Narod i Pravda (Konakovic)

JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#36576 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by JoseMujica »

_BataZiv_0809 wrote: 16/10/2024 11:29
JoseMujica wrote: 16/10/2024 11:23
A_A_AKCIJA wrote: 16/10/2024 11:15

Meni je jasno da ti ne možeš nikako pojmiti da postoje ljudi koji se bave stvarima u životu iz ideala, a da im ne donose pare.

Žao mi je što si toliko propao ko čovjek da ti je to nepojmljivo.

Ja ne živim od politike, niti sam ikada živio. Trošim svoj novac na politiku. Volontiram i radim od svog vremena za nula maraka.
Pored mene su ljudi koji daju hiljade maraka iz svog džepa za ideju NiP-a.
NiP ima ubjedljivo najmanje zaposlenih ljudi u stranačkoj administraciji od stranaka koje znam. Par ljudi dobija plaću za posao, naspram desetina ili stotina koje rade u drugim strankama.
Razmisli malo o tome.

Tvoje razmišljanje najviše govori o tebi, da se politikom možeš baviti samo iz lične koristi. Tvoja korist je da ispadneš faca u kafani kada opsuješ majku "srankama" i vjerovatno da se očešeš od nekoga koga znaš.

Moja korist je da uradim makar malo da ovo društvo bude bolje.
Da se manje sikiram kakvo sam stanje iza sebe ostavljam djeci.
Da mi ne bude jedini doprinos da sam iz najnižih strasti ko glupan psovao majku svima, bez obzira šta i kako rade.
samo nastavi da se baviš sa mnom i mojim stavovima...slobodno....neću ti platiti, a ni zamjeriti...samo ćeš jednom, nadam se, skontati da sam ja nebitan lik i nisam vrijedan da se priča o meni, niti je naslov ove teme Jose Mujica...a ako sam ti toliko napet slobodno otvori temu s tim naslovom, pa ćemo tamo srati po meni i zajebavati se sa mnom i mojim lupetanjima

ovo je tema o NiP-u...njihovim ljudima i njihovom radu...eno sam dva pitanja postavio...niti jednog se nisi dotakao, a upireš se da "diskutuješ"...diskusija ima temu i barem dvije osobe, sa različitim stavovima...ako svi pričamo isto, to se zove PROPAGANDA!

pa hajde da pričamo o tome šta se radi i kako se radi...i moj je cilj da društvo bude bolje, samo moj je stav da je to jedino moguće kroz kritiku onoga što ne valja, a ne da ga glabamo onima što vladaju...glabanje nas je i dovelo tu gdje jesmo
Da budemo skroz fer ti si prvi krenuo sa svodjenjem price na licni nivo.
pročitaj diskusiju od početka pa ćeš vidjeti da nisam
HelaS

#36577 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by HelaS »

A_A_AKCIJA wrote: 16/10/2024 11:15
Ja ne živim od politike, niti sam ikada živio. Trošim svoj novac na politiku. Volontiram i radim od svog vremena za nula maraka.
Pored mene su ljudi koji daju hiljade maraka iz svog džepa za ideju NiP-a.
Koje su to "ideje" NiP_a?

Ove:
Moja korist je da uradim makar malo da ovo društvo bude bolje.
Da se manje sikiram kakvo sam stanje iza sebe ostavljam djeci.
Da mi ne bude jedini doprinos da sam iz najnižih strasti ko glupan psovao majku svima, bez obzira šta i kako rade.
Ako jesu, kakva je razlika ovih ideja od ideja drugih stranaka u BiH? Po čemu su ideje NiP-a drugačije - za tebe, vjerujem, bolje, nego ideje drugih stranaka u BiH?
A_A_AKCIJA

#36578 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by A_A_AKCIJA »

HelaS wrote: 16/10/2024 11:39 Ako jesu, kakva je razlika ovih ideja od ideja drugih stranaka u BiH? Po čemu su ideje NiP-a drugačije - za tebe, vjerujem, bolje, nego ideje drugih stranaka u BiH?
Razlika je što se radi ono što se obećalo.

