Ukrajina
-
Crvene_brigade
#208176 Re: Ukrajina
Klaster municija tamani ruske fašiste...
-
sumirprimus
#208177 Re: Ukrajina
Kintam deja vu na temi ono 2 posta iznad 
-
Bernardinac
-
sumirprimus
#208180 Re: Ukrajina
Biloje s pocetka invazije par snimaka iz mariupola izmedju ulica, i drugi snimak negdje sa ulice kada im rujani pjesadija nalete frontalno a neocekivano aukri ih opletu iz slicnig btra.. Jedni od jacih snimaka
-
Bernardinac
#208181 Re: Ukrajina
Jeste, ubio ih ko u igricama. Sjećama se togasumirprimus wrote: ↑12/09/2024 18:27 Biloje s pocetka invazije par snimaka iz mariupola izmedju ulica, i drugi snimak negdje sa ulice kada im rujani pjesadija nalete frontalno a neocekivano aukri ih opletu iz slicnig btra.. Jedni od jacih snimaka
-
sumirprimus
#208182 Re: Ukrajina
Dakle bukvalno ruski spisak zelja za zamrzavanjem rata. Jedino sto ih dijeli od ovog olana a prica i solz o istom je ukrajinska volja za nastqvlkom pruzanj otpora. Ne sumnjam da ce u iducim sedmicama biti ponovo price o ekonomiji, zimi, ukr dezerterima, nemogucnosti vodjemja rata protiv rusije i sl.
- Distortion
#208183 Re: Ukrajina
Ovo unistavanje S-400 na Krimu je bilo 2023 godine, ovo je snimak iz 2023 godine, tako je opisano na TG.
-
WarrenGrozni
#208184 Re: Ukrajina
Forbes je objavio mapu Ukrajine po vrijednosti mineralnih resursa.

Po ovome, Luganska, Donjecka i Dnjepropetrovska regija vrijede 3-4 puta koliko sve ostale zajedno.

Po ovome, Luganska, Donjecka i Dnjepropetrovska regija vrijede 3-4 puta koliko sve ostale zajedno.
-
ReymondReddington
#208185 Re: Ukrajina
Pa problem je sto zapad nema pojma kako da zavrsi ovaj rat. Oni ocekuju da rusija u nekom momentu kaze pa ok ne ide ovo hajmo se povuci kao da su dosli na ljetovanje a ne u rat.
Jednostavno vrijeme nije na strani Ukrajine po meni. Onda kad je ukrajini trebalo dati sve da vojno porazi rusiju oni su davali zabrane na koristenje nekog oruzja. Sad kad ukrajina mozda i nema ljudi da vojno porazi rusiju oni daju neke dozvole da gadjaju rusiju.
Jednostavno vrijeme nije na strani Ukrajine po meni. Onda kad je ukrajini trebalo dati sve da vojno porazi rusiju oni su davali zabrane na koristenje nekog oruzja. Sad kad ukrajina mozda i nema ljudi da vojno porazi rusiju oni daju neke dozvole da gadjaju rusiju.
-
ReymondReddington
#208186 Re: Ukrajina
Jedan od glavnih razloga rata.WarrenGrozni wrote: ↑12/09/2024 19:33 Forbes je objavio mapu Ukrajine po vrijednosti mineralnih resursa.
-
Crvene_brigade
#208187 Re: Ukrajina
Kakav rat, ovo je brutalna i ničim izazvana agresija na jednu državu. Ne relativizirajte agresiju nekakvom željom za "mineralnim resursima". O da, vikend je blizu. Dolaze zabrinuti i sličan profil likova...ReymondReddington wrote: ↑12/09/2024 19:39Jedan od glavnih razloga rata.WarrenGrozni wrote: ↑12/09/2024 19:33 Forbes je objavio mapu Ukrajine po vrijednosti mineralnih resursa.
-
sumirprimus
#208188 Re: Ukrajina
Ja ba zbog minerala odlucili da odbrane ukrajinu od mrskih nacista 
-
WarrenGrozni
#208189 Re: Ukrajina
Ako neko nije primjetio, Zapad još 2104 godine opipkava Ruse, ispituje njihove mogućnosti, slabosti i crvene linije...ReymondReddington wrote: ↑12/09/2024 19:37 Pa problem je sto zapad nema pojma kako da zavrsi ovaj rat. Oni ocekuju da rusija u nekom momentu kaze pa ok ne ide ovo hajmo se povuci kao da su dosli na ljetovanje a ne u rat.
Kad kažem Zapad, ja uglavnom mislim na Britance i Amerikance. Svi ostali i nisu sposobni za neko dalje i dublje strateško promišljanje.
