SDA-All about

HelaS

#87901 Re: SDA-All about

Post by HelaS »

sehohari wrote: 29/09/2024 14:25
HelaS wrote: 29/09/2024 14:23
sehohari wrote: 29/09/2024 14:20 A dobro, idealni komunisti su uvijek ateisti, ti svakako ne vjeruješ u dušu :mrgreen:

Samo govorim o nečijoj hipokriziji ovdje. Obe strane se previše svađaju oko toga, a jedna i druga su dobro imale uticaja na to da više ne prestavlja ono što bi trebala.
Pišeš besmislice. Nikad nisam bio komunist, ali ni nacionalno zadojen budalaštinama da pripadam svetom narodu pa da dominiram nad drugim ljudima, kad smo, u biti, svi jednaki, i razlikujemo se samo po svojim psihološkim osobinama.
Ti si prije svega preozbiljan sitničar, pa ni dobru šalu ne možeš da shvatiš.
Svaka šala se pokrije nekim znakom. Niko nije vidovit da čita šalu napisanu drugačije. Ali, ok, ako je šala, ok. Radi je bih da se vratim na ovaj dio odličnog koleginog posta:
Heraldika bosanskih vladara je prisvojena od Bosnjaka kao ekskluziva uz obavezan islam kao odrednicu pripadnosti.
Nisam ja izmislio. SDA propaganda nam naturala, a Bošnjaci prihvatili.
Pod tim uslovima ljiljane nece niko izvan tog kruga.
Samo ja sad kazem da su se zajebali i da to nece tako ostati.
Ali su napravili nepopravljivu stetu naciji.
Ovo je činjenica, ovo je uzrok svih naših političkih i društvenih pa i državnih problema. Na ovoj osnovi krenuo je i rat u nekom svom dijelu, po ovoj osnovi nastala nam je pocijepana država, i po ovoj osnovi takva se pokušava kompletna pocijepati.
Last edited by HelaS on 29/09/2024 14:30, edited 1 time in total.
seksi_ideje

#87902 Re: SDA-All about

Post by seksi_ideje »

Keneeeelaaaaaa, neeeeeee!!!! Pametno oko moje :( :( :(

Ja ne znam kako majka moze pogledat novorodjeno i reci: Kenela. Eto, that's the best I can do for you! :lol:
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#87903 Re: SDA-All about

Post by PreWiBa »

Da je makar Kanela
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#87904 Re: SDA-All about

Post by izvrsni direktor »

"Ja sam išla i u Srebrenicu, Bratunac, Vlasenicu, Orašje, sve obišla. Pa Bošnjake su samo volovska kola prevozila. To su im bili putevi. Ovo sad sve SDA pravi"
Ovo treba na veliki jumbo plakat citavu sljedecu sedmicu do izbora da stoji
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#87905 Re: SDA-All about

Post by _BataZiv_0809 »

sehohari wrote: 29/09/2024 14:23
_BataZiv_0809 wrote: 29/09/2024 14:15 To je povrsno gledanje na stvari.
Cijela ova diskusija je bezveze.

Ako ju je SDA pretvorila u bošnjačku zastavu, i druge strane su dobro radile na tome da prihvate tu ulogu i svjesno ne izlaze sa njom.

Samo još jedna epizoda hipokrizije tzv. probosanske političke scene.
Toj zastavi je mjesto u historiji i ne treba je spustati u blato.
Ona mora biti simbol koji ujedinjuje.

No drzavni simboli su sada nesto drugo.
narcisaa

#87906 Re: SDA-All about

Post by narcisaa »

izvrsni direktor wrote: 29/09/2024 14:32
"Ja sam išla i u Srebrenicu, Bratunac, Vlasenicu, Orašje, sve obišla. Pa Bošnjake su samo volovska kola prevozila. To su im bili putevi. Ovo sad sve SDA pravi"
Ovo treba na veliki jumbo plakat citavu sljedecu sedmicu do izbora da stoji
To bi bio udar na nacionalni vitalni interes Bosnjaka :izet: .

