Najgori glumci BiH glumišta

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Dosadno mii

#251 Re: Najgori glumci BiH glumišta

Post by Dosadno mii »

Ateista wrote: 20/09/2024 15:43
banjaluka078 wrote: 20/09/2024 15:32
LSD wrote: 20/09/2024 15:26
Prije svega, nadajmo se da ce svaki poremeceni pedofil dobiti po 20 godina teske robije.
Neće, zato što su zaprijećene kazne skandalozno male.
Član 207
Spolni odnošaj s djetetom

(1) Ko izvrši spolni odnošaj ili s njim izjednačenu spolnu radnju s djetetom, kaznit će se kaznom zatvora od jedne do osam godina.
(2) Ko izvrši nasilni spolni odnošaj ili s njim izjednačenu spolnu radnju s djetetom (član 203. Silovanje, stav 1.) ili s nemoćnim djetetom (član 204. Spolni odnošajs nemoćnom osobom, stav 1.), kaznit će se kaznom zatvora najmanje tri godine.
(3) Ko izvrši spolni odnošaj ili s njim izjednačenu spolnu radnju s djetetom zloupotrebom položaja (član 205. Spolni odnošaj zloupotrebom položaja, stav 2.), kaznit će se kaznom zatvora od jedne do deset godina.
(4) Ko krivično djelo iz st. od 1. do 3. ovog člana učini na naročito okrutan ili naročito ponižavajući način, ili ako je istom prigodom prema istoj žrtvi učinjeno više spolnih odnošaja ili s njim izjednačenih spolnih radnji od više učinitelja, kaznit će se kaznom zatvora najmanje pet godina.
(5) Ako je krivičnim djelom iz st. od 1. do 3. ovog člana prouzrokovana smrt djeteta, ili je dijete teško tjelesno ozlijeđeno, ili mu je zdravlje teško narušeno, ili je žensko dijete ostalo trudno, učinitelj će se kazniti kaznom zatvora najmanje pet godina ili kaznom dugotrajnog zatvora.

Član 208
Bludne radnje

(1) Ko u slučajevima iz čl. 203. (Silovanje), 204. (Spolni odnošaj s nemoćnom osobom), 205. (Spolni odnošaj zloupotrebom položaja) i 206. (Prinuda na spolni odnošaj) ovog zakona, kada nije počinjen ni pokušaj tog krivičnog djela, učini samo bludnu radnju, kaznit će se kaznom zatvora od tri mjeseca do tri godine.
(2) Ko u slučaju iz člana 207. (Spolni odnošaj s djetetom) ovog zakona, kada nije počinjen ni pokušaj tog krivičnog djela, učini samo bludnu radnju, ili ko krivično djelo iz stava 1. ovog člana učini prema djetetu ili maloljetniku, kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.

Član 209
Zadovoljenje pohote pred djetetom ili maloljetnikom
Ko pred djetetom ili maloljetnikom čini radnje namijenjene zadovoljavanju vlastite ili tuđe pohote, ili ko navede dijete da pred njim ili drugom osobom vrši takve radnje, kaznit će se kaznom zatvora od tri mjeseca do tri godine.
Stvarno je strasno koliko su kazne male... :run:
Je l’ ovo boldirano ?
Dakle mogao je i 6 mj dobiti samo
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#252 Re: Najgori glumci BiH glumišta

Post by plain vanilla »

Pedofilija je seksualni odnos ili slične radnje s djetetom. I ne treba je razvodnjavati poredeci je s ovim.

A sto se tice maloljetnika, djeca u visim razredima osnovne skole se seksaju uveliko. Vjerovatno su zato i pomjerene granice, ali ovo je drugačiji slučaj, em nije bilo pristanka, em je druga osoba dovoljno stara da mu bude otac.

