foto@nazif k.
Moderator: anex

Dobro rece da ne gledam, meni se zivot vec smucio. Ne trebaju nama strani neprijatelji, dovoljni smo sami sebitramvajtrojka wrote: ↑04/10/2024 10:27
pa otvori fb i pogledaj samo komentare nasih bajnih sugrađana da ti se zgadi dan i život
Mislim da ljudi koji su poplavljeni a legalno imaju izgrađene objekte sad svi trebaju tužiti upravo ovu agenciju. Jer ne radi svoj posao.pepeljara wrote: ↑04/10/2024 09:14ja sam misljenja da nam je takva svaka drzavna institucijaCi-Nick wrote: ↑19/05/2023 19:14 Ima jedna agencija koja se zove: Agencija za vodno područje sliva Save". E ta agencija koja godisnje uzme dvadesetak miliona bi trebala da se pobrine za uređenje korita al sipak, brinu se samo za sebe.
Jednom sam negdje naletio na njihov finansijski izvjestaj,.. to je smijurija. Pare se trose na elaborate, projekte, mjerenja i slicno ali nista značajnije.
A plate dobre, pa regres, pa dnevnice, pa bajrami, pa bozičnice, izmislja se kako nagraditi taj teski rad.
E takve agencije postoje ali niko to ne spominje a većina ljudi i ne zna da postoje.![]()
Mi smo za vecinu Europe previse brdsko-planinska drzava pa mnogo gore kad ovako kisa navali i kad poplave budu jer odmah idu odroni, klizista i sl. U ravnicama je lakse, ali i tu nije sjajno i lako izbjeci ovo.Dilibus wrote: ↑04/10/2024 10:27https://www.24sata.hr/news/video-autopu ... feed-videoHaris.ba wrote: ↑04/10/2024 10:17Austrijanci napravili posebne kanale da bi razdvojili Dunav na vise dijelova i izbjegli poplave. Jedan kanal poplavio. Gledajuci siru sliku - nista strasno.Dilibus wrote: ↑04/10/2024 10:13
Garant i Austrijanci imaju nesposobnu vlast, pa im se Dunav u sred Beca izlio https://dnevnik.hr/vijesti/svijet/dunav ... 68905.html
Dobro sad bi ti ubjedjivao ovdje da je mlijeko crno. Cuj gledajuci siru sliku nista strasno. Bravo, kakav filozofski odgovor.
Jaro, hvala na savjetu.Truba wrote: ↑04/10/2024 10:28jaro sjedi kućiNaslovnica wrote: ↑04/10/2024 10:20 Trebam sutra u Mostar...kakav je put Sarajevo-Konjic-Borci-Rujište-Mostar?
Nikada nisam prolazio tom rutom, može li se autom normalno, nevezano za poplave?
Truba wrote: ↑04/10/2024 10:28jaro sjedi kućiNaslovnica wrote: ↑04/10/2024 10:20 Trebam sutra u Mostar...kakav je put Sarajevo-Konjic-Borci-Rujište-Mostar?
Nikada nisam prolazio tom rutom, može li se autom normalno, nevezano za poplave?
Agencija za vodno područje sliva Save nije odgovorna za sliv rijeke Neretve. Poplavljene kuće u Kiseljaku, Fojnici i dalje pripadaju Savi. OK, ali kako će Tužitelj dokazati svoje navode, da Agencija nije uradila svoj posaoCi-Nick wrote: ↑04/10/2024 10:34Mislim da ljudi koji su poplavljeni a legalno imaju izgrađene objekte sad svi trebaju tužiti upravo ovu agenciju. Jer ne radi svoj posao.pepeljara wrote: ↑04/10/2024 09:14ja sam misljenja da nam je takva svaka drzavna institucijaCi-Nick wrote: ↑19/05/2023 19:14 Ima jedna agencija koja se zove: Agencija za vodno područje sliva Save". E ta agencija koja godisnje uzme dvadesetak miliona bi trebala da se pobrine za uređenje korita al sipak, brinu se samo za sebe.
Jednom sam negdje naletio na njihov finansijski izvjestaj,.. to je smijurija. Pare se trose na elaborate, projekte, mjerenja i slicno ali nista značajnije.
