Nizozemska- BiH/Mađarska-BiH 7.9.24/10.9.24.

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
kiligonzales

#351 Re: Nizozemska- BiH/Mađarska-BiH 7.9.24/10.9.24.

Post by kiligonzales »

luckylaka wrote: 08/09/2024 00:47 Posao selektora da ja kaze Gigovicu da nema igranja sa loptom oko 20(iako on to i sam zna ali ga treba stalno opomonjati)golmana da se ne moze igrati sa loptom u 16 m.,Mujakica da ga ne moze preci igrac koji je 3 m. iza njega.Pa jebem ga obori,vuci,kidaj,skini mu dres,gace jebo karton.Igrace treba konstantno opominjati i ukazivati na greske.Tu si kraj aut linije vici,galami,komanduj ekipom
Nestrpljivi ste sa nikada mladjim zmajevima, ali bas nikada mladjim zmajevima. Prvo igraju protiv Holandije cija filozofija fudbala je promjenila cijeli svijet, pocev od cuvenog Ajaksa, do Gvardioline Barse, svi nose pecat Krojfovog stila kako se treba igrati fudbal. Van Dijk i De Liht vrijede koliko nas cijeli tim, a danas im je ova mlada reprezentacija spremila 2 komada i da smo znali samo malo prikociti u onih 20 minuta pred kraj utakmice i taj treci je mogao visiti u zraku. Istina greske se desavaju. Prvi i cetvrti gol, kao i onaj drugi nebi nam se desili da ova ekipa ima iskustva.

Ono sto se selektoru moze zamjeriti jeste promjene formacije iz utakmice u utakmicu i rotacije. Ono sto im se ne moze zamjeriti, momci zaista grizu i sve su bolji i bolji.

U Madjarsku iako je tesko mogu po prvu pobjedu.Uz samo malo prepakivanja ovoga nocas, a to je definitivno Dedic i Gazibegovic trebaju ici na bekovske pozicije, a Katica upariti sa Erminom. Vezi trebaju Bajraktarevic, Hadzibasic (obojica nocas upisali asistencije i to kakve), Tahirovic, dobro bi bilo da je tu Hajradinovic, ali onda neka bude tu Krunic, te u napadu Dzeko i Demirovic.
kiligonzales

#352 Re: Nizozemska- BiH/Mađarska-BiH 7.9.24/10.9.24.

Post by kiligonzales »

betametazon wrote: 07/09/2024 23:54
swanfilter wrote: 07/09/2024 23:50 Gledajuci ove tri utakmice, bas se pitam kako bi to izgledalo sa Sejom i Anelom. Njih dvojica su za nas nekvalitet prevelik izostanak.

Mujkic nikako ispred Denisa. Nikako.

Dzeko od Misimovica jos nije onakve lopte primio. Zato je i zabio gol nakon dvije godine.

Spomenu kolega govor tijela. Vidjelo se koliko Dzeki znaci i fali neko ko barata loptom, zna i ima petlje. Kako onaj malac uđe, Dzeko podsjetio na najbolje dane.

Pohvale stabu zbog Bajraktarevica. Kod bivsih selektora mali jedva da bi za U19 dobio poziv. I konacno igrac koji pravi razliku.

Ne pocne li iducu, je ne znam ...

Raduju dva gola i onaj period kako dugooo nismo odigrali. Holanđani se bas pogubili. Al jos mnogo posla za uraditi. Bas mnogo. Sve i jedan gol smo bukvalno asistirali Holanđanima. Sve iz nase kenjaze sa loptom pred golom.

Valjda je selektor uvidio neke stvari. Koliko jedni ne znaju i ne mogu. I da nema smisla vjerovati u njih.
Treba posmatrati siru sliku. Tih 5 minuta protiv holandije je jedna stvar, zadnjih deset godina nepostojanja igre je druga stvar.

Uz to, jedan igrac moze ciniti razliku kad su timovi generalno slicnog kvaliteta. U ovakvom odnosu snaga - ni Messi iz najboljh dana ne bi nam bio od pomoci.

Sto se Seje i Anela tice, gubili smo i sa njima. I generalno je lose ako nasa igra dramaticno zavisi od dva ili tri igraca. A na nasu srecu - ne ovisi, losi smo i kad smo kompletni i kad nismo.
Niste realni u ocijeni reprezentacije i to protiv finaliste i polufinaliste ovoga eura, bivseg prvaka eura.Sve tri ekipe neusporedivo jace od nas.

