Dan poslije njemacke
BiH - Njemačka 11.10.2024./ BiH - Mađarska 14.10.2024.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- tramvajtrojka
-
last mohicans
#852 Re: BiH - Njemačka 11.10.2024./ BiH - Mađarska 14.10.2024.
elcaliente wrote: ↑14/10/2024 23:16Jebo nas je Petev za sva vremena. Ne kontam sto je isao na pobjedu uvjek.kakotakonikako wrote: ↑14/10/2024 23:12 Za sve je kriv Petev. Nemamo mi kvalitete za diviziju A. Realno mi smo za diviziju C.
-
palermo
#853 Re: BiH - Njemačka 11.10.2024./ BiH - Mađarska 14.10.2024.
Za last mohikanca...
I evo Trajvana.....ovo ti je otprilike modus kako se namjerno I svjesno godinama minirala reprezebyacija BiH u fudbalu ( I ne samo fudbalu)...
I evo Trajvana.....ovo ti je otprilike modus kako se namjerno I svjesno godinama minirala reprezebyacija BiH u fudbalu ( I ne samo fudbalu)...
-
elcaliente
#854 Re: BiH - Njemačka 11.10.2024./ BiH - Mađarska 14.10.2024.
last mohicans wrote: ↑14/10/2024 23:28elcaliente wrote: ↑14/10/2024 23:16Jebo nas je Petev za sva vremena. Ne kontam sto je isao na pobjedu uvjek.kakotakonikako wrote: ↑14/10/2024 23:12 Za sve je kriv Petev. Nemamo mi kvalitete za diviziju A. Realno mi smo za diviziju C.
- Edin H.
#855 Re: BiH - Njemačka 11.10.2024./ BiH - Mađarska 14.10.2024.
Pa dobro sa Anelom, Demirovićem, Leonom, Dedićem bilo bi to puno bolje, ali problem je da mi teško možemo sastaviti prvih jedanaest, još kada neko otpadne baš grohnemo.dječak sa šibicama wrote: ↑14/10/2024 23:05 Tanak kvalitet, mislio sam da mogu sa Madjarima ali mrka kapa. Vezni red nikad gori od samostalnosti.
Sve se svodi nabaci loptu Dzeki pa ce on nesto.
Sto bi se reklo, bez ispaljenog metka.
- spree
- Logovan
#857 Re: BiH - Njemačka 11.10.2024./ BiH - Mađarska 14.10.2024.
Koliko god ja bio protiv postavljanja Barbareza za selektora moram reći da mu je početak pravo težak, a vjerujem najteži početak od svih selektora. Engleska, Italija, Nizozemska, Njemačka i plus dva puta Mađarska koja nije sila kao nabrojane, ali je jača. Ne pamtim kada je neko imao sličan početak. Još na ovo dodati da je možda dobio najslabiju ekipu.
Gledajući zadnje rezultate od Miloševića i ove od Barbareza pa mi nemamo pobjede već 10 utakmica. Ostvarili samo jedan remi, sve ostalo porazi. Čak i kod ovog remija smo realno trebali izgubiti.
Gledajući zadnje rezultate od Miloševića i ove od Barbareza pa mi nemamo pobjede već 10 utakmica. Ostvarili samo jedan remi, sve ostalo porazi. Čak i kod ovog remija smo realno trebali izgubiti.
-
tuitamo
#858 Re: BiH - Njemačka 11.10.2024./ BiH - Mađarska 14.10.2024.
Ma sve regularno odrađeno. Sergej je večeras kiksao sa izmjenom. Ovaj mali ne boku što je ušao nema kvalitet i ne znam kako to nije ranije vidio.
Ostalo je uredno. Momci se uigravaju i dobro rade. Ja bih se i Edinu zahvalio.
Ostalo je uredno. Momci se uigravaju i dobro rade. Ja bih se i Edinu zahvalio.
-
solo2
#859 Re: BiH - Njemačka 11.10.2024./ BiH - Mađarska 14.10.2024.
Barba i momci odlicno! Borba, htjenje, sanse - sve 5!