Izetbegović: Ovo je pobjeda, Općina Centar je važnija od desetak drugih općina
https://www.klix.ba/vijesti/bih/izetbeg ... /161002152

Bakir Izetbegović mlade ljude ce zamijeniti hi-tech i roboti

Bakir Izetbegović: Vrlo jednostavna ponuda SDA narodu i glasacima 300.000 glasova za 100.000 novih radnih mjesta
https://youtu.be/-VK_8vnY9Ag
Haris.ba

#87907 Re: SDA-All about

Post by Haris.ba »

Vjecita_zavrzlama wrote: 29/09/2024 13:43
Haris.ba wrote: 29/09/2024 13:31
Vjecita_zavrzlama wrote: 29/09/2024 13:30

U Denisevom je kabinetu
Denis koji se nista ne pita u Sdp? Taj Denis?
Ko kaze da se nista ne pita? Ti?

Ponavljam, necete dobiti ljiljan, da stvar bude gora krscanski simbol.Trebali bi sdp-ovci to vise istaci mozda bi se sda sama odrekla ljiljana ili bi prihvatili sandzacki hibrid
Kongres sdp kaze da se Denis nista ne pita.

A ko to nece dobiti ljiljan?

Sdp bi naravno da trebao vise prigrliti simboliku ljiljana.
džakailibu

#87908 Re: SDA-All about

Post by džakailibu »

kenelu znam iz nekih proslih vremena- jadna majko- jedno priprosto izgubljeno dijete, ne pretjerano inteligentno. kada smo jos skontali da joj se stari zove sahbaz zajebancije nije nedostajalo. Nije se znala nositi stim. Svaki put kada je vidim na tv-u ili procitam nesto o njoj razmisljam da li je to ostavilo traga i uticalo da postane ovo sto je danas- mala od sebije. Meni licno personifikacija tuzne sudbine Sarajeva i BiH.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#87909 Re: SDA-All about

Post by _BataZiv_0809 »

U drugom dijelu videa objasni Kenela sustinu politike.
Ganjajte rodbinu da glasa i prevodite tudje glasace "na pravi put".
Semper123

#87910 Re: SDA-All about

Post by Semper123 »

Kenela Zuko je zena majka kraljica, legenda nase SDA.
Cherry-Cherry

#87911 Re: SDA-All about

Post by Cherry-Cherry »

Kanela je slika i prilika krezavih mozgova sda
tramvajtrojka

#87912 Re: SDA-All about

Post by tramvajtrojka »

_BataZiv_0809 wrote: 29/09/2024 15:41 U drugom dijelu videa objasni Kenela sustinu politike.
Ganjajte rodbinu da glasa i prevodite tudje glasace "na pravi put".
jer oni napredak drzave i gradova vide kao njihovu milostinju sadaku koju ce nekada dati narodu da se pokazu, a ne da je to proces konstantni da se ulazu budzetske pare u razvoj a ne u sopstvene dzepove, zato toliko bjeze od ebrd kredita gdje ne mogu zavrnuti na njima a mora se nesto uraditi

Ovako baci kost sirotinji neka je glodje dok ja uzimam za sebe sve, sav moto SDA zadnjih tridesetak godina zato su narod i uvjeravali da smo nesposobni i nedostojni toga da nam je kupiti jebeni autobus il kamion za smece nedostizna stvar , svoje namjerno ne htijenje da poboljšaju situaciju su pravdali time da se ne moze i da se nema para, a para je uvijek bilo cak i više nego dns samo su isle u minderli rukice
drug_profi

#87913 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Koliko para je bilo, bar u KS, vidjelo se u prvoj vladi trojke. Svi se pitali otkud sad pare?
rida1976

#87914 Re: SDA-All about

Post by rida1976 »

delete
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#87915 Re: SDA-All about

Post by _BataZiv_0809 »

drug_profi wrote: 29/09/2024 21:24 Koliko para je bilo, bar u KS, vidjelo se u prvoj vladi trojke. Svi se pitali otkud sad pare?
I onda dodje ukidanje pondera.
I stranka koja je ukinula ponder samo da napakosti KS dobi skoro isto glasova kao Trojka.
Zahiragic dobije priblizan broj glasova kao Steta.
zippoo87

#87916 Re: SDA-All about

Post by zippoo87 »

