dobro zadnjih pola sata i to je to. fury road-u nije ni do koljena
Moderator: _BataZiv_0809

Meni opet bolji od Fury Road. Čak mi je ovaj Praetorian Jack (Tom Burke) "bolji Mad Max" nego Tom Hardy.
Gledao sam taj, odlican! Dajte dalje molim vasmayab wrote: ↑03/09/2024 22:33Contratiempo (2016)
https://www.imdb.com/title/tt4857264/?ref_=rt_t_99
![]()
Ja ga gledao jednom i nikad vise!_BataZiv_0809 wrote: ↑04/09/2024 20:19 Navede me sanjarko da ponovo pogledam Gori Vatra (2003).
Čovječe ja sam pola filma preplakao, pola se ismijao od srca![]()
O ovome često pričam na ovim temama, kako je dobro pogledati filmove koje si gledao kao puno mlađi da vidiš koliko ti se optika promijenila. Kad je izašao ovaj film ja sam bio pubertetlija i bio mi je dobar zbog provala Admira Glamočaka i smatrao sam ga komedijom.
Sad me je otpuhao![]()
Ne pamtim da sam gledao film koji tako uspješno pleše između tragedije i groteske, smjenjuju se pravolinijski skoro kao da imaju ugrađen metronom. Definitivno najbolji film što će ga Žalica ikad snimiti u životu.
Svaka čast Ničijoj zemlji, svaka čast Remakeu, meni je ovo i dalje naš najbolji film![]()
Pogledat ću i Remake još jednom, nisam ga gledao otkako sam visio danima i noćima na temi o ratnoj Grbavici....
Po meni , Žalicin najbolji je "Kod amidze Idriza" , naravno Gori vatra takođe top , druga je tematika...takođe Rimejk Dine Mustafiće definitivno vrhunski, ko voli ratnu tematiku devedesetih_BataZiv_0809 wrote: ↑04/09/2024 20:19 Navede me sanjarko da ponovo pogledam Gori Vatra (2003).
O ovome često pričam na ovim temama, kako je dobro pogledati filmove koje si gledao kao puno mlađi da vidiš koliko ti se optika promijenila. Kad je izašao ovaj film ja sam bio pubertetlija i bio mi je dobar zbog provala Admira Glamočaka i smatrao sam ga komedijom.
Sad me je otpuhao![]()
Ne pamtim da sam gledao film koji tako uspješno pleše između tragedije i groteske, smjenjuju se pravolinijski skoro kao da imaju ugrađen metronom. Definitivno najbolji film što će ga Žalica ikad snimiti u životu.
Svaka čast Ničijoj zemlji, svaka čast Remakeu, meni je ovo i dalje naš najbolji film![]()
Pogledat ću i Remake još jednom, nisam ga gledao otkako sam visio danima i noćima na temi o ratnoj Grbavici....
video wrote: ↑04/09/2024 20:51Ja ga gledao jednom i nikad vise!_BataZiv_0809 wrote: ↑04/09/2024 20:19 Navede me sanjarko da ponovo pogledam Gori Vatra (2003).
Sad me je otpuhao![]()
Mene je taj film 'ubio, dotukao' ono bas, bas.
Probudio u meni skriveni ptsp tako da danima sebi nisam mogao doci.
Po meni nas najbolje obradjeni/odradjeni film o agresiji na BiH u dva navrata.
I da, mnogo glumaca je odradilo ulogu zivota a posebno, po meni, Acimovic
Sinoć gledao (nakon dugogodišnje pauze) i drugi iz " trilogije smrti ", Babel (2006) , uh , kakav filmmayab wrote: ↑01/09/2024 07:52 I ja sinoć odgledah jedan stariji potaknut završenim SFF-om, i onim reprizama intervjua sa gostima proteklih festivala.
Kakva filmčina , doduše sa krvi kao u svim Tarantinovim filmovima zajedno![]()
https://en.wikipedia.org/wiki/Amores_perros

davno gledo, mozda bi sad imo drugu perspektivu, ali ga se sjecam kao pomalo amaterski uradjenog u stilu audicije, nadrealista i mnogo stereotipa. ne znaci da je sve to lose ali nekako mi nije ozbiljan kao ova gore 3.