Mi smo svi ljuti na Moamera, ali zapravo on nije pobjegao od tužbe. Optuzen i platio kaznu. E sad mene zanima ko je dozvolio da se ovakve stvari mogu platiti. Sirotinja u zatvor, a bogati plate i cao, zdravo?
problemnatravunu

#253 Re: Najgori glumci BiH glumišta

Post by problemnatravunu »

plain vanilla wrote: 21/09/2024 09:04 Pedofilija je seksualni odnos ili slične radnje s djetetom. I ne treba je razvodnjavati poredeci je s ovim.

A sto se tice maloljetnika, djeca u visim razredima osnovne skole se seksaju uveliko. Vjerovatno su zato i pomjerene granice, ali ovo je drugačiji slučaj, em nije bilo pristanka, em je druga osoba dovoljno stara da mu bude otac.

Mi smo svi ljuti na Moamera, ali zapravo on nije pobjegao od tužbe. Optuzen i platio kaznu. E sad mene zanima ko je dozvolio da se ovakve stvari mogu platiti. Sirotinja u zatvor, a bogati plate i cao, zdravo?
Ja sam više iznenađen činjenicom da je to (ne)djelo i sve oko toga u ovo moderno doba uspjelo da ne izađe u javnost nekoliko godina , to je istinska misterija :shock:
kakavdanakneiskustvu

#254 Re: Najgori glumci BiH glumišta

Post by kakavdanakneiskustvu »

plain vanilla wrote: 21/09/2024 09:04 Pedofilija je seksualni odnos ili slične radnje s djetetom. I ne treba je razvodnjavati poredeci je s ovim.

pedofilija je spolna nastranost, vrsta seksualne perverzije,sklonost prema djeci oba spola, ne nužno seksualni odnos sa djetetom
HelaS

#255 Re: Najgori glumci BiH glumišta

Post by HelaS »

JA: Šta misliš o Moameru Kasumoviću?
AI: Moamer Kasumović je poznati bosanskohercegovački glumac, najpoznatiji po ulozi Damira Fazlinovića u popularnoj seriji "Lud, zbunjen, normalan"1. Međutim, nedavno je bio u centru pažnje zbog pravnih problema. Osuđen je na godinu dana zatvora zbog bludnih radnji nad maloljetnikom, ali je kaznu otkupio
JA: Šta se tačno dogodilo?
AI: Moamer Kasumović je bio osuđen zbog bludnih radnji nad maloljetnikom. Prema dostupnim informacijama, sud je donio presudu kojom je Kasumović osuđen na godinu dana zatvora. Međutim, kaznu je otkupio, što znači da neće služiti vrijeme u zatvoru, već je platio određeni iznos novca kao zamjenu za zatvorsku kaznu.
Ovo je izazvalo mnogo reakcija u javnosti, s obzirom na njegovu popularnost i utjecaj kao glumca.
JA: Kako je javnost reagovala na ovu presudu?
Reakcije javnosti na presudu Moameru Kasumoviću bile su prilično podijeljene. Mnogi su bili šokirani i razočarani, s obzirom na ozbiljnost optužbi i njegovu popularnost kao glumca. Neki su izrazili nezadovoljstvo što je kaznu mogao otkupiti, smatrajući da to šalje pogrešnu poruku o pravdi i odgovornosti.
S druge strane, neki su pokazali podršku Kasumoviću, ističući njegov doprinos kulturi i zabavi u Bosni i Hercegovini. Ova situacija je definitivno izazvala mnogo diskusija i emocija među ljudima.
JA: Da li mu je ovaj slučaj prvi?
AI: Koliko je poznato, ovo je prvi put da je Moamer Kasumović bio upleten u ovakvu vrstu pravnih problema. Prije ovog incidenta, bio je poznat isključivo po svojoj glumačkoj karijeri i nije imao sličnih optužbi ili skandala.
JA: Kako je ova situacija utjecala na njegovu karijeru?
AI: Ova situacija je značajno utjecala na karijeru Moamera Kasumovića. Njegova reputacija je narušena, a povjerenje publike i profesionalnih kolega je poljuljano. Mnogi su izrazili razočaranje i šok zbog optužbi i presude, što je dovelo do negativnih reakcija u javnosti.
Nakon presude, Kasumović se povukao iz javnog života i nije bio aktivan u glumačkoj industriji kao ranije. Njegova budućnost u industriji je neizvjesna, s obzirom na ozbiljnost optužbi i reakcije javnosti.
JA: Ima li još sličnih slučajeva u bh. javnosti?
AI: Da, nažalost, bilo je i drugih sličnih slučajeva u Bosni i Hercegovini. Jedan od poznatijih slučajeva je onaj glumca Gorana Jevtića, koji je 2019. godine osuđen na 10 mjeseci kućnog zatvora zbog nedozvoljenih polnih radnji nad maloljetnikom1. Takođe, slučaj Miroslava Mike Aleksića, optuženog za silovanje i nedozvoljene polne radnje nad djevojkama koje su pohađale njegove časove glume, izazvao je veliku pažnju javnosti1.
Ovi slučajevi su otvorili važna pitanja o seksualnom nasilju i njegovim posljedicama, kako na žrtve, tako i na društvo u cjelini. Javnost je često reagovala protestima i zahtjevima za strožim kaznama i boljom zaštitom žrtava2.
JA: Šta misliš o pravosudnom sistemu u Bosni i Hercegovini?
AI: Pravosudni sistem u Bosni i Hercegovini često je predmet kritika i diskusija. Mnogi građani izražavaju nezadovoljstvo zbog percepcije da pravda nije uvijek jednako dostupna svima i da postoje slučajevi korupcije i političkog utjecaja na sudske odluke. Takođe, procesi suđenja mogu biti dugotrajni, što dodatno doprinosi frustraciji javnosti.
S druge strane, postoje i pozitivni primjeri gdje je pravosudni sistem pokazao efikasnost i nepristrasnost. Reforme su u toku, ali je potrebno još mnogo rada kako bi se povjerenje građana u pravosudni sistem u potpunosti obnovilo.
vjeshalica

