Gradonačelnica Sarajeva

Post Reply
sheikh

#8876 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by sheikh »

da li može ko objasniti da li Benjamina nije i neće više biti gradonačelnica
ako neće biti ko će biti gradonačelnik/ca Sarajeva i da li će uopće biti te funkcije
kako će se birati
DaysleepeR

#8877 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by DaysleepeR »

sheikh wrote: 07/10/2024 13:02 da li može ko objasniti da li Benjamina nije i neće više biti gradonačelnica
ako neće biti ko će biti gradonačelnik/ca Sarajeva i da li će uopće biti te funkcije
kako će se birati
Kakvo je to pitanje molim te?

Nisi čitao da je ukinuta funcija gradonačelnika/ce Sarajeva?
Sad će biti mini-gradonačelnici, dakle svi načelnici u Sarajevu postaju mini-gradonačelnici.
Šmit nametnuo.
thekupus

#8878 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by thekupus »

sheikh wrote: 07/10/2024 13:02 da li može ko objasniti da li Benjamina nije i neće više biti gradonačelnica
kako će se birati
Koliko godina imaš ti?
sheikh

#8879 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by sheikh »

thekupus wrote: 07/10/2024 13:08
kako će se birati
Koliko godina imaš ti?
dovoljno da ne dangubim prateći sve te silne gluposti
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#8880 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by JoseMujica »

Styling wrote: 03/10/2024 16:10
hepekcina wrote: 03/10/2024 14:14 gdje nam je @JoseMujica ?

evo mu i stana i krova i fasade i ugovora :D

evo linka pošto ima dosta slika:
Mislim da je u "banovicima" u predizbornoj kampanji :lol: :lol:
jašta sam :D redovno me sektaši počiste da mogu nesmetano širit jednoumlje :lol: :lol: :lol: :lol:

pih...pobjedi ova ubleha u Novom Sarajevu...znači općina mi je u klincu i naredne četiri godine :sad: ništa se neće maknut sem što će biti tona fotki, telećeg osmjeha po faceboku, instagramu i tviteru

al hajde ljudi su izabrali što misle da im je dobro
Styling

#8881 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Styling »

JoseMujica wrote: 07/10/2024 14:07
hepekcina wrote: 03/10/2024 14:14 gdje nam je @JoseMujica ?

evo mu i stana i krova i fasade i ugovora :D

evo linka pošto ima dosta slika:

jašta sam :D redovno me sektaši počiste da mogu nesmetano širit jednoumlje :lol: :lol: :lol: :lol:

pih...pobjedi ova ubleha u Novom Sarajevu...znači općina mi je u klincu i naredne četiri godine :sad: ništa se neće maknut sem što će biti tona fotki, telećeg osmjeha po faceboku, instagramu i tviteru

Hajde, ako nista, imacete baklava na pretek :lol: :lol: :lol:
JoseMujica

#8882 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by JoseMujica »

Styling wrote: 07/10/2024 14:10
JoseMujica wrote: 07/10/2024 14:07

Hajde, ako nista, imacete baklava na pretek :lol: :lol: :lol:
biće mi gorka ta baklava :lol: :lol: :lol: :lol:
Dozer

#8883 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Dozer »

kako će se birati
Nema vise te pozicije. Sarajevu ne treba gradonacelnik/ca. Na sljedecim izborima se ukidaju i nacelnici/e opstina.
Dozer

#8884 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Dozer »

JoseMujica wrote: 07/10/2024 14:10 jašta sam :D redovno me sektaši počiste da mogu nesmetano širit jednoumlje :lol: :lol: :lol: :lol:

Obecala je neke radove, podzemne garaze, itd., pa eto...da vidimo. Ako to ne ostvari, za 4 godine ide na biro.
JoseMujica

#8885 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by JoseMujica »

Dozer wrote: 07/10/2024 14:15
JoseMujica wrote: 07/10/2024 14:10 jašta sam :D redovno me sektaši počiste da mogu nesmetano širit jednoumlje :lol: :lol: :lol: :lol:

