TV uređaji - sve o tome

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

semirsar

#25551 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by semirsar »

MTV wrote: 21/10/2024 23:51
semirsar wrote: 21/10/2024 23:31
aha, onda znam i od kojeg drugara :mrgreen:
jbg, ovije moj XE8577 mi jos odlican, nemrem ga se tako lako odreci :sad: al' nekad... bice, bice :mrgreen:
Ma sve ti znas :P
A jbg TV proizveden 2015 a kupljen u januaru 2016. Davno to bijese.
Jesam djuturum, ali mi memorija jos dobra, iznenadio bi se :lol:

moj je iz 2017 i jos dobar, nemres mu ama bas nista prigovoriti a bas sam prava picajzla kad je slika u pitanju :skoljka:
skafiskafsnjak

#25552 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by skafiskafsnjak »

semirsar wrote: 21/10/2024 23:42
skafiskafsnjak wrote: 21/10/2024 23:33
semirsar wrote: 21/10/2024 23:29

Ti si poseban slucaj, ne baratamo sa cijenama anamotamo daleko :mrgreen:

@HardCore mi je prije 4 godine predlozio xf9005 i nisam se pokajao ni trenutka. Tv je stvarno top. Slika realna, bas kako volim. Volio bih zbog toga opet Sony ali mislim da su iznad budzeta haha

Jedino SONY BRAVIA KD-65X85L LED TV
pa pogledaj oko sebe u radnjama kako idu cijene BRAVIA 7 serije. idu praznici taman da se ponovis :mrgreen:

P.S. pogledah ovaj koji si spomenuo, mislim da bi dosao na isto ako ne i malo slabije od tog sto imas
Nemoj zezato, tako los ovaj … auuu.
Izgleda ici cu na neki Samsung …

Serija 7 65 inca 1900 evrica. Mnogo je hahah
Last edited by skafiskafsnjak on 22/10/2024 00:13, edited 1 time in total.
skafiskafsnjak

#25553 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by skafiskafsnjak »

semirsar wrote: 21/10/2024 23:44
zippoo87 wrote: 21/10/2024 23:43 Kupi u BiH pa vuci u Njemacku u gepeku :D
:thumbup: dobro si, tamam u skodilaka mu gepek ko u malo veceg kombija :mrgreen:
Momci, uozbiljite se :D
MadridiisTa

#25554 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by MadridiisTa »

semirsar wrote: 21/10/2024 23:40
MadridiisTa wrote: 21/10/2024 23:30
semirsar wrote: 21/10/2024 23:24

sve sto pozelis, ha ja...
kad se dodje ovde s namjerom da se pita sta kupiti onda treba barem osnovne podatke dati za sta ce ti tv, koja velicina, i tako to...
ipak nismo vidoviti :skoljka:
Pa nekako mi je logično da neko predlozi najbolju opciju za te pare 🤷
Gledanje filmova, tekmu ponekad i to je to, bez gejminga
Trazio sam 65 ali za te pare izbor ostane na tesli, tcl i hisense, nemam pojma kakvi su
TCL QLED 65 4k uhd 5 godina garancije 950 KM?
Ne znam ni ja kakvi su, ali znam kakav je jedan koji sam upratio, ali... cim sam postavio link ovdje sve rasprodato za par dana :mrgreen:
Koji je taj o kojem govoris, 5 godina je 5 godina, vjerujem da vrijedi.
LG LED televizor 65UR73003LA, 4K Ultra HD, Smart TV, WebOS, HDR10 Pro, α5 AI procesor 4K Gen6, Crni **MODEL 2023** 5 god garancije 989 KM

TCL QLED televizor 65C643, 4K Ultra HD, Smart TV, Android, Google TV, 120 Hz DLG, HDR 10+, HDMI, 5 god garancije 900 KM

TESLA QLED televizor Q65S939GUS, 4K Ultra HD, Smart TV, Android, GOOGLE TV, HDR10, 5 god garancije, 950 KM
nepass1

#25555 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by nepass1 »

crnivrag wrote: 21/10/2024 23:11
MTV wrote: 21/10/2024 23:09 Bas mi je drago da si zadovoljan.
ABd svima nama da sljedeci TV bude OLED.