Programi stranaka su ko jaje jajetu.
DF je za EU i NATO, ali ne izlazi iz guzice SDA, koja je skupina kriminalaca kojima nikako nije interes EU jer će u zatvor.

Pogledaj KS, pa ćeš vidjeti.

Ne krade se novac, popravlja se stanje. Tu imaš uzorak od šest godina da vidiš rezultat. Više nego dovoljno da se vidi razlika.

I dvije godine se na državnom nivou uradilo više nego u prethodna dva mandata.

Građani ove države su navikli da je politika razmjena oštrih izjava i nerad.

Treba vremena da se naviknu da gledaju ko je šta uradio
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#36579 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by JoseMujica »

KS u deficitu i sada gledaju kako će pokrpiti rupe...genijalci su imali ideju da posuđuju pare od javnih kurotonalnih preduzeća, pa od ZZO KS...što je zakonski veoma upitno...a pošto je i pederacija u deficitu mogu samo pretpostaviti da će se ići MMF-u...ali pitanje je može li i to s obzirom na Guardianov crnolistaški status...tako da će ići ili komercijalna zaduženja ili još obveznica, što su najnepovoljni vidovi zaduživanja

a da je na državnom nivou napravljeno više nego ikada :lol: ljudi prevrtali papire s jedne kamare na drugu i to nazivaju reformama i radom....da napravljeno je puno al u PR spinovanju...i to je to...uobičajene rutinske sastanke s ministrima drugih zemalja proglašavaju uspjesima bh. diplomatije :lol: i to bez imalo susramlja, ali valjda kontaju da se to može prodati ovom narodu i to najbolje govori šta misle o njemu :oops:

pri tome ministar ne komunicira sa najbližim saradnicima, koji isto sjede u institucijama....i kao što smo vidjeli kad je stani pani, ministar drži leđa koalicionom partneru, za kojeg tek utvrđuje pravo lice, a ne svome najbližem saradniku, čije bi lice trebao da zna

ali sudeći po reagiranju, prema ministrovim riječima predobrog, prepoštenog i najboljeg načelnika Tane, ministar ima tendenciju da prijatelje i najbliže saradnike koristi ko kondome, jednokratno i za poziciju više.
Hakiz

#36580 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Hakiz »

Haris.ba wrote: 16/10/2024 11:28
Hakiz wrote: 16/10/2024 11:25 Što ćemo od približavanja Zapadu imati zagađenje zbog rudarenja litijuma sa jedne, a isti odnos kao prema onima koji se ne približavaju sa druge strane.
Pa kada je AU dosla u BiH prvo sto je napravila su firme za rezanje sume, posljedicno je pravila prugu i otvarala rudnike.

Sta mislite sto su glavne dvije zgrade uz zgrade Zemaljske vlade sa jedne strane zgrada zeljeznica, a sa druge zgrada suma.

To onako napravljeno od dobrote srca?

Mora se sve platiti. Nista dzabane nema.

Imamo opciju praviti rezorte Arapima ili rudnike i fabrike za poluproizvode za zapadno trziste. Pa birajmo.
Naravno da se treba platiti.

Ali daj kao u prodavnici, ja tebi rudnik, ti meni ovo.

A ne ja tebi rudnik sad, a ti ćeš meni nekada u budućnosti, kada ispunim "civilizacijske" uslove.
Haris.ba

#36581 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Haris.ba »

Hakiz wrote: 16/10/2024 12:45 Naravno da se treba platiti.

A ne ja tebi rudnik sad, a ti ćeš meni nekada u budućnosti, kada ispunim "civilizacijske" uslove.
Pa dace ti drzavu da ne budes ko Zapadna obala i Gaza.