30 godina po skoro milijardu KM...samo u Sarajevu...pa za toliko para se Dubai izgradio,tj. postavio okosnicu grada i razvoja.
U BiH ima toliko para,da se realno mozemo izgraditi kao neka moderna drzava ali je problem i u gradjanima donekle,koji guraju ove propale stranke radi nekog sitnog scara a od tog scara nece vidjeti nista. Npr. nekima se voda obecava 30 godina,nekima rasvjeta,nekima put,nekima kanalizacija a da se to htjelo rijesiti,moglo se lagano za toliko mandata...dakle to su samo pusta obecanja,koja neko nije ni planirao da realizuje. A narod je kriv sto to pusi. Ja sam dugo bio politicki aktivan i radio sam 4 izbore,isao po selima,kucama,naseljima...jednostavno,nekim ljudima mozes slagati sta zelis,oni ce to popusiti a to je manje vise uvijek u mjestima gdje su stariji i neobrazovaniji a neke uzmu na strah...nadju nekog lokalnog kabadahiju,kojem kupe gajbu pive u granapu i on strasi ljude,prijeti i tako to a ovi se i takve budale boje.
Onda pare iz EU fondova...tu ima para kao u prici,ali kao sto kolega rece,te pare nikoga ne zanimaju,jer se svaka marka pravda,dakle nema kradje iz toga i zato to nikome nije zanimljivo.
Jednostavno,politiku su zauzeli najgori medju nama i jasu na tome.
Evo kod nas se gradonacelnik kandidovao opet...26 godina je nacelnik i eto nije se umorio,on bi jos :lol: :lol: :lol:
tramvajtrojka

#87917 Re: SDA-All about

Post by tramvajtrojka »

zippoo87 wrote: 29/09/2024 21:48 30 godina po skoro milijardu KM...samo u Sarajevu...pa za toliko para se Dubai izgradio,tj. postavio okosnicu grada i razvoja.
U BiH ima toliko para,da se realno mozemo izgraditi kao neka moderna drzava ali je problem i u gradjanima donekle,koji guraju ove propale stranke radi nekog sitnog scara a od tog scara nece vidjeti nista. Npr. nekima se voda obecava 30 godina,nekima rasvjeta,nekima put,nekima kanalizacija a da se to htjelo rijesiti,moglo se lagano za toliko mandata...dakle to su samo pusta obecanja,koja neko nije ni planirao da realizuje. A narod je kriv sto to pusi. Ja sam dugo bio politicki aktivan i radio sam 4 izbore,isao po selima,kucama,naseljima...jednostavno,nekim ljudima mozes slagati sta zelis,oni ce to popusiti a to je manje vise uvijek u mjestima gdje su stariji i neobrazovaniji a neke uzmu na strah...nadju nekog lokalnog kabadahiju,kojem kupe gajbu pive u granapu i on strasi ljude,prijeti i tako to a ovi se i takve budale boje.
Onda pare iz EU fondova...tu ima para kao u prici,ali kao sto kolega rece,te pare nikoga ne zanimaju,jer se svaka marka pravda,dakle nema kradje iz toga i zato to nikome nije zanimljivo.
Jednostavno,politiku su zauzeli najgori medju nama i jasu na tome.
Evo kod nas se gradonacelnik kandidovao opet...26 godina je nacelnik i eto nije se umorio,on bi jos :lol: :lol: :lol:
evo svaki kanton bi od ebrd mogao uzeti kredit kao kanton Sarajevo za energetsku učinkovitost svih skolskih ustanova u kantonu, domova zdravlja, i ostalih javnih objekata jok bolje stvari da se raspadaju

Image
Image
Image

Image
Image

Ovo bi hladno mogao izvesti svaki kanton i grad u državi sa nisko kamatnim ebrd kreditima samo da prionu na posao koji treba da rade al stas kad narod vecinski nema hrabrosti za promjenu
zippoo87

#87918 Re: SDA-All about

Post by zippoo87 »