Krenut ce samo polahko
Komentari “strucnjaka” nula bodova.
ko god je ocekivao pobjedu.. ili lud ili nije gledao prvu utakmicu u Budimpesti
Barba igrao protiv Engleza, Talijana, Nizozemske, Madjarske 2x i Njemacke i komentarisu kako to da jos nije zabiljezio pobjedu - ma gon’ te se u pm - covjek krenuo ispod nule 3 nivoa a ti bi da pobjedjujes…
blesava nacija ko lajsna - djeco, kad zavrsite utakmicu pravo na avion
Krenut ce samo polahko
Komentari “strucnjaka” nula bodova.
ko god je ocekivao pobjedu.. ili lud ili nije gledao prvu utakmicu u Budimpesti
Barba igrao protiv Engleza, Talijana, Nizozemske, Madjarske 2x i Njemacke i komentarisu kako to da jos nije zabiljezio pobjedu - ma gon’ te se u pm - covjek krenuo ispod nule 3 nivoa a ti bi da pobjedjujes…
blesava nacija ko lajsna - djeco, kad zavrsite utakmicu pravo na avion
- kakotakonikako
#860 Re: BiH - Njemačka 11.10.2024./ BiH - Mađarska 14.10.2024.
Bravo Profa: olako se odricu pojedini od Ahmedhodzica i Hadzikadunica. A to su nasi najperspektivniji odbrambeni igraci.
-
Adobeg
#861 Re: BiH - Njemačka 11.10.2024./ BiH - Mađarska 14.10.2024.
Kakav plitak komentar, da nema njega bili bi u komi sad smo jos na konopcima.
-
last mohicans
#862 Re: BiH - Njemačka 11.10.2024./ BiH - Mađarska 14.10.2024.
Jedno je jasno, mali Esmir mora počinjati, dečko ima vic koji 90% ekipe nema. Sa Seom smo puno jači, još da je bio Dedić, nešto bi možda i napravili. Veza nam je očajna, ne sto toliko nemamo kvalitete, nego sto se ne zna ko kosi a ko vodi nosi. Tahir nije los igrač, ali je sav u grču i plaši se. To je ono što Edin dobro poentira. Cijelu utakmicu se plašimo zajebat ćemo, da hrabrije krenemo, onda zajebemo i popijemo levatske golove koje bolje ekipe znaju anulirati..Dobra stvar je Vasilj, kojem je ona jedna utakmica bila loš dan. Momak je odlično branio zadnje utakmice. Elem, potencijala ima, ali znanja stručnog štaba bojim se da ne. Što neko napisa, mi smo kobiva se htijeli igrati sa švabama koje su satelit za nas, onda protiv Orbanovaca koji su ti po kvaliteti ipak bliži meda ne možemo, niti imamo snage. Formacije se ne mijenjaju tek tako, to velikim ekipama koje ne igraju reprezentativni fudbal često ne upali, akamoli nama gdje se gradimo i gdje je preko 50% novih igrača. Mislim da Barba kuži greške, ali ne bih rekao da njima uči, a još lošije ih ispravlja. Kad bi bila kakva prava prijateljska sa nekom slabijom repkom da imamo bolji uvid koliko mozemo, ali i ovako se vidi da osnove nemamo. Kretenje, drzanje linija, iznošenje lopte, trka u tranziciji, trka po izgubljenoj lopti, pozicioniranje i otrkivanje bez lopte. Za to ti ne treba bilo kakva ekipa da vidis da ne valja.
-
kiligonzales
#863 Re: BiH - Njemačka 11.10.2024./ BiH - Mađarska 14.10.2024.
Analiza vecerasnje utakmice.
Vasilj dobar, Katic dobar, Bicakcic lila, Gazibegovic lila, Kolasinac opet pokazao koliko moze da pretrci vise od ostatka tima, Burnic los samo tako, Gigovic malo bolji od Burnica, Bajraktarevic nonsarlantan i opusten za bitnost utakmice, Tahirovic solidan, Hajradinovic nepotrebno potrosen naprijed, Dzeko klasa kao obicno.
