SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- muha_sa
#85051 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Svaki dan ocekujem vijest da je neko od pješaka zagino pretrcavajuci saobracajnicu na Stupu prije podzemnog prolaza
Idiotima mrsko prošetata 50 metara pa normalno doc na tramvajsko vec ko stoka pretrcava 
-
dixi5
#85052 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Moze biti da jesam, mada mi to niko do sada nije skrenuo paznju, vecinom ja skrenem drugima, kao sto skrecem sada tebi da si los vozac. Dok imas vremena, nauci da vozis i nauci da nisi svemoguc i sveznalica.
Kako sam ti rekao, djevojka nije prelazila na crvenom, vec zelenom. To sto si ti pretpostavio da si svemoguci senna, to je do tebe. Pjesakcom se prilazi s oprezom i ako dva auta vec stoje, logicno je da se obrati veca paznja i ne ubrzava. Tvoje je bilo da stanes i da ne razmisljas sta je pjesak treba, ili ne.
Opet kazem, los vozac.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#85053 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
https://avaz.ba/vijesti/bih/931804/optu ... 235-000-km
gledaj ti ove kako paradira sudinica
mene sram na olx staviti neku robu malo skuplje
s njoj stan blokirali
gledaj ti ove kako paradira sudinica
mene sram na olx staviti neku robu malo skuplje
s njoj stan blokirali
- muha_sa
- Laplace
#85055 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Isto tako, kad prelaziš pješački i uhvati te crveno, onda nastaviš sa pjačanim oprezom upravo zbog vozača koji ubrzavaju. Common sense, što bi rekao naš narod. Ja pređem pješački sa pojačanim oprezom iako mi je sve vrijeme zeleno, a kamoli ako meu toku prelaska uhvati crveno.dixi5 wrote: ↑03/10/2024 11:33
Moze biti da jesam, mada mi to niko do sada nije skrenuo paznju, vecinom ja skrenem drugima, kao sto skrecem sada tebi da si los vozac. Dok imas vremena, nauci da vozis i nauci da nisi svemoguc i sveznalica.
Kako sam ti rekao, djevojka nije prelazila na crvenom, vec zelenom. To sto si ti pretpostavio da si svemoguci senna, to je do tebe. Pjesakcom se prilazi s oprezom i ako dva auta vec stoje, logicno je da se obrati veca paznja i ne ubrzava. Tvoje je bilo da stanes i da ne razmisljas sta je pjesak treba, ili ne.
Opet kazem, los vozac.
- muha_sa
#85056 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Gledam ženu-na pola pješackog joj se crveno upalilo a ona brže bolje nazadLaplace wrote: ↑03/10/2024 11:48Isto tako, kad prelaziš pješački i uhvati te crveno, onda nastaviš sa pjačanim oprezom upravo zbog vozača koji ubrzavaju. Common sense, što bi rekao naš narod. Ja pređem pješački sa pojačanim oprezom iako mi je sve vrijeme zeleno, a kamoli ako meu toku prelaska uhvati crveno.dixi5 wrote: ↑03/10/2024 11:33
Opet kazem, los vozac.
- Ateista
#85057 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Moj komentar je samo kontra, da vidis kako je kad te neko napamet za nesto optuzuje, niko ne moze znati kakav je neko vozac na osnovu upisa na forumu.dixi5 wrote: ↑03/10/2024 11:33
Opet kazem, los vozac.
Vec sam objasnio - da nisam prilazio sa oprezom ne bih zakocio, ukopao sam se u mjestu i oni su prosli, a ti nastavi trubiti o tome da sam neoprezno prisao raskrsnici.
Primjer te sto padne na pjesackom - da se meni desi da padnem i da postoji rizik da se autima upali zeleno, dobro bih obratio paznju da li mogu preci ili ne, da li mi je bolje da se vratim, ako ima traka gdje niko ne stoji onda bih oprezno prisao toj traci a ne zaletio se samo. Naravno da i vozaci moraju voditi racuna, ali ne moze se sva krivica prebaciti na vozace, i pjesaci moraju paziti sta rade.
Kao sto sam vec pomenuo - nisam nikakav moralista koji postuje sve propise, priznajem da neke krsim, pa i kao pjesak prodjem i na crveno i mimo pjesackog, ali to radim sa oprezom prvo zbog svoje sigurnosti a drugo da ne ometam vozace da zbog mene moraju kociti ili usporavati.
- Laplace
#85058 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Podsjeti me na slučaj iz Crne Gore (čini mi se Herceg Novi). Žena/djevojka prelazila cestu, skoro prešla pa se okrenula i nazad. Udari je vozač brzinom 60 na ograničenju 50. Smrtni ishod. Nisam komentarisao jer je neumjesno, ali gdje joj je bila pamet?muha_sa wrote: ↑03/10/2024 11:51Gledam ženu-na pola pješackog joj se crveno upalilo a ona brže bolje nazadLaplace wrote: ↑03/10/2024 11:48Isto tako, kad prelaziš pješački i uhvati te crveno, onda nastaviš sa pjačanim oprezom upravo zbog vozača koji ubrzavaju. Common sense, što bi rekao naš narod. Ja pređem pješački sa pojačanim oprezom iako mi je sve vrijeme zeleno, a kamoli ako meu toku prelaska uhvati crveno.dixi5 wrote: ↑03/10/2024 11:33
Opet kazem, los vozac.![]()
- Ateista
#85059 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Laplace wrote: ↑03/10/2024 11:48Isto tako, kad prelaziš pješački i uhvati te crveno, onda nastaviš sa pjačanim oprezom upravo zbog vozača koji ubrzavaju. Common sense, što bi rekao naš narod. Ja pređem pješački sa pojačanim oprezom iako mi je sve vrijeme zeleno, a kamoli ako meu toku prelaska uhvati crveno.dixi5 wrote: ↑03/10/2024 11:33
Opet kazem, los vozac.