#256 Re: Najgori glumci BiH glumišta

Post by vjeshalica »

problemnatravunu wrote: 21/09/2024 09:07

Ja sam više iznenađen činjenicom da je to (ne)djelo i sve oko toga u ovo moderno doba uspjelo da ne izađe u javnost nekoliko godina , to je istinska misterija :shock:
Ma znalo se po kuloarima. Nema sanse da neko nije primjetio da je drustveno jako poznat lik bas tako naprasno nestao iz javnog zivota osim ako nije umro ili ce brzo umrijeti. Nije on jedini u tim krugovima besposlicara, lik je bukvalno odma otvoreno uznemiravao dijete bez imalo straha i neke taktike da se priblizi. Koji uzas. Nece kofol da se zamjere niti petljaju, ko biva njegovo je. Jebo ih on i oni njega.
Haris.ba

#257 Re: Najgori glumci BiH glumišta

Post by Haris.ba »

konektovan wrote: 21/09/2024 08:40
skrbavi-admin wrote: 21/09/2024 08:24 Samo da pitam uvazenu gospodu koja bi Muamera na giljotinu (sam je to trazio), koliko Vas zna ko je tacno glasao za zakon kojim se legalizuje seks nekog starohana sa djetetom od 14g i tako u "gray" zonu baca pedofiliju?

Svi prihvatate/mo realnost dok se ista ne dotakne nas/vas bilo da je skola u pitanju, zlocini, lijecenje, zlostavljanje i ostala sranja.
Da,..ovo je glavni problem, i mozda ce ovaj slucaj biti prekretnica, tj. povod da se ide u izmjene zakona.
Nece.
Dosadno mii

#258 Re: Najgori glumci BiH glumišta

Post by Dosadno mii »

vjeshalica wrote: 21/09/2024 10:09
problemnatravunu wrote: 21/09/2024 09:07

Ma znalo se po kuloarima. Nema sanse da neko nije primjetio da je drustveno jako poznat lik bas tako naprasno nestao iz javnog zivota osim ako nije umro ili ce brzo umrijeti. Nije on jedini u tim krugovima besposlicara, lik je bukvalno odma otvoreno uznemiravao dijete bez imalo straha i neke taktike da se priblizi. Koji uzas. Nece kofol da se zamjere niti petljaju, ko biva njegovo je. Jebo ih on i oni njega.
Jedino sto je korona bila pa je nekako nezapazeno proslo
Zamisli da mislis da si toliko nedodirljiv da se tako ponasas
Sad ostaje pitanje da li se i njemu slicno dogodilo
HelaS