U sve tri utakmice imali lijepe periode igre i pokazali borbenost, s time da nikada mladji tim nismo imali. Sve piletina od 22 do 24 godine tek poneki igrac sa 27, 28 i 30+ godina.

U kvalifikacijama iza nas na 10 utakmica dali ukupno 9 golova. Nemojmo se zajebavati. Trpali nas Island, Slovacka i Luksemburg.

Nocas igrali protiv tima ciji stoperski tandem vrijedi vise nego nas gotovo cijeli tim.
kiligonzales

#353 Re: Nizozemska- BiH/Mađarska-BiH 7.9.24/10.9.24.

Post by kiligonzales »

GandalfSivi wrote: 08/09/2024 01:12 Sad vidjeh, ubise nas nogama…
Tesko nas je ubiti bilo, na svakoj poziciji osim prvog napadaca naseg imaju boljeg igraca. Pored toga mogu napraviti kakav igracki kadar imaju 3 takve reprezentacije.

Kumanu se krizalo pred utakmicu, pa iz zajebancije prekrizio par igraca. Nama luksuz i kad nam se povrijedi 1 igrac.
kiligonzales

#354 Re: Nizozemska- BiH/Mađarska-BiH 7.9.24/10.9.24.

Post by kiligonzales »

luckylaka wrote: 07/09/2024 23:57 Ja sam licno vrlo ljut na Barbu i da imam sansu postsvio bi mu par pitanja
-zasto si vratio Bicakcica i drzis ga na klupi
-zasto je Hadzikadunic na tribinama
-zasto Dedic igra na pogresnoj poziciji
-zasto Demirovica mjenjas koji je spreman za 120 minuta
-zasto je Vasilj konstantno na golu kada je kiks golman
- 100 zasto???
Bice da je strucni stab vec upisao sa podmladjenim timom poraze od Engleza, Talijana i Holandije. Te je cilj da se u ovoj skupini lige nacija da sve od sebe protiv Madjarske te se time sacuva ostanak u A ligi nacija.

Jedino se tako moze opravdati svo Barbino eksperimentisanje. Cilj je skontati koliko ovi igraci razlicitih pozicija odigrati i koliko su valentni.

Vasilj je branio nocas, prosle dvije nije.
swanfilter

#355 Re: Nizozemska- BiH/Mađarska-BiH 7.9.24/10.9.24.

Post by swanfilter »

luckylaka wrote: 07/09/2024 23:57 Ja sam licno vrlo ljut na Barbu i da imam sansu postsvio bi mu par pitanja
-zasto si vratio Bicakcica i drzis ga na klupi
-zasto je Hadzikadunic na tribinama
-zasto Dedic igra na pogresnoj poziciji
-zasto Demirovica mjenjas koji je spreman za 120 minuta
-zasto je Vasilj konstantno na golu kada je kiks golman
- 100 zasto???
Bicakcic prije Mujakica definitivno. Posebno nema smisla jer je prve dvije igrao. Mada mi bas taj Bicakcic nikada nije bio po volji.

Samo povreda opravdava Denisa na tribinama. Konacno u jednom klubu dvije dezone. I standardan je. Nikakvo opravdanje nemas u Mujakicu nakon sto smo se nagledali svega i svacega.

Mozda je Tabakovic logicnija izmjena umjesto Dzeke. Ipak, Dzeko konacno postignu gol i proigra koji put opasno, sto isto nije uradio ne pamtim.

Vasilj je proslu sezonu bio odlican i zasluzio je biti prije Pirica iz kiparske lige. Mlađi je i u Bundes ligi. Mislim da je prvi gol njegov. Slaba procjena kod izlaska. A nekako mi se cini da i nakon toga nije reagirao jer je mislio da ce lopta pored gola. Treba biti realan, lik je bio na streljani kao niko. Jedan gol obijanac od naseg igraca. Drugo 1-1 ...

Treba i jos jedan slucaj sa Anelom sto prije na cistac. Vec kod treceg selektora imamo slucaj Anel.
kiligonzales

#356 Re: Nizozemska- BiH/Mađarska-BiH 7.9.24/10.9.24.

Post by kiligonzales »

Better Man wrote: 07/09/2024 23:10 Ovo je naš realnost. Ko misli da ćemo biti bolji, vara se.
Bicemo i to 100posto.
Magarece_godine

#357 Re: Nizozemska- BiH/Mađarska-BiH 7.9.24/10.9.24.

