Ukrajina

JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#208326 Re: Ukrajina

Post by JoseMujica »

ReymondReddington wrote: 14/09/2024 12:36
apsidejzi wrote: 14/09/2024 12:12
Point. wrote: 14/09/2024 10:32 Usrali se Putinovih imaginarnih crvenih linija. Sad ih Putko drži čvrsto za muda, jer su pokazali slabost prema čudovištu a to je kobna greška.
Nije ovo imaginarna crvena linija. Ovo jeste crvena linija. Plus sto sada kuhamo zabu dalje jer Putin misli da nekog drzi cvrsto za muda a ustvari sada ce slati nove i nove talase i trositi nove resurse misleci da ce nesto uspjeti. Jedini nacin da ovo stane je da se rusija iznutra istrosi i iscrpi te da kolabira a sad ce osokoljeni putin ubaciti u vecu brzinu dok se ekonomija polako pregrijava. Jucer su digli kamatnu stopu na 19%. Inflacija ih ubija.

Ja fakat ne kontam kako ljudi ne razumiju sta je, a sta nije crvena linija.
Pitanje je ko ce se prvi istopiti Ukrajina ili Rusija.
Rusi su navikli na teska vremena. Sto su vremena teza to je i ponuda vojske o ogromnom novcu primamljiva. Vise ljudi ce rizikovati da se oproba u Ukrajini pa mozda i prezivi.

Sto rat duze traje to je moral Ukrajinaca manji. Ko je pratio temu od pocetka mogao je vidjeti kako se stanje mijenjalo i ovdje.

Kad je ukrajina zaustavila prodor rusa pa onda ona kontraofaniziva koja je tu ekstaza bila. Neke se kvote 1.2 na ukrajinu stavljale. Pa razni gamechangeri i sad smo tu u nekoj sumornoj fazi.

Zelenski od maltene sveca i olicenja predsjednika jedne drzave dosao do nekog poludiktatora koji sve radi iz neke sjene sa svojim pajdasima.

Sve to u nepune 3 godine.
ah kako me ovo podsjeti na Chelijeve stihove o jesenjem lišću i kišnici...znači, zasuziše mi okice :kiss:
Bernardinac

#208327 Re: Ukrajina

Post by Bernardinac »

Evo tog videa sad i na x.
Bernardinac

#208328 Re: Ukrajina

Post by Bernardinac »

Ne znam jel bilo? Navodno VDV u Kurskoj regiji?
statixx

#208329 Re: Ukrajina

Post by statixx »

Da Svedska nije usla u NATO ne bi @apsidezi pricao o crvenim linijama, bilo bi salji sve dok nisu meni pokucali na vrata i uvalili pusku.
Porodice Foht

#208330 Re: Ukrajina

Post by Porodice Foht »

Putko rasporedjuje u Crnom moru ozbiljnu flotu s krstarecim raketama! ! Sta bi mu mogao biti cilj, Lajkuj me?
Nova neka ratna strategija?
AliceInChains

#208331 Re: Ukrajina

Post by AliceInChains »

Porodice Foht wrote: 14/09/2024 13:52 Putko rasporedjuje u Crnom moru ozbiljnu flotu s krstarecim raketama! ! Sta bi mu mogao biti cilj, Lajkuj me?
Nova neka ratna strategija?
Kako sad to? Ja sam mislio ruska mornarica u crnom moru no more.
skrbavi-admin

#208332 Re: Ukrajina

Post by skrbavi-admin »

rasporedjivanje teskog raketnog arsenala nagovjestava ubijanje infrastrukture i svega sto zivot znaci u zimi.... opstrukciju brodskog izvoza itd.... nadat je se samo da ukri imaju dovoljan broj dovoljno brzih dronova dovoljno velike razorne snage da ih docekaju kako treba......

obzirom da je veci broj brodova ostecen i pogodjen ovo je veliki rizik i izgleda da se sprema veliko granatiranje polozaja 3CY sto moze bit i priprema za penetraciju kopnenih snaga..... jos uvijek mi nie jasno odakle mu ljudstvo :-? :-? :shock:

kako god, jos uvijek smo daleko od Krebs, Stajner faze.....
Haris.ba

#208333 Re: Ukrajina

Post by Haris.ba »

Point. wrote: 14/09/2024 12:22
Jedino kuhanje žabe koje ja vidim je daljna ukrajinska agonija jer im stalno nešto vežu ruke pa poslije popuste a u međuvremenu civili stradaju.

