SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- SmokingMan
#86051 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kada čitam šta pišeš, sebe definitvno ne vidim kao roditelja u ovom vremenu.
- drug_profi
#86052 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
To je pametan pristup. Dijete se mora učiti da razmišlja. Najgore je ono "zato što sam ja tako rekao".
Dijete hoće jasna pravila, i jasne razloge zašto nešto ne valja.
-
DonieBrasco
#86053 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Mnogo toga krece iskljucivo od kuce od roditelja a onda tek skola, drustvo, okruzenje, uvijek kazem da od roditelja debila ne moze djete biti uzoran građanin.
Ne moze dijete da se ponasa kao debil, da u skoli na drustvenim mrezema u javnosti radi sve i svasta ne primjereno, a kod kuce je kao bubica.
Ne moze dijete da se ponasa kao debil, da u skoli na drustvenim mrezema u javnosti radi sve i svasta ne primjereno, a kod kuce je kao bubica.
-
dixi5
#86054 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Mnogi pretjeruju. Cuj ne bi se obratio zenskom djetetu na bilo koji nacin. Pa ako si normalan i ako nemas skrivene porive, mozes uci u bilo koju komunikaciju koja ima jasnu granicu. Ne kontam, djevojcicama se ne smijem obracati, ali ako sam Mr moamer, mogu deckicima?
-
Škobo Habu
#86055 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Samo srušiti ono ruglo, i onako smeta za ozbiljnu promenadu na M.D, i napraviti azil za pse-lutalice.Chmoljo wrote: ↑24/10/2024 12:06vjerovatno je do sirovine koja tu dođe na obraduŠkobo Habu wrote: ↑24/10/2024 12:06Mislim da je ista škola proizvela najviše kvalifikovanih idiota po kilometru u ovoj državi.![]()
-
Naslovnica
#86056 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nisi napisao online.drug_profi wrote: ↑24/10/2024 13:25Online. Online. Preko mreža. Prati priču.Naslovnica wrote: ↑24/10/2024 13:19Žiku to?drug_profi wrote: ↑24/10/2024 13:13 Realno, ako bih morao iz bilo kog legit razloga da se obratim nepoznatoj ženskoj osobi maloljetnog uzrasta, zamolio bih suprugu ili kćerke da to urade u moje ime.
Curice, ispao ti je mobitel?
![]()
Pratim priču, prije tebe sam uskočio.
-
Naslovnica
#86057 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Eto do čega je došlo...vjeshalica wrote: ↑24/10/2024 13:32Nedavno u aVtobusu udje dijete i bilo je sve krcato, pita vozac, sine koliko godina imas.... znaci svi su zablejali u njega, a pitao je samo radi cijene karte posto je komercijala i djeca msm do 14 placaju manje.. ono bas izgledalo cudno svi se okrenuseNaslovnica wrote: ↑24/10/2024 13:19Žiku to?drug_profi wrote: ↑24/10/2024 13:13 Realno, ako bih morao iz bilo kog legit razloga da se obratim nepoznatoj ženskoj osobi maloljetnog uzrasta, zamolio bih suprugu ili kćerke da to urade u moje ime.
Curice, ispao ti je mobitel?
![]()
samo vidis svijet sjece ocima
Je li to normalno ili nije, da vozač ne smije pitati za godine?!
Meni to nije normalno!
-
Naslovnica
#86058 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nije dijete KER jebogati pa da mu daješ jasna pravila i jasne razloge zašto nešto ne valja, da ga dresiraš.drug_profi wrote: ↑24/10/2024 13:34 To je pametan pristup. Dijete se mora učiti da razmišlja. Najgore je ono "zato što sam ja tako rekao".
Jer tvoj post haman tako zvuči.
Svi smo mi nečija djeca.
I svi smo radili i radimo stvari koje ne bi trebalo da radimo, iako smo bili svjesni toga, iako su nas roditelji učili da do ne valja, iako zakon kaže da to ne bi smjeli uraditi, iako znamo da to nešto ne valja.
I sa 7 godina i sa 77 godina.
Jarane, nemojmo se lagati.