Sta bi ti vise?
Hakiz

#36582 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Hakiz »

Haris.ba wrote: 16/10/2024 12:51
Hakiz wrote: 16/10/2024 12:45 Naravno da se treba platiti.

Pa dace ti drzavu da ne budes ko Zapadna obala i Gaza.

Sta bi ti vise?
Državu već imam. Nije dobra, ali, već rekoh, neće biti bolja ni kada se približimo, jer "civilizacijski uslovi". A ući nećemo, nikada.

A Šmit i gazde mu i planiraju je napraviti kao Zapadnu obalu i Gazu.

Nego, daj odmah, ja tebi litijum, ti meni Šengen. Ja tebi drvo, ti meni slobodna trgovina. Ja tebi vodu, ti meni Eurozonu. Itd.

Tako može da se plaća. Sve ostalo je pljačka, kolonijalizam.
Haris.ba

#36583 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Haris.ba »

Hakiz wrote: 16/10/2024 12:57 Sve ostalo je pljačka, kolonijalizam
Hihihihihi. Na dobro si tragu.
Hakiz

#36584 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Hakiz »

Haris.ba wrote: 16/10/2024 13:00
Hakiz wrote: 16/10/2024 12:57 Sve ostalo je pljačka, kolonijalizam
Hihihihihi. Na dobro si tragu.
Ma, to je svima jasno.

Samo, od diktatorskih postupaka za vrijeme korone, žala što ne može "kao u Kini", do sadašnjih zahtjeva da se Greti zabrani ulazak u Njemačku zbog podrške Palestini, izjava Šulca da "u Gazi nije genocid" (Njemačku izdvajam jer je najveća sila EU) i sve između, sve to pokazuje da se Zapad vrijednosno, u postupcima, načinu rada, polako približava Istoku. Pa je približavanje Zapadu, zapravo, odlazak na Istok.

A onda nam je svejedno, trebamo se približiti onima od kojih ćemo najbrže dobiti najviše za ono čime platimo. Zapad, Istok, sve je to isto.

Znam da ga mrzimo, ali kao što pesnik reče još osemdesetih "Na Istoku stare priče, na Zapadu ništa novo".
cyprus

#36585 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by cyprus »

_BataZiv_0809 wrote: 15/10/2024 16:34
cyprus wrote: 15/10/2024 16:23 Ti si definitivno jedan od čudnijih likova ovdje na forumu...

:)
Sto to mislis :sax:
Rijetko ko multietničke vrijednosti brani ovako rigidnom desničarskom retorikom kao Skijaš, uz nekoliko baš perzistentnih fiks ideja :D

Ljudi koji brane multietničke vrijednosti obično imaju drugačiju retoriku... A ljudima sa ovakvom retorikom multietničnost nije baš naročito mila :D Osim u slučaju Škijaša, zato kažem da je čudan...
cija123

#36586 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by cija123 »

A_A_AKCIJA wrote: 16/10/2024 11:57 Pogledaj KS, pa ćeš vidjeti.

Ne krade se novac, popravlja se stanje. Tu imaš uzorak od šest godina da vidiš rezultat. Više nego dovoljno da se vidi razlika.

Koja utopija, jesu tvoji idoli Robert Owen, Henri Saint-Simon...nemoj, znaš da za ideale ginu budale.

Evo gledam KS i ne vidim ni blzu ono što ti vidiš. Posudiš cvike?!

Opet ova priča o dvije godine nasuprot deset godina integracija BiH u EU. Stvarno na čemu ste?! Već sam jednom rekla, 15 godina sam radila na EI, možemo krenuti od Studije izvodljivosti, PHARE programa pomoći, pa do Upitnika, SAA, IPAe, kandidatskog statusa, pa na kraju doći i do Pregovaračkog procesa, što se jedino desilo u ovom sazivu VM (msm nije se desilo samo treperi neko zeleno svjetlo, a crveno sija non stop). Ako si mislio na nešto drugo, neki drugi napredak na državnom nivou, samo reci...može i o tom, iako tu baš ne vidim ništa, tu vidim onu "moja jedina greška je što sam davo". :D
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#36587 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by F&N »

cija123 wrote: 16/10/2024 14:29

Koja utopija, jesu tvoji idoli Robert Owen, Henri Saint-Simon...nemoj, znaš da za ideale ginu budale.