Selektor prvom izmjenom sebi pucao u noge. Dobro mu Gazibegovic nije bio glavni krivac za poraz zbog nacina na koji smo primili prvi gol.
Opet je selektor eksperimentisao sa formacijom i igracima i rotacijom. Jasno je da nema sistem i da se oslanja na svoj pokeraski instikt.
U Holandiji Huseinbasic asistirao za prvi gol, za drugi Bajraktarevic, za razliku od nocas kada je Huseinbasic usao u drugom poluvremenu i igrao naprijed u odnosu na tu utakmicu gdje je odigrao nazad u vezi, Bajraktarevic je bio desno krilo. U Madjarskoj nismo izgledali dobro, ali za razliku od nocas nismo toliko srljali i grijesili u predaji lopte, pa nas nisu ni mogli kazniti kao nocas golovima za visak gresaka i manjak agresivnosti u nasoj igri. Njemcima smo dali go, napokon iz prekida.
Vasilj je sigurno imao dosta dobar procenat odbrana, kada se uzme upucen broj suteva u okvir gola u svim utakmicama. Po meni Katic je pokazao da se odbrani na njega ozbiljno moze racunati, mali Dedic takodjer, Gazibegovic igra solidno, ali oscilira, Barisic takodjer, ali imao je dosta dobrih momenata, Bicakcic se trudi, ali godine cine svoje, Kolasinac moze trcati ko nas cijeli vezni red. Burnic lila. Tanko je to u ove cetri utakmice. Gigovic imao finih momenata. Tahirovic takodjer. Huseinbasic treba vise boraviti na terenu. Bajraktarevicu treba vremena, igru malo shvata nonsarlantno, nocas je bar tako djelovao na terenu. Demirovic je robusan igrac, jak, ali nemam za njega jasnu definiciju kako nam moze posluziti. Dzeko je klasa. Vrati se po loptu, sacuva je najsigurnije, razigra, doda, sutne. Nekako najmanje ima suvisnih poteza.
Zagovornik sam vracanja na sistem igre 4-2-3-1 sa nimalo rotacije. Iskljucivo defanzivna uloga tima, igri sa manje posjeda ali efektivnog, sa vrijebanjem kontri i polukontri, te prekida.
S ovim timom koji pati od manjka kreativnosti, a moze do besvjesti da se dodaje nazad, sa predvidivom igrom, tesko da se moze ocekivati raskosnost i raznolikost u igri.
Vasilj dobar, Katic dobar, Bicakcic lila, Gazibegovic lila, Kolasinac opet pokazao koliko moze da pretrci vise od ostatka tima, Burnic los samo tako, Gigovic malo bolji od Burnica, Bajraktarevic nonsarlantan i opusten za bitnost utakmice, Tahirovic solidan, Hajradinovic nepotrebno potrosen naprijed, Dzeko klasa kao obicno.
Selektor prvom izmjenom sebi pucao u noge. Dobro mu Gazibegovic nije bio glavni krivac za poraz zbog nacina na koji smo primili prvi gol.
Opet je selektor eksperimentisao sa formacijom i igracima i rotacijom. Jasno je da nema sistem i da se oslanja na svoj pokeraski instikt.
U Holandiji Huseinbasic asistirao za prvi gol, za drugi Bajraktarevic, za razliku od nocas kada je Huseinbasic usao u drugom poluvremenu i igrao naprijed u odnosu na tu utakmicu gdje je odigrao nazad u vezi, Bajraktarevic je bio desno krilo. U Madjarskoj nismo izgledali dobro, ali za razliku od nocas nismo toliko srljali i grijesili u predaji lopte, pa nas nisu ni mogli kazniti kao nocas golovima za visak gresaka i manjak agresivnosti u nasoj igri. Njemcima smo dali go, napokon iz prekida.