To je samo jedan od primjera a para ima bukvalno za svaki aspekt zivota...energija,infrastruktura,putevi,energetika...bukvalno biras sta ces.
Ali za te novce je najmanji interes,jer se ne moze krasti na tome. I evo trojka je jedina vlada koja koristi te fondove i koja je aplicirala na mnoge od tih poziva. To ili su jako povoljne kreditne linije,plus kod mnogih imas i poklonjena sredstva...samo treba aplicirati i odraditi,bez muljanja i kradje.
Tamo gdje je SDA vlast u FBiH,neces naci haman pa nijedan projekat koji je realizovan iz ovih sredstava.
Mene to najvise i boli i nervira...sto ima toliko nacina da se sve dovede u red,samo uz malo volje i cista obraza ali onda dolazimo do gamadi iz politike i svih ovih negativnih stvari kojima svjedocimo.
Evo koliko gamadi iz SDA nista nije sveto,najbolje govori da preko godinu dana na UKC Tuzla ne mogu da provedu tender i da se kupi linearni akcelerator,za lijecenje osoba oboljelih od raka. Samo Bog zna koliko je ljudi umrlo ili trenutno umire,jer nisu dobili terapiju. Iskreno se nadam da se neko da tuzi ovu gamad i da to tjera do kraja...a razlog je sto je akcelerator skup i sto se tender stima pajdasima nekim...sve im po spisku ebem.
Licno u porodici sam prosao kroz svu tu muku sa tom bolescu i vidio i dozivio sve to i znam koja je to patnja,muka i sve ostalo...da onog Tulumovica sretnem uzivo,boksom bi mu njusku razbio.
aCme

#87919 Re: SDA-All about

Post by aCme »

Styling wrote: 20/09/2024 14:15 SDA uvijek vodi seljačke kampanje jer im je to glasačko tijelo. Pa neće valjda organizovati rock koncert ili veče ozbiljne muzike u Narodnom pozorištu :run:
Pa trebalo bi organizovati kakve rokere na tabiji da se popuši brdo trave
Haris.ba

#87920 Re: SDA-All about

Post by Haris.ba »

Uvijek se ponadam sa ima neko u sda hrabrosti da stane iza recenog....ali, avaj.

Onaj sa izjavom o podstanarima, pa ova sa makadamom....pa se izvinjavaju....
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#87921 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

Semper123 wrote: 29/09/2024 15:45 Kenela Zuko je zena majka kraljica, legenda nase SDA.
mojne da ti Seka ovo pročita...najebo si ko žuti :lol:
Dozer

#87922 Re: SDA-All about

Post by Dozer »

narcisaa wrote: 29/09/2024 14:47
Bakir Izetbegović: Vrlo jednostavna ponuda SDA narodu i glasacima 300.000 glasova za 100.000 novih radnih mjesta
https://youtu.be/-VK_8vnY9Ag
Eh, da...ovo su mnogi zaboravili. Sjecate li se kako je onda SDA smanjila broj nezaposlenih, i time prikazala svoj uspjeh na tom polju, a sve u skladu s Bakirovim obecanjem?
Evo da vas podsjetim - tako sto su mjesec dana nakon sto su dobili te izbore uveli novi zakon po kojem svako ko je u toku godine ostvario prihod od 300+ KM vise ne moze u toj godini biti prijavljen na biro za zaposljavanje.

U prevodu, ako je npr. neko na bioru i dobio je neki ugovorcic o djelu ili autorskom honoraru, dakle jednokratki poslic/angazman, a koji vrijedi 301 KM, taj se smatra zaposlenim, ima prihod u toj godini, i ne moze se opet vratiti na biro.

Time je Bakir silovao statistiku, a kako bi prikazao da je smanjio nezaposlenost. Istina je da je nezaposlenost zapravo bila povecana.
drug_profi

#87923 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

ISto kao što je fadil povećao plate.
Oporezovao topli obrok i onda su primanja preko 8 maraka po tom osnovu bila u statusu plate.

Drugim riječima od uobičajenog toplog obroka od 16 maraka dnevno, mogao si dobiti 8, a od onih 8 preostalih, otprilike 4 marke su išle državi kao doprinos.
Tebi jeste plata postala veća za tih 12 maraka po danu, znači 240 maraka, ali su ti primanja neto bila manja za 88.
I Fadile ekonomski genije povećao svima plate.
Doduše jeste i nominalno i realno budžetskim pijavicama.
Styling

#87924 Re: SDA-All about

Post by Styling »

Ja imam informaciju da Fadil vikendima izlazi i seta sa zenom po Gracanici.
NediM17

#87925 Re: SDA-All about

Post by NediM17 »

Pa neće valjda s tobom šetat. :mrgreen:
I što baš po Gračanici ? :lol:
Post Reply