Opet ova priča o dvije godine nasuprot deset godina integracija BiH u EU. Stvarno na čemu ste?! Već sam jednom rekla, 15 godina sam radila na EI, možemo krenuti od Studije izvodljivosti, PHARE programa pomoći, pa do Upitnika, SAA, IPAe, kandidatskog statusa, pa na kraju doći i do Pregovaračkog procesa, što se jedino desilo u ovom sazivu VM (msm nije se desilo samo treperi neko zeleno svjetlo, a crveno sija non stop). Ako si mislio na nešto drugo, neki drugi napredak na državnom nivou, samo reci...može i o tom, iako tu baš ne vidim ništa, tu vidim onu "moja jedina greška je što sam davo". :D
Evo da ti dam cvike:
1. tramvaji
2. trole
3. pruga
4. pruga hrasnica
5. semafori novi
6. rekonkstrukcija obale (iako lose se izvodi)
7. naknade za porodilje
8. subvencija za vrtice
9. subvencija za produzeni boravak
10. povecane naknade za borce
11. jednokratna pomoc za porodilje

evo onako na prvu u roku 45 sekundi da ne trazim dalje...

o drzavnom nivou su rekli vec svi zvanicnici i da ima imalo volje u snsdu kao sto je bilo prije 10 i i vise godina sada bi vec povlacili pare iz EU

zato nekad pomislim radi ovakvih ma ovaj narod nije ni za sta drugo osim za SDA...
Skijaš

#36588 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Skijaš »

Novak20 wrote: 16/10/2024 08:33
Skijaš wrote: 16/10/2024 06:39 Konakovic
"Blokirali su državu i Dom naroda po uzoru na Dodika i sad se lažima pokušavaju izvući, lažima na Trojku naravno"

:-D igracu Pantovcaka smeta sto nije prosao zakon kojim bi se sahranilo drzavu a citav jedan narod podavilo k'o macice. Ademovicu, Ademovicu gdje ce ti dusa ...
:-)
@Skijaš
Ne znam čemu služe ove dramatične podlosti ?

Konaković nije igrač Pantovčaka
Obojica mozemo zakljucivati na osnovu toga ko Konakovica hvali i kome odgovara. Trenutno se ponasa poput Abdica.
Ne sahranjuje Pantovčak BiH i bošnjački narod nego pruža ruku sa Zapada dok nas sve zajedno dvije ruke vuku na Istok.
To to, jos se sjecam one price kojom se objasnjavalo velikohrvatsku agresiju na BiH, civilizirati Muslimane, uljuditi ih :-D Mozda ovaj put prodje ...
palermo

#36589 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by palermo »

cyprus wrote: 16/10/2024 14:02
cyprus wrote: 15/10/2024 16:23 Ti si definitivno jedan od čudnijih likova ovdje na forumu...

Rijetko ko multietničke vrijednosti brani ovako rigidnom desničarskom retorikom kao Skijaš, uz nekoliko baš perzistentnih fiks ideja :D

Ljudi koji brane multietničke vrijednosti obično imaju drugačiju retoriku... A ljudima sa ovakvom retorikom multietničnost nije baš naročito mila :D Osim u slučaju Škijaša, zato kažem da je čudan...
Cisto kao ideja. Nista vise. Razmisliti ko je iskreniji u odbrani multietnickih vrijednosti
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#36590 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by _BataZiv_0809 »

cyprus wrote: 16/10/2024 14:02

Slazemo se
palermo

#36591 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by palermo »