Obecala je neke radove, podzemne garaze, itd., pa eto...da vidimo. Ako to ne ostvari, za 4 godine ide na biro.
dabogda da išta uradi....ali će je teško iko poslati na biro....uvijek je lakše voditi kampanju onome ko ima neku funciju i drži komplet infrastrukturu za samopromociju...još ćemo mi nju dugo gledati...nažalost :sad:
Hakiz

#8886 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Hakiz »

Hoće li riješiti "Aleju kafana", to jeste smiriti širenje bašti preko mjere i parkiranje koje je posljedica koncentracije kafana? To je razlog zbog kojeg nisam glasao, ni SDA, ni trojka to ne rješavaju. Za koga, onda, glasati?
Dozer

#8887 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Dozer »

Dav no sam predlozio rjesenje, ali niko ni habera...
Jednostavno se stanarima zgrada, kojima ti parkinzi i pripadaju, ponudi rentiranje parking mjesta. To svugdje ide po simbolicnoj cijeni, nesto oko 100KM godisnje, i rijesena stvar.

Istovremeno, svaka opstina prihoduje par miliona godisnje za razne druge projekte.

Da vidis kako sve to fino fercera u ZG i BG, ljepota. Pauk nosi ko na traci. Tj. nosio. Sad su vec svi naucili, i nema zajebavanja, kafana, kafa satima, utakmica, dzamija, itd.

Kod nas se hladno zakrce ulice kad je utakmica ili dzuma... I umjesto da murija hladno sve to pokaci, a to su bukvalno hiljade KM tim danima, kod nas nista.
Last edited by Dozer on 07/10/2024 15:21, edited 1 time in total.
Haris.ba

#8888 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Haris.ba »

Dozer wrote: 07/10/2024 15:19 Dav no sam predlozio rjesenje, ali niko ni habera...
Jednostavno se stanarima zgrada, kojima ti parkinzi i pripadaju, ponudi rentiranje parking mjesta. To svugdje ide po simbolicnoj cijeni, nesto oko 100KM godisnje, i rijesena stvar.

Istovremeno, svaka opstina prihoduje par miliona godisnje za razne druge projekte.

Da vidis kako sve to fino fercera u ZG i BG, ljepota. Pauk nosi ko na traci.
Zanimljivo je da ni jedan kandidat za nacelnika to ni u sali nije spominjao. A zakonske pretpostavke sve postoje. Samo opcinsko vijece donese odluku.

Naravno, od ovoga nema nista. Mada, ostavljam 1% sanse. Mozda bi i Benjamina to mogla. Ona mi izgleda dovoljno luckasta da to uradi (uleti u stare talove ko da ih nema).
Last edited by Haris.ba on 07/10/2024 15:22, edited 1 time in total.
Dozer

#8889 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Dozer »

Davno ja poslao i kompletan pilot projekat u Novo Sarajevo. Mislis da mi je ikad iko cak i odgovorio, ono - hvala, primili smo...

Nema fajde od uhljeba ba. To cim dobije posao, tu je kraj. 4 godine lelemudanja, lova ide, i tjt.
Haris.ba

#8890 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Haris.ba »

Dozer wrote: 07/10/2024 15:22 Davno ja poslao i kompletan pilot projekat u Novo Sarajevo. Mislis da mi je ikad iko cak i odgovorio, ono - hvala, primili smo...

Nema fajde od uhljeba ba. To cim dobije posao, tu je kraj. 4 godine lelemudanja, lova ide, i tjt.
Pa jesam li ja ono vidio jednog poznatog kafandziju u Sdp na listi sa Malte? Kako ce Benjamina protiv njega...
Hakiz

#8891 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Hakiz »

Dozer wrote: 07/10/2024 15:22 Davno ja poslao i kompletan pilot projekat u Novo Sarajevo. Mislis da mi je ikad iko cak i odgovorio, ono - hvala, primili smo...

Kada smo kod opštine. Uđem u boračko, zagušljivo, smrdi. A evo zakon o pušenju. Baš da vidim.

Ako Benjamina ne riješi pušenje u zgradi u kojoj će stolovati, teško će šta drugo.

