Tek sam se uključio, ali odavno govorim da je Jota smetalo kad počne. Kad je impact sub najveći je gospodin.
Liverpool FC
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- zomri
#80526 Re: Liverpool FC
- vaučer
- HarunKovac
#80529 Re: Liverpool FC
Treba se prestat tripovat da je ovo ekipa za utrku ka tituli. Ne mogu hebeni nottingham forest na Anfieldu dobit
- ismar2215
#80530 Re: Liverpool FC
Po meni je ovo dokaz da ne mozes s istih 11 kretati 4 tekme za redom, pogotovo poslije reprezentativne pauze. Svih 11 nam je igralo ozbiljne uloge za repku. Morao je gurnuti malo svjezih ljudi, zeljnih fudbala nakon 15 dana odmora. Ne svih 11 naravno, jer ih i nemamo, al nista ne bi falilo da su poceli Gomez, Jones i Darwin. Specificne su tekme poslije reprezentacija, al nije bas imao dosad Slot u prethodnim ekipama taj problem. Naucit ce valjda
- no_sekirli
#80531 Re: Liverpool FC
Imas loptu preko 70% vremena u nogama, i uputis 7 udaraca u gol. Katastrofa.
Prvih 15 minuta nam uvalise par laktova, par faula, nase balerine se usrale.
Prvih 15 minuta nam uvalise par laktova, par faula, nase balerine se usrale.
- drug_profi
#80532 Re: Liverpool FC
Opušteno samo.
Dobar je ovo šok i na vrijeme...
Dobar je ovo šok i na vrijeme...
- BHF_Manijak
#80533 Re: Liverpool FC
Otrjeznjenje odmah za Slota. Ne volim inace poraze na Anfieldu, ma kakva sezona bila, kakva ekipa, trener, poraz na Anfieldu je kataklizma.
Po meni je ovo Slotov poraz. Od starta mi se nije svidjelo forsiranje istih 11 4 utakmice zaredom. Nije ovo Holandija, da bez rotacija deres ljudino. Na kraju krajeva moras i ekipu prilagoditi protivniku, ovaj to nije uradio.
Jota je fula protiv ovakvih ekipa i jos se jednom pokazalo koliko njima fali napadac protiv bunkera. Govorim evo godinama, Cityu Haaland vecinom rjesava te utakmice. Logicno.
Danas Salah ocajan, Jota nije trebao ni poceti, Szboszlai koji je totalno van utakmice bio. Nazalost za njega nisi imao zamjenu. Elliott najebao, nemas 10-ku. Ah da, prodan Carvalho.
Diaz jedini raspolozen od ofanzivaca, u veznom redu Alexis i Graven odlicni.
Trent je isto kurac bio, kao i tokom utakmice spomenuti Robertson. Problem je samo sto Robertsonu ovo nije prva utakmica gdje je out. Sve je veca potreba za lijevim bekom, jer nazalost ni Tsimikas nije neka sreca.
Darwin je morao poceti, a Jota da eventualno kasnije zamijeni Diaza, jer Jota u ovakvim utakmicama kao 9-ka je beskoristan, a i generalno on nije 9.
Salaha je trebalo mijenjati... Ah da, nema ko.
Helem previse neraspolozenih pojedinaca, lose odluke trenera i manjak alternativa na klupi ti je donio 0:1. Jedina pozitivna stvar je sto opet protivniku nisi gotovo nista dopustio.
Sve ostalo prema naprijed je lose bilo, sto je i Slot rekao. S onolikim posjedom, posebno u drugom poluvremenu, ti bas nista nisi napravio. Highlight dana Diazova stativa i to je to, ti nisi sanse napravio. U drugom poluvremenu muk, nista.
Hit dana mi je uvodjenje Jonesa, frajer se nije s loptom sastavio. Beskoristan totalno. Bas kao i Gakpo, dva dodira s loptom kako je usao. Generalno danas izjave bas nikakvog ucinka nisu imale.
Po meni je ovo Slotov poraz. Od starta mi se nije svidjelo forsiranje istih 11 4 utakmice zaredom. Nije ovo Holandija, da bez rotacija deres ljudino. Na kraju krajeva moras i ekipu prilagoditi protivniku, ovaj to nije uradio.
Jota je fula protiv ovakvih ekipa i jos se jednom pokazalo koliko njima fali napadac protiv bunkera. Govorim evo godinama, Cityu Haaland vecinom rjesava te utakmice. Logicno.