Ja sam svog 8/9 godina starog LED TV zamijenio za Mini LED i slika je odlicna. Mogu misliti tek kako je sa OLEDom.
Hvala :D

Ovih 7 dana sam ga pokušao maksimalno upregnuti da detaljno testiram ima li kakvih propusta ili nešto što mi se ne sviđa, ali nisam naišao na takvo nešto :evil:
Cestitke, da dugo slusa!

Sta si kupio tacno da imam pribiljesku u glavi :D
I sta sa philipsom nije valjalo? Jer sam kontao neki philips kupiti kao drugi tv
crnivrag

#25556 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by crnivrag »

nepass1 wrote: 22/10/2024 12:25 Cestitke, da dugo slusa!

I sta sa philipsom nije valjalo? Jer sam kontao neki philips kupiti kao drugi tv
Sad sam kupio Grundig GH950 od 55" za oko 1650 KM na akciji uz 3 godine garancije.
Spoiler
Show
Prošle godine za black friday kupio Philips OLED707 od 55" sa eKupi i nažalost kod mene je ABL bio toliko jak da je na svijetlim scenama smanjivao osvjetljenje za skoro 50%.

Mnogo forumaša je kupilo taj model i nisu imali navedeni problem.

Ovdje sam postavljao preko 10-ak videa šta mi se dešava sa slikom, te kontaktirao podršku i poslao TV na servis, ali oni nisu htjeli ništa da učine, niti eKupi da im izvršim povrat iako je pisalo da se može.

Naposljetku sam ga prodao za 500 KM manje u odnosu na cijenu koju sam platio, kod mene TV bio 2 dana i jedno 7-8 dana na Asbis servisu.
AnonymousBIH

#25557 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by AnonymousBIH »

crnivrag wrote: 21/10/2024 22:55
zippoo87 wrote: 11/10/2024 20:18 Cekamo utiske i da napises sta si tacno kupio :D

Nakon onih tvojih problema sa Philips OLEDom i onom gluposti od njihovog softwarea,sto zatamnjuje sliku,ja bi ga prodao i da mi ga neko pokloni :D

Valjda ce ovaj biti bolji po tom pitanju,tj.manje agresivan,jer svi OLEDI to imaju
Evo nakon 7 dana od dostave TV-a, da podijelim iskustva.

Što se slike tiče ista je preje*eno dobra, a ovdje ABL nije toliko agresivan i smanji osvjetljenje za samo nekih 10% i to isključivo ako je preko cijelog ekrana prisutna samo bijela ili neka agresivna boja.

Zvuk dosta jak i čist, pa mi je dovoljno pojačati na nekih 7-8% da sve kristalno jasno čujem (od govora do jačih bassova na muzici).

Također mi se sviđa što je sami okvir debljine par milimetara i što postolje omogućava da se TV okreće kako bi se lakše pristupilo portovima ili došlo do zadnje strane TV-a.

Naravno ono što mi je također bio must have je Android (Google TV) OS koji daju slobodu sideloadinga aplikacija i naravno nude više dostupnih aplikacija u odnosu na ostale OS-ove.

Zasad sam prilično zadovoljan i mislim da sam odradio kvalitetnu kupovinu, a bio sam u strahu od OLED-a nakon onog debakla sa Philipsom.
Čestitke @crnivrag, dugo da posluži i da uživaš.

OLED je priča za sebe, bez obzira ko šta pisao, neuporediv je sa svime drugim trenutno dostupnim.
crnivrag

#25558 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by crnivrag »

AnonymousBIH wrote: 22/10/2024 14:53 Čestitke @crnivrag, dugo da posluži i da uživaš.

OLED je priča za sebe, bez obzira ko šta pisao, neuporediv je sa svime drugim trenutno dostupnim.
:thumbup:
nepass1

#25559 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by nepass1 »

crnivrag wrote: 22/10/2024 12:37
nepass1 wrote: 22/10/2024 12:25 Cestitke, da dugo slusa!