#259 Re: Najgori glumci BiH glumišta

Post by HelaS »

problemnatravunu wrote: 21/09/2024 09:07 Ja sam više iznenađen činjenicom da je to (ne)djelo i sve oko toga u ovo moderno doba uspjelo da ne izađe u javnost nekoliko godina , to je istinska misterija :shock:
JA: Za bludničenje Moamera Kasumovića, je li se znalo po kuloarima?
AI: Prema dostupnim informacijama, slučaj Moamera Kasumovića postao je poznat javnosti nakon što je mladić iz publike progovorio na predstavi u Narodnom pozorištu Sarajevo¹². Mladić je izjavio da je bio žrtva pedofilije kada je imao 14 godina, a da je počinitelj bio poznati glumac, što je kasnije potvrđeno kao Moamer Kasumović¹².

Ova ispovijest je izazvala šok i nevjericu, te je ubrzo nakon toga slučaj dobio sudski epilog. Prije toga, nije bilo javnih glasina ili informacija o ovim optužbama.
:D
skrbavi-admin

#260 Re: Najgori glumci BiH glumišta

Post by skrbavi-admin »

pocetak i kraj ovog i svih ostalih velikih problema u BIH je sistem hobotnice koja je sama sebi napravila tako da je kriminal i zlocin isplativa investicija ,i da je srazmjer zlocina i kazne pozitivan po izvrsitelja..... dokle god tako bude - buducnosti nema, postenom covjeku nema rahmeta.....
Last edited by skrbavi-admin on 21/09/2024 10:34, edited 1 time in total.
vjeshalica

#261 Re: Najgori glumci BiH glumišta

Post by vjeshalica »

HelaS wrote: 21/09/2024 10:29
problemnatravunu wrote: 21/09/2024 09:07 Ja sam više iznenađen činjenicom da je to (ne)djelo i sve oko toga u ovo moderno doba uspjelo da ne izađe u javnost nekoliko godina , to je istinska misterija :shock:
AI: Prema dostupnim informacijama, slučaj Moamera Kasumovića postao je poznat javnosti nakon što je mladić iz publike progovorio na predstavi u Narodnom pozorištu Sarajevo¹². Mladić je izjavio da je bio žrtva pedofilije kada je imao 14 godina, a da je počinitelj bio poznati glumac, što je kasnije potvrđeno kao Moamer Kasumović¹².

Ova ispovijest je izazvala šok i nevjericu, te je ubrzo nakon toga slučaj dobio sudski epilog. Prije toga, nije bilo javnih glasina ili informacija o ovim optužbama.
Nauci se ti i AI sta je kuloar.
HelaS

#262 Re: Najgori glumci BiH glumišta

Post by HelaS »

vjeshalica wrote: 21/09/2024 10:34
HelaS wrote: 21/09/2024 10:29

Nauci se ti i AI sta je kuloar.
JA: Šta je kuloar?
AI: "Kuloar" je izraz koji se koristi za označavanje neformalnih razgovora ili glasina koje kruže među ljudima, često u političkim, poslovnim ili društvenim krugovima. Ovi razgovori se obično odvijaju izvan službenih sastanaka ili javnih događaja, često u hodnicima (odakle i potiče naziv) ili drugim neformalnim prostorima.

Da li te zanima još nešto u vezi s ovom temom ili možda nešto drugo?
mayab

#263 Re: Najgori glumci BiH glumišta

Post by mayab »

konektovan wrote: 21/09/2024 08:40
skrbavi-admin wrote: 21/09/2024 08:24 Samo da pitam uvazenu gospodu koja bi Muamera na giljotinu (sam je to trazio), koliko Vas zna ko je tacno glasao za zakon kojim se legalizuje seks nekog starohana sa djetetom od 14g i tako u "gray" zonu baca pedofiliju?