-
Naslovnica
#86059 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Apsolutno nije tačno.DonieBrasco wrote: ↑24/10/2024 13:37 Mnogo toga krece iskljucivo od kuce od roditelja a onda tek skola, drustvo, okruzenje, uvijek kazem da od roditelja debila ne moze djete biti uzoran građanin.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#86060 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
djeca su vam spoj nekih 300-400 "karaktera" svojih predaka
ja to zovem borba gena...to je kao neka lutrija...nikad ne znas sto ce te zapast
ja sam imao "ludog" strica i svi su mislili kako sam krenuo njegovim stopama
znate oni likovi sto ih izbacuju iz skole, padaju jedan razred 3 puta, završe neku trogodišnju gradjevinsku, otimaju...potuku se s trojicom i oni završe u bolnici niko mu nista ne smije...to je onaj sto nam je oteo imanje a ja ga vratio na sudu...ko me prati
za razliku od njega ja sam ...ganjao desetoricu
a niko se nije smio tuci sa mnom kad poludim
nisam se tri puta pobio i razvalio sam ih
roditelji radni ljudi fini čudili se kako ovaj divljak od njih...ali sve se to niveliralo u gimnaziji...postao sam svoj
mislim normala
borba gena uz rat i izbjeglištvo je stvorila od mene uzornog građanina
ja to zovem borba gena...to je kao neka lutrija...nikad ne znas sto ce te zapast
znate oni likovi sto ih izbacuju iz skole, padaju jedan razred 3 puta, završe neku trogodišnju gradjevinsku, otimaju...potuku se s trojicom i oni završe u bolnici niko mu nista ne smije...to je onaj sto nam je oteo imanje a ja ga vratio na sudu...ko me prati
za razliku od njega ja sam ...ganjao desetoricu
roditelji radni ljudi fini čudili se kako ovaj divljak od njih...ali sve se to niveliralo u gimnaziji...postao sam svoj
borba gena uz rat i izbjeglištvo je stvorila od mene uzornog građanina
-
bonersa
#86061 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Dvije pucnjave u Sarajevu sa ranjenim osobama u manje od 12 sati znači...
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#86062 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
skoro k'o čikago
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#86063 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Aaaa to je taj znaciTruba wrote: ↑24/10/2024 14:20 djeca su vam spoj nekih 300-400 "karaktera" svojih predaka
za razliku od njega ja sam ...ganjao desetoricua niko se nije smio tuci sa mnom kad poludim
roditelji radni ljudi fini čudili se kako ovaj divljak od njih...ali sve se to niveliralo u gimnaziji...postao sam svojmislim normala
borba gena uz rat i izbjeglištvo je stvorila od mene uzornog građanina![]()
- vjeshalica
#86064 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Razumijem da su ljudi uznemireni i da je sve poludilo, ali i vise nego maloumno je pomisliti da u aVtobusu gdje vise ni sibica ne moze stati,vozac hoce da majmunari prema djetetu. Evidentno je da su pogledi sjekli. Razmisljala sam o tome zadugo. Neke bitne stvari kao narod ne uocava ili se pravi kreten,a ono sto nije diskutabilno pravili bi neke scene,prijeke poglede,sramocenja i sl.Naslovnica wrote: ↑24/10/2024 14:06Eto do čega je došlo...vjeshalica wrote: ↑24/10/2024 13:32Nedavno u aVtobusu udje dijete i bilo je sve krcato, pita vozac, sine koliko godina imas.... znaci svi su zablejali u njega, a pitao je samo radi cijene karte posto je komercijala i djeca msm do 14 placaju manje.. ono bas izgledalo cudno svi se okrenusesamo vidis svijet sjece ocima
Je li to normalno ili nije, da vozač ne smije pitati za godine?!
Meni to nije normalno!
