplog kreveta sa Čvile je napravio rekonstrukciju događaja " u PS Bosanska Krupa, policija je gledala tekmu na radnom mjestu. :thumbup: :bih:

Drugi tvrdi da efendije, Pezić i slični truju narod i djecu, indirektno navode na ubistva iz vjerskih razloga. :thumbup: :bih:

Dok vas neko ne počne lupati po novčanicima zbog kleveta, predrasuda, mržnje - ili se sami nađete na udaru javnosti i osjetite na svojoj koži sve

gluposti koje sa tipkovnica i jezika dolaze, te kakve posljedice nosi, nećete se preispitati koliko sam snosite odgovornost.

Nedavno naletjeh na citat "Kad nemaš šta raditi, radi na sebi, tu uvijek ima posla". :D
Vidim sve znaš šta se i kako radi, od bezbjedonosne situacije u državi i protokola, preko mladih mama, odgoja, ljekara, dijagnoza, do stručnjaka za vjerska, pitanja ekstremizma i kaznenu politiku.
A onda kažeš
Na forumu se vidi, svi eksperti iz svih društvenih oblasti.
Odgovornost snosimo svi zajedno?
Apsolutno se ne smatram odgovornim za ovaj čin na bilo koji način.
Bezrazložno nametanje zajedničke krivice za terorizam okači mačku o rep, ta priča o kolektivnoj krivici ovdje ne prolazi.
Zamsili, živim u BiH i unutar sam sistema, zajedno sa mojih troje djece. :thumbup:

Zajednička odgovornost za stanje u državi, osvrćući se na sva zadnja dešavanja kad su u pitanju maloljetnici.

Moja djeca, njihov odgoj jeste moja odgovornost, ali vrlo dobro osjećam teret otežavanja tog zadatka

zbog "normaliziranja" negativnih društvenih pojava, a društvo nije pojedinac.
I ne, ne smatram odgovornu vlast, političare, policiju ... odgovornost snosimo svi zajedno.
Ja ne osjećam nikakvu odgovornost spram stanja u državi.
Ja ovakvo stanje nisam htio, nisam odabrao, nisam ih ustoličio.
I da se sutra polijem benzinom i zapalim to ne bi ništa promijenilo.
Odgajam djecu najbolje kako mogu, učim ih šta valja a šta ne valja, šta se smije.
talijan97

#2503 Re: BiH - Crna hronika

Post by talijan97 »

Ne mozete nista protiv sistema i naroda od kojih je 60-70% zatucan.

Kada ti dijete neko dira u skoli ili vrticu, rjesenje je promjena, neces izganjati nikakvu pravdu kada sistem sluzi siledzijama i zatucanoj masi.
Last edited by talijan97 on 25/10/2024 09:34, edited 1 time in total.
laik1981

#2504 Re: BiH - Crna hronika

Post by laik1981 »

Evo, okarekterizirano kao terorizam. Hajde neka sad krenu u akciju. Lako je utvrditi s kim se ovaj mali terorista druzio, ko su mu bili online idoli iko mu je filovao glavu debilizmima, te ga na kraju i uputio da uradi ovo.

Nista se nece desiti. Nista nse institucije po ko zna koji put nece uraditi. Ovo je napad na drzavu od strane teroriste.
Last edited by laik1981 on 25/10/2024 09:38, edited 1 time in total.
ZoomZoomKiwi

#2505 Re: BiH - Crna hronika

Post by ZoomZoomKiwi »

talijan97 wrote: 25/10/2024 09:33 Ne mozete nista protiv sistema i naroda od kojih je 60-70% zatucan.

Kada ti dijete neko dira u skoli ili vrticu, rjesenje je promjena, neces izganjati nikakvu pravdu kada sistem sluzi siledzijama i zatucanoj masi.
Upravo tako
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#2506 Re: BiH - Crna hronika

Post by Bobi »

Naslovnica wrote: 25/10/2024 09:35 mrzimo zeničane
:skoljka:
Naslovnica

#2507 Re: BiH - Crna hronika

Post by Naslovnica »

Bobi wrote: 25/10/2024 09:41
Naslovnica wrote: 25/10/2024 09:35 mrzimo zeničane
:skoljka:
Pardon, zeničani mrze nas.
:mrgreen:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#2508 Re: BiH - Crna hronika

Post by plain vanilla »

Chloe wrote: 25/10/2024 09:25

Zamsili, živim u BiH i unutar sam sistema, zajedno sa mojih troje djece. :thumbup:

Zajednička odgovornost za stanje u državi, osvrćući se na sva zadnja dešavanja kad su u pitanju maloljetnici.