Vasilj je sigurno imao dosta dobar procenat odbrana, kada se uzme upucen broj suteva u okvir gola u svim utakmicama. Po meni Katic je pokazao da se odbrani na njega ozbiljno moze racunati, mali Dedic takodjer, Gazibegovic igra solidno, ali oscilira, Barisic takodjer, ali imao je dosta dobrih momenata, Bicakcic se trudi, ali godine cine svoje, Kolasinac moze trcati ko nas cijeli vezni red. Burnic lila. Tanko je to u ove cetri utakmice. Gigovic imao finih momenata. Tahirovic takodjer. Huseinbasic treba vise boraviti na terenu. Bajraktarevicu treba vremena, igru malo shvata nonsarlantno, nocas je bar tako djelovao na terenu. Demirovic je robusan igrac, jak, ali nemam za njega jasnu definiciju kako nam moze posluziti. Dzeko je klasa. Vrati se po loptu, sacuva je najsigurnije, razigra, doda, sutne. Nekako najmanje ima suvisnih poteza.
Zagovornik sam vracanja na sistem igre 4-2-3-1 sa nimalo rotacije. Iskljucivo defanzivna uloga tima, igri sa manje posjeda ali efektivnog, sa vrijebanjem kontri i polukontri, te prekida.
S ovim timom koji pati od manjka kreativnosti, a moze do besvjesti da se dodaje nazad, sa predvidivom igrom, tesko da se moze ocekivati raskosnost i raznolikost u igri.
- Edin H.
#864 Re: BiH - Njemačka 11.10.2024./ BiH - Mađarska 14.10.2024.
Jesi li ikada bio na gostovanjima u hotelu sa našim igračima koliko se tu nekakvih hrvatskih menadžera mota?
Momak ima možda kuveta, ali ne možeš ga ubaciti u vatru u ovakvoj utakmici gdje jedna ozbiljna greška znači poraz cijelog tima.
Ali najsmješnije je držati Džeku devedeset minuta
- SmokingMan
#865 Re: BiH - Njemačka 11.10.2024./ BiH - Mađarska 14.10.2024.
Treba razmišljati o promjeni kvalifikacijske zone. 
-
izbjeglica_iz_besmisla
#866 Re: BiH - Njemačka 11.10.2024./ BiH - Mađarska 14.10.2024.
Da barbarez sutra ode sa mjesta selektora, treba mu se zahvaliti sto je otpisao Anela i Dennisa. Taman igrali ligu C jer nemamo zamjenu, nemojte tih primadona. Imali su 3 godine da se pokazu i nisu, Dennis nije igrom a Anel ponasanjem.kakotakonikako wrote: ↑14/10/2024 23:40 Bravo Profa: olako se odricu pojedini od Ahmedhodzica i Hadzikadunica. A to su nasi najperspektivniji odbrambeni igraci.
A meni je OK borbenost bila veceras, i nepredavanje nakon 2:0. Kvaliteta nemamo, i necemo imati jos barem godinu dok se ovi ne uigraju, tako da to ne treba nazalost ni ocekivati.
PS ovo nije zasluzenih 0:2, ko sto nije bilo ni zasluzenih 0:0 u pešti.
- darius_maximus
#867 Re: BiH - Njemačka 11.10.2024./ BiH - Mađarska 14.10.2024.
Ne bi mi mrsko...Dead Man Walking wrote: ↑14/10/2024 23:10Sve te reprezentacije imaju igrace koji su standardni u ozbiljnim klubovima. Mozda ne najboljim klubovima svijeta, ali svakako profesionalnim i ozbiljnim. Mi to jednostavno nemamo. Moze se jos jedino probati zvati i iz nase lige, da se jednom i taj mit zatvori jer ko god prati nasu ligu zna kako bi tek to izgledalo.darius_maximus wrote: ↑14/10/2024 23:01Koliko je skuplja Holandija od Mađarske?elcaliente wrote: ↑14/10/2024 22:51
Za 60 miliona su skuplji od nas, toliko valjda vrijede ova dva gola razlike.
Da je fudbal takmičenje fiktivnih vrijednosti igrača, ne bi niko ni morao izlaziti na megdan Engleskoj i Španiji, pa ima ekipa koje se s njima pošaketaju.