Putin blefira, ne mogu sa Ukrajinom izaći na kraj a fol prijete cijelom Natu.
Niko ne sprecava Ukraince da naprave rakete i gadjaju ciljeve po Rusiji gdje god zele. Imaju tehnologiju, imaju znanje. Pa neka rade.
Npr. HRIM2 rakete.

Nego, imaju li cime gadjati ove brodove po Crnom moru? Samo Neptun sa cca.200km?
skrbavi-admin

#208334 Re: Ukrajina

Post by skrbavi-admin »

mi cemo putlerov downfall vidjet bas onda kao nekad kada visoki duznosnici budu smicani i ubijani.....
AliceInChains

#208335 Re: Ukrajina

Post by AliceInChains »

skrbavi-admin wrote: 14/09/2024 14:14 mi cemo putlerov downfall vidjet bas onda kao nekad kada visoki duznosnici budu smicani i ubijani.....
Ovaj Putin je bezobrazan. Koliko samo lidera / pelena promjenise u Engleskoj zadnje tri godine. Ako ovako nastavi preživjeti će i nasljednika kraljice Elizabete. :mrgreen:
Čitalac

#208336 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

Još 103 vojnika vraćena iz zarobljeništva...

Image
Image
"Naši ljudi su kod kuće. Iz ruskog zarobljeništva u Ukrajinu su vraćena još 103 vojnika. Branitelji Kijeva, Donjecka, Mariupola i Azovstala, oblasti Lugansk, Zaporožje i Harkov. Pripadnici Oružanih snaga Ukrajina, Nacionalne garde, graničari i policajci. Zahvalan sam našem timu zaduženom za razmjenu na tako dobrim vijestima za Ukrajinu", objavio je predsjednik Volodimir Zelenski.
Crvene_brigade

#208337 Re: Ukrajina

Post by Crvene_brigade »

Najnovije...

Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#208338 Re: Ukrajina

Post by Hame_ »

Protuofanzivne akcije obavještajne službe "Azov". Operacija oslobađanja šuma Luganske regije.

Obavještajci u "ukrajinskom Vijetnamu". Jedinstveni snimak borbene operacije u močvarama Luganske oblasti.

Očišćeni su položaji okupatora, likvidirano je neprijateljsko pješaštvo i trofejno naoružanje – tako je izvidnička jedinica 12. brigade „Azov“ zadavala „noćne more“ okupatorima u gustim šumama kod Siverskog Dinca.

Snimke s GoPro-a pokazuju osobitosti borbenog rada izviđača na teško prohodnom terenu. Neprijatelj se može sakriti iza svakog grma. Stoga svaki pokret tijela i oružja mora biti promišljen.

Novi video prikazuje borbeni rad specijalne obavještajne jedinice u šumama Luganske regije.

00:00-00:55 Uvod
00:56-10:19 Zasjeda i čišćenje šume
10:20-14:55 "Tamo je leš. Dugo je ležalo"
14:56-16:49 Epilog. Cijena osvojenih teritorija
Čitalac