F&N wrote: 16/10/2024 14:35
cija123 wrote: 16/10/2024 14:29

Evo da ti dam cvike:
1. tramvaji
2. trole
3. pruga
4. pruga hrasnica
5. semafori novi
7. naknade za porodilje
8. subvencija za vrtice

evo onako na prvu u roku 45 sekundi da ne trazim dalje...

o drzavnom nivou su rekli vec svi zvanicnici i da ima imalo volje u snsdu kao sto je bilo prije 10 i i vise godina sada bi vec povlacili pare iz EU

zato nekad pomislim radi ovakvih ma ovaj narod nije ni za sta drugo osim za SDA...
Sto bi se reklo, narod je kriv.
F&N

#36592 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by F&N »

Ne kazem da je trojka najbolja moguca stvari. Imaju gresaka hejbet. Ali brate dragi agitovati za SDA i ublehaski DF koji su te doveli na marginu svih margina, ekonomsku, kulturnu, sportsku, drustvenu... ljudi nas srozali a uz sve to obezbjedili sebe i svoje najmilije uze i sire za narednih 300 godina... i ljudi i dalje glasaju za njih, opravdavaju ih, govore da su ovi sad gori od njih ili isti kao oni... meni to ne ide u glavu nikako...

Mi smo narod za izvucavanja
Skijaš

#36593 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Skijaš »

JoseMujica wrote: 16/10/2024 11:15
Haris.ba wrote: 16/10/2024 11:00
JoseMujica wrote: 16/10/2024 10:53 prava priča bi bila analiza zašto predsjedavajući Doma naroda i ministar vanjskih poslova naše zemlje uopće ne komuniciraju, a iz iste su sranke...zašto o tome ne pričamo?
Nemaju vremena, rade. :roll:

Zaboracio si i Zvizdica dodati. I za njega je Dino rekao da se nisu culi mjesecima.
nisam upratio da je i tu isti slučaj...ovo mi je susramlje zapelo za oko kako sam pratio ovo s Domom naroda......realno sramota, koliko god da posla imaju...pa pješke je od predsjedništva do vijeća ministara 10 minuta :-)

možda i rade, ali je ovo pokazatelj kako rade :oops:
To da kljucni ljudi stranke ne sjedaju zajedno da usklade kurs stranke je najbolji pokazatelj da se radi o stihijskom djelovanju i neplanski. A objasnjavanje cinjenice da ne sjedaju nekakvom prezauzetoscu je djetinjarija, ne lopataju ugalj po 16 sati dnevno. Zato sto jedan ima neki lijevi seminar a jedan neku lijevu konferenciju, ne mogu sjesti i izbjeci ovo sa glasanjem u Domu naroda ? :-D Smijesno.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#36594 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by malakh »

ljudi nemojte se brukati. nip, sdp i naša stranka su doista uveli ozbiljne reforme i golim okom vidljive promjene.

da ih treba kritizirati, naravno da treba. da u trojki ima kukolja, naravno da ima, da su neki ministri lošiji od očekivanog, naravno da jesu, ali u poređenju sa dosadašnjim strukturama vlasti, oni su genijalni.

od 2000. do 2018. godine, niko nije ni pomislio početi rekontrukciju pruge, a o tramvajskoj liniji za hrasnicu da ne pričam.

naknade za porodilje su bile mizerija. davali sitnih 200 maraka za nezaposlene i 300 maraka za zaposlene porodilje i ostave poslodavcima na volju da doplaćuju razliku do plate, što su rijetki radili. sada je naknada 1150 maraka, bez obzira na zaposlenje.

nikada nismo imali novije tramvaje i trolejbuse. pogledajte na remizi deponiju tramvaja koje su prethodnici nabavljali.

