Koje crne obaveze ne zna gdje je posao uopce
nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
- Optimus09
#24177 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Slusam danas na radiju,tip na motoru vozio 60 km/h u zoni 30.
Kaze zurio frizeru
400 eura kazne .
Kaze zurio frizeru
400 eura kazne .
-
noviclan
#24178 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Vjeruj i ima i onih i to 70% koji voze i jebaju posten narod ne znajuci ni gdje su krenuli samo da se voze da budu vidjeni i da baljezgaju dosta ispod ogranicenja
- Optimist
- Laplace
#24180 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ljudi nemaju obzira ni prema kome, ne samo u saobraćaju nego u svemu. Ovih dana samradio nešto osjetljivo, na šta se mora 100% koncentrisati, i skoro konstantno mi je neko upadao da ćaska jer je njemu dosadno. U supermarketu na kasi žena priča sa kasirkom dok red čeka. Izađeš konačno do auta, a zatvorio te lik koji na bankomatu diže novac pola sata jer je tehnološki analfabeta, ali to ga ne sprečava da zatvori tri auta iako je slobodno parking mjesto pet metara dalje. Konačno ti se oslobodi auto, ali ne smiješ izaći sa parkinga jer lik pokušava da probije zvučni zid kroz pun parking ispred supermarketa. Nekako se izvučeš na glavnu cestu i nekih 200 metara dalje lik iz svoje avlije (gdje je širina dovoljna da se okrene) izlazi vožnjom unazad, izbacio pola auta na glavnu cestu i čeka dok se iz suprotnog smjera vuče kolona za likom koji ne žuri i vozi 20 ispod ograničenja. Otprilike prosječan dan u BiH.
- kabal1337
#24181 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
kako zracis tako privlacis 
-
noviclan
- Laplace
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
- hopi
#24185 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Uh dobro su se malorpije dvoja kola skršila tamo kada se krene uz Koševsko penjati, tj križanje Husrefa Redžića i jukiceva (valjda jukiceva tu počinje, možda počinje i gore kod autobuske kada se popenješ, Elem nebitno)
Situacija je jasna, onaj ko ide iz Husrefa Redžića nema prednost, mora čekati ove što skreću
Situacija je jasna, onaj ko ide iz Husrefa Redžića nema prednost, mora čekati ove što skreću
-
zigson
#24186 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ja sam se uvijek pitao kako tu nema udesa, dosta ljudi ne postuje prednosthopi wrote: ↑07/09/2024 16:15 Uh dobro su se malorpije dvoja kola skršila tamo kada se krene uz Koševsko penjati, tj križanje Husrefa Redžića i jukiceva (valjda jukiceva tu počinje, možda počinje i gore kod autobuske kada se popenješ, Elem nebitno)
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
-
Throttle
#24188 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Mrtva trka uzbrdo 
- Laplace
#24189 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
A što mi čovjek šuknu, još se nisam oporavio.
-
noviclan
- hopi
#24191 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Sudar Kranjčevićeva
Tj džip marke Suv skretao u kralja Tvrtka a motor ga zaobilazi i sudar
Redovno izvještavam sa općine Centar
Tj džip marke Suv skretao u kralja Tvrtka a motor ga zaobilazi i sudar
Redovno izvještavam sa općine Centar
-
kakaljin
- hopi
#24193 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Po mojoj logici da.
Murija je bila već došla.
Vozač suva je morao gledati ima li mu auta iz suprotnog smjera, te ima li pješaka koji se približavaju pješačkom. Taman je još ttebao očekivati motoristu, baš ne razmišljaju voze ko muhe bez glave a sekunda je da padnu s motora.
Mada je to bila mala brzina bez ozljeda vjeujrem, završio mu je pod pragom malo.
-
Throttle
#24194 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Meni su najgora djecica na skuterima, jucer vozi 3m iza komunalnog kamiona. Kamion vozi gradskom magistralom skoro 60. Ja ih stignem, gledam i ne mogu vjerovat
Nit ga kamiondzija vidi nit on vidi saobracaj ispred pa da moze reagovat
Nit ga kamiondzija vidi nit on vidi saobracaj ispred pa da moze reagovat
- Evolution_IV
- Vozim: 3 Leša
#24195 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
kriv je zakon i policija koja drka kurac po cijeli dan
-
ing-ecc
#24196 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Prakticno ga nije ni udario nego (samo) podletio.hopi wrote: ↑12/09/2024 21:44Po mojoj logici da.