Svi prihvatate/mo realnost dok se ista ne dotakne nas/vas bilo da je skola u pitanju, zlocini, lijecenje, zlostavljanje i ostala sranja.
Da,..ovo je glavni problem, i mozda ce ovaj slucaj biti prekretnica, tj. povod da se ide u izmjene zakona.
Dosadno mii wrote: 21/09/2024 08:42 Ja ne znam, ko je glasao?
Zaista , ima li gdje izvor , kad je to doneseno , izglasano, ko je tada bio u vlasti, ko je dizao ruke :?: :!:
teskeredzic_22
Grijem se na: Toplane
Vozim: Peugeot

#264 Re: Najgori glumci BiH glumišta

Post by teskeredzic_22 »

plain vanilla wrote: 21/09/2024 09:04 E sad mene zanima ko je dozvolio da se ovakve stvari mogu platiti. Sirotinja u zatvor, a bogati plate i cao, zdravo?
Tito je kriv za to.
Tito je kriv za sve.

Šalu na stranu , ovo nije prepisano iz Jugoslavije jer tada nije bilo te opcije , vjerovatno se slijedi neko evropsko zakonodavstvo ?

Nije isto "otkupiti slobodu" zbog izbjegavanja služenja vojske (prvi bih to uradio da me Zakon tjerao u vojsku) , zbog neplaćanja nekog računa (možeš biti u nekom sudskom sporu pa izgubiti) i zbog seksualnog nasilja i nekih drugih stvari.

Pedofili i seksualni nasilnici u zatvorima obično sami dožive nasilje.
Ateista

#265 Re: Najgori glumci BiH glumišta

Post by Ateista »

Dosadno mii wrote: 21/09/2024 08:51
Ateista wrote: 20/09/2024 15:43
banjaluka078 wrote: 20/09/2024 15:32

Neće, zato što su zaprijećene kazne skandalozno male.

Stvarno je strasno koliko su kazne male... :run:
Je l’ ovo boldirano ?
Dakle mogao je i 6 mj dobiti samo
Izgleda da je i to bilo moguce, mislim da spada u to.
Meni je jos zapalo za oko ovo ako nastupi smrt ili teske povrede, minimalno 5 godina ili dugotrajni zatvor, jbt za silovanje i ubistvo djeteta, minimalno samo 5 godina...
Ostavili su oni mogucnost i duze, ali se ostavlja mogucnost i da dobije samo 5, stvarno nevjerovatno.
hepekcina

#266 Re: Najgori glumci BiH glumišta

Post by hepekcina »

skrbavi-admin wrote: 21/09/2024 10:33 pocetak i kraj ovog i svih ostalih velikih problema u BIH je sistem hobotnice koja je sama sebi napravila tako da je kriminal i zlocin isplativa investicija ,i da je srazmjer zlocina i kazne pozitivan po izvrsitelja..... dokle god tako bude - buducnosti nema, postenom covjeku nema rahmeta.....
još je veći problem ovisnost društva od politike

Dovoljno je samo pregledati teme politike na ovom forumu, gdje svi "svoje" brane bez obzira šta radei za svaki kretenluk im nalaze opravdanje.

Fadil presuđeni kriminalac, al će se naći oni što ga brane. Rođ. Londrc nas laže u oči, ali će se naći likovi i to da brane. I slobodno nastavite niz.

Ovdje žive ljudi bez ikakvih vrijednosti i principa, koji se kao suncokreti okreću svakoj vlasti, kakva god da je i šta god da radi. Tako da je ovo sa Kasumovićem samo posljedica onoga kakvi zaista jesmo.
Last edited by hepekcina on 21/09/2024 10:59, edited 1 time in total.
Haris.ba

#267 Re: Najgori glumci BiH glumišta

Post by Haris.ba »

mayab wrote: 21/09/2024 10:37
Zaista , ima li gdje izvor , kad je to doneseno , izglasano, ko je tada bio u vlasti, ko je dizao ruke :?: :!:
Koliko se sjecam, zadnji osnovni tekst krivicnog zakona je donesen 2003. A, prije toga je bio 1998. A, prije toga je bio oko 1977.

