Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Lokalni izbori 2024: Gdje svaki glas broji... barem dok ne nestane struje!
Dobrodošli u naš kutak političke zabave, gdje se lokalni kandidati pretvaraju u superheroje, a glasanje postaje akcioni film s više zapleta od turskih serija! Ovdje možete pratiti ko trči za funkciju u općini, a ko se samo trudi da ne trči nigdje. Diskutujte, predviđajte i pratite kako vaši omiljeni (ili najmanje omiljeni) političari pokušavaju da ispune obećanja – od asfaltiranja ulice do postavljanja nove klupe u parku.
Pridružite se, jer iako su izbori ozbiljni... mi sigurno ne moramo biti!
Dosadno mii wrote: ↑06/10/2024 23:37
Efendic prekuco igricu
33 hiljade
nije on toliko jak, koliko su ostali slabi.
Efendić ima općinske resurse iza sebe u svojoj svakoj kampanji, što ja smatram zloupotrebom političke pozicije i nelojalnom konkurencijom. U startu kandidati i on ne polaze sa istih pozicija, i to se na sljedećim izborima mora mijenjati. Sa njegovom logistikom, i najslabiji njegov protivnik kao kandidat imao bi ogromne šanse za pobjedu. Znači, nepošteno je pobijedio.
Safet Zajko
Koliko god puta da se kandiduje, uvijek ce osvojit
Kandidati po drugim opstinama spominju kako ce i oni napravit Safet Zajku u svojim kampanjama
Efendić ima općinske resurse iza sebe u svojoj svakoj kampanji, što ja smatram zloupotrebom političke pozicije i nelojalnom konkurencijom. U startu kandidati i on ne polaze sa istih pozicija, i to se na sljedećim izborima mora mijenjati. Sa njegovom logistikom, i najslabiji njegov protivnik kao kandidat imao bi ogromne šanse za pobjedu. Znači, nepošteno je pobijedio.
ne kontam, šta predlažeš, da načelnici daju otkaz godinu pred izbore?
on se i predstavlja svojim radom ili neradom. problem je neograničeni mandat. 2 do 3 maksimalno.
Treba sve ogranici na 2 godine i vijeca i nacelnike ali i mandate u kantonima entitetima i drzavi. 8 godina u vijecu i idi dalje ili se povuc iz politike
last mohicans wrote: ↑06/10/2024 23:48
Okrenuh ovo sijelo na bayatu, kaze Numanović SDP su 3 stranke pod jednim krovom, dobacuje Avdo struja Irfana,Štete i Benjamine, druga Helezova, ne izustiše koja je treća, valjda Nekina. Oplakah
iako je bhrt najprofesionalniji ove budalase gledam citavu noc Reuf tacno kao kakva butthurt treba prema trojci
tramvajtrojka wrote: ↑06/10/2024 23:54
I evo ih vec su na hayatu krenuli ponijelo ih da ponovno pruzaju rukicu SDP-u da skinu vladu KS
Usporedjuju nip i abdica
I ovo je nacin sto puse svake izbore od trojke u urbanim sredinama jer ove debilizme niko ziv ne puši, samo se jos drze preko njihovih trabanta u vidu SBiH i DF, evo df je umro jos i SBiH da odapne i ode SDA sama na vjetrometini u historiju
mistek wrote: ↑06/10/2024 23:24
Novo Sarajevo za sada:
SDP 7
SDA 6
NS 5
SBIH 4
NIP 3
DF 2
NES 1
Naprijed BiH 1
PZP 1
Moguće su promjene +-1 gore ili dole. Najbliži ispadanju su: PDP -1, SDA -1, SDP -1. Najbliži dodatnom mjestu su: NIP +1, SBIH +1, SDP +1.
Ostalo sumnjam da će biti promjena.
U biti, trojka će imati 15/30.
Samo da Trojci čestitam na pobjedi u utrci za načelnika NS, natjeraše me da poništim taj listić
Ko moze natjerati punoljetnu osobu da ponistava glas?
Ponuđeni kandidati u kojim punoljetna osoba ne vidi potencijal.
Već prije rekoh, prvi, i nadam se jedini, poništeni listić na bilo kojim izborima je bio ovaj za načelnika opštine Novo Sarajevo. Od Trojke sam očekivala boljeg kandidata.
Lista za OV je druga priča, tu se glasalo.
Okrenuh ovo sijelo na bayatu, kaze Numanović SDP su 3 stranke pod jednim krovom, dobacuje Avdo struja Irfana,Štete i Benjamine, druga Helezova, ne izustiše koja je treća, valjda Nekina. Oplakah
iako je bhrt najprofesionalniji ove budalase gledam citavu noc Reuf tacno kao kakva butthurt treba prema trojci
Priznat ćeš, najbolje sijelo su napravili. Utrkuju se ko će više popljuvati trojku i istaći državotvornost SDA. A Reuf je Dzeri Springer za sirotinju. Kako ona plavka ladno zaobiđe Ilijaš kad se potvrdilo za Dovadziju.