Sad sam kupio Grundig GH950 od 55" za oko 1650 KM na akciji uz 3 godine garancije.
Spoiler
Show
Prošle godine za black friday kupio Philips OLED707 od 55" sa eKupi i nažalost kod mene je ABL bio toliko jak da je na svijetlim scenama smanjivao osvjetljenje za skoro 50%.

Mnogo forumaša je kupilo taj model i nisu imali navedeni problem.

Ovdje sam postavljao preko 10-ak videa šta mi se dešava sa slikom, te kontaktirao podršku i poslao TV na servis, ali oni nisu htjeli ništa da učine, niti eKupi da im izvršim povrat iako je pisalo da se može.

Naposljetku sam ga prodao za 500 KM manje u odnosu na cijenu koju sam platio, kod mene TV bio 2 dana i jedno 7-8 dana na Asbis servisu.
Ja kako sam kupio xh90 sony prestao pratiti temu. U sobi se ponovio jos jednom ps5 a tv lg 32" sa samo full hd rezolucijom. Star 11 godina. Ali mi nesta drag taj tv, cak sam zaboravio i koja je serija, cini mi se 6.
Eh sad kontam u sobu sony prebaciti a u dnevni nesta od 65" staviti, sony je 55".
Ali to sve nekad 2025 pred kraj godine. Nego vec pocinjem pratiti sta vrijedi.
Vjerovatno predrasude ali ne znam bih li grundig kupio, ugl izvjestavaj kako slusa
Shinra

#25560 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by Shinra »

Cao raja, isplati li se generalno cekati kod nas Black Friday akcije za TVove i generalno tehniku? Ili napusu cijene pa ga onda kao spuste?

Ganjam sve, pa i TV, i razmatram jednu ludu ideju Sony X90L 98incha, s tim da mi prostorija ima mjesta za njega i da se gleda sa skoro pet metara, a druga opcija mi je ili Bravia 9 85inch, ako budem mogao da nabavim ili LG G4/C4 83inch, pa me zanima sta biste vi odabrali kada biste birali, logicno da je slabija slika na ovom x90L ali eno ima u TchnoMagu izlozen i meni je ono sasvim zadovoljavajuce... I dosta bolje od sad vec pet godina starog x90F iz 2019. Braviu 9 nisam vidio uzivo a G4 sam vidio samo u 65, ima u Neptunu izlozen. :)
mc-twin

#25561 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by mc-twin »

Dobar izbor modela prije svega. :thumbup: Ne znam koliko je pametno razmatrati X90L pored ta dva modela, al' ok.
Bez dileme bih izabrao G4 i LG daje 5 godina garancije na "burn in" sto dovoljno govori sto se tice toga. Zasigurno jedan od top dva oled modela ikad sto se tice kvalitete i prikaza slike. Neces se zeznuti ni s jednim od tih...
Shinra

#25562 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by Shinra »

mc-twin wrote: 22/10/2024 18:03 Dobar izbor modela prije svega. :thumbup: Ne znam koliko je pametno razmatrati X90L pored ta dva modela, al' ok.
Bez dileme bih izabrao G4 i LG daje 5 godina garancije na "burn in" sto dovoljno govori sto se tice toga. Zasigurno jedan od top dva oled modela ikad sto se tice kvalitete i prikaza slike. Neces se zeznuti ni s jednim od tih...
Hvala :) Upao sam malo u prerazmisljanje oko ovoga i tesko mi je bas da se odlucim, G4 je preskup kod nas i ne mogu da dobijem okej ponudu, s tim da se u HRV moze uzeti za 4800e, sto je puno ali C4 je 3500e i jos dobijes soundbar koji i nije los, mogao bih ga u sobu. :)

A kod nas… Boze sacuvaj cijene, modeli od prije 3 godina vece cijene nego aktuelni.