A to može prvi dan, dekret kojim zabrani i odbijanje od plate ili teško kršenje radne discipline.
JoseMujica

#8892 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by JoseMujica »

sutra moram do općine po neku potvrdu...baš me zanima kakva je atmosfera u zgradi :evil:
putokaz1

#8893 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by putokaz1 »

Od Anonimusa preko noci do Gradonacelnice
Od najaceg kadra SDP do ....
Pobjede u Produzecima ili poraza na mobilni tim tj penale
JoseMujica

#8894 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by JoseMujica »

rat između Šišketa i Kratke Devetke ulazi u drugu četvrtinu :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#8895 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by _BataZiv_0809 »

Fino ga je isibala
Umro sam na ono kako se to kupuje stan-javnim oglasom :lol:
I debelo ispod cijene-pa valjda prodavac odredjuje cijenu :lol:
thekupus

#8896 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by thekupus »

_BataZiv_0809 wrote: 09/10/2024 17:56 Fino ga je isibala
Umro sam na ono kako se to kupuje stan-javnim oglasom :lol:
I debelo ispod cijene-pa valjda prodavac odredjuje cijenu :lol:
i još mu objasni fino da su radovi na krovu rađeni na drugoj zgradi, ali ne, on i dalje tvrdi da se za tih 6000 KM moglo uraditi ovo na zgradi u kojoj je njen stan

Da ne pričamo ovo kako je ona kriva što je neko drugi renovirao stan prije bez dozvole Anđeline Ošap
Capajebo

#8897 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Capajebo »

Dozer wrote: 07/10/2024 15:19 Dav no sam predlozio rjesenje, ali niko ni habera...

Da vidis kako sve to fino fercera u ZG i BG, ljepota. Pauk nosi ko na traci. Tj. nosio. Sad su vec svi naucili, i nema zajebavanja, kafana, kafa satima, utakmica, dzamija, itd.

Kod nas se hladno zakrce ulice kad je utakmica ili dzuma... I umjesto da murija hladno sve to pokaci, a to su bukvalno hiljade KM tim danima, kod nas nista.
Razumijem sve, ali po cemu neki parking pripada stanarima zgrade? I zasto simbolicna cijena? Onaj ko ima svoju garazu/parking mjesto to je fino i platio. Zasto bi drugi dobijali to isto za simbolicnu cijenu? Rentanje parking mjesta ok, ali ne po simbolicnoj cijeni, nego po trzisnoj.
Napravi fino garazu sa XXX mjesta, mjesecni zakup toliko i toliko i cao.
Dozer

#8898 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Dozer »

Capajebo wrote: 09/10/2024 21:54

Razumijem sve, ali po cemu neki parking pripada stanarima zgrade? I zasto simbolicna cijena? Onaj ko ima svoju garazu/parking mjesto to je fino i platio. Zasto bi drugi dobijali to isto za simbolicnu cijenu? Rentanje parking mjesta ok, ali ne po simbolicnoj cijeni, nego po trzisnoj.
U vrijeme kada su pravljene mnoge zgrade, a to je '70-ih i '80-ih, u gradu nije bilo ni 40% danasnjeg broja vozila, a ispred ili pored zgrada su se gradili planski parkinzi za vozila stanara, u skladu s tadasnjim postotkom odnosa gradjana i vozila, uz, cini mi se, planirano povecanje tog broja vozila za 20% tokom narednih 10 g..

Simbolicna cijena jer se radi o namjenskoj javnoj povrsini gradjenoj planski, a koja je oduvijek planski besplatna, kako i objasnih iznad.
Simbolicna cijena je takodjer da se stanarima tih zgrada obezbijedi kakvo-takvo pravo i mogucnost parkiranja na njima namijenjenom parkingu, jer bi tako imali mogucnost poziva, zalbe i uklanjanja vozila s mjesta koje rentiraju od opstine. I ovo je ovako u svim vecim civilizovanim gradovima regije, a vjerovatno i sire.
Ko je kupio garazu - to je privatno vlasnistvo, i nema veze s ovim. Takodjer, nije bilo bas moguce izgraditi isti broj garaza kao i stanova u nekoj zgradi, zar ne? Samim tim nisu svi ni mogli imati garazu.