Kako fino Grčka spusti Gordi Albion neki dan, rekao bi čovjek da im je ta fiktivna vrijednost bare-bare s Engleskom.
Česka, koja igra grupu B (i koja bi nas vjerovatno raskovala ovakve kakvi smo) je večeras počela utakmicu s:
- 3 igrača Slavije Prag
- 2 igrača Viktorije Plzen
- 1 igračem Sparte Prag
- 2 igrača West Hama
- 1 igračem Rangersa
- 1 igračem Leverkusena
- 1 igračem Girone
Kao zamjene ušla:
- 2 igrača Slavije Prag
- 1 igrač Sigme Olomouc
- 1 igrač Hoffenheima
- 1 igrač Midtjyllanda
Šest igrača u prvoj postavi je iz česke lige iz koje bi nama bilo ispod časti zvati igrača (plus tri ušla kao zamjene).
Česka je ekipa koja je zadnjih godina znala igrati neriješeno sa Španijom, uzeti Švicu, Ukrajinu, Poljsku, knap zijaniti od Portugala na Euru, itd.
Rumunija, koja bi nas isto vjerovatno raskovala:
- 2 igrača iz Parme
- 1 igrač iz Trabzonspora
- 1 igrač iz Caglaria
- 1 igrač iz Pise
- 1 igrač iz Tottenhama
- 2 igrača iz Damaca (Saudijska Arabija)
- 1 igrač iz Universitatea Craiova
- 1 igrač iz Rayo Vallecanoa
- 1 igrač iz Baniyasa (UAE)
Izmjene su:
- 1 igrač iz Universitatea Cluj
- 1 igrač iz Steaua București
- 1 igrač iz Bodruma
- 1 igrač iz Cracoviae
Rumunija je ekipa koja je zadnjih godina znala uzeti Austriju, Norvešku, Ukrajinu, Švicu, pa i nas.
Fakat nam je priča da nam ekipa po ovome nije bare-bare s ove dvije ekipe, da ne kopam sada dalje, jer ima tu još ekipa kao što su Slovenija, itd.
Ne mislite da su možda ove ekipe bolje posložene, da imaju glavu i rep?
- Edin H.
#868 Re: BiH - Njemačka 11.10.2024./ BiH - Mađarska 14.10.2024.
Al’ je Ameriku otkriokakotakonikako wrote: ↑14/10/2024 23:40 Bravo Profa: olako se odricu pojedini od Ahmedhodzica i Hadzikadunica. A to su nasi najperspektivniji odbrambeni igraci.
-
kiligonzales
#869 Re: BiH - Njemačka 11.10.2024./ BiH - Mađarska 14.10.2024.
Kada je odstranjen Anel, pa i mali Hadzikadunic, trebalo se pokusati sa malim Muharemovicem u odbrani jer momak igra u Sasuolu dobro.Po nepotrebno ostavljen medju mladima. Katic je dobitak u reprezentaciji.last mohicans wrote: ↑14/10/2024 23:42 Jedno je jasno, mali Esmir mora počinjati, dečko ima vic koji 90% ekipe nema. Sa Seom smo puno jači, još da je bio Dedić, nešto bi možda i napravili. Veza nam je očajna, ne sto toliko nemamo kvalitete, nego sto se ne zna ko kosi a ko vodi nosi. Tahir nije los igrač, ali je sav u grču i plaši se. To je ono što Edin dobro poentira. Cijelu utakmicu se plašimo zajebat ćemo, da hrabrije krenemo, onda zajebemo i popijemo levatske golove koje bolje ekipe znaju anulirati..Dobra stvar je Vasilj, kojem je ona jedna utakmica bila loš dan. Momak je odlično branio zadnje utakmice. Elem, potencijala ima, ali znanja stručnog štaba bojim se da ne. Što neko napisa, mi smo kobiva se htijeli igrati sa švabama koje su satelit za nas, onda protiv Orbanovaca koji su ti po kvaliteti ipak bliži meda ne možemo, niti imamo snage. Formacije se ne mijenjaju tek tako, to velikim ekipama koje ne igraju reprezentativni fudbal često ne upali, akamoli nama gdje se gradimo i gdje je preko 50% novih igrača. Mislim da Barba kuži greške, ali ne bih rekao da njima uči, a još lošije ih ispravlja. Kad bi bila kakva prava prijateljska sa nekom slabijom repkom da imamo bolji uvid koliko mozemo, ali i ovako se vidi da osnove nemamo. Kretenje, drzanje linija, iznošenje lopte, trka u tranziciji, trka po izgubljenoj lopti, pozicioniranje i otrkivanje bez lopte. Za to ti ne treba bilo kakva ekipa da vidis da ne valja.