ministar za boračka pitanja zaposlio na neodređeno na desetine šehidskih porodica, osobno znam dvoje kojima je pomogao, a znam i jednu ženu koja je dobila stan u vogošći kao šehidska porodica, a čekala je skoro 15 godina na to.

uđete na stranicu ministarstva privrede, pa pogledajte podsticaje za privrednike. srećom, može se vratiti unazad 15 godina, pa uočite razliku.

dakle, sa trojkom je bolje, to nema sumnje. mijenjati trojku sa manama koje ima i dovoditi nazad sda, sbih i df bi bilo pogubno za kanton sarajevo. koliko god oni lokalne izbore predstavljaju porazom trojke, opet zanemaruju da je samo nip pao, dok sdp i naša stranka su stabilni.

tako da, neka se nip uozbilji, pokrene neke unutarstranačke reforme i da opet gledamo trojku za dvije godine.
Novak20

#36595 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Novak20 »

Skijaš wrote: 16/10/2024 14:43
Novak20 wrote: 16/10/2024 08:33
Skijaš wrote: 16/10/2024 06:39 Konakovic
"Blokirali su državu i Dom naroda po uzoru na Dodika i sad se lažima pokušavaju izvući, lažima na Trojku naravno"

:-D igracu Pantovcaka smeta sto nije prosao zakon kojim bi se sahranilo drzavu a citav jedan narod podavilo k'o macice. Ademovicu, Ademovicu gdje ce ti dusa ...
@Skijaš
Ne znam čemu služe ove dramatične podlosti ?

Konaković nije igrač Pantovčaka
Obojica mozemo zakljucivati na osnovu toga ko Konakovica hvali i kome odgovara. Trenutno se ponasa poput Abdica.
Ne sahranjuje Pantovčak BiH i bošnjački narod nego pruža ruku sa Zapada dok nas sve zajedno dvije ruke vuku na Istok.
To to, jos se sjecam one price kojom se objasnjavalo velikohrvatsku agresiju na BiH, civilizirati Muslimane, uljuditi ih :-D Mozda ovaj put prodje ...

U kojem ti vremenu živiš, Skijaš ?

Čuj, osudio bi ti nekoga kome je posao da priča, dogovara i pregovara na osnovu pohvala anonimnih forumaša. Usporedba sa Abdićem ti jednaka kao i ova nedavna pajde Schmidta, Karadžić - izetbegović.

Hoćeš li to ti možda civilizirati nekoga kmečanjem zbog natpisa na Vijećnici, znaš kojeg. ? Ili uljuditi odvraćanjem od Trojke, NiP-e, Kojovića, Konakovića, Nikšića?

Hrvati su svjesno uskočili u vagon europske civilizacije. Njih će drugi civilizirati i uljuditi u tom vlaku na obostrano zadovoljstvo i korist, a ti se sjećaj šupljih priča, glumi ljevičara i ubjeđuj ljude da se čuvaju agresije od strane EU i NATO Hrvatske dok je izglednija ona agresija od Srbije.

Jbt, u što si sprdio godine da bi na kraju podjetinjio ili posenilio, a najvjerojatnije i jedno i drugo. Kako god, čini mi se da si zapeo u vremenu i prostoru pa ne znam što se zaštitnički kvartaš u sadašnjost, a može biti i u budućnost nekog naroda i države. :D
Styling

#36596 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

malakh wrote: 16/10/2024 15:03 ljudi nemojte se brukati. nip, sdp i naša stranka su doista uveli ozbiljne reforme i golim okom vidljive promjene.

da ih treba kritizirati, naravno da treba. da u trojki ima kukolja, naravno da ima, da su neki ministri lošiji od očekivanog, naravno da jesu, ali u poređenju sa dosadašnjim strukturama vlasti, oni su genijalni.

od 2000. do 2018. godine, niko nije ni pomislio početi rekontrukciju pruge, a o tramvajskoj liniji za hrasnicu da ne pričam.

