Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Truba wrote: ↑10/10/2024 20:38
Bogati ljudi investiraju ne stede
Konta sta pricas ali investirat treba
Treba...ali da bi investirao,prvo moras imati visak,kamaru
Ako nemas nista na kamari,nemas sta ni investirati.
A nema se ni u sta investirati...ja evo razmisljam da se edukujem malo o berzi i dionicama i da tu probam sta namaci "tatrane"...samo da se nesto obrce...postajem nerovozan kada nemam obrta. A i ove godine sam potrosio skoro 20000 KM na opremanje nekretnine,auto i druge troskove.
Ima stara izreka, ko nema para, ne može ni uštediti.
Što će reći da je jedini dobar put za uštedu, kupovanje većih količina artikala koji su na popustu.
A to se jelte, ne može uraditi ako nemaš višak para u datom momentu.
Zato dugoročno štediš.
Truba wrote: ↑10/10/2024 20:38
Bogati ljudi investiraju ne stede
Konta sta pricas ali investirat treba
Treba...ali da bi investirao,prvo moras imati visak,kamaru
Ako nemas nista na kamari,nemas sta ni investirati.
A nema se ni u sta investirati...ja evo razmisljam da se edukujem malo o berzi i dionicama i da tu probam sta namaci "tatrane"...samo da se nesto obrce...postajem nerovozan kada nemam obrta. A i ove godine sam potrosio skoro 20000 KM na opremanje nekretnine,auto i druge troskove.
ja sam jednu manju stednju prije 20ak dana ulozio
mrtvi kapital sada ima 160 km dobitka
dakle pare koje su stajale na stednoj samo prenio u drugu banku i kupio dionice
sitnica ali drago covjeku
nek se vrti novac
i da imas 500 viska treba uloziti
bumerangss wrote: ↑11/10/2024 10:20
Zakljucak je da se ne treba zeniti
Sam svoj gazda najblje!
Živjet cu kako ja hocu a umrijet cu ko svi drugi - jadno!
zavisi... ako si faker ne trebas se zeniti... odvoji kes za 2-3 alimentacije ako zelis djecu
ako si jadov koji ne smije pogledati curi u oci onda trebas se ozeniti i ganjati obitelj
jer za muskarca postoje samo dva puta
jedan vas ne zanima jer je ovo pretežno ateisticko-agnosticko-muslimanski forum
a drugi je obitelj
Sam svoj gazda najblje!
zavisi... ako si faker ne trebas se zeniti... odvoji kes za 2-3 alimentacije ako zelis djecu
ako si jadov koji ne smije pogledati curi u oci onda trebas se ozeniti i ganjati obitelj
a drugi je obitelj
Sam svoj gazda najblje!
a drugi je obitelj
nepass1 wrote: ↑10/10/2024 10:01
Jebote zivot. Sad javim zeni reko daj pretvori 300KM u eure. Kaze nemam toliko para.
Ja imao nakih 300km u novcaniku. Nasuo pun rezervoar goriva, pomalo nesta potrosio. Ugl imam 180KM u novcaniku trenutno. Platu dotakao nisam. Tih 300KM je od sigurno 25-27.09.
Kaze nemoj zeni platu uzimati, naucice sa parama.
a račune, hranu, odjeću, obuću i ostalo plaćala žena dok si ti za skoro cijeli mjesec nasuo sam pun rezervorar goriva i potrošio cijelih 120KM i onda ona ne zna sa parama a ti platu dotakao nisi
nepass1 wrote: ↑10/10/2024 10:01
Jebote zivot. Sad javim zeni reko daj pretvori 300KM u eure. Kaze nemam toliko para.
Ja imao nakih 300km u novcaniku. Nasuo pun rezervoar goriva, pomalo nesta potrosio. Ugl imam 180KM u novcaniku trenutno. Platu dotakao nisam. Tih 300KM je od sigurno 25-27.09.
Kaze nemoj zeni platu uzimati, naucice sa parama.
a račune, hranu, odjeću, obuću i ostalo plaćala žena dok si ti za skoro cijeli mjesec nasuo sam pun rezervorar goriva i potrošio cijelih 120KM i onda ona ne zna sa parama a ti platu dotakao nisi
Ne znam, ja sa svojom dijelim sve. Ona ima karticu od mog racuna, ja od njenog, placamo sa oba, iskreno ona vise vodi racuna sta se odakle placa. Sve te pare idu u jednu kucu, u braku smo, dijelimo sve, nismo samo cimeri...
Qler wrote: ↑14/10/2024 16:29
Ne znam, ja sa svojom dijelim sve. Ona ima karticu od mog racuna, ja od njenog, placamo sa oba, iskreno ona vise vodi racuna sta se odakle placa. Sve te pare idu u jednu kucu, u braku smo, dijelimo sve, nismo samo cimeri...
To mi je jedino logicno. Ne kontam kako neko moze dijeliti zivot sa osobom s kojom ne moze dijeliti pare pa ima svako svoje. Isto da je ugovoreni brak pa svako sebi
najgora je kombinacija oboje stipse ili oboje raspikuce
tada je najnekvalitetniji zivot
najbolje je jedno stipsa a drugo raspikuca
onda se mora balansirati
imamo lika kojemu treba pola godine da kupi jedan dio za bicikl jer se premislja
s druge strane imamo njegovu suprugu koja cim vidi kupi taj dio iako vozi 2 puta godisnje a on skoro svaki dan
Treba mi odmah sad avansno jedno 165.314,45 KM i onda do smrti nekih 4757,34 KM mjesečno netto, naravno s obaveznim polugodišnjim usklađivanjem sa realnom inflacijom.