#208339 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

Stoltenberg: Mogli smo učiniti više za Ukrajinu.
Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je da je Savez mogao učiniti više da spriječi rusku agresiju na Ukrajinu.
„Žao mi je što ranije nismo učinili više za jačanje Ukrajine. Da je Ukrajina bila vojno jača, prepreka za ruski napad bila bi viša. Nemoguće je reći da li bi bila dovoljno visoka", rekao je Stoltenberg. On je podsjetio kako je tijekom svog prvog posjeta Ukrajini 2015. obišao tamošnji centar za obuku u kojem su SAD, Kanada i Velika Britanija obučavali vojnike.
“Općenito, naša obuka i oprema bili su prilično ograničeni. Mogli smo puno više", istaknuo je. Istodobno, Stoltenberg je primijetio da pristupanje Ukrajine NATO-u nije bilo realno, ali da je „bilo lako“ vojno ojačati Ukrajinu.
“Umjesto toga, svađali smo se hoćemo li isporučiti snajperske puške ili ne. SAD dugo nije htio isporučiti Ukrajini protutenkovske projektile, kako ne bi isprovocirao Rusiju. Na kraju su isporučili, ali svi smo mogli više. Sada naoružavamo Ukrajinu u ratu, a onda smo mogli naoružati Ukrajinu da spriječimo rat”, dodao je.
Također je naveo da mu je najgori dan u mandatu glavnog tajnika NATO-a bio dan ruske invazije na Ukrajinu, 24. veljače 2022. godine.
“Nisam bio iznenađen jer smo od obavještajnih službi znali da će se to dogoditi. Ali svejedno sam bio šokiran kada sam vidio kako se to zapravo dogodilo. Shvatio sam da je ovo prekretnica u našoj povijesti: prije toga dana bila je jedna Europa, a nakon toga druga Europa”, rekao je, dodavši da se Savez za nešto slično pripremao od 2014. godine. „Kada je invazija počela, NATO je bio spreman. Aktivirali smo obrambene planove NATO-a i uvjerili Ukrajinu u našu potporu. Imali smo dvije zadaće: podržati Ukrajinu i spriječiti da ovaj sukob eskalira u rat s NATO-om”, rekao je glavni tajnik Saveza.
Stoltenberg 1. listopada odlazi s mjesta glavnog tajnika NATO-a. Ubuduće će predsjedati Münchenskom sigurnosnom konferencijom.
no_sekirli

#208340 Re: Ukrajina

Post by no_sekirli »

Point. wrote: 14/09/2024 12:13
no_sekirli wrote: 14/09/2024 12:03 Logicno je da su im "zabranili", ma sto znacilo, izbori su na vratima u USA. Nitko ne zeli eskalaciju bas sada.
Nebi ni bilo eskalacije, Putin prijeti praznim retorikama, baš kad je i vrištao o tobožnjim crvenim linijama u vezi zapadnog oružja, pa Himarsa, pa tenkova, pa aviona, pa američkih i švabskih tenkova na ruskom tlu.
Ne bih se bas slozio. Spin majstori koji usmjeravaju agresorsku retoriku bi sve sta se dogodi sljedece, sveli na taj nazivnik.
Zapad je svakako u strahu od Putinog prdeza i zeljni njegovih para.
Jedino Britanci, Poljaci, Nordijci, Holandezi i Baltik sto je svim srcem i parama protiv malog Adolfa, ovo sve ostalo je prdimahovina.

Mada, iskreno se nadam kad Kamala dobije izbore, da ce se krenuti ili prema definitvnom slomu Morrora vojno ili kraju rata bilo kakvim dogovorom, gdje ce Ukrajina biti donja.
AliceInChains

#208341 Re: Ukrajina

Post by AliceInChains »

Lično mišljenje:

Ukrajina je vojno u zadnjim trzajima. I sa odobrenjem gađanja duboko u Rusiju dugorocno nema ništa od stabilizacije na bojnom polju, jer im fali ljudi.

Za demokrate je veliki poraz pred izbore, kako god okreneš. Ako odobre, su krivi jer eskaliraju, ako ne odobre, riskiraju krah ukrajinske vojske i agoniju Ukrajine. Pa izaberi između te dvije opcije.

Zašto su se po mom mišljenu odlučili za deeskalaciju? Jer je, kao sto sam uvodno napisao, Ukrajina vojno finita, a sto brže je vrijeme zrelo za pregovore sa Rusima, prije nego sto dođe do sloma odbrane i dramatičnog gubitka teritorije. Ujedno i jedina realna opcija za neke aktere, kako bi politički sačuvali lice i spasili funkciju.
Last edited by AliceInChains on 14/09/2024 16:02, edited 1 time in total.
Bernardinac

#208342 Re: Ukrajina

Post by Bernardinac »

Crvene_brigade wrote: 14/09/2024 15:13 Najnovije...