Safet Zajko
Koliko god puta da se kandiduje, uvijek ce osvojit
Kandidati po drugim opstinama spominju kako ce i oni napravit Safet Zajku u svojim kampanjama
Da sam u ng i ja bi glasala za efendica
Covjek fkt nema sta nije uradio
tramvajtrojka wrote: ↑06/10/2024 23:54
I evo ih vec su na hayatu krenuli ponijelo ih da ponovno pruzaju rukicu SDP-u da skinu vladu KS
Usporedjuju nip i abdica
I ovo je nacin sto puse svake izbore od trojke u urbanim sredinama jer ove debilizme niko ziv ne puši, samo se jos drze preko njihovih trabanta u vidu SBiH i DF, evo df je umro jos i SBiH da odapne i ode SDA sama na vjetrometini u historiju
SBiH je trenutno potentiji i zdraviji od NiP-a. SDP i NS trebaju poceti razmisljati o novom clanu trojke. NiP se oteo kontroli i ponasa se bukvalno kao SDA gdje god se pitaju.
Priznat ćeš, najbolje sijelo su napravili. Utrkuju se ko će više popljuvati trojku i istaći državotvornost SDA. A Reuf je Dzeri Springer za sirotinju. Kako ona plavka ladno zaobiđe Ilijaš kad se potvrdilo za Dovadziju.
najjace ako si pratio na onoj SDA rezultati su bili za ilijas isto uvedeni al nisu ga smjeli spomenuti na hayatu skoro sat vremena i kad je na klixu objavljeno tad su i oni potvrdili cuo si i genjca da je Ilijaš prvo spomenuo pa se ispravljao
ljudi od 2018e ne kontaju da sa ovom pricom nikada nece unistiti trojku sest godina istu pricu o izdaji verglaju, nijedna stranka ne bi izdrzala sta je NIP prosao u zadnje dvije godine bukvalno na dnevnoj bazi su bili tekstovi na portalima i drustvenim mrežama o izdajama i prodajama
Samo da Trojci čestitam na pobjedi u utrci za načelnika NS, natjeraše me da poništim taj listić
Ko moze natjerati punoljetnu osobu da ponistava glas?
Ponuđeni kandidati u kojim punoljetna osoba ne vidi potencijal.
Već prije rekoh, prvi, i nadam se jedini, poništeni listić na bilo kojim izborima je bio ovaj za načelnika opštine Novo Sarajevo. Od Trojke sam očekivala boljeg kandidata.
Lista za OV je druga priča, tu se glasalo.
Ja nikada u zivotu necu ponistiti svoj glas i svoje pravo. To je kao da se serem sebi na glavu.
Evo sada sam za Gradonacelnika glas dao osobi koja je ukupno imala 1000 glasova i znao sam da nema nikakve sanse da pobijedi. Ali opet nisam ponistio glas,nego sam ga iskoristio.
Ali dobro,ovako ja razmisljam,drugi neka ponistavaju ali meni to djeluje kao da sam nesposoban da ispravno popunim listic,ja tako gledam na neispravan/ponisten glas,bilo svjesno ili nesvjesno.
SBiH je trenutno potentiji i zdraviji od NiP-a. SDP i NS trebaju poceti razmisljati o novom clanu trojke. NiP se oteo kontroli i ponasa se bukvalno kao SDA gdje god se pitaju.
Možda potentniji, zdraviji sigurno ne. Prvom prilikom bi izdali i zabili nož kao DF sto je uradio sa Fahrom. Vidimo gdje su sad.
U ZDK su odabrali totalno, ali baš totalno pogrešne ljude. U životu nisam glasao za SDA ali bih u Visokom prije glasao za njih nego za NiP.
Slazem se
Treba ih malo spustit na zemlju
A mislim da se to I postiglo ovim izborima
Mandicu nema sta nisu radili, ko ce sada opravdati takve poteze..??
SBiH iznenadjujuce, meni, dobri rezultati..
Ko za njih uopste glasa???
Kakav brak sa efendicem umalo im je to doslo glave kad su ga u vladu stavili, pa evo vec godinu i po dana sapiru njihove svinjarije sto su uradili i koliko su minirali
trojka u ovom formatu mora ostati samo moraju pogledati za buduca kadroviranja za opste izbore
Znam da vama SDAovcima uvijek treba neki trojanski konj ali trojka vise ne pusi tu pricu...oprzili su se jednom,sada trojance treba slati tamo gdje im je mjesto...ili u PM ili u zagrljaj SDA ali javno a ne tajno.
Dobro je Konakovic rekao veceras za SBiH...kaze to je stranka koja nema nikakvu strategiju ni ideologiju i onda nabraja da su u mnogim mjestima vlast sa trojkom a onda dalje da su vlast sa SDA
Tamo kako se kome sta cefne,tako i radi,nema pravca nikakvog.
Sve te satelite koji su tu da zagadjuju politiku treba pomnoziti sa nulom.