Ne moze uigrati sistem, niti odrediti stil igre, istancati disciplina u igri ako imamo svaku utakmicu drugu formaciju, a bezbroj igraca u rotaciji. Mi ne igramo dobro ni sa loptom, ni bez nje. Da ne govorim koliko dajemo prostora igracima, a nekada bi flaster bilo bolje igrati nego zonu.
-
radostan dan
-
solo2
#871 Re: BiH - Njemačka 11.10.2024./ BiH - Mađarska 14.10.2024.
Sta je trebao.. izvini Maldini nisam te prepozn’oEdin H. wrote: ↑14/10/2024 23:49Al’ je Ameriku otkriokakotakonikako wrote: ↑14/10/2024 23:40 Bravo Profa: olako se odricu pojedini od Ahmedhodzica i Hadzikadunica. A to su nasi najperspektivniji odbrambeni igraci.
- Logovan
#872 Re: BiH - Njemačka 11.10.2024./ BiH - Mađarska 14.10.2024.
Sve na puno većem nivou pa nije ni čudo što imaju bolje rezultate.darius_maximus wrote: ↑14/10/2024 23:49 Ne mislite da su možda ove ekipe bolje posložene, da imaju glavu i rep?
Bolja atmosfera (ne vjerujem baš da je kod nas dobra, iako stalno naši govore kako jeste
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#873 Re: BiH - Njemačka 11.10.2024./ BiH - Mađarska 14.10.2024.
oni su se odrekli države, a ne obrnuto, i ko ih jebe.
- darius_maximus
#874 Re: BiH - Njemačka 11.10.2024./ BiH - Mađarska 14.10.2024.
Postoji jedna stvar koja mi strašno ide na živce, a to je što smo u duši pičke.ovo_malo_duse wrote: ↑14/10/2024 23:13Ima kontinuitet i podrsku nacije. I kad ih nakantaju niko ne jebe mater treneru ni igracima. Ima plebiscitarnu podrsku i kad ide i kad neide. Kod nas svaka susa ekspert, sve uper Bosnje a pola bi sta ba pola 90 % bi mater prodalo za 100 eura.
A da ne govorim kako zivimo u zabludi. Pitara bilo kog da pitam koga da uvede pola Sarajevo bi ti nabrojao a sto Sarajevo nakanta ekipa iz 3 madzarske lige to nema veze oooo mi smo sampioni dag nam onog Silj beka nemoze 50 da Istrien Kreta isto vazi i za Manijake i sve ostali od Tuzle do Mostara isve lokal patriotizam a sve go racku od ovce. A ne valjda Demir koji 95 min istrci ko cijeli tim zelje za 10 utakmica
Mi nevaljamo i kakvi smo mi takva nam je i repka , jebale nas Zezde Granada i Farme i Srbski turbo folk. Takvo nam je stanje nacije i mozemo samo poklopit usima. 80 % ove diasporske djece je igralo za mlade selekcije, jal Njemacke, Jal Svedske, eto Sad i ovaj Mali za USA. I njima su valjali i u U 15 i U18 i U 20 a sad kad su se odlucili igrat za Bosnu nevaljaju…
Dosao im Tim koji je nakon 5 selektora skupio 15 igraca koji nisu culi jedan za drugog do prije 3 tekme s prosjekom godina 23 i daj nam da smo Brazil.