Post by Magarece_godine »

Odveo ja malog na utakmicu. Reko sine vidi eno Dzeke, Barbarez na klupi. Kaze mi malac pusti to vidi Van Dijk, De Licht, Dampfris...
swanfilter

#358 Re: Nizozemska- BiH/Mađarska-BiH 7.9.24/10.9.24.

Post by swanfilter »

kiligonzales wrote: 08/09/2024 01:25
Better Man wrote: 07/09/2024 23:10 Ovo je naš realnost. Ko misli da ćemo biti bolji, vara se.
Bicemo i to 100posto.
Ja vec protiv Mađarske ocekujem prvu nasu iole ozbiljnu utakmicu. Vjerujem da konacno necemo izgubiti. Dobise i oni porciju danas.

Mene ljuti cinjenica da je odbrana danas bas za plakanja bila. Protiv Eng i Ita nije bilo ovako losih reakcija.

Vezni red se trazi. Huseinbasic ce ubuduce sigurno biti standardan. Tahirovic sigurno van. A Gigovic kako se pokaze u Bundes ligi. Prvi ozbiljan nogomet za njega. Krunic ce u CZ igrati LP i bude li standardan, zna se.

Bajraktarevica vec sada stavio u prvih 11. U 30 min vise agilnosti pokazao nego Visca ikada. A tek ubacaj ...

Za kvalifikacije ocekujem da cemo liciti na nesto.
Jack Be Nimble

#359 Re: Nizozemska- BiH/Mađarska-BiH 7.9.24/10.9.24.

Post by Jack Be Nimble »

Prije par mejesec, Francuska nije dala gol ovoj istoj Nizozemskoj. A bosna 2 uvalila :thumbup:
swanfilter

#360 Re: Nizozemska- BiH/Mađarska-BiH 7.9.24/10.9.24.

Post by swanfilter »

Magarece_godine wrote: 08/09/2024 01:32 Odveo ja malog na utakmicu. Reko sine vidi eno Dzeke, Barbarez na klupi. Kaze mi malac pusti to vidi Van Dijk, De Licht, Dampfris...
Holanđani bi guze dali i za Dzeku sa 40 godina ...
swanfilter

#361 Re: Nizozemska- BiH/Mađarska-BiH 7.9.24/10.9.24.

Post by swanfilter »

Jack Be Nimble wrote: 08/09/2024 01:41 Prije par mejesec, Francuska nije dala gol ovoj istoj Nizozemskoj. A bosna 2 uvalila :thumbup:
Mah, brz i glup prvi gol. Pa drugi na poluvremenu i 1-1. Bas me razocarao jer bi mnogo znacilo. Onda onaj treci, a tek pocelo drugo poluvrijeme.

I bas palac gore zbog onog perioda poigravanja i gola. I jos finih prilika za gol. Al odbrana i greske danas bas javasluk. Umjesto da cak mozda i izjednacis, ti sebi dozvolis dva gola.

Al, da. Cak dva zabili. A zasluzili jos jedan zbog ovih pet primljenih ...
Crvena Tifoza

#362 Re: Nizozemska- BiH/Mađarska-BiH 7.9.24/10.9.24.

Post by Crvena Tifoza »

Jesu nas napunili, ali isto tako nije nam sudija svirao čist penal.
Prejaki jesu bili za nas, ali isto tako da nam je sviran penal, pa da smo izjednačili na 3:3, sigurno bi utakmica išla drugim tokom.

Idemo dalje.
Dead Man Walking

#363 Re: Nizozemska- BiH/Mađarska-BiH 7.9.24/10.9.24.

Post by Dead Man Walking »

Point. wrote: 08/09/2024 00:49
Dead Man Walking wrote: 07/09/2024 23:45 Kvalitet nemamo ni za D ligu a igramo A.
Ne igramo A na lijepe oči. Očito imamo kvalitet level up D.
Iz te ekipe koja je izborila A ligu i recimo igrala protiv Austrije u Becu je na terenu danas bio samo Dzeko stariji 6 godina nego tada.
luckylaka

#364 Re: Nizozemska- BiH/Mađarska-BiH 7.9.24/10.9.24.