Moja djeca, njihov odgoj jeste moja odgovornost, ali vrlo dobro osjećam teret otežavanja tog zadatka

zbog "normaliziranja" negativnih društvenih pojava, a društvo nije pojedinac.
I ako sutra tvoja djeca zastrane, mi smo krivi, jel?
I nasim roditeljima je zadatak bio tezak, svako osjeca sve veci teret, ali to ne znaci da svaki pojedinac ne treba odgovarati za svoja (ne)djela.
Vidis, moja kolegica nije mogla izaci na kraj sa sinom, iako se silno trudila, pa je otisla u socijalnu sluzbu i prijavila svoj slucaj. Znaci, osjetila je da nije dorasla slucaju pa je potrazila pomoc. Da je njen sin sutra nesto ipak napravio, ona ne bi snosila potpunu odgovornost jer se zaista potrudila. Ali, koliko bi ljudi svoje dijete prijavilo?

I jos jednom, nismo mi kolektivni krivci, mi smo kolektivne zrtve ovakvih pojedinaca. Sutra kad na aerodromu nekom maloljetniku budu pregledali svaku rupu u strahu od terorizma, sigurno ja necu biti kriva.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#2509 Re: BiH - Crna hronika

Post by Bobi »

Znači ukratko, malac 14 godina metar i sesdeset 50 kg usao u PS ubio nožem policajca Ognjena iz BN i ranio policajca Avdu iz BK. Mislim da neko ima problem veliki. Sad ce opet ispred svih PS biti policaJAC SA KALAŠOM DOK SE NE SLEGNE PAR GODINA. Nikom nista nakon nekog perioda, po običaju slabo šta da ce se riješiti.
_someone

#2510 Re: BiH - Crna hronika

Post by _someone »

Chloe wrote: 25/10/2024 09:33
_someone wrote: 25/10/2024 09:20
Chloe wrote: 25/10/2024 08:26

IZ zajednica iza njih ne stoji, i to je vrlo bitno znati.

A kao što neki tamo Fićo ima pravo da priča šta hoće na društvenim mrežama, tako isto ima Pezić i slični.

I taj Fićo da mu ukažu pažnju i interesovanje bi gostovao po gradovima i držao predavanja,

Ko bi ga mogao spriječiti?
Isto ko sto je stanivukovic zabranio nastupe odredjenim pjevacima u banjaluci tako svaki nacelnik moze zabraniti predavanja pezica, fice iako ne znam ni ko je to i sl.
A i svaki roditelj koji pusti dijete na predavanje slicnih osoba je zreo za ispitivanja u stanici i prijave socijalnim sluzbama, naravno od ovog nista ali samo mastam. Kazem ovo jer je nedavno bilo predavanje u mom mjestu koje je drzao pezic, naletih na slike par dana poslije i 80% prisutnih su djeca, znaju li roditelji da im djeca idu slusati kozoyeba koji tvrdi da drustvo propada zbog zena i slicne budalastine.
:lol: Ma jel onaj Sarajlija Fićo ili je FAćo ili tako nekako :lol:

Zaista ne znam šta Pezić govori na svojim predavanjima, nisam otišla ni na jedno. Sad si me zainteresovao,
maksuz ću vrijeme odvojiti i potražiti njegova predavanja, zaintegriralo me "društvo propada zbog žena". :D
A faćo, tako reci :D znam tog levata, kao i mnogi i sam udjem na tiktok nekad pa mi ta budaletina izleti, wannabe mafijas, kao i mirza hatic i slicni. Takodjer rak rana drustva, djeca se i na njih masovno loze pa nosaju cakije ili cak pistolje po torbicama. Nisam ni ja omatorio, 29 godina ali mi ni na kraj pameti nije bilo loziti se na slicne ljude.
A na pezica sam par puta naletio, cini mi se da kaze da zene ne bi smjele voziti auto osim ako bas moraju, uglavnom glavna tema su mu zene osim ako ga nisam pomjesao sa nekim, ima jos par tih bradonja koji prosipaju pamet po internetu i predavanjima uzivo.
Naslovnica