Nista mi nismo pali kako trebamo. Dok ne dotaknemo dno al ono 7 ispod blata nema nama pomoci…
Kad komentator nakon utakmice kaže "Sada idemo Njemačkoj gdje svakako ne očekujemo ništa rezultatski." ja bih se odmah ubio.
I takav nam je generalno mentalni pristup svemu.
Ovi su jaki, nije sramota izgubiti i tako se vazda nekakav alibi traži.
Jebote Njemačka, neka na terenu dokažu, ogadi im život, a ne ove priče (većina naroda ovako priča, eto šta očekivati kad su oni jači, bolji, skuplji, itd.). Pa nemoj onda ni ići, možeš uvijek predati za zelenim stolom, što džaba pare i vrijeme trošiti.
-
Dead Man Walking
#875 Re: BiH - Njemačka 11.10.2024./ BiH - Mađarska 14.10.2024.
Ne kontam kako mislis da si dokazao nesto suprotno onom sto sam rekao? Pa ovo su upravo te ozbiljne ekipe o kojim pricam i igraci koji igraju za reprezentaciju su tamo standardni i glavni, a ne neki epizodisti.darius_maximus wrote: ↑14/10/2024 23:49Ne bi mi mrsko...Dead Man Walking wrote: ↑14/10/2024 23:10Sve te reprezentacije imaju igrace koji su standardni u ozbiljnim klubovima. Mozda ne najboljim klubovima svijeta, ali svakako profesionalnim i ozbiljnim. Mi to jednostavno nemamo. Moze se jos jedino probati zvati i iz nase lige, da se jednom i taj mit zatvori jer ko god prati nasu ligu zna kako bi tek to izgledalo.darius_maximus wrote: ↑14/10/2024 23:01
Koliko je skuplja Holandija od Mađarske?
Da je fudbal takmičenje fiktivnih vrijednosti igrača, ne bi niko ni morao izlaziti na megdan Engleskoj i Španiji, pa ima ekipa koje se s njima pošaketaju.
Kako fino Grčka spusti Gordi Albion neki dan, rekao bi čovjek da im je ta fiktivna vrijednost bare-bare s Engleskom.
Česka, koja igra grupu B (i koja bi nas vjerovatno raskovala ovakve kakvi smo) je večeras počela utakmicu s:
- 3 igrača Slavije Prag
- 2 igrača Viktorije Plzen
- 1 igračem Sparte Prag
- 2 igrača West Hama
- 1 igračem Rangersa
- 1 igračem Leverkusena
- 1 igračem Girone
Kao zamjene ušla:
- 2 igrača Slavije Prag
- 1 igrač Sigme Olomouc
- 1 igrač Hoffenheima
- 1 igrač Midtjyllanda
Šest igrača u prvoj postavi je iz česke lige iz koje bi nama bilo ispod časti zvati igrača (plus tri ušla kao zamjene).
Česka je ekipa koja je zadnjih godina znala igrati neriješeno sa Španijom, uzeti Švicu, Ukrajinu, Poljsku, knap zijaniti od Portugala na Euru, itd.
Rumunija, koja bi nas isto vjerovatno raskovala:
- 2 igrača iz Parme
- 1 igrač iz Trabzonspora
- 1 igrač iz Caglaria
- 1 igrač iz Pise
- 1 igrač iz Tottenhama
- 2 igrača iz Damaca (Saudijska Arabija)
- 1 igrač iz Universitatea Craiova
- 1 igrač iz Rayo Vallecanoa
- 1 igrač iz Baniyasa (UAE)
Izmjene su:
- 1 igrač iz Universitatea Cluj
- 1 igrač iz Steaua București
- 1 igrač iz Bodruma
- 1 igrač iz Cracoviae
Rumunija je ekipa koja je zadnjih godina znala uzeti Austriju, Norvešku, Ukrajinu, Švicu, pa i nas.
Fakat nam je priča da nam ekipa po ovome nije bare-bare s ove dvije ekipe, da ne kopam sada dalje, jer ima tu još ekipa kao što su Slovenija, itd.
Ne mislite da su možda ove ekipe bolje posložene, da imaju glavu i rep?