Post by luckylaka »

Ohladio se,pogledao utakmicu ponovo,valjda ce i Barba pogledati na miru i skontati da ima neki kojima nije mjesto ni na tribinama.Ne mozes plakati za igracima a onda ih ohladiti na klupi ili tribinama ili objasni zasto.Da li Barbina izjava,,neko nam se mjesa sa strane"znaci da te vec ucjenjuju.Progovori,ako si mogao na marakani mozes i u BiH.Imas odlicnu generaciju i ne odrici se lako Anela i sl.kako god mi mislili o njemu.
deer_hunter

#365 Re: Nizozemska- BiH/Mađarska-BiH 7.9.24/10.9.24.

Post by deer_hunter »

Crvena Tifoza wrote: 08/09/2024 04:08 Jesu nas napunili, ali isto tako nije nam sudija svirao čist penal.
Prejaki jesu bili za nas, ali isto tako da nam je sviran penal, pa da smo izjednačili na 3:3, sigurno bi utakmica išla drugim tokom.

Idemo dalje.
Da je baba musko zvala bi se Dusko. Da su Holandjani pogadjali zicere dali bi 8, al nisu jbg. Ne treba se zavaravati, ovo je realan rezultat primjeren prikazanoj igri.7,8 minuta dobre igre nece sakriti 85 minuta amaterizma. Jedini plus je malac iz Amerike i gol Demirovica, valjda napokon procepi i kod njega, pa pocne raditi ono sto radi u Bundesligi.
Porodice Foht

#366 Re: Nizozemska- BiH/Mađarska-BiH 7.9.24/10.9.24.

Post by Porodice Foht »

Barba fakat mora pojasniti nastup vrlo loseg Tahirovica i jos pricu “on je nasa buducnost i jedan od kljucnih igraca” a momak trenira s juniorima. Prakticno bez kluba i vrlo losim ocjenama trenera u Amsterdamu. Sergej, kazi nam de? :sad:
Karikaturist

#367 Re: Nizozemska- BiH/Mađarska-BiH 7.9.24/10.9.24.

Post by Karikaturist »

Prvo i osnovno selektor da prestane izmisljati pozicije igracima - najboljeg defanzivca stavio je da igra ko zna gdje ali desno nije igrao pogotovo ne na beku. Tahirovic ima nikakvu sezonu i nije ni u kakvim kombinacijama - igra i to na poziciji koja nije njegova. Daj ba Barbarez ne zajebaji se - ima li neko oci u tom njegovom timu?

Drugo, pozabaviti se odbranom i traziti igrace kao sto se ovaj mali nasao. Da su ovi bili prisebniji mogao je biti teniski rezultat. Sramota je na ovom nivou primiti pet komada i pored toga sto smo zalutali u ligu A.
Mujakic nije ovaj level, bolje da je tog malog Celika probao pa makar da se sramoti dijete a ne vec ‘formiran’ igrac. Ni ostali nisu nista bolji dole bili da se razumijemo.

Edit: Hoce li neko bar popricati sa Begovicem ili da pocnete praviti golmana iz pelena jer ovo je ocaj na sta nam je bundesligaski golman izgledao.
anex
Nindža revizor
Grijem se na: čumur
Vozim: Scott i Kuga
Horoskop: imam

#368 Re: Nizozemska- BiH/Mađarska-BiH 7.9.24/10.9.24.

Post by anex »

Biće bolje..
Barba je promjeno ekipu glumaca u mlade momke a biće još toga...Treba ih uigrati naravno ali gledajuci momka sinoć, biće nešto od njega... :thumbup:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#369 Re: Nizozemska- BiH/Mađarska-BiH 7.9.24/10.9.24.

Post by plain vanilla »

Jbg kad igraju meljavo i brane se, onda sto nismo i mi napali. Kad napadnemo pa izginemo, eh sto smo. Ipak je ovo Nizozemska, prejaka i za puno ozbiljnije reprezentacije. Dali smo im 2 gola, mashala. U nekom momentu je izgledalo i da cemo izjednaciti. Pa ja ne znam kad smo zadnji put imali tako opravdan optimizam.
Poslije krenulo nizbrdo, sta je, tu je, idemo dalje.
Porodice Foht

#370 Re: Nizozemska- BiH/Mađarska-BiH 7.9.24/10.9.24.