Danas Salah ocajan, Jota nije trebao ni poceti, Szboszlai koji je totalno van utakmice bio. Nazalost za njega nisi imao zamjenu. Elliott najebao, nemas 10-ku. Ah da, prodan Carvalho.
Diaz jedini raspolozen od ofanzivaca, u veznom redu Alexis i Graven odlicni.
Trent je isto kurac bio, kao i tokom utakmice spomenuti Robertson. Problem je samo sto Robertsonu ovo nije prva utakmica gdje je out. Sve je veca potreba za lijevim bekom, jer nazalost ni Tsimikas nije neka sreca.
Darwin je morao poceti, a Jota da eventualno kasnije zamijeni Diaza, jer Jota u ovakvim utakmicama kao 9-ka je beskoristan, a i generalno on nije 9.
Helem previse neraspolozenih pojedinaca, lose odluke trenera i manjak alternativa na klupi ti je donio 0:1. Jedina pozitivna stvar je sto opet protivniku nisi gotovo nista dopustio.
Sve ostalo prema naprijed je lose bilo, sto je i Slot rekao. S onolikim posjedom, posebno u drugom poluvremenu, ti bas nista nisi napravio. Highlight dana Diazova stativa i to je to, ti nisi sanse napravio. U drugom poluvremenu muk, nista.
Hit dana mi je uvodjenje Jonesa, frajer se nije s loptom sastavio. Beskoristan totalno. Bas kao i Gakpo, dva dodira s loptom kako je usao. Generalno danas izjave bas nikakvog ucinka nisu imale.
- vaučer
#80534 Re: Liverpool FC
Sve ok BHF, samo mi nije jasno po čemu je to Darwin trebao startati. Tip je najgori kad igramo protiv upravo ovakvih taktika, jeste Jota igrao bezveze utakmicu, ali Nunez je dosad u svojim ulascima s klupe bio najmanje uvjerljiv igrač. Izgubljeni Gakpo djeluje opasniji od njega. Mislim da Darwin polako tone prema transferu iz Liverpoola, to da ga je Slot gledao u treningu dvije sedmice i ostavio na klupi govori dovoljno.
- ismar2215
#80535 Re: Liverpool FC
Ma onda tonu i svi koji nisu poceli, Jones, Quansah, Gakpo itd...Darwin je trebao startati jer je svjeziji od ostalih i zeljan igre. I ako bi odigrao lose, uvijek ima izmjena. Ne moze se 4 tekme igrat u istom sastavu i isto jbg. Malo svjeze krvi, vise zelje... Je l moguce da nijedan 12. igrač nije zaslužio za ovih mjesec-dva da starta protiv Foresta na Anfieldu?
- no_sekirli
#80536 Re: Liverpool FC
Premalo konkretnih poteza prema okviru gola, premalo suteva, premalo pravog pritiska na obranu.
One lopte okolo, i igranja macke i misa mozda izgledaju dobro na statistici posjeda, pasova, ali za rezultat su obicna nula.
I da, slazem za sastav i taktiku. Nije moguce da je isti sastav i taktika i za Ipswitch, United i Forrest. To je logicki nemoguce.
One lopte okolo, i igranja macke i misa mozda izgledaju dobro na statistici posjeda, pasova, ali za rezultat su obicna nula.
I da, slazem za sastav i taktiku. Nije moguce da je isti sastav i taktika i za Ipswitch, United i Forrest. To je logicki nemoguce.
- vaučer
#80537 Re: Liverpool FC
Ne znam, mislim da smo ih imali otvorene u polukontri više nego dovoljno puta za nekoliko golova - ali svaki jebeni put smo usrali sa zadnjom loptom. Također sam malo razočaran jer nismo zvekali češće neke brze šuteve iz vana jer im je onaj golman izgledao labavo i uplašeno. Umalo si sam nije ubacio loptu u gol, trebali su ga više tjerati da brani jer bi bar jednu odbio nekom u noge.
- drug_profi
#80538 Re: Liverpool FC
Ovo sam htio da napišem. Sve isto mislimvaučer wrote: ↑15/09/2024 12:14 Ne znam, mislim da smo ih imali otvorene u polukontri više nego dovoljno puta za nekoliko golova - ali svaki jebeni put smo usrali sa zadnjom loptom. Također sam malo razočaran jer nismo zvekali češće neke brze šuteve iz vana jer im je onaj golman izgledao labavo i uplašeno. Umalo si sam nije ubacio loptu u gol, trebali su ga više tjerati da brani jer bi bar jednu odbio nekom u noge.