Vozač suva je morao gledati ima li mu auta iz suprotnog smjera, te ima li pješaka koji se približavaju pješačkom. Taman je još ttebao očekivati motoristu, baš ne razmišljaju voze ko muhe bez glave a sekunda je da padnu s motora.
Mada je to bila mala brzina bez ozljeda vjeujrem, završio mu je pod pragom malo.
-
c0de
#24197 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ne opravdavam motoristu, treba paziti na sebe, zbog sebe... ali:hopi wrote: ↑12/09/2024 21:44Po mojoj logici da.
Nije ga valjda preticao sa one strane na koju je ovaj skretao?Ispred raskrsnice i na raskrsnici vozač smije da pretiče:
- vozilo koje skreće ulijevo, a pretiče se s desne strane
- vozilo koje skreće udesno, ali da pritom svojim vozilom ne prelazi na dio kolovoza namijenjen za saobraćaj vozila iz suprotnog smjera (
- vozilo koje se kreće na putu s pravom prvenstva prolaza, kao i kad je saobraćaj na raskrsnici regulisan svjetlosnim saobraćajnim znakovima
- kada saobraćaj na raskrsnici reguliše saobraćajni policajac

-
avijon
#24198 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ispred raskrsnice i na raskrsnici vozač smije da pretiče:c0de wrote: ↑13/09/2024 17:24Ne opravdavam motoristu, treba paziti na sebe, zbog sebe... ali:hopi wrote: ↑12/09/2024 21:44Po mojoj logici da.
Mada je to bila mala brzina bez ozljeda vjeujrem, završio mu je pod pragom malo.Nije ga valjda preticao sa one strane na koju je ovaj skretao?Ispred raskrsnice i na raskrsnici vozač smije da pretiče:
- vozilo koje skreće udesno, ali da pritom svojim vozilom ne prelazi na dio kolovoza namijenjen za saobraćaj vozila iz suprotnog smjera (
- vozilo koje se kreće na putu s pravom prvenstva prolaza, kao i kad je saobraćaj na raskrsnici regulisan svjetlosnim saobraćajnim znakovima
- kada saobraćaj na raskrsnici reguliše saobraćajni policajac
![]()
pa zar nije ispred svake raskrsnice puna linija, i kako se pretice sa desne ako je jedna traka, ako su dvije to nema sa vezom, nista mi tu nije jasno
-
veselinovic
#24199 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Pa ako znas pravila kretanja to je vrlo izvodljivo.
Vozac koji skrece lijevo se drzi skroz lijevo do same linije., a ne zalama prvo desno pa lijevo kao da vozi skaniju sa 4 prikolice .
I onda tako iduci paralelno sa linijom dodje do mjesta gdje je zamisljen presjek srednje linije puta na kojem si i puta na koji skreces i motas volan lijevo tek kad prodjes taj zamisljeni presjek, a ne sjecenje raskrsnice.
Ako to napravis tako onda ima dovoljno mjesta da se i kamion provuce sa tvoje desne strane.
Vozac koji skrece lijevo se drzi skroz lijevo do same linije., a ne zalama prvo desno pa lijevo kao da vozi skaniju sa 4 prikolice .
I onda tako iduci paralelno sa linijom dodje do mjesta gdje je zamisljen presjek srednje linije puta na kojem si i puta na koji skreces i motas volan lijevo tek kad prodjes taj zamisljeni presjek, a ne sjecenje raskrsnice.
Ako to napravis tako onda ima dovoljno mjesta da se i kamion provuce sa tvoje desne strane.
-
1Dante1
#24200 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Zar vozac SUV se nije morao uvjeriti da je bezbjedno da skrene lijevo? Vec je bila rasprava na forumu u vezi toga, motorista ce dobiti kaznu za...nesto... a ti jer se nisi uvjerio da mozes skrenuti bezbjedno? AKo sam dobro vidio, motorista je udario u prednji dio vozila.