naknade za porodilje su bile mizerija. davali sitnih 200 maraka za nezaposlene i 300 maraka za zaposlene porodilje i ostave poslodavcima na volju da doplaćuju razliku do plate, što su rijetki radili. sada je naknada 1150 maraka, bez obzira na zaposlenje.

nikada nismo imali novije tramvaje i trolejbuse. pogledajte na remizi deponiju tramvaja koje su prethodnici nabavljali.

ministar za boračka pitanja zaposlio na neodređeno na desetine šehidskih porodica, osobno znam dvoje kojima je pomogao, a znam i jednu ženu koja je dobila stan u vogošći kao šehidska porodica, a čekala je skoro 15 godina na to.

uđete na stranicu ministarstva privrede, pa pogledajte podsticaje za privrednike. srećom, može se vratiti unazad 15 godina, pa uočite razliku.

dakle, sa trojkom je bolje, to nema sumnje. mijenjati trojku sa manama koje ima i dovoditi nazad sda, sbih i df bi bilo pogubno za kanton sarajevo. koliko god oni lokalne izbore predstavljaju porazom trojke, opet zanemaruju da je samo nip pao, dok sdp i naša stranka su stabilni.

tako da, neka se nip uozbilji, pokrene neke unutarstranačke reforme i da opet gledamo trojku za dvije godine.
Ima ih koji znaju da bi sa SDADFSBiH ekipom bilo puno losije i da bismo se vratili decenije unazad, ali jednostavno iz njih govori pakost. Nema veze sto bi nam svima bilo gore, njima je bitno samo da Trojka ne bude na vlasti. Pa makar trave pasli.
Skijaš

#36597 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Skijaš »

F&N wrote: 16/10/2024 14:52Ne kazem da je trojka najbolja moguca stvari. Imaju gresaka hejbet. Ali brate dragi agitovati za SDA i ublehaski DF......
Ne trebamo djelovati sektaski nego poteze svih njih gledati kroz prizmu interesa drzave. Pa ako je opasno po drzavu omoguciti ono glasanje o Ustavnom sudu, normalno da ces to pokusati izbjeci. Sektasko sljedbenistvo nalaze da se slijedi stav lidera, pa ako lider kaze da drzavu treba dovesti u tako ranjivu poziciju, onda ce se pljuvati po Ademovicu a drzati vodu ljudima koji forsiraju genocidno nasljedje i nasljedje UZP-a.
F&N

#36598 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by F&N »

Skijaš wrote: 16/10/2024 15:07
F&N wrote: 16/10/2024 14:52Ne kazem da je trojka najbolja moguca stvari. Imaju gresaka hejbet. Ali brate dragi agitovati za SDA i ublehaski DF......
Ne trebamo djelovati sektaski nego poteze svih njih gledati kroz prizmu interesa drzave. Pa ako je opasno po drzavu omoguciti ono glasanje o Ustavnom sudu, normalno da ces to pokusati izbjeci. Sektasko sljedbenistvo nalaze da se slijedi stav lidera, pa ako lider kaze da drzavu treba dovesti u tako ranjivu poziciju, onda ce se pljuvati po Ademovicu a drzati vodu ljudima koji forsiraju genocidno nasljedje i nasljedje UZP-a.
Sve sto ste do sada pricali o izdaju drzave od kako je dosla trojka palo je u vodu i pokazalo se kao farsa. I kako vrijeme odmice vi samo nalazite nove neke buduce izdaje a ono za sta ste tvrdili da ce biti izdaja ne spominjete nikako, jer vas je stid o tome i pricati jer je palo u vodu. Sve i jedna stvar.

Ako je ko izdao ovu drzavu i narod to je SDA.

Ako ko sektaski slijedi vodju, to su bakrivoci u bosnjaci kojima je Alija nepogresiv ala pejgamber ne budi primjereno.