Ovaj x90L mi je dobar deal, 8500KM u TM, ali ne mogu da ga drze u skladistu dok mi ne bude gotov stan, jer njih isaljavaju negdje drugo, Tibra pravi zgrade onde. :)

Razmatrao sam i Hisense u7KQ 100in, koji ima panel iz U8K americkog, jer u Evropi nema 100in U8, ali nisam bio odusevljen kad sam ga vidio uzivo… Ali opet je znatno jeftiniji od svih ovih opcija.
semirsar

#25563 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by semirsar »

Shinra wrote: 22/10/2024 15:47 Cao raja, isplati li se generalno cekati kod nas Black Friday akcije za TVove i generalno tehniku? Ili napusu cijene pa ga onda kao spuste?

Ganjam sve, pa i TV, i razmatram jednu ludu ideju Sony X90L 98incha, s tim da mi prostorija ima mjesta za njega i da se gleda sa skoro pet metara, a druga opcija mi je ili Bravia 9 85inch, ako budem mogao da nabavim ili LG G4/C4 83inch, pa me zanima sta biste vi odabrali kada biste birali, logicno da je slabija slika na ovom x90L ali eno ima u TchnoMagu izlozen i meni je ono sasvim zadovoljavajuce... I dosta bolje od sad vec pet godina starog x90F iz 2019. Braviu 9 nisam vidio uzivo a G4 sam vidio samo u 65, ima u Neptunu izlozen. :)
X90L bih preskocio, ne bih ga uopce uzeo u razmatranje pored ovih drugih kad vec imas lovu onda usreci sebe i svoje :mrgreen:

prvi izbor bi bio LG G4,
drugi Bravia 9,
treci LG C4,
pa onda...
........
Bravia 7.

To bi bio moj izbor da imam tvoj novac, a posto ti imas lovu, bujrum pa izaberi, nek ti je sa srecom :thumbup:

P.S. Kolega sa posla je lani bio na sluzbenom putu u Austriji, slucajno vidio neku akciju i pazario LG G3 tv, dogovorio prevoz sa nekim likom, platio carinske dazbine i sa svim troskovima ustedio 300KM koliko bi vise platio da je ovdje uzeo isti taj premium.
Dakle ako se ubode moze se i tako dobro proci.
mc-twin

#25564 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by mc-twin »

Shinra wrote: 22/10/2024 20:05
mc-twin wrote: 22/10/2024 18:03 Dobar izbor modela prije svega. :thumbup: Ne znam koliko je pametno razmatrati X90L pored ta dva modela, al' ok.
Hvala :) Upao sam malo u prerazmisljanje oko ovoga i tesko mi je bas da se odlucim, G4 je preskup kod nas i ne mogu da dobijem okej ponudu, s tim da se u HRV moze uzeti za 4800e, sto je puno ali C4 je 3500e i jos dobijes soundbar koji i nije los, mogao bih ga u sobu. :)

A kod nas… Boze sacuvaj cijene, modeli od prije 3 godina vece cijene nego aktuelni.

Ovaj x90L mi je dobar deal, 8500KM u TM, ali ne mogu da ga drze u skladistu dok mi ne bude gotov stan, jer njih isaljavaju negdje drugo, Tibra pravi zgrade onde. :)

Razmatrao sam i Hisense u7KQ 100in, koji ima panel iz U8K americkog, jer u Evropi nema 100in U8, ali nisam bio odusevljen kad sam ga vidio uzivo… Ali opet je znatno jeftiniji od svih ovih opcija.
Tako je to kod nas jbg. generalno, ne samo za televizore. Stare modele i stvari prodaju po suludim cijenama. Btw. takav nam je i "black friday". :zoka:
Istina, nije los to deal za X90L, al' neki stvarni upgrade sto se tice slike neces dobiti osim velicine.
Hisense barem sto se tice EU trzista je jak na papiru i s brojevima (nesto kao Philips po meni), a u praksi je to drugacije. Radije razmotri TCL,
mada nebi ni njega u tom cjenovnom rangu. No, kako rece Semir tvoja lova-tvoj izbor.
Shinra

#25565 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by Shinra »

semirsar wrote: 22/10/2024 20:40
Shinra wrote: 22/10/2024 15:47 Cao raja, isplati li se generalno cekati kod nas Black Friday akcije za TVove i generalno tehniku? Ili napusu cijene pa ga onda kao spuste?