A plate dobre, pa regres, pa dnevnice, pa bajrami, pa bozičnice, izmislja se kako nagraditi taj teski rad.
E takve agencije postoje ali niko to ne spominje a većina ljudi i ne zna da postoje.![]()
Meni Google javljao 80% kisa, citav dan je skoro padala, ako racunamo do jutra tj krenula oko 12 sati do jutra oko 6 sati danas? Najvitalniji dio domovine nam je pogodzen i odsjecen sad izgleda. Mittal je na cekanju bio, sad ce mozda privremeno kljuc u bravu.
Nije agencija za Savu ali jeste druga za Jadran..HelaS wrote: ↑04/10/2024 10:40Agencija za vodno područje sliva Save nije odgovorna za sliv rijeke Neretve. Poplavljene kuće u Kiseljaku, Fojnici i dalje pripadaju Savi. OK, ali kako će Tužitelj dokazati svoje navode, da Agencija nije uradila svoj posao![]()
Ne može, nema tog dokaza. Uostalom, prirodna je nesreća, vanredne okolnosti. Nijedna agencija iz bilo koje oblasti ne može imati odgovornost za sprečavanje ovakvih katastrofalnih posljedica![]()
Ako ćeš u Mostar, vidi to s Ramom, ako si dobar s njimNaslovnica wrote: ↑04/10/2024 10:20 Trebam sutra u Mostar...kakav je put Sarajevo-Konjic-Borci-Rujište-Mostar?
Jesi li ti uopće pročitao moj postLabirint wrote: ↑04/10/2024 10:41Nije agencija za Savu ali jeste druga za Jadran..HelaS wrote: ↑04/10/2024 10:40Agencija za vodno područje sliva Save nije odgovorna za sliv rijeke Neretve. Poplavljene kuće u Kiseljaku, Fojnici i dalje pripadaju Savi. OK, ali kako će Tužitelj dokazati svoje navode, da Agencija nije uradila svoj posao![]()
Ne može, nema tog dokaza. Uostalom, prirodna je nesreća, vanredne okolnosti. Nijedna agencija iz bilo koje oblasti ne može imati odgovornost za sprečavanje ovakvih katastrofalnih posljedica![]()

Struka moze utvrditi i zasto nije uradjeno ovo ili ono ako je neko bio u obavezi sa uradi i kakve posljedice se manifestuju. Itekako ima dokaza uvijek se i u savrsenim uslovima utvrdi neciji dio odgovornosti. Malo po malo dolazi na naplatu "metar" drveta i siroktinja koja sjece, oni koji imaju kuce gdje ne trebaju da budu i slicno.HelaS wrote: ↑04/10/2024 10:40
Agencija za vodno područje sliva Save nije odgovorna za sliv rijeke Neretve. Poplavljene kuće u Kiseljaku, Fojnici i dalje pripadaju Savi. OK, ali kako će Tužitelj dokazati svoje navode, da Agencija nije uradila svoj posao![]()
Google kaže 21, a s obzirom da informacije još pristižu, ne bi me iznenadilo da ovaj put bude više
Agencija Neretva je uradila svoje poslove. Vidi od str. 101 pa daljevjeshalica wrote: ↑04/10/2024 10:44Struka moze utvrditi i zasto nije uradjeno ovo ili ono ako je neko bio u obavezi sa uradi i kakve posljedice se manifestuju. Itekako ima dokaza uvijek se i u savrsenim uslovima utvrdi neciji dio odgovornosti. Malo po malo dolazi na naplatu "metar" drveta i siroktinja koja sjece, oni koji imaju kuce gdje ne trebaju da budu i slicno.HelaS wrote: ↑04/10/2024 10:40
Agencija za vodno područje sliva Save nije odgovorna za sliv rijeke Neretve. Poplavljene kuće u Kiseljaku, Fojnici i dalje pripadaju Savi. OK, ali kako će Tužitelj dokazati svoje navode, da Agencija nije uradila svoj posao![]()
Boli ih racku, drk*ju po mobitelima i sl, a plate preko 7 000 KM lijezu i dalje, i oni su se vec odavno obezbjedili vjerovatno negdje vani.dječak sa šibicama wrote: ↑04/10/2024 10:52 Kako je moguce da cijela CZ i pola vlade vec nisu na terenu.
Daj pomozite ljudima konacno