#2511 Re: BiH - Crna hronika

Post by Naslovnica »

Velkoski wrote: 25/10/2024 09:43 je l' ovo opet kreće samo kod nas priča?

zašto me tjerate da nabrajam iste i gore slučajeve iz 1st world država? ekstremizam i radikalizam su globalni problem, mi samo kupimo trendove, a zasad je i dobro kako može biti.
Pa dobro ako je tako i kod ostalih ništa onda, pobriši komentare, zaključaj temu, banuj po potrebi.
Ha ja.
Nano22

#2512 Re: BiH - Crna hronika

Post by Nano22 »

Bobi wrote: 25/10/2024 09:47 Znači ukratko, malac 14 godina metar i sesdeset 50 kg usao u PS ubio nožem policajca Ognjena iz BN i ranio policajca Avdu iz BK. Mislim da neko ima problem veliki. Sad ce opet ispred svih PS biti policaJAC SA KALAŠOM DOK SE NE SLEGNE PAR GODINA. Nikom nista nakon nekog perioda, po običaju slabo šta da ce se riješiti.
Ovdje u Slo ne mozes ući u policiju tek tako. Jedan ispred čeka i pita šta treba (otključa ti vrata i uđeš) i samo jedna osoba u tom trenutku moze uci u policiju ostali čekaju red.
Last edited by Nano22 on 25/10/2024 09:52, edited 2 times in total.
laik1981

#2513 Re: BiH - Crna hronika

Post by laik1981 »

HelaS wrote: 25/10/2024 09:47

Želi li neko reći da u Bosanskoj Krupi nisu svi znali za ovo dijete, njegovog oca i njihovu indoktriniranost terorističkim idejama, ili da policija nije znala, da ne spominjem OSU :?
Znali su, kao sto znaju za jos hiljade takvih. Ignorisali i gurali pod tepih sto ce nastaviti i u buducnosti.

Isto tako su znali ko klepa auta po Sarajevu, ko su vodeci dileri narkoticima, pa ih pustaju da haraju.
Last edited by laik1981 on 25/10/2024 09:52, edited 1 time in total.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#2514 Re: BiH - Crna hronika

Post by Velkoski »

ma ne, bolje je kukati kako je sve samo kod nas, od zatucanog naroda, kriminala, udesa, pucnjava, ništa od toga nigdje drugo nema, trebamo svi u Njemačku dijetam ocam mjkm.

ali prije toga na izborima zaokružiti Efendića :mrgreen: i onda novi red kuknjave po internetu
Haris.ba

#2515 Re: BiH - Crna hronika

Post by Haris.ba »

HelaS wrote: 25/10/2024 09:33
Haris.ba wrote: 25/10/2024 08:25
Chloe wrote: 25/10/2024 08:21 Dok vas neko ne počne lupati po novčanicima zbog kleveta, predrasuda, mržnje - ili se sami nađete na udaru javnosti i osjetite na svojoj koži sve

gluposti koje sa tipkovnica i jezika dolaze, te kakve posljedice nosi, nećete se preispitati koliko sam snosite odgovornost.
Moderni verbalni delikt?

Eno ti sugradjani na televiziji mrtvi ozbiljni tvrde da ako neko druge vjere ce doci u njihovo naselje da ce sve napravljeno popaliti.

Mislis da ce ga osuditi njihovo drustvo? Ahahahahahah.
Harise zašto lažeš :? Rekli su Arapi, što znači ljude druge kulture. Niko nije spomenuo muslimane i njihovu vjeru.
Kultura je izgovor rasistima i sovinistima da ono sto ih stvarno grebe jeste boja koze/religija drugog.
HelaS

#2516 Re: BiH - Crna hronika

Post by HelaS »