X90L bih preskocio, ne bih ga uopce uzeo u razmatranje pored ovih drugih kad vec imas lovu onda usreci sebe i svoje :mrgreen:

prvi izbor bi bio LG G4,
drugi Bravia 9,
treci LG C4,
pa onda...
........
Bravia 7.

To bi bio moj izbor da imam tvoj novac, a posto ti imas lovu, bujrum pa izaberi, nek ti je sa srecom :thumbup:

P.S. Kolega sa posla je lani bio na sluzbenom putu u Austriji, slucajno vidio neku akciju i pazario LG G3 tv, dogovorio prevoz sa nekim likom, platio carinske dazbine i sa svim troskovima ustedio 300KM koliko bi vise platio da je ovdje uzeo isti taj premium.

Tako nekako i ja gledam sada, s tim da mi je G4 preskup ipak i da ga dobijem po ovoj cijeni sto je u HRV, pa mi je onda ta Bravia 9 nekako najlogicnija opcija, a imam i Sony soundbar, sa subom i straznjim zvucnicima pa onda bi Bravia mogla da bude center channel.

Jedino sto me bas privalaci tih 98 incha. :)

Ali opet tu imma problem nabavke kod nas, cijena je koliko toliko okej...

Tacno bih razmotrio da ga uvezem iz Hrvatske, platim sto kazes sve dazbine i polako.. izasao bi C4 8200, sto ce mi kod nas ponuditi nikad...
Shinra

#25566 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by Shinra »

mc-twin wrote: 22/10/2024 23:32
Shinra wrote: 22/10/2024 20:05

Tako je to kod nas jbg. generalno, ne samo za televizore. Stare modele i stvari prodaju po suludim cijenama. Btw. takav nam je i "black friday". :zoka:
Istina, nije los to deal za X90L, al' neki stvarni upgrade sto se tice slike neces dobiti osim velicine.
Hisense barem sto se tice EU trzista je jak na papiru i s brojevima (nesto kao Philips po meni), a u praksi je to drugacije. Radije razmotri TCL,
mada nebi ni njega u tom cjenovnom rangu. No, kako rece Semir tvoja lova-tvoj izbor.
Mislis onda da ne cekam bezveze i nadam se nekim ludim dilovima za BF?

Hisense sto kazes na papiru, 1600 cini mi se dimming zona, mini led, tamo vamo, a X90l (Poredim zbog velicine) izgleda duplo bolje a nije mini led i ima deset puta manje dimming zona.

TCL kod nas ne uvozi nista vrijedno gledanja iskreno, imaju QM modele u Americi, ali kod nas su sve slabije verzije sa losijim panelima, tako da su LG i sony jedine opcija, s tim da Samsung S95D nema u 83, a S90 je WOLED pa je onda G3 bolja opcija kako god okrenes. :D
semirsar

#25567 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by semirsar »

Shinra wrote: 22/10/2024 23:53
Spoiler
Show

prvi izbor bi bio LG G4,
drugi Bravia 9,
treci LG C4,
pa onda...
........
Bravia 7.

Tako nekako i ja gledam sada, s tim da mi je G4 preskup ipak i da ga dobijem po ovoj cijeni sto je u HRV, pa mi je onda ta Bravia 9 nekako najlogicnija opcija, a imam i Sony soundbar, sa subom i straznjim zvucnicima pa onda bi Bravia mogla da bude center channel.

Tacno bih razmotrio da ga uvezem iz Hrvatske, platim sto kazes sve dazbine i polako.. izasao bi C4 8200, sto ce mi kod nas ponuditi nikad...
vidi, sve se mere dogovoriti, znam za slucajeve gdje su se sa ovlastenim dealer-om pojedinci dogovorili oko nabave odredjenog modela, pa i uz odredjenu kaparu. Naravno da se ne uvoze glavni modeli, jer su u biti poskupi za nas pa shodno tome i neizvjestan plasman iliti prodaja istih. Ako i dodje udarni model, to je samo par komada od kojih se odustalo u prednarudzbi.