Post by Porodice Foht »

anex wrote: 08/09/2024 08:33 Biće bolje..
Barba je promjeno ekipu glumaca u mlade momke a biće još toga...Treba ih uigrati naravno ali gledajuci momka sinoć, biće nešto od njega... :thumbup:
Ali je nastavio staru praksu "ozivljavanja karijera". Oni koji prate bolje druge reprezentacije neka napisu ima li igdje u svijetu da se uvrsti igrac koji ne igra ili je izbacen iz prvog tima i slicno jer eto mi cvrsto vjerujemo da je on klasa, ali to oni ne vide. Kao u Amsterdamu ne vide da je Tahirovic super pa da im pokazemo, a on i sinoc - truba. Tako smo ozivljavali karijere Sanicaninu, ranije Gojaku, dug je spisak tih igraca.
Shvatam da nam je izbor igraca suzen i mali, ali se tu brukamo. Navijaci bi rado vidjeli, kao i ja, Besica, recimo, pa ga ne zove. Sto njemu ne ozivljava karijeru a momak igrao na SP u Brazilu?
Ludzak

#371 Re: Nizozemska- BiH/Mađarska-BiH 7.9.24/10.9.24.

Post by Ludzak »

Bešića se, vjerovatno, ne zove zbog drugih stvari. Šta treba da njegov otac odlučuje kad će igrati ? Labilna porodica, kao i sam Bešić.
Herr Flick

#372 Re: Nizozemska- BiH/Mađarska-BiH 7.9.24/10.9.24.

Post by Herr Flick »

Moglo je barem ostat 3:2 al eto mogli smo i 8 najmanjje primit,realno mi smo ovde u Ligu A zalutali,nama je mjesto Liga C
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#373 Re: Nizozemska- BiH/Mađarska-BiH 7.9.24/10.9.24.

Post by plain vanilla »

Porodice Foht wrote: 08/09/2024 09:57
Ali je nastavio staru praksu "ozivljavanja karijera". Oni koji prate bolje druge reprezentacije neka napisu ima li igdje u svijetu da se uvrsti igrac koji ne igra ili je izbacen iz prvog tima i slicno jer eto mi cvrsto vjerujemo da je on klasa, ali to oni ne vide. Kao u Amsterdamu ne vide da je Tahirovic super pa da im pokazemo, a on i sinoc - truba. Tako smo ozivljavali karijere Sanicaninu, ranije Gojaku, dug je spisak tih igraca.
Shvatam da nam je izbor igraca suzen i mali, ali se tu brukamo. Navijaci bi rado vidjeli, kao i ja, Besica, recimo, pa ga ne zove. Sto njemu ne ozivljava karijeru a momak igrao na SP u Brazilu?
Perisic, Hrvatska. Ne da je na klupi nego nema klub uopste. Pozvan, igrao protiv Portugala.
splinter

#374 Re: Nizozemska- BiH/Mađarska-BiH 7.9.24/10.9.24.

Post by splinter »

Poslije nepravde prema Tuti Bugarinu prestao sam aktivno pratiti nogometnu reprezentaciju, iako sam nekad znao proputovati pola Evrope sa ciljem podrške gore pomenutoj. Sad samo pogledam highlightse, pročitam forum, ovaj ili neki drugi, poneki članak i vidim gdje smo i šta smo.
Ono što upada u oč je da smo mi reprezentacija koja puno golova prima u zadnjim trenucima poluvremena ili utakmice ili u sudijskoj nadoknadi i odmah vidiš koliko je to sve neozbiljno.
I sinoć je tako bilo kod njihovog drugog, četvrtog i petog gola.
Hajd ok Holandija, Engleska, USA ili Portugal, ali Kazahstan, Ukrajina, Island nisu sad neke nogometne velesile.
S druge strane nije baš da dajemo golove u tim periodima utakmice.
Jedan od razloga je prevelika defanziva i prepuštanje potpune inicijative protivniku koji ima svo vrijeme svijeta da lomi našu ionako tananu odbranu. Nije problem sinoćnja tekma, ionako nije bilo nikakvih očekivanja, ali isto će se desiti i sa Mađarima ako rezultat krene u tom pravcu. Itd itd.
Puno materijala za pisati tu ima.
p206

#375 Re: Nizozemska- BiH/Mađarska-BiH 7.9.24/10.9.24.

Post by p206 »

Primanje golova u zadnjim minutama nam je postalo standard...da je završilo 3-2 niko im ništa ne bi rekao...ovako bas ružno izgleda...
Naši selektori još nisu skontali izgleda da se uvođenjem 5 izmjena većina utakmica svodi na to ko je više svjež za zadnjih 10 minuta.
Locked