Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
akcija007 wrote: ↑27/09/2024 23:53
Ah kao da kupujemo u Duty Free . Samo su cigare kao u prodavnici ostali sve ali u eurima
Lasta stapici su 4,50 eur sto su 3,50
Marke u prodavnico
Nikada mi nisu bile jasne te duty free prodavnice, sve duplo skuplje nego u slobodnoj prodaji...
Nekad 70-ih i 80-ih su te prodavnice stvarno bile jeftinije jer su cijene bile slične onima u gradu, ali bez carine i poreza.
Sada su cijene takođe bez carine i poreza, ali s nenormalno velikim osnovicama. Ali hajde, ne moraš kupiti Toblerone od 10 eura, ali mene najviše nervira što voda košta 5 KM, ili što je sendvič cener ili više.
Letio sam jutros preko Ciriha za Stokholm i avion je kasnio u dolasku 20 min medjutim mi smo u polasku kasnili preko sat vremena jer nakon zavrsetka boardinga morali smo ostati u avionu jer je bila guzva u zracnom prostoru. Umjesto u 11 10 u acirih sam sletio u 12 30 i izgubio uvezani let. Javio sam se na transferni salter i dobio zamjenaki let Cirih Frankfurt Stolholm u koji sam stigao nakon 7 sati.
Imam li pravo na kompenzaciju i da li je guzva u zracnom prostoru visa sila na koju Swiss nije mogao uticati ?
Wizz Air za London u SA isto je stajao pored nas nije mogao da poleti
akcija007 wrote: ↑28/09/2024 22:42
Letio sam jutros preko Ciriha za Stokholm i avion je kasnio u dolasku 20 min medjutim mi smo u polasku kasnili preko sat vremena jer nakon zavrsetka boardinga morali smo ostati u avionu jer je bila guzva u zracnom prostoru. Umjesto u 11 10 u acirih sam sletio u 12 30 i izgubio uvezani let. Javio sam se na transferni salter i dobio zamjenaki let Cirih Frankfurt Stolholm u koji sam stigao nakon 7 sati.
Imam li pravo na kompenzaciju i da li je guzva u zracnom prostoru visa sila na koju Swiss nije mogao uticati ?
Wizz Air za London u SA isto je stajao pored nas nije mogao da poleti
Provjeri ovdje... moraš ostaviti podatke leta i odmah ti kaže imaš li pravo na žalbu.
Na kraju si kasnijo preko 6h... mislim da imaš pravo na 250e jer je krajnja destinacija u EU.
Da li se DGS povlaci s posla na security scheku ? Prije su samo oni bili i pregledali a sada asu oni i aerodromsko osoblje s prslucima "airport security"
akcija007 wrote: ↑29/09/2024 07:34
Da li se DGS povlaci s posla na security scheku ? Prije su samo oni bili i pregledali a sada asu oni i aerodromsko osoblje s prslucima "airport security"
Raja, ako letite preko Zurich a imate duzu pauzu i volite gledati avione imate uz boaring pass mogucnost besplatnog ulaza na terasu - vidioovac . Nalazi se u sengenskoj public zoni i ima security check kod ulaza.
Za osobe bez boaring pass placa se 5 franaka
Stigao sam u cetvrtak s Lufthansom iz Stokholma preko Frankfurta s jutarnjim letom iz FRA za Sarajevo.
Pun kao sipak je avion i posada je s nama izisla vani.
Znaci da oni noce u SA i. Ujutro u 06 45 se veacaju nazad
Danas subota nema nikakvog leta iz /za FRA
akcija007 wrote: ↑01/10/2024 13:16
Geteborg jutros otkazan zbog magle/smanjene vidljivosti u SA ili neki drugi razlog ?
Znaci poceo je Ryanair s otkazivanjem
Minhen (MUC) moze uvesti Lufthansa ili Eurowings .
Do korone je Lifthansa letila 1x dnevno za MUC pa su prebacili za Frankfurt
Ili drugi law cost prijevoznik za Memminghem
akcija007 wrote: ↑06/10/2024 14:41
Minhen (MUC) moze uvesti Lufthansa ili Eurowings .
Do korone je Lifthansa letila 1x dnevno za MUC pa su prebacili za Frankfurt
Ili drugi law cost prijevoznik za Memminghem
Nikako ne razumijem da Lufthansa nikad vise nije vratila liniju za SJJ.
Lufthansa je prije korone krenula u switcharo da MUC postane "primaran" u odnosu na FRA, da ima najvise konekcija itd , A350 su tamo stavljali, prebacivali i A380. Planovi su se sigurno poremetili sa koronom a jesu li skroz odustali ili samo odgodili...