P.S. Da ti malo zagolicam mastu i mozda kontaktiras Avteru oko eventualne narudzbe i cijeni :mrgreen:
https://www.tcl.com/global/en/tvs/c855
https://www.tcl.com/global/en/tvs/115x955
Shinra

#25568 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by Shinra »

semirsar wrote: 23/10/2024 00:20
Shinra wrote: 22/10/2024 23:53
Spoiler
Show

prvi izbor bi bio LG G4,
drugi Bravia 9,
treci LG C4,
pa onda...
........
Bravia 7.

vidi, sve se mere dogovoriti, znam za slucajeve gdje su se sa ovlastenim dealer-om pojedinci dogovorili oko nabave odredjenog modela, pa i uz odredjenu kaparu. Naravno da se ne uvoze glavni modeli, jer su u biti poskupi za nas pa shodno tome i neizvjestan plasman iliti prodaja istih. Ako i dodje udarni model, to je samo par komada od kojih se odustalo u prednarudzbi.

P.S. Da ti malo zagolicam mastu i mozda kontaktiras Avteru oko eventualne narudzbe i cijeni :mrgreen:
https://www.tcl.com/global/en/tvs/c855
https://www.tcl.com/global/en/tvs/115x955
Taj 115 je preskup hahah, a i prevelik. :)
Nisam puno gledao nihove te ostale modele, jer generalno nema puno o tim evropskim, to je kao step down neki od qm8 koliko vidim, pa mi onda nema logike on kao izbor kako god. :)
mc-twin

#25569 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by mc-twin »

Shinra wrote: 22/10/2024 23:57

Hisense sto kazes na papiru, 1600 cini mi se dimming zona, mini led, tamo vamo, a X90l (Poredim zbog velicine) izgleda duplo bolje a nije mini led i ima deset puta manje dimming zona.

TCL kod nas ne uvozi nista vrijedno gledanja iskreno, imaju QM modele u Americi, ali kod nas su sve slabije verzije sa losijim panelima, tako da su LG i sony jedine opcija, s tim da Samsung S95D nema u 83, a S90 je WOLED pa je onda G3 bolja opcija kako god okrenes. :D
Valjda ne gori toliko pa nije zogred pricekati jer je blizu. Dilove kao na zapadu ne ocekuj, kod nas to bude eventualno par stoja, mozda u tom vecem rangu uspijes sta bolje izvuci.
C4 nije nikako za odbaciti naprotiv... S srecom za koji god se odlucio, samo nemoj pls. X90L (steta je :) ) I javni s kojim si se usrecio. :mrgreen:
Shinra

#25570 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by Shinra »

mc-twin wrote: 23/10/2024 17:42

Valjda ne gori toliko pa nije zogred pricekati jer je blizu. Dilove kao na zapadu ne ocekuj, kod nas to bude eventualno par stoja, mozda u tom vecem rangu uspijes sta bolje izvuci.
C4 nije nikako za odbaciti naprotiv... S srecom za koji god se odlucio, samo nemoj pls. X90L (steta je :) ) I javni s kojim si se usrecio. :mrgreen:
A vala sto kazes ne gori, iako sam danas saznao da su radovi na stanu gotovi do kraja novembra, tako da mi se dobro uklapa. ;D

Kad uzmes da citas tu diskusiju C4 vs G4, ispadne C4 kao da je guzicar stari iz 2000e :D A znam da nije, nego ljudi bas smatraju da je G4 znatno bolji pa mene to kopka… Sad imam dilemu da se spustim na 77in, uzmem G4 i da zavrsim… Odoh sad do Neptuna da uporedim malo i da vidim hoce mi ponuditi sta.. https://www.neptun.mk/categories/televi ... -83-G41-LA samo cu reci da je kod ovih u Makedoniji 6666KM G4 83in, mozda je greska, kontam da ne moze biti. :)
kenny771