Ovdje nešto ne štima. Ovaj dio po liveuomapu je odavno pod ZSU kontrolom.

U objavi se navodi da su napravili prodor na zapad a strelica na mapi je na istok?

Jedini prodor koji su i rusi priznali je onaj zapadnije, gdje je ZSU već uzeo Veseloe i idu prema Glushkovu.

To je 50 km zapadno od Sudže.

Rusu čak javljaju da su ukrajincu ispaljivali granate sa nekim plinom od čega je sva stoka i domaće životinje pomrla.
.
Last edited by Bernardinac on 14/09/2024 16:06, edited 1 time in total.
skrbavi-admin

#208343 Re: Ukrajina

Post by skrbavi-admin »

Hame_ wrote: 14/09/2024 15:15 Protuofanzivne akcije obavještajne službe "Azov". Operacija oslobađanja šuma Luganske regije.

Obavještajci u "ukrajinskom Vijetnamu". Jedinstveni snimak borbene operacije u močvarama Luganske oblasti.

Očišćeni su položaji okupatora, likvidirano je neprijateljsko pješaštvo i trofejno naoružanje – tako je izvidnička jedinica 12. brigade „Azov“ zadavala „noćne more“ okupatorima u gustim šumama kod Siverskog Dinca.

Snimke s GoPro-a pokazuju osobitosti borbenog rada izviđača na teško prohodnom terenu. Neprijatelj se može sakriti iza svakog grma. Stoga svaki pokret tijela i oružja mora biti promišljen.

Novi video prikazuje borbeni rad specijalne obavještajne jedinice u šumama Luganske regije.

00:00-00:55 Uvod
00:56-10:19 Zasjeda i čišćenje šume
10:20-14:55 "Tamo je leš. Dugo je ležalo"
14:56-16:49 Epilog. Cijena osvojenih teritorija
moglo je vrlo lako na 8:25 bit alahimanet da je neko postavio poteznu minu...... prilicno nepromisljeno...... na 16:00 bas glupo izac na otvoreno i pucat u grmlje nidje veze..... :evil:
madner

#208344 Re: Ukrajina

Post by madner »

SanskiBiser wrote: 14/09/2024 08:51
madner wrote: 14/09/2024 08:19 Da Ukraina moze sama izvoditi napade, ne bi joj trebala dozvola. Drugim rijecima i sada bez NATO podrske ne mogu korisititi to oruzje. Kako tacno se ne zna, Cooper tvrdi da postoji NATO tim van UA koji uradi posao.

Kako god, nije isto kao kupiti rakete.
da, odlicno je objasnio, po njemu nije im uopste ni sada dat potpuni pristup kontroli i podesavanju navodjenja Storm Shadow/Scalp ( a vjerovatno ni ATACMS) tj. da im sad i daju odobrenje opet bi oni (NATO/USA/UK/Francuska) morali programirati koordinate udara i podesavati putanju i navodjenje raketa i isporuciti ih za upotrebu Ukrajini vec tako podesene za udar na odredjeni cilj kako sad rade.
Moje licno misljenje je da je i to uljepsana verzija, da trebaju NATO ISTAR kapacitete da opste izvedu napade. Slicno je i sa dronovima po Crnom moru, kako imaju navodjenje preko horizonta je pitanje.