Svjesni su oni da Ukrajinci ne mogu dobiti ovaj rat, pa čak i svoju javnost kad čitaš njihove medije konstantno drže u tom nekom očekivanju da će se Ukrajina sutra slomiti. Pa onda oni daju neku pomoć, pa se pomjere crvene linije svako malo, pa sad gledamo i dronove po Moskvi, rat na ruskoj teritoriji itd itd...
Ova akcija Ukrajinaca u Kursku, mene najviše podsjeća na ono kad u fudbalskoj utakmici golman u sudačkoj nadoknadi ode u protivnički šesnaesterac ne bi li zabijo gol koji njegovoj ekipi fali.
Samo što ovo nije 90 minuta ovog rata, već bi više odgovarao nekoj 60 minuti utakmice u kojoj ostavljaš nebranjen svoj gol, odnosno Donbas.
Zato milsim da je sve ovo neka šahovska partija Zapada u kojoj njima i nije cilj da Ukrajinci obavezno pobjede. Već više im je cilj vidjeti kako se Rusi ponašaju.
-
Excel2
#208190 Re: Ukrajina
Mene ipak ovo asocira na period prije traktora. Ko ce ga znati. Svako vidi sta zeli.WarrenGrozni wrote: ↑12/09/2024 20:14Ako neko nije primjetio, Zapad još 2104 godine opipkava Ruse, ispituje njihove mogućnosti, slabosti i crvene linije...ReymondReddington wrote: ↑12/09/2024 19:37 Pa problem je sto zapad nema pojma kako da zavrsi ovaj rat. Oni ocekuju da rusija u nekom momentu kaze pa ok ne ide ovo hajmo se povuci kao da su dosli na ljetovanje a ne u rat.
Kad kažem Zapad, ja uglavnom mislim na Britance i Amerikance. Svi ostali i nisu sposobni za neko dalje i dublje strateško promišljanje.
Svjesni su oni da Ukrajinci ne mogu dobiti ovaj rat, pa čak i svoju javnost kad čitaš njihove medije konstantno drže u tom nekom očekivanju da će se Ukrajina sutra slomiti. Pa onda oni daju neku pomoć, pa se pomjere crvene linije svako malo, pa sad gledamo i dronove po Moskvi, rat na ruskoj teritoriji itd itd...
Ova akcija Ukrajinaca u Kursku, mene najviše podsjeća na ono kad u fudbalskoj utakmici golman u sudačkoj nadoknadi ode u protivnički šesnaesterac ne bi li zabijo gol koji njegovoj ekipi fali.
Samo što ovo nije 90 minuta ovog rata, već bi više odgovarao nekoj 60 minuti utakmice u kojoj ostavljaš nebranjen svoj gol, odnosno Donbas.
Zato milsim da je sve ovo neka šahovska partija Zapada u kojoj njima i nije cilj da Ukrajinci obavezno pobjede. Već više im je cilj vidjeti kako se Rusi ponašaju.
-
WarrenGrozni
#208191 Re: Ukrajina
Kakvih traktora?Excel2 wrote: ↑12/09/2024 20:26Mene ipak ovo asocira na period prije traktora. Ko ce ga znati. Svako vidi sta zeli.WarrenGrozni wrote: ↑12/09/2024 20:14Ako neko nije primjetio, Zapad još 2104 godine opipkava Ruse, ispituje njihove mogućnosti, slabosti i crvene linije...ReymondReddington wrote: ↑12/09/2024 19:37 Pa problem je sto zapad nema pojma kako da zavrsi ovaj rat. Oni ocekuju da rusija u nekom momentu kaze pa ok ne ide ovo hajmo se povuci kao da su dosli na ljetovanje a ne u rat.
Ono jest, svako vidi što želi...to si u pravu.
- madner
#208192 Re: Ukrajina
Kod Rusa je stanje puno gore, ali se disciplina odrzava kao da je 1724.Čitalac wrote: ↑12/09/2024 16:13Ukrajina ima sve veći problem sa "samovoljnim napuštanjem položaja". Tamošnji mediji su se bavili tom temom prošle sedmice pa je onda priču preuzeo i CNN. U periodu januar-april ove godine, pokrenuto je blizu 19 hiljada kaznenih postupaka zbog samovoljnog napuštanja položaja, a kako se situacija od aprila samo pogoršala, parlament je dekriminalizovao dezerterstvo, ukoliko je počinjeno prvi put. Uglavnom, jedan od razloga je, kako kaže oficir Roman Kovalov, teorija o "novembarskom primirju" koja se po frontu proširila kao požar.madner wrote: ↑12/09/2024 15:23Kiev nije fizicki ugrozen, zar sam ja tvrdio da jeste?