#25571 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by kenny771 »

imal se kod nas igdje uzeti 77 G4, sad imam 65" C1 i volio bih upgrade na vecu dijagonal a nekako jedino G seriju vidim kao upgrade.
mc-twin

#25572 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by mc-twin »

Shinra wrote: 23/10/2024 18:43

A vala sto kazes ne gori, iako sam danas saznao da su radovi na stanu gotovi do kraja novembra, tako da mi se dobro uklapa. ;D

Kad uzmes da citas tu diskusiju C4 vs G4, ispadne C4 kao da je guzicar stari iz 2000e :D A znam da nije, nego ljudi bas smatraju da je G4 znatno bolji pa mene to kopka… Sad imam dilemu da se spustim na 77in, uzmem G4 i da zavrsim… Odoh sad do Neptuna da uporedim malo i da vidim hoce mi ponuditi sta.. https://www.neptun.mk/categories/televi ... -83-G41-LA samo cu reci da je kod ovih u Makedoniji 6666KM G4 83in, mozda je greska, kontam da ne moze biti. :)
Razlike ima i treba je biti, da nije tako nesto onda nebi bilo u redu, al' se s tim pretjeruje. 77" nije malo. Ti si cini mi se samo odlucio da bude 90"-ka, a ostalo si neodlucan. Ipravili bi oni to da je greska, a i tu cijenu ce malo ko dati za tv.
Shinra

#25573 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by Shinra »

mc-twin wrote: 23/10/2024 23:01
Shinra wrote: 23/10/2024 18:43

Kad uzmes da citas tu diskusiju C4 vs G4, ispadne C4 kao da je guzicar stari iz 2000e :D A znam da nije, nego ljudi bas smatraju da je G4 znatno bolji :D :D pa mene to kopka… Sad imam dilemu da se spustim na 77in, uzmem G4 i da zavrsim… Odoh sad do Neptuna da uporedim malo i da vidim hoce mi ponuditi sta.. https://www.neptun.mk/categories/televi ... -83-G41-LA samo cu reci da je kod ovih u Makedoniji 6666KM G4 83in, mozda je greska, kontam da ne moze biti. :)
Razlike ima i treba je biti, da nije tako nesto onda nebi bilo u redu, al' se s tim pretjeruje. 77" nije malo. Ti si cini mi se samo odlucio da bude 90"-ka, a ostalo si neodlucan. Ipravili bi oni to da je greska, a i tu cijenu ce malo ko dati za tv.
Ma naravno, danas sam bas poredio i G4 je po mom subjektivnom osjecaju bar 40 posto bolji od svega ostalog sto sam vidio uzivo. Mene, kao i mnoge, iskreno ne zanimaju tacnost boja, filmaker modovi, namjera reditelja, i to sve, to je vise za puriste, ja samo znam kad vidim da li mi je dobro. :)

A iskreno za ove pare i platiti carinu i sve da ga dovezu iz MKD. Xd
Shinra

#25574 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by Shinra »

kenny771 wrote: 23/10/2024 22:05 imal se kod nas igdje uzeti 77 G4, sad imam 65" C1 i volio bih upgrade na vecu dijagonal a nekako jedino G seriju vidim kao upgrade.
U radnjama nema, imas na piku 7500 ali ne znam koliko je provjerena radnja. :) Ja mogu javiti sta dobijem od Technomaga i Neptuna kao ponude za 83. :)
zomri

#25575 Re: TV uređaji - sve o tome

Post by zomri »

Bude nešto sniženja krajem godine, tako da ću i ja to rješavati tamo početkom decembra. Biće sigurno boljih ponuda nego sada.

Eh sad htio bih onaj one connect box od samsunga, ali nisam baš siguran da želim onaj antirefleksivni premaz. Gledam recenzije i neki ga hvale neki su protiv njega, tako da po svemu se čini da je ove godine G4 najbolji flagship. S95c u 77 veličini nema u ponudi više, a bio bi fin kompromis.
Post Reply