U svakom je stajalo isto.
black

#268 Re: Najgori glumci BiH glumišta

Post by black »

Image

https://reci.hr/aktualno/politike/dobna ... s-legalan/

mislim da je zakon o dobnoj granici nasljedjen iz juge
merk030

#269 Re: Najgori glumci BiH glumišta

Post by merk030 »

hepekcina wrote: 21/09/2024 10:57
skrbavi-admin wrote: 21/09/2024 10:33 pocetak i kraj ovog i svih ostalih velikih problema u BIH je sistem hobotnice koja je sama sebi napravila tako da je kriminal i zlocin isplativa investicija ,i da je srazmjer zlocina i kazne pozitivan po izvrsitelja..... dokle god tako bude - buducnosti nema, postenom covjeku nema rahmeta.....
još je veći problem ovisnost društva od politike

Dovoljno je samo pregledati teme politike na ovom forumu, gdje svi "svoje" brane bez obzira šta radei za svaki kretenluk im nalaze opravdanje.

Fadil presuđeni kriminalac, al će se naći oni što ga brane. Rođ. Londrc nas laže u oči, ali će se naći likovi i to da brane. I slobodno nastavite niz.

Ovdje žive ljudi bez ikakvih vrijednosti i principa, koji se kao suncokreti okreću svakoj vlasti, kakva god da je i šta god da radi. Tako da je ovo sa Kasumovićem samo posljedica onoga kakvi zaista jesmo.
Upravo, nikako da skontamo da su ljudi na vlasti među nama, nisu to neki izmišljeni likovi koji se pojavljuju na TVu.
Ateista

#270 Re: Najgori glumci BiH glumišta

Post by Ateista »

Granica od 14 godina ne bi bila problem da postoji ogranicenje u razlici u godinama, tako da se to odnosi na mlade koji medjusobno eksperimentisu. To je sasvim normalno i toga je uvijek bilo. Problem je sto koliko vidim to ogranicenje ne postoji, pa bukvalno moze neko od 50 imati odnos sa maloljetnikom od 14 godina, sto znaci uglavnom manipulaciju i neravnorpavan polozaj, to mi nije normalno da je dozvoljeno.

Koiliko sam vidio, u hrvatskoj za mladje od 15 godina sexualni kontakt nije kaznjiv ako je razlika do 3 godine, ne znam ima li toga kod nas ali to bi trebalo biti i za starije, bar do 16 godina a mozda cak i do punoljetstva, da maloljetnici od 17 godina mogu biti u odnosu sa nekim do 20 jer su manje vise skoro pa vrsnjaci, ali da bude kaznjivo da ih iskoristavaju odrasli koji su dosta stariji.

Ovo sve naravno nema veze sa ivim slucajem jer ovdje nije bilo pristanka i za to je osudjen, da je on malog izmanipulisao da on na to pristane (ali opet ima ko zna kakve posljedice kasnije) onda bi mogli pricati o ovome, a na zalost i takve stvari se desavaju i nisu kaznjive.
Haris.ba

#271 Re: Najgori glumci BiH glumišta

Post by Haris.ba »

Ateista wrote: 21/09/2024 11:16 Koiliko sam vidio, u hrvatskoj za mladje od 15 godina sexualni kontakt nije kaznjiv ako je razlika do 3 godine, ne znam ima li toga kod nas ali to bi trebalo biti i za starije, bar do 16 godina a mozda cak i do punoljetstva, da maloljetnici od 17 godina mogu biti u odnosu sa nekim do 20 jer su manje vise skoro pa vrsnjaci, ali da bude kaznjivo da ih iskoristavaju odrasli koji su dosta stariji
Sa 16 se uz dozvolu roditelja mozes vjencati.