Nano22 wrote: 25/10/2024 09:50
Bobi wrote: 25/10/2024 09:47 Znači ukratko, malac 14 godina metar i sesdeset 50 kg usao u PS ubio nožem policajca Ognjena iz BN i ranio policajca Avdu iz BK. Mislim da neko ima problem veliki. Sad ce opet ispred svih PS biti policaJAC SA KALAŠOM DOK SE NE SLEGNE PAR GODINA. Nikom nista nakon nekog perioda, po običaju slabo šta da ce se riješiti.
Ovdje i Slo ne mozes ući u policiju tek tako. Jedan ispred čeka i pita šta treba (otključa ti vrata i uđeš) i samo jedna osoba u tom trenutku moze uci u policiju ostali čekaju red.
Naš federalni ministar nema vremena za takav sigurnosni protokol, važnije su mu društvene mreže, fotografisanje, patriotske izjave i glancanje helikoptera. Dakle - odgovornost za ovakav propust policije je i na ministru Rami Isaku.
ZoomZoomKiwi

#2517 Re: BiH - Crna hronika

Post by ZoomZoomKiwi »

Ja, i? 8-)
laik1981

#2518 Re: BiH - Crna hronika

Post by laik1981 »

Haris.ba wrote: 25/10/2024 09:53
HelaS wrote: 25/10/2024 09:33
Haris.ba wrote: 25/10/2024 08:25

Moderni verbalni delikt?

Eno ti sugradjani na televiziji mrtvi ozbiljni tvrde da ako neko druge vjere ce doci u njihovo naselje da ce sve napravljeno popaliti.

Mislis da ce ga osuditi njihovo drustvo? Ahahahahahah.
Harise zašto lažeš :? Rekli su Arapi, što znači ljude druge kulture. Niko nije spomenuo muslimane i njihovu vjeru.
Kultura je izgovor rasistima i sovinistima da ono sto ih stvarno grebe jeste boja koze/religija drugog.
Ocito nisi imao posla sa arapima.
Haris.ba

#2519 Re: BiH - Crna hronika

Post by Haris.ba »

laik1981 wrote: 25/10/2024 09:55 Ocito nisi imao posla sa arapima.
Tebi normalno da neko kaze da ce paliti ako neko "drugi" dodje da ti bude susjed?

Kakav god da je taj drugi.

Zamisli da Bosnjaci po Sarajevu kazu da ce paliti ako dodju Srbi da zive sa njima jer su druga "kultura".

Ne znam zasto, ali ovo me podsjeti na onaj tv prilog kada su u Srbiji isli ulicom i pitali gradjane sta misle o tome sto drzava uvodi u skole ucenje arapskih brojeva jer Sirijci migranti dolaze masovno u Srbiju. Da vidite komentara....
HelaS

#2520 Re: BiH - Crna hronika

Post by HelaS »

Haris.ba wrote: 25/10/2024 09:57
Tebi normalno da neko kaze da ce paliti ako neko "drugi" dodje da ti bude susjed?

Zamisli da Bosnjaci po Sarajevu kazu da ce paliti ako dodju Srbi da zive sa njima jer su druga "kultura".
Nije normalno i njihove izjave su za osudu, ali nijednom nisu rekli da brane muslimanima dolazak, što ti imputiraš, pokušavajući nametnuti vjersku netrpeljivost Srba spram muslimana. Tvoja mržnja prema Srbima postaje patologija :-)
Haris.ba

#2521 Re: BiH - Crna hronika

Post by Haris.ba »

HelaS wrote: 25/10/2024 10:04

Nije normalno i njihove izjave su za osudu, ali nijednom nisu rekli da brane muslimanima dolazak, što ti imputiraš, pokušavajući nametnuti vjersku netrpeljivost Srba spram muslimana. Tvoja mržnja prema Srbima postaje patologija :-)
Nego sta su rekli? Da brane Arapima jer su tamne koze, a ne zbog vjere?

Kazem ti - kultura je floskula rasista i sovinista.

A, govoriti istinu nije mrznja. Ja samo drzim ogledalo i ne dam da se zaborave cinjenice. Evolucijski je mehanizam nauciti da vatra opece ako se stavi ruka u nju. Ko to ne nauci - izgorice.
So What!

