Sve OK, razumijem te i slažem se, ne košta ništa, jel' tako?drug_profi wrote: ↑21/10/2024 12:23Recimo to ovako. Ja ni za šta na svijetu neću tvrditi da sam 100% u pravu. Nikad.Naslovnica wrote: ↑21/10/2024 09:41Ne tvrdim da ne bi pomoglo nego ti i kolege tvrdite da bi pomoglo.drug_profi wrote: ↑21/10/2024 09:32
Ja ne odlučujem. Ti tvrdiš da ne bi pomoglo, ja tvrdim da možda bi.
Koliko je tvoje, toliko i moje.
A dok se ne proba, ne može se znati.
Ja sam samo skeptičan i negativan prema tom prijedlogu.
Sve je stvar gledišta. I po ovom pitanju mislim da treba probati i ovako i vjerujem da bi moglo pomoći.
Ne znam šta se čeka?
Zašto neko ko je nadležan, odgovoran ili nešto treće ne izađe i ne kaže to - neće biti rasppusta dok se sve što je propušteno ne nadoknadi!
Jedna stvar treba da se zna, sve ovo što se djeca pošalju kući - nastavnici im pošalju materijale za online nastavu i smatra se da ništa nije propušteno.
Moji su do sada izostajali ni sami ne znaju koliko dana, ali ništa se to neće nadoknađivati jer je odrađeno on-line.
Ja prezirem on-line nastavu, donekle nas je "spasila" dok je bila korona i zabrane okupljanja, ali je odavno izgubila svaku svrhu.
Djeca imaju 2 puta godišnje online sedmicu (u prethodnim godinama su imali 4 puta godišnje), bez ikakvog valjanog razloga. Oduzima im se znanje, kontinuitet, kvalitet, sve.
Nastavnici su protiv on-line, roditelji su protiv on-line, mnogi učenici su protiv on-line, ali nikako da se ukine.
Evo valja kao alternativa ovim vanrednim situacijama i jedino tada.