i malo od poremećene Hazbare, bar ono što nije obrisano

Dobro pitanjesumirprimus wrote: ↑30/09/2024 17:08
Ircg general koji je eliminisan zajedno sa nasralom u petak.
I sta kazu nikako ne zele unisteje izraela. Mozres zamislit sta bi oni radili da je situqcija tehnoloski u njihovu korist.
Mislim da se slazem stobom, ali tesko je biti pod onakvom okupacijom i ne uraditi nista.jeza u ledja wrote: ↑30/09/2024 16:49Znam kako su nastale organizacije i da historija nije pocela juce, no ja govorim o sadasnjosti. Ne vidim prakticnu korist od ovakve strategije, ako se moze tako nazvati. Cak sta vise mislim da su drasticno pogorsali situaciju.Dugarry wrote: ↑30/09/2024 16:40Da, to se stvarno trebaju zapitati vodje tih organizacija.jeza u ledja wrote: ↑30/09/2024 16:03
Ja ne vidim kako su 3H napravili cijelu situaciju boljom po svoj narod. Nije oruzani sukob jedini nacin da se bunis, pogotovo kad si mnogo slabiji.
Umjesto ubijanja djece snajperima, sad ih ubijaju avio-bombama 100 puta vise i brze. Umjesto opkoljene, ali ne i okupirane Gaze, sad je imamo razorenu i okupiranu. Evo sad slican scenario pocinje i u Libanu. Ko od stanovnika Palestine i Libana ima od toga koristi?
U stvari ko od svega ovoga ima koristi? Niko, osim fasista koji vode Izrael i novih regrutera anti-izraelskih milicija koji sjede na sigurnoj udaljenosti.
Sa druge strane, nemoj da zaboravljamo kad su nastale organizacije o kojima pricamo. Izrael je okupirao ostatak Palestine, Zapadnu obalu i Gazu prije nastanka Hamasa. Hamas je nastao 20 godina poslje.
Hezbollah je nastao nakon okupacije dijela Libana. Cijela prica kako su pomenute organizacije razlog zasto nema mira i zasto imamo okupaciju je smijesna. To samo budale mogu da povjeruju.
Upravu si da se ipak treba zapitati, da li je ovo bolje, od onog sto je Zapadnoj obali.... Gdje ih svakodnevno ubijaju, i zatvaraju, ali u znatno manjim brojevima. Sansa da umres od prirodne smrti tamo je mnogo veca nego u Gazi. Da ne pominjem svakodnevno ugnjetavanje, ponizavanje itd...
Teska odluka da sam Palestinac. Sta uraditi....
Moje je generalno misljenje da takve organizacije s vremenom postanu same sebi svrha. Na teritoriju kojeg kontrolisu postanu svemocni, a "donacije" iz vana u vidu oruzja samo jos vise pojacaju tu moc. I onda trosenje tog oruzanog arsenala i fleksiranje neke pretpostavljene vojne moci postane vise cilj nego sredstvo.
A daleko mocniji neprijatelj to obilato koristi.
No Izrael nista dugorocno nece postici sa ovim jer je sve ovo maltene vec vidjeno.
Radili bi isto sto i Izrael. Pitanje da li bi ih ti podrzavao kao sto podrzavas Izrael?sumirprimus wrote: ↑30/09/2024 17:08
I sta kazu nikako ne zele unisteje izraela. Mozres zamislit sta bi oni radili da je situqcija tehnoloski u njihovu korist.
Od početka napada na Gazu Izrael čini sve da diskredituje UNRWA., znamo to.sumirprimus wrote: ↑30/09/2024 17:02
Sta je ovo dobar dio ih se nakacio ma humamitarme organizaciejsace rec laz
Ne vjerujem. Kamen na kamenu, i ispod svakog kamena. Oni se zalazu za totalno unistenje, izraela otvorenosime_cipol wrote: ↑30/09/2024 17:40Radili bi isto sto i Izrael. Pitanje da li bi ih ti podrzavao kao sto podrzavas Izrael?sumirprimus wrote: ↑30/09/2024 17:08
Ukrajina oslobađa i brine o svojima. Ukrajinska borba je apsolutno opravdana i svako ko je protiv Ukrajine ne razmišlja baš najbolje.
apsolutno to svi radimo i nema tu ljutnje. Neko navija za rusiju neko za izrael, misljenje, svi ga imamo
Onda i fuck palestinu i arapske zemlje? Kad vec mozes ukrajinu!