https://www.imdb.com/title/tt31624258/?ref_=ext_shr
Moderator: _BataZiv_0809
sjecam se da sam ovo poceo i nikada zavrsio_BataZiv_0809 wrote: ↑28/09/2024 19:09
All the old knives (2022)
Solidan politicki triler.
Moze se vratiti jos na Eonu igrao je na novoj tv neku noc
Ovaj Chris Pine bas gotivan glumac

Zavisi šta si od njega pokuš'o.
Paris, Texas ponovio nedavno, i slazem se da je malo dosadan, mada mi je npr andersonov french dispatch daleko dosadniji, tacnije toliko dosadan da sam ugasio nakon 15minTito_i_Partija wrote: ↑02/10/2024 15:51Zavisi šta si od njega pokuš'o.![]()
Ja sam odgled'o Paris, Texas (to je navodno jedan od njegovih najboljih filmova), i bilo mi je baš dosadno.
Al' onda sam gled'o Buena Vista Social Club, i bio mi je odličan. Možda zato što ja lično volim Kubansku muziku i kulturu, al' lego mi je dobro.
Himmel Über Berlin iliti Wings of Desire mi je isto bio odličan film, al' ti ga ne bi preporučio ako ne voliš egzistencijalne i introspektivne filmove. Pokojni Bruno Ganz je jedna glumačka gromada koju bi bilo šteta pamtiti samo po njegovoj ulozi Hitlera u Der Untergang.![]()
Nebo iznad Berlina sam pokuso i ugasio, mislim i Paris Texas isto.Tito_i_Partija wrote: ↑02/10/2024 15:51Zavisi šta si od njega pokuš'o.![]()
Ja sam odgled'o Paris, Texas (to je navodno jedan od njegovih najboljih filmova), i bilo mi je baš dosadno.
Al' onda sam gled'o Buena Vista Social Club, i bio mi je odličan. Možda zato što ja lično volim Kubansku muziku i kulturu, al' lego mi je dobro.
Himmel Über Berlin iliti Wings of Desire mi je isto bio odličan film, al' ti ga ne bi preporučio ako ne voliš egzistencijalne i introspektivne filmove. Pokojni Bruno Ganz je jedna glumačka gromada koju bi bilo šteta pamtiti samo po njegovoj ulozi Hitlera u Der Untergang.![]()
Odgledah ga upravo jos jednom
E onda ce ti se svidjeti "Conspiracy" iz 2001. o Vansi konferenciji. Bruka dobrih glumaca u njemu._BataZiv_0809 wrote: ↑02/10/2024 22:00Odgledah ga upravo jos jednom
Motivisan time sto si ga spomenuo![]()
Nepenthe11 wrote: ↑02/10/2024 04:13 STRANGE DARLING
9/10
Uh kakav film, šta se ovo desilo.
Ova glumica je čudo jedno odglumila.
Hvala decki, dobar film.
Nema istu snagu ko kad ga gledas drugi put.Truba wrote: ↑03/10/2024 11:03 ja taj untergang ne bih mogo gledati opet
kao ni recimo iskupljenje u šošanku
naime zapamćen je ne mogu zaboraviti
isto ko i eden lake... toliko frustracije i nerviranja
u njih spada i npr taksi drajver ...
da bih nesto ponovno gledo moraju se ispuniti 2 stvari
da zaboravljam
i da želim pogledati
s druge strane alien 3 znam napamet
i alternativne scenarije
al bih ga mogao opet gledati sada jer me podjeća na jedno lijepo razdoblje![]()
_BataZiv_0809 wrote: ↑02/10/2024 22:00Odgledah ga upravo jos jednom
Meni su dobri oni sa Barbarom zaboravio sam joj prezimeTito_i_Partija wrote: ↑03/10/2024 16:31_BataZiv_0809 wrote: ↑02/10/2024 22:00Odgledah ga upravo jos jednom
![]()
Kad već pričamo o švapskim filmovima koji se dešavaju za vrijeme drugog svjetskog rata, pogledaj i Die Blechtrommel iliti The Tin Drum. Dobio je brojne nagrade, uključujuči Zlatnu Palmu i Oskara za najbolji strani film (ako ti to išta znači). Jugoslovenska (Jadranfilm) ko-produkcija. A da ne govorim da ima i golotinje.
![]()
https://m.imdb.com/title/tt0078875/?ref ... n%2520drum
vjerovatno Barbara Sukova_BataZiv_0809 wrote: ↑03/10/2024 16:35Meni su dobri oni sa Barbarom zaboravio sam joj prezimeTito_i_Partija wrote: ↑03/10/2024 16:31_BataZiv_0809 wrote: ↑02/10/2024 22:00
Odgledah ga upravo jos jednom
![]()
Kad već pričamo o švapskim filmovima koji se dešavaju za vrijeme drugog svjetskog rata, pogledaj i Die Blechtrommel iliti The Tin Drum. Dobio je brojne nagrade, uključujuči Zlatnu Palmu i Oskara za najbolji strani film (ako ti to išta znači). Jugoslovenska (Jadranfilm) ko-produkcija. A da ne govorim da ima i golotinje.
![]()
https://m.imdb.com/title/tt0078875/?ref ... n%2520drum
Woman in Berlin to je kad Sovjeti dodju u grad
I ono kad radi u domu zdravlja u DDRu i planira prebjeg