Hakiz wrote: ↑26/08/2024 21:44
sumirprimus wrote: ↑26/08/2024 21:34
Hakiz wrote: ↑26/08/2024 21:32
Nisu zli, samo su ksenofobi i rasisti. Pa imaju narode prvog reda, drugog reda itd. Prvo bijeli sjeverozapadni Evropljani, onda oni malo južnije, pa narodi drugog reda kao što smo mi i ostali balkanci, onda ide jugoistok itd.
Aaaa zato bi dobri bosnjo da se samoizoluje, za svaki slucaj. Dobro si
Vidiš kako griješiš.
Ja bih da ulazim u EU samo sa pasošem, bez EES i ETIAS, ali ne žele me Europljani. Kažu mi da sam im sumnjiv.
Pa, kada me već maltretiraju, da i ja njih malo. Jednakost i ravnopravnost.
Uostalom, nismo mi ovdje stvorili najgori zločinački režim u ljudskoj istoriji, to su uradili upravo ti Europljani. Sve uz muziku Wagnera.
Dakle, više bih se ja trebao plašiti njih nego oni mene.
P. S. Nisam Bošnjak
kao sto neko reče, pa ne traže samo od Bosne nego i od državljana Ujedinjenog Kraljevstva, SAD-a, Kanade, Japana, Australije, cijelog Zapadnog Balkana i još 50-ak drzava.
u cemu je problem? Britanci mogu ispunjavati formular za ulazak u EU, a ti bi da nas oslobode toga?
inace, ovo za skeniranje lica pise da ce biti podatke ucitati podatke prije dolaska na granicu kroz app EES (uskoro dostupan).
takodje, prestaju pecatirati pasose jer ce u sistemu pratiti koliko vremena si proveo u EU, sto omogucuje da u blizoj buducnosti dopuste ulazak s licnom kartom drzvaljanima ZB, kao sadaku, naravno.