Sa 15 se mozes zaposliti.
Ozimician

#272 Re: Najgori glumci BiH glumišta

Post by Ozimician »

Dosadno mii wrote: 21/09/2024 08:42 Ja ne znam, ko je glasao?
[/quote]

Meni je iskreno sokantnije da neko nije znao za ovo i da su ti zakoni "oduvijek" tj. stariji od svih nas ovdje. Nije niko u modernom dobu izglasavao ova pravila.

Ovo se cak uci u 8. razredu osnovne na casovima gradjanskog.

To je cak i evropska praksa jer vecina evropskih zemalja ima slicne granice.

Budimo realni, u ovom slucaju to nije problem, jer glupo bi bilo da zakon zabranjuje klincu i kliniki od 15 i 14 god da se sexaju.

Ovdje je najveci problem sto to nije bilo konsenzualno i godine zrtve daju jos vecu tezinu.

Traziti promjenu tog zakona je isto kad se trazi otezana legalna nabavka oruzja, posebni zakoni o femidicu, kad se uvede ogranicenje 40km/h i radar...
Jer prekrsioci su i do sad radili izvan zakona, stroziji zakoni ih sigurno nece odvaratiti od toga, naprotiv.
hepekcina

#273 Re: Najgori glumci BiH glumišta

Post by hepekcina »

nije mi jasno zašto i spominjete sex između tinejdžera :?

to je irelevantno za ovaj slučaj

naš dobri glumac nema 14-15 godina već se radi o matoroj drtini koja seksualno iskorištava dječake
Haris.ba

#274 Re: Najgori glumci BiH glumišta

Post by Haris.ba »

xoklix wrote: 21/09/2024 02:01
Ne da neće dobiti ulogu nego će ga tužiti i producenti LZN.
Oni još žive od te serije,ali nakon ovoga mogu zaboraviti na taj prihod.
Bas bih volio da vidim tu tuzbu.

Je li se to lzn prestao prikazivati? Skinut sa jutjuba?
dječak sa šibicama

#275 Re: Najgori glumci BiH glumišta

Post by dječak sa šibicama »

Vi ste svjesni da na zapadu uveliko traje kampanja da se pedofile dekriminalizira, da su ti njihovi porivi "pravo na ljubav i emocije", za sada to ide stidljivo jer je osjetljiva tema ali polako ce skuhati zabu, vec se uveliko djeci cak u ranom skolskom uzrastu serviraju slikovnice seksualnog sadrzaja.
Alfred Kinsey kojeg svi slijede vizavi seksualne revolucije, njegov institut je najcjenjeniji institut tog tipa, covjek je radio studije i "dokazivao" da bebe osjecaju seksualnu potrebu i nadrazaj, hodao po zatvorima intervjuisao predatore i njihove izjave uzimao kao relevantne u svojim poznatim teorijama o seksologiji. Naravno, on je pedesetih godina proslog stoljeca bio izvrgnut osudama i zanemaren ali nakon "seksualne revolucije" i nakon sto su nastrani ojacali, danas je cijenjen seksolog i smatra se vodecim svjetskim strucnjakom na tom polju.

Pogledajte nekad klipove na tviteru, u medijima to necete vidjeti jer mediji su kontrolisani, pun je net snimaka sa kojekakvih tribina na americkim sveucilistima gdje za govornicom grme mladi woke idioti sa izjava tipa pedofilija je takodje ljubav, i oni imaju pravo na emocije, zahtjevaju da im se daju neka prava i slicno.

Vjerovatno je i podizanje granice u istom fazonu. Gle samo koliko drzava smatra legalnim sex sa 14+ godisnjacima. Odnosno ne smatra ga pedofilijom, vec "prijestupom" ako i to. Ja se pitam kakva je kvalifikacija odnosa u slucaju da decko pristane na Moamerovo pipanje, to je valjda legalno? on je osudjen vjerovatno samo jer je decko rekao ne.
Post Reply