Dronovi su svakako plus jer povecaju cijenu rata za Ruse, a to za stranu vojsku je plus za Putina.
Strateski slabi UA, jer je x brigada potroseno, a poneki bataljon bas popusio kod ovog prodora koji je iznenadio vrh. Sto znaci da ce oko sredine Oktobra biti veci problem i opet se moraju pouzdati u Rusku nesposobnost da ne bude veci problem.
Rat se moze zavrsiti kada Rusije prihvati da ne moze dugorocno pobjediti, dok ima pozitivan omjer, nece prihvatiti nista normalno za uslove.
"Što se tiče pješačkih postrojbi s kojima se susrećem, u njima broj onih koji samovoljno napuštaju položaj ide i do trećine ukupnog osoblja. Naravno, to ovisi o smjeru na kojem se pojedina postrojba nalazi. Vidim i jasnu tendenciju da su slučajevi sve češći što se više govori o primirju. Ljudi vjerojatno razmišljaju ovako: ako postoje izgledi za brzi završetak rata, onda je mala vjerojatnost da ću odgovarati", kaže Kovalov.
U opticaju je više verzija, ali ova je najčešća: u novembru će biti potpisano primirje na 60 ili 90 dana. Počinju nekakvi pregovori (u Saudijskoj Arabiji), a zarobljenici idu kućama po formuli "svi za sve". Primirje se potom produžava, a parlament u februaru/martu 2025. usvaja zakon o demobilizaciji za one koji su na frontu od početka agresije.
Problem ovdje je sto nije posten sistem kod ZSU, jako je bitno ko je komadant brigade, kakav PR ima i ko stoji iza iste.
-
Dr Arsla
-
sumirprimus
#208194 Re: Ukrajina
Sve je to suoer da vec nije bio upad u gruziju 2008 pred olimpijadu u pekingu, identican scenarij, dzaba svetosavski vlazni sni o ruskoj pobedi. Odma mi naumpadne cetnik vulin i njegovo svrs svrs kada prica o putleru i rusiji
Dajle putler je ovo odavno planirao sirenje jbene kvaziimperije. Sve sto im se desi nema kmecanja, zalsuzeno je
Dajle putler je ovo odavno planirao sirenje jbene kvaziimperije. Sve sto im se desi nema kmecanja, zalsuzeno je
- karanana
#208195 Re: Ukrajina
ne davat vise pekingu da bude domacin olimpijskih igara.
u mirovni sporazum ugraditi
u mirovni sporazum ugraditi
-
sumirprimus
#208196 Re: Ukrajina
Nema tu mirvnog sporazuma sa rusima u ovom odnosu snaga. Ili ce slomit ili biti slomljeni
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#208197 Re: Ukrajina
Jel to ono kad tijelo zavrsi na dalekovoduBernardinac wrote: ↑12/09/2024 18:43Jeste, ubio ih ko u igricama. Sjećama se togasumirprimus wrote: ↑12/09/2024 18:27 Biloje s pocetka invazije par snimaka iz mariupola izmedju ulica, i drugi snimak negdje sa ulice kada im rujani pjesadija nalete frontalno a neocekivano aukri ih opletu iz slicnig btra.. Jedni od jacih snimaka![]()
-
ReymondReddington
#208198 Re: Ukrajina
I 2014 je bila agresija pa sve ove zapadne zemlje isle da se ljube sa putkom kad su olimpijadu organizovali.Crvene_brigade wrote: ↑12/09/2024 19:45Kakav rat, ovo je brutalna i ničim izazvana agresija na jednu državu. Ne relativizirajte agresiju nekakvom željom za "mineralnim resursima". O da, vikend je blizu. Dolaze zabrinuti i sličan profil likova...ReymondReddington wrote: ↑12/09/2024 19:39Jedan od glavnih razloga rata.WarrenGrozni wrote: ↑12/09/2024 19:33 Forbes je objavio mapu Ukrajine po vrijednosti mineralnih resursa.
Amerika hoce da ratuje sa kinom oko tajvana. Zasto? Jer im je stalo do demokratije ili da najnaprednija fabrika za cipove ne padne u ruke kineza. A priznaju da postoji samo jedna kina.
Sve se na ovom svijetu vrti oko resursa. I svaka država gleda svoje interese tj da ti resursi uvijek budu dostupni.
-
Crvene_brigade
#208199 Re: Ukrajina
Masakr Putinovih fašista...
-
sumirprimus
#208200 Re: Ukrajina
Evo ih Pidarii