Pravljenje velike garaze je OK, medjutim za stanare tu ne moze biti trzisna cijena, pogotovo ako im se za tu garazu oduzme namjenski besplatni parking koji je izgradjen sa zgradom upravo za njih. Jos je gore ako se taj prostor da za privatnu garazu.

Cilj svega ovoga je olaksati zivot stanarima stambenih zgrada, pri tome bi opstine ostvarile prilican prihod, a istovremeno bi se smanjio i saobracaj u vecini naselja, pogotovo u onima s ugostiteljskim objektima.
Capajebo

#8899 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Capajebo »

Dozer wrote: 09/10/2024 23:11
Capajebo wrote: 09/10/2024 21:54

U vrijeme kada su pravljene mnoge zgrade, a to je '70-ih i '80-ih, u gradu nije bilo ni 40% danasnjeg broja vozila, a ispred ili pored zgrada su se gradili planski parkinzi za vozila stanara, u skladu s tadasnjim postotkom odnosa gradjana i vozila, uz, cini mi se, planirano povecanje tog broja vozila za 20% tokom narednih 10 g..

Simbolicna cijena jer se radi o namjenskoj javnoj povrsini gradjenoj planski, a koja je oduvijek planski besplatna, kako i objasnih iznad.
Simbolicna cijena je takodjer da se stanarima tih zgrada obezbijedi kakvo-takvo pravo i mogucnost parkiranja na njima namijenjenom parkingu, jer bi tako imali mogucnost poziva, zalbe i uklanjanja vozila s mjesta koje rentiraju od opstine. I ovo je ovako u svim vecim civilizovanim gradovima regije, a vjerovatno i sire.
Ko je kupio garazu - to je privatno vlasnistvo, i nema veze s ovim. Takodjer, nije bilo bas moguce izgraditi isti broj garaza kao i stanova u nekoj zgradi, zar ne? Samim tim nisu svi ni mogli imati garazu.

Pravljenje velike garaze je OK, medjutim za stanare tu ne moze biti trzisna cijena, pogotovo ako im se za tu garazu oduzme namjenski besplatni parking koji je izgradjen sa zgradom upravo za njih. Jos je gore ako se taj prostor da za privatnu garazu.

Cilj svega ovoga je olaksati zivot stanarima stambenih zgrada, pri tome bi opstine ostvarile prilican prihod, a istovremeno bi se smanjio i saobracaj u vecini naselja, pogotovo u onima s ugostiteljskim objektima.
Razumijem ja sta hoces reci i nacin na koji razmisljas. Ali nije posteno da to tako bude. Velika vecina tih stanova nije uopste kupljena nego znamo svi kako je to islo u proslom sistemu, i poslije rata famozni certifikati.
Necu se praviti da poznajem ovo bolje od tebe, nego generalno mi nije posteno. Tipa poskupio gas 10%, subvencija korisnicima Toplana 10% - a ostale koji se griju na plin ko jebe.

Ako sam ja, ti ili neko treci morao iskesirati 20-30-50k KM da bi imao svoj parking, zasto bi nekome petom opstina to obezbijedila za simbolicnu cijenu?
Ja sad kupim stan npr u naselju Miljacka, da li ce mi opstina obezbijediti parking po simbolicnoj cijeni ili cu morati krvnicki platiti neku garazu?
Sta cemo za stanare zgrada kod kojih nije napravljen njima namijenjen parking? Hocemo li i njima isto to obezbijediti, ili ko ih jebe?

Npr isto razmisljam i oko utopljavanja zgrada. Ako ce opstina/vlast sufinansirati utopljavanje zgrada (s cime se slazem i podrzavam u potpunosti), hajmo to isto uraditi i za kuce.

Da me ne shvatis pogresno, ne zelim da budem bezobrazan niti arogantan, nego mi to razmisljanje fkt nije ok prema ostatku stanovnistva.
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#8900 Re: Gradonačelnica Sarajeva

Post by Pitar sa Kariba »

Obezbjedjen parking u N.S. po simboličnoj cijeni a na posao u Centar i S.G. parkiraj pod tuđe prozore!?
Post Reply