- Ateista
#85060 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne bih da branim bilo sta u USA, ali ovo ima smisla, ne moze vozac za svaki udes biti kriv, treba realno ispitati sve okolnosti. Naravno i da ako pjesak prelazi na crveno i vozac ima vremena da reaguje, da ne bi smio samo produziti i da bi trebao ako nista probati da zakoci i da ga izbjegne, ne mislim sad da treba u potpunosti legalizovati gazenje pjesaka koji neporpisno prelaze cestu, ali ako ne uspiju da ih izbjegnu i pri tome nemaju nekih drugih otezavajucih okolnosti, treba ih osloboditi. Pjesake ako prezive dobro kazniti, naplatiti stetu na autu i za pretrpljeni stres jer nikome normalnom ne moze biti svejedno kad udari pjesaka.Laplace wrote: ↑03/10/2024 11:23 Treba ispitati sve okolnosti, ali zaista sve okolnosti, a ne kao kod nas - nađi gdje je vozač (možda) pogriješio i osudi ga.
Prije par godina samgledao snimak iz USA. Auto je udario u pješaka koji je noću pretrčavao, smrtni ishod.
U titlu objašnjen epilog:
- Na snimku se vidi da su vozača zaslijepila svjetla sa auta iz suprotnog smjera (bila upaljena duga svjetla).
- Noć, smanjena vidljivost.
- Pješaci (bilo je više njih, samo jedan udaren) su pretrčavali van pješačkih.
- Pješaci pretrčavali između auta u pokretu.
Sud je vozača oslobodio svake odgovornosti. Bar tako tvrdi autor snimka.
-
dasistwalter
#85061 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sad ćemo na sudu vidjeti zna li Verena pjevati
- Truba
#85062 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
tezak je to zivot
mi vidimo samo pozitivnu stranu
a kad je pune filuju lome prebijaju to ne vidimo
i razmenjuju medjusobno
a tu je i sin da ima uzora u odrastanju oca nasilnika i majku pevaljku
mi vidimo samo pozitivnu stranu
a kad je pune filuju lome prebijaju to ne vidimo
i razmenjuju medjusobno
a tu je i sin da ima uzora u odrastanju oca nasilnika i majku pevaljku
- Thorgerson
#85063 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nigdje veze.dječak sa šibicama wrote: ↑03/10/2024 10:00 Jos jedna IT strucnjakinja
Kaze prikazujes nas ko da smo Cadovdje 20% drzave u nekom kriminalu
Uhvatio si se 10 stanara zgrade. I govoris da su svi takvi. Ja imam par koelga i poznanika u novoj otoci. I niko nije kriminalac. U toj novoj otoci jbt zivi barem 500 i kusur ljudi.
To je isto kao da ja kazem, da smo mi svi doktori u zgradi, jer eto imam komsiju na 4 spratu koji je hirurg.
Znaci lupas i generalizujes, bez potrebe. Opet kazem, imas problem sa shvatanjem da danas nije nemoguce imati finu platu. I da nije nemoguce dici kredit od 300.000 KM. I takvih ljudi ima vise nego sto ti mislis. Sad zasto je tebi to tesko shvatiti, ne znam. Ako ce ti biti lakse, ok misli da su kriminalci.
- Truba
#85064 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
jel krimos neko ko u bulevaru kupi stan a poso je dobio u telekomu kao ljubavnik?
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
-
dixi5
#85066 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kako ne mozes?
Ostane ti jos 2.000KM i nije ti dovoljno? WTF?
Ostane ti jos 2.000KM i nije ti dovoljno? WTF?
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#85067 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
finansiro sam toliki kredit od 1600 plate
sve se može kad se hoće.
možda sam i ja u nečijim očima bio diler
al ono, kupio prije nekoliko mjeseci ženi dyson fen, malcu nintendo, tu negdje upalo i more sa hotelskim smještajem, i još tako nekih stvari. kaže rođak, jeste vi gdje banku opljačkali?
reko nisam, živjela visa classic
- mk ultra
#85068 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
čiko vrtić je 950 za dvoje dece
da ne idemo dalje i u cene, ima potrošačka korpa koja je 3330 KM, to ti je eto relevantno
https://ssooioks.com/v1/index.php/ssooi ... acka-korpa
i da 2 sohlidne plate 2x2000 su knap za trenutno stanje.
tako da kad pročitam uhljebi kupuju stanove, volio bih vidjeti te uhljebe
- Chmoljo
#85069 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
320 je vrtić za dvoje djece.mk ultra wrote: ↑03/10/2024 14:09čiko vrtić je 950 za dvoje dece
da ne idemo dalje i u cene, ima potrošačka korpa koja je 3330 KM, to ti je eto relevantno
https://ssooioks.com/v1/index.php/ssooi ... acka-korpa
i da 2 sohlidne plate 2x2000 su knap za trenutno stanje.
tako da kad pročitam uhljebi kupuju stanove, volio bih vidjeti te uhljebe
- mk ultra
- Chmoljo
- mk ultra
#85072 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
zato sam i napisao da ja ne bih mogao, jer ima troškova oko svega katastrofa....
ko živi sam, i ima 3000, on može i 2000 kredit imati, pa lovačka ujutro i navečer
-
dixi5
#85073 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Mogao bi itekako da imas trosak koji si naveo.
- mk ultra
- Truba