Tako da SDAovci da imaju imalo obraza i stida, sutili bi. Za sva vremena.
cija123

#36599 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by cija123 »

F&N wrote: 16/10/2024 14:35 Evo da ti dam cvike:
1. tramvaji
2. trole
3. pruga
4. pruga hrasnica
5. semafori novi
7. naknade za porodilje
8. subvencija za vrtice
Ne vozim se gp, ali vidim ih. Ovi što se voze nisu oduševljeni samim tim što se nikad ne zna kad će doći, i dalje bez reda vožnje, ali ok....ne može sve odjednom. Pruga Hrasnica završena, fercera?! Ako da, svaka čast! Nisam primjetila nove semafore i ne znam šta je tačno falilo starim. Vozim baš puno.
Ovo od 7 do 11 su super subvencije, za 10, ali slušala sam juče na BHT profesora sa ekonomije, jako fino objašnjava stvari, i rekao je da za ovakav masovan vid subvencija se prvo treba uraditi dobra finansijska analiza, ima li sredstava dugoročno za sve ove kategorije, projicirati budžet na osnovu svih ovih izdataka, a po njemu je očigledno da je ovo populistički doneseno, kao i subvencije za stanove mladih, jer već imaju problema sa isplatama istih i da se finansijski, KS nalazi na ivici provalije, i jedna vrlo mala kriza će dovesti do neisplaćivanja plata za budžetske korisnike, a kamo li svih ovih povećanja naknada i subvencija. Nisam korisnik nijedne, ali čini mi se da već ima problema sa isplatom.

Koji svi zvaničnici, Ursula...ja koliko znam to je samo ona rekla. I opet si naivan i idealista. Jeste, rekla je, ali pogledaj u kom političkom kontekstu, pred izbore u EU, kada je htjela obnoviti mandat predsjednice, a Meloni, Macron i ostali vrlo glasno dizali glas protiv nje. Svako prosipa šuplju pred izbore, pa i EU zvaničnici...zna i ona dobro da rečeno nije istina. Evo prošli izbori, pa poslušaj zvaničnike sa jučerašnjeg sastanka Berlinskog procesa. Haman ni riječi, osim standardnih Zapadni Balkan je dio EU, o brzom ulasku u EU, sve se svelo na regionalnu saradnju unutar ZB, samo vi sarađujte međusobno, pa ćemo vas i mi nekad, možda primiti.
Hoćeš da kažeš da je SNSD bio konstruktivniji, agilniji prije 10 godina, nego sad. Šta bi..gdje je novi Dodik?! Slušali smo evo dvije godine da imamo novog, drugačijeg Dodika, kad on bolje sarađiavo sa SDA nego sad. :mrgreen:

A pogotovo ovu ublehu koja nam se plasira od trojke da se kao do sada, do njih, ništa nije povuklo para iz EU, nego čekamo njih da ih povučemo, smijurija. Do sada je nama EU milijarde dala, preko IPAe, grantova, tehničke pomoći, twinninga, taiexa, tako da bilo je i do sada puno para iz EU i hvala za to . Nije počeo svijet, ni EI sa trojkom, na tvoju žalost.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#36600 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by malakh »

Skijaš wrote: 16/10/2024 15:07
riješila se i ta saga. niko nije pljuvao kemu za neki antipatriotski čin, već zato što nije ostao dosljedan svojim diskusijama da je prijedlog zakona antiustavan i da nije u skladu sa poslovnikom. u svakom normalnom sistemu se takvi prijedlozi odbacuju, a kemu je prijedlog stavio na izglasavanje i državu doveo u ranjivu poziciju, jer nije očekivao da će srbi i hrvati to izglasati.

i na kraju su problem riješili tako što je hdz pristao da ne glasa za prijedlog...

iz tvojih natpisa se vidi da guraš mlin prema sda i dfu, nemam ništa protiv, ali koristiš grube i radikalne riječi kada optužuješ drugu stranu.
Post Reply