30 godina po skoro milijardu KM...samo u Sarajevu...pa za toliko para se Dubai izgradio,tj. postavio okosnicu grada i razvoja.
U BiH ima toliko para,da se realno mozemo izgraditi kao neka moderna drzava ali je problem i u gradjanima donekle,koji guraju ove propale stranke radi nekog sitnog scara a od tog scara nece vidjeti nista. Npr. nekima se voda obecava 30 godina,nekima rasvjeta,nekima put,nekima kanalizacija a da se to htjelo rijesiti,moglo se lagano za toliko mandata...dakle to su samo pusta obecanja,koja neko nije ni planirao da realizuje. A narod je kriv sto to pusi. Ja sam dugo bio politicki aktivan i radio sam 4 izbore,isao po selima,kucama,naseljima...jednostavno,nekim ljudima mozes slagati sta zelis,oni ce to popusiti a to je manje vise uvijek u mjestima gdje su stariji i neobrazovaniji a neke uzmu na strah...nadju nekog lokalnog kabadahiju,kojem kupe gajbu pive u granapu i on strasi ljude,prijeti i tako to a ovi se i takve budale boje.
Onda pare iz EU fondova...tu ima para kao u prici,ali kao sto kolega rece,te pare nikoga ne zanimaju,jer se svaka marka pravda,dakle nema kradje iz toga i zato to nikome nije zanimljivo.
Jednostavno,politiku su zauzeli najgori medju nama i jasu na tome.
Evo kod nas se gradonacelnik kandidovao opet...26 godina je nacelnik i eto nije se umorio,on bi jos