- BHF_Manijak
#80539 Re: Liverpool FC
Vidi, ti dobro znas moje misljenje o Darwinu, pa rekao bih skoro od samog pocetka. Kada vas je vecinama imala jos strpljenja, ja sam govorio da period aklimatizacije moze biti 3-4 mjeseca, pa eto i 6 mjeseci, sve nakon toga je suplja prica. Medjutim i pored toga sto smatram da je parmak nevidjeni, sigurn sam da bi jucer nesto napravio na svoje ludilo i kretnju za razliku od Jote.vaučer wrote: ↑15/09/2024 10:09 Sve ok BHF, samo mi nije jasno po čemu je to Darwin trebao startati. Tip je najgori kad igramo protiv upravo ovakvih taktika, jeste Jota igrao bezveze utakmicu, ali Nunez je dosad u svojim ulascima s klupe bio najmanje uvjerljiv igrač. Izgubljeni Gakpo djeluje opasniji od njega. Mislim da Darwin polako tone prema transferu iz Liverpoola, to da ga je Slot gledao u treningu dvije sedmice i ostavio na klupi govori dovoljno.
Po meni je trebalo poceti sa njim u napadu i Jota lijevo, a da Diaz na umorenu zadnju liniju Forresta nesto pokusao. Medjutim kasno je sad za sve, sve ostaje u domenu sbb-kbb.
Ne mislim ja da bi Darwin jucer 3 gola zabio, ali siguran sam da bi bilo vise sansi. Ono jucer je bilo meh. Ima i ta mjesta da se usralo sa zadnjim pasom, posebno u prvom poluvremenu kada su isli 4 na 4 ili 4 na 3, gdje Dominik ujeba sve pasom prema Diazu, iako je Salaha u 15 puta boljoj poziciji imao.
Za suteve sa distance se slazem, rokaj jebo te, pa valjda ce neka od bloka zalutati, prevariti golmana, penal izvuci, nesto... Ovako sumanuto kruzenje oko 16m i nekakvi pasovi, totalno je neproduktivno.
I sad dodju na naplatu one izhjave s priprema "da smo bolji u posjedu, konkretniji, znamo sta cemo s loptom". Dodje cica na kolica brzo. Eto vidjeli smo jucer sto ste konkretniji u posjedu i da znate sta cete.
- Pandakonda
#80540 Re: Liverpool FC
Prema pouzdanim izvorima dresovi za narednu sezonu:

- drug_profi
#80541 Re: Liverpool FC
Tri razlicita grba?
Ali ako i postoji nesto, to je u ovoj fazi jos uvijek samo prijedlog.
Ali ako i postoji nesto, to je u ovoj fazi jos uvijek samo prijedlog.
- Pandakonda
#80542 Re: Liverpool FC
Grb je isti na domacem i gostujucem (minus lfc slova na drugom), a treći je retro jer Adidas sada radi taj fazon da treći uvijek bude neki retro. Drugi me previse podsjeca na unitedov dres iz 2022 sa ovim "stitom" oko grba
Sve firme godinu unaprijed naprave dizajn i onda se salje kao prijedlog klubu. Sad je pitanje hoce li usvojiti ovo.
- drug_profi
#80543 Re: Liverpool FC
Štit je višak na bijelom.
A hebo retro.
Da se htjelo retro, ne bi se radio redizajn grba.
Gluposti
A hebo retro.
Da se htjelo retro, ne bi se radio redizajn grba.
Gluposti
- vaučer
#80544 Re: Liverpool FC
Iskreno.
Nedostaje mi New Balance.
Nedostaje mi New Balance.
-
convict
#80547 Re: Liverpool FC
Sto se tice ovog novog formata, skontao sam da treba biti u prvih 8 da bi se preskocilo jedno kolo nakon liga faze. Znaci li ista konacni plasman za kasniji zrijeb ili su i prvi i osmi u istoj situaciji?
- vaučer
#80548 Re: Liverpool FC
Ne znam za ostale, ja sam totalno isključen iz Lige Prvaka. Nisam ni registrirao da igramo danas, nemam pojma s kim većinom igamo niti me zanima. Ovaj novi format, odlazak Kloppa, nekako mi se ne da ni misliti ni pratiti više ovo natjecanje. Ostala je Premier Liga da je pratim, a i to samo dok ne završi proces protiv Citya - onda mogu i tu knjigu zatvoriti. 
- BHF_Manijak
#80550 Re: Liverpool FC
@Amiđa Idriz Nema komentara za Forrest...