Zato i koncentracija napada na Krim, mogu puno lakse pruziti tu podrsku.
madner

#208345 Re: Ukrajina

Post by madner »

Čitalac wrote: 14/09/2024 12:04 Butusov: Šta je zanimalo Blinkena?
- Za naše zapadne partnere, događaji u Ukrajini su od temeljne važnosti. Sudbina cijelog 21. stoljeća i sigurnosti, ne samo u Europi nego i u svijetu, sada se prvenstveno odlučuje na ratištima u Ukrajini. Rezultat ovisi o našem trudu, o organizaciji naše vlade, civilnog društva i oružanih snaga. Svi svjetski političari planiraju svoje akcije na temelju trenutnog stanja u Ukrajini i na temelju toga koliko je ukrajinska država obranjiva.
- Predsjednik Zelenski monopolizira medijski prostor, preuzima kontrolu nad svim većim medijima, financira ih, izdvaja milijarde grivni iz državnog proračuna kako bi Ukrajincima nametnuo samo jedan stav, PR-ovski stav: šutjeti o stvarnim problemima koje imamo u ratu, u društvu, u državi, šutjeti o sustavnoj korupciji koja jednostavno razara državu iznutra.
- Naši saveznici, demokratske zemlje, u ovom trenutku izdvajaju desetke milijardi dolara za potporu Ukrajini. Potpora Sjedinjenih Država i Europske unije nije samo oružje već prije svega financiranje ukrajinskog proračuna i ogromnog deficita koji u njemu postoji. Kako bi pokazali transparentnost i učinkovitost ukrajinske politike, Amerikanci su naravno zainteresirani da imamo slobodne medije i politiku. Kada vlast to pokušava monopolizirati, naravno, na Zapadu, u Europi, u Americi, to je neshvatljiv pristup.
- Naša država sada se razvija izvaninstitucionalno, o svemu odlučuje nekoliko ljudi, 5-6 menadžera u jednom uredu u Bankovoj ulici, u uredu Andrija Jermaka. To što se sve rješava u jednom uredu nikome ne ulijeva povjerenje. Ni građanima Ukrajine ni svijetu, to su očite stvari…
- Tri su strateška pravca, tri pitanja koja ima američko vodstvo i koja su u fokusu američkih zvaničnika koji se bave situacijom u Ukrajini. Prvi je, naravno, rat, rat i dramatični događaji koji se odvijaju na fronti, ruska ofenziva koja traje i tijekom koje svakog dana gubimo, gubimo i gubimo svoju zemlju i živote mnogih Ukrajinaca. To, naravno, jako zabrinjava naše partnere i oni bi htjeli razumjeti, htjeli bi jasnu viziju što se događa, koje mjere se mogu poduzeti i što treba učiniti u budućnosti.
- Drugo pitanje je stanje u našoj energetici, kao srži kapaciteta i vitalnosti zemlje i sposobnost ukrajinskog naroda da izdrži ove stalne brutalne udarce na energetski sektor. Za Amerikance je to od temeljne važnosti, jer je to također jedno od područja u koje SAD i Europska unija ulažu milijarde dolara kako bi nam pomogli da brzo obnovimo ono što je uništeno.
– Treći pravac je borba protiv korupcije i ciljano korištenje sredstava inozemne pomoći. Zato su na sastanku bili i Svitlana Musijaka i Vitalij Šabunjin. Tako ogromna sredstva koja nam dodjeljuju vlade drugih zemalja, trebaju poštovanje i odgovornost, transparentno izvješćivanje, logiku primjene, da porezni obveznici, oporba i mediji koji nadziru korištenje javnih sredstava, ne bi mogli zamjeriti vladama da se sredstva u Ukrajini troše na netransparentan način. Svaki detalj korupcijskih skandala, svaki detalj istrage, svaki detalj zlouporabe sredstava, naši partneri vrlo ozbiljno proučavaju. I, naravno, kadrovska rješenja, postavljanje sumnjivih osoba iz doba Janukoviča, a ima ih puno na vlasti, koji se povezuju s korupcijom, koji jednostavno imaju prljave ruke, na koje se lijepe javna sredstva. Dakle, to su tri pitanja - rat, energija, korupcija.
- Rekao sam Blinkenu da Rusi vrše ofenzivu na devet pravaca. Rekao sam da je 12 ukrajinskih gradova sada pod prijetnjom zauzimanja od strane neprijatelja i da će se to i dogoditi ako ne započnemo kvalitativne promjene. Razgovarali smo o razlozima zašto se to događa, iznio sam svoj stav.
- Rekao sam da, nažalost, na najvišoj razini, na razini upravljanja, sada nema preduvjeta za promjene. Sve ovisi o državi, ni Volodimir Zelenski, ni Rustam Umerov, ni Oleksandr Sirski neće provoditi nikakve promjene u vojsci, ni u korištenju ljudi, ni u upravljanju, ni u organizaciji. Oni očito vjeruju da je sve u redu, stoga se tome ne treba nadati. Sve što ovisi o našoj vlasti, ona neće napraviti. Nadam se da će se promjene dogoditi u skoroj budućnosti, pod pritiskom naših saveznika, pod pritiskom javnog mnijenja i pod pritiskom neprijatelja koji je sada u prednosti na strateškoj razini...
Ovo je jako slicno onom sto sam napisao neki dan, pa dobio etikete.