- vjeshalica
#86065 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
To su psihopatice. Glume po kuci a u skoli i u drustvu prave scene. Nema teorije da bi u tom slucaju roditelj posumnjao da mu dijete majmunari. Cista manipulacijaNaslovnica wrote: ↑24/10/2024 14:10Apsolutno nije tačno.DonieBrasco wrote: ↑24/10/2024 13:37 Mnogo toga krece iskljucivo od kuce od roditelja a onda tek skola, drustvo, okruzenje, uvijek kazem da od roditelja debila ne moze djete biti uzoran građanin.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#86066 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sta mali udes uradi u vogosci
Ko ne treba neka ne ide preko vogosce
Udes je u poturovicima prije semizovca
Ko ne treba neka ne ide preko vogosce
Udes je u poturovicima prije semizovca
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#86067 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Da...od njega sam uzeo ono ti si kapitalista_BataZiv_0809 wrote: ↑24/10/2024 14:26Aaaa to je taj znaciTruba wrote: ↑24/10/2024 14:20 djeca su vam spoj nekih 300-400 "karaktera" svojih predaka
za razliku od njega ja sam ...ganjao desetoricua niko se nije smio tuci sa mnom kad poludim
roditelji radni ljudi fini čudili se kako ovaj divljak od njih...ali sve se to niveliralo u gimnaziji...postao sam svojmislim normala
![]()
Zamisli dodje ti stric ukucu i kaze pa vi ste kapitalisti prodajte vikendicu i dajte meni pare...mrtav ozbiljan...sreds mu poso u iraku dodje s kesom dolara...ne da ni 10
I onda kad cujes u crnoj kronici ubio sjekirom rodjaka...
To je to...akumulacija
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#86068 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
BogTruba wrote: ↑24/10/2024 18:07Da...od njega sam uzeo ono ti si kapitalista_BataZiv_0809 wrote: ↑24/10/2024 14:26Aaaa to je taj znaciTruba wrote: ↑24/10/2024 14:20 djeca su vam spoj nekih 300-400 "karaktera" svojih predaka
![]()
Zamisli dodje ti stric ukucu i kaze pa vi ste kapitalisti prodajte vikendicu i dajte meni pare...mrtav ozbiljan...sreds mu poso u iraku dodje s kesom dolara...ne da ni 10
I onda kad cujes u crnoj kronici ubio sjekirom rodjaka...
To je to...akumulacija
- liyf
#86069 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Roditelji malog koji je pucao nisu debili. Šehidska porodica sa zlatnim ljiljanom (pištolj je od zlatnog ljiljana iz porodice), relativno popularna i imućna porodica, pa iz takve porodice izađe navijač i kreten koji zbog batina upuca drugo dijete. A pritom ima stariju braću i sestre koji su sasvim "normalna" djeca.
Takvo je vrijeme da djecu ne odgajaju roditelji već društvo. Ne pravite se da su nas vama imali kontrolu kad vas na nešto nagovori društvo i raja.
Takvo je vrijeme da djecu ne odgajaju roditelji već društvo. Ne pravite se da su nas vama imali kontrolu kad vas na nešto nagovori društvo i raja.
- mk ultra
#86070 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kako je dijet 2010 godiste iz šehidske porodice
- liyf
#86071 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
A de razmisljaj glavom malo kralju
- vjeshalica
#86072 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Plitka opravdanja.
Roditelji nisu htjeli da vaspitavaju djecu i kraj price. To je stvar izbora.
I nemoj srati o kontrolama,ni blizu nije bilo kao danas.
- mk ultra
- drug_profi
#86074 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jebemliga svi se oko mene drogirali, js nisam htio. Svi mindjuse nosali, ja nisam htio.
I regularno bio dio raje, nisam bio autsajder.
I regularno bio dio raje, nisam bio autsajder.
-
Naslovnica
#86075 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Neka prvi baci kamen onaj koji nikada nije uradio nešto mimo onoga kako su ga roditelji učili ili prekršili zakon.
Ja bio "Učo" pa nema šta nisam radio, ali to nije ništa spram onoga što su drugi radili.
Mati će da preseli misleći da njen dragi XXX nikada nije pušio, krao, drogir'o se, lagao, psovao.

Ja bio "Učo" pa nema šta nisam radio, ali to nije ništa spram onoga što su drugi radili.
Mati će da preseli misleći da njen dragi XXX nikada nije pušio, krao, drogir'o se, lagao, psovao.