#2522 Re: BiH - Crna hronika

Post by So What! »

Spisak teroristickih aktova u BiH, od strane radikalnih muslimana:

- Teroristički napad u Mostaru 1997. godine (lakse povredjeno 29 osoba) (u potpunosti organizovan od strane stranih drzavljana)
- Masakr nad porodicom Andjelic u Konjicu 2002. godine (ubijeno troje, povrijedjeno jedno) (pocinilac Muamer Topalovic)
- Neuspjesni planirani teroristicki napad 2007. godine za koji su osudjeni Mirsad Bektasevic i Abdulkadir Cesur
- Neuspjesni planirani teroristicki napad 2008. godine za koji su osudjeni Rijad Rustempasic, Abdulah Handzic i Edin Velic
- Teroristicki napad na policijsku stanicu u Bugojnu 2010. godine (ubijen policajac, ranjeno vise ostalih) (pocinilac Haris Causevic, Naser Palislamovic, Adnan Haracic)
- Teroristicki napad na Americku ambasadu 2011. godine (bez povrijedjenih) (pocinilac Mevlid Jasarevic)
- Teroristicki napda na kasarnu Rajlovac 2015. godine (ubijena dva vojnika) (pocinilac Enes Omeragic)
- Teroristicki napad na Policijsku stanicu u Zvorniku 2015. godine (ubijen policajac, ranjena dvojica) (pocinilac Nerdin Ibric)
- Teroristicki napad na Policijsku stanicu u Bosanskoj Krupi 2024. godine (ubijen policajac, drugi ranjen)

Dopisujte koji su jos bili, haman smo imali zatisje jedan period i evo ga opet ...
laik1981

#2523 Re: BiH - Crna hronika

Post by laik1981 »

Ne znam zasto, ali ovo me podsjeti na onaj tv prilog kada su u Srbiji isli ulicom i pitali gradjane sta misle o tome sto drzava uvodi u skole ucenje arapskih brojeva jer Sirijci migranti dolaze masovno u Srbiju. Da vidite komentara....
Ne mislim na to vec na dio koji se odnosi na tezu da netrpeljivost prema njima proizilazi iz rasizma. Evo ja ih ocima ne mogu zbog njihovog karaktera i kulture i tesko da bih mogao zivjeti okruzen njima, a to sto mi mislimo o njima je limunada u odnosu na ono sto oni misle o nama.
mali_balon

#2524 Re: BiH - Crna hronika

Post by mali_balon »

vjeshalica wrote: 25/10/2024 07:31
mali_balon wrote: 25/10/2024 06:46 A pita li se iko kakva nam je to policija kada maloljetnik sa nozem un policijskoj stanici policajca ubijen drugog rani......ja mogu da razumijem da je mozda bio tkz napad s ledza ili kao dijete nemoze mi nista.....ali ako je kolega zboden odma izvlacis pistolje pucas....mozda u stanici ne nosaju pistolje, mozda su isli kuci pa ostavili pistolje.....previse mozda.,..
Da ne govorimo o kompletnom sigurnosnom aparatu.....sve se zna mala smo mi zemlja....
I onda nas cude izjave tipa sapun parfem, leglo terorista itd itd
Budi realan, nismo mi Amerika da smo navikli da djeca rokaju masovno i napadaju. Kod nas se ovakav slucaj nije nikada ranije desio. Udje ti dijete od 15 godina,nema tog policajca koji bi pomislio da je dosao da ga ubije. Da je u stanju ubiti jeste, ali niko to ne ocekuje. Ne mogu generala iza bitke nikako.
Kad odes na prijavu kafanske tuce, svako zna da moze fasovati flasu u glavu,i ravnas se prema tome i na osnovu iskustva od ranije jer je to uobicajno. Ovo je sasvim nesto novo nama svima i sigurnosnom aparatu.
Nesmije biti novo sluzbenom licu...uvijek mora biti stepen stepen opreza podignut...sto mislis da imaju benificirani.....
Jasno je meni sta ti govoris.....to nije opravdanje...sutra ce tako pocetnik vozac da se 200 na sat zaleti u masu i sta ces rec pa one je pocetnik nije znao....
Ne krivim ja ovu dvojicu kriv je sistem...sistem treba da ih nauci obucava i ternira....a ne d ase ministar svadja sa drugim ministrom da snima seljacke spotove kupuje specijalne telefone voza se helikopterom itd itd
Drzava je u kurcu i sve sto ima veze sa drzavom....
gentoo
Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25

#2525 Re: BiH - Crna hronika

Post by gentoo »

Ajd malo da se resetujemo do iza dzume i shvatimo sta je naslov teme i o cemu se treba diskutovati
Post Reply