Forum ne prihvata cinjenice a nije u ratu, nije pod kepecovim medijima.
madner

#208346 Re: Ukrajina

Post by madner »

AliceInChains

#208347 Re: Ukrajina

Post by AliceInChains »

madner wrote: 14/09/2024 16:40
Čitalac wrote: 14/09/2024 12:04 Butusov: Šta je zanimalo Blinkena?
- Za naše zapadne partnere, događaji u Ukrajini su od temeljne važnosti. Sudbina cijelog 21. stoljeća i sigurnosti, ne samo u Europi nego i u svijetu, sada se prvenstveno odlučuje na ratištima u Ukrajini. Rezultat ovisi o našem trudu, o organizaciji naše vlade, civilnog društva i oružanih snaga. Svi svjetski političari planiraju svoje akcije na temelju trenutnog stanja u Ukrajini i na temelju toga koliko je ukrajinska država obranjiva.
- Predsjednik Zelenski monopolizira medijski prostor, preuzima kontrolu nad svim većim medijima, financira ih, izdvaja milijarde grivni iz državnog proračuna kako bi Ukrajincima nametnuo samo jedan stav, PR-ovski stav: šutjeti o stvarnim problemima koje imamo u ratu, u društvu, u državi, šutjeti o sustavnoj korupciji koja jednostavno razara državu iznutra.
- Naši saveznici, demokratske zemlje, u ovom trenutku izdvajaju desetke milijardi dolara za potporu Ukrajini. Potpora Sjedinjenih Država i Europske unije nije samo oružje već prije svega financiranje ukrajinskog proračuna i ogromnog deficita koji u njemu postoji. Kako bi pokazali transparentnost i učinkovitost ukrajinske politike, Amerikanci su naravno zainteresirani da imamo slobodne medije i politiku. Kada vlast to pokušava monopolizirati, naravno, na Zapadu, u Europi, u Americi, to je neshvatljiv pristup.
- Naša država sada se razvija izvaninstitucionalno, o svemu odlučuje nekoliko ljudi, 5-6 menadžera u jednom uredu u Bankovoj ulici, u uredu Andrija Jermaka. To što se sve rješava u jednom uredu nikome ne ulijeva povjerenje. Ni građanima Ukrajine ni svijetu, to su očite stvari…
- Tri su strateška pravca, tri pitanja koja ima američko vodstvo i koja su u fokusu američkih zvaničnika koji se bave situacijom u Ukrajini. Prvi je, naravno, rat, rat i dramatični događaji koji se odvijaju na fronti, ruska ofenziva koja traje i tijekom koje svakog dana gubimo, gubimo i gubimo svoju zemlju i živote mnogih Ukrajinaca. To, naravno, jako zabrinjava naše partnere i oni bi htjeli razumjeti, htjeli bi jasnu viziju što se događa, koje mjere se mogu poduzeti i što treba učiniti u budućnosti.
- Drugo pitanje je stanje u našoj energetici, kao srži kapaciteta i vitalnosti zemlje i sposobnost ukrajinskog naroda da izdrži ove stalne brutalne udarce na energetski sektor. Za Amerikance je to od temeljne važnosti, jer je to također jedno od područja u koje SAD i Europska unija ulažu milijarde dolara kako bi nam pomogli da brzo obnovimo ono što je uništeno.
– Treći pravac je borba protiv korupcije i ciljano korištenje sredstava inozemne pomoći. Zato su na sastanku bili i Svitlana Musijaka i Vitalij Šabunjin. Tako ogromna sredstva koja nam dodjeljuju vlade drugih zemalja, trebaju poštovanje i odgovornost, transparentno izvješćivanje, logiku primjene, da porezni obveznici, oporba i mediji koji nadziru korištenje javnih sredstava, ne bi mogli zamjeriti vladama da se sredstva u Ukrajini troše na netransparentan način. Svaki detalj korupcijskih skandala, svaki detalj istrage, svaki detalj zlouporabe sredstava, naši partneri vrlo ozbiljno proučavaju. I, naravno, kadrovska rješenja, postavljanje sumnjivih osoba iz doba Janukoviča, a ima ih puno na vlasti, koji se povezuju s korupcijom, koji jednostavno imaju prljave ruke, na koje se lijepe javna sredstva. Dakle, to su tri pitanja - rat, energija, korupcija.
- Rekao sam Blinkenu da Rusi vrše ofenzivu na devet pravaca. Rekao sam da je 12 ukrajinskih gradova sada pod prijetnjom zauzimanja od strane neprijatelja i da će se to i dogoditi ako ne započnemo kvalitativne promjene. Razgovarali smo o razlozima zašto se to događa, iznio sam svoj stav.
- Rekao sam da, nažalost, na najvišoj razini, na razini upravljanja, sada nema preduvjeta za promjene. Sve ovisi o državi, ni Volodimir Zelenski, ni Rustam Umerov, ni Oleksandr Sirski neće provoditi nikakve promjene u vojsci, ni u korištenju ljudi, ni u upravljanju, ni u organizaciji. Oni očito vjeruju da je sve u redu, stoga se tome ne treba nadati. Sve što ovisi o našoj vlasti, ona neće napraviti. Nadam se da će se promjene dogoditi u skoroj budućnosti, pod pritiskom naših saveznika, pod pritiskom javnog mnijenja i pod pritiskom neprijatelja koji je sada u prednosti na strateškoj razini...
Ovo je jako slicno onom sto sam napisao neki dan, pa dobio etikete.

Forum ne prihvata cinjenice a nije u ratu, nije pod kepecovim medijima.
Ma nisi dovoljno prosječno blesav, ne znaš šta je dobro za kolektiv :mrgreen: ….tako da možeš samo biti jedan od neprijatelja ili ubačeni elemenat.
zigzag

#208348 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

Tri godine se nadate da je ukrajina pred porazom. Hajde što joj niste davali nikakvu šansu prije tri godine ali i dalje se gusla ista priča.

Ukrajina propala, vojno poražena, demografija,geografija.... bla,bla...

Samo čekam svršavanje nakon Vuhledara. E sad, da li bi vi u tom vašem ruskosimpatizerskom svijetu dali svoje dijete u rusku vojsku?
AliceInChains

#208349 Re: Ukrajina

Post by AliceInChains »

zigzag wrote: 14/09/2024 17:18 Tri godine se nadate da je ukrajina pred porazom. Hajde što joj niste davali nikakvu šansu prije tri godine ali i dalje se gusla ista priča.

Ukrajina propala, vojno poražena, demografija,geografija.... bla,bla...

Samo čekam svršavanje nakon Vuhledara

U jednoj tacki ste upravu. Ukrajina će zadržati svoju nacionalnost, u kojem god teritorijalnom obliku. Sve ostalo nula bodova.

Ma da je i prva tacka pod velikim upitnikom, tj. da su kojim, ‘najgorim’ slučajem ostali pod ruskim uticajem, ili neutralni, bez cijele drame.

Tako je to kad ideš na sve ili ništa i podsmijavaš, ne uzimaš za ozbiljno protivnika.
zigzag

#208350 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

Prije će Ukrajina ostati cjelovita nego Rusija.
Post Reply