Ukrajina
- Peacean
#207326 Re: Ukrajina
Nogiranje od Zelenskog
-
sumirprimus
#207327 Re: Ukrajina
Malo istrazi ko je zena .zigzag wrote: ↑30/08/2024 20:21 Ja mislim na informaciju koja kaže da je patriot oborio f16.
Možda ima nešto drugo na šta se ti referiraš u predhodnom postu.
Šta ona ima torokati šta se desilo kada se to nije za jeftinu javnost.
I ko njoj uopšte daje medijski prostor? Na nivou onih naših žena koje su znale gdje će se i u koliko sati odvijati napad i šta bi trebalo uraditi.
Nema niko u ukrajinskoj vojsci od 600-700.000 ljudi ko ce popravljati procedure u nenormalnim ratnim trogodišnjim uslovima nego je na njoj da to radi.
Ne prica dzaba, da ne digne hampu sve bi se opet zataslkalo
-
Crvene_brigade
#207328 Re: Ukrajina
Putinov fašista snimio posljedice nakon "uspješnog napada"...
Spoiler
Show
- Čitalac
#207329 Re: Ukrajina
Igor Lucenko, 72. brigada (koju, po Bezugli, Sirski povlači s pravca Vugledar i tako „pravi novu katastrofu“):
...Iz temeljne nemoralnosti proizlazi sve: i ropska obespravljenost vojnika, i neograničena tiranija budala na rukovodećim položajima, i potpuna odvojenost onih u pozadini koji su po definiciji i položaju trebali raditi s punom predanošću za front, i opravdavanje bjegunaca i dezertera. Svo to zlo, obilno posijano, sada nam se vraća neuspjesima na fronti i gubicima ljudi za koje nitko ne odgovara...“
-
sumirprimus
#207330 Re: Ukrajina
Samo da na lraju ne ispadne ruski covjekČitalac wrote: ↑30/08/2024 20:59 Igor Lucenko, 72. brigada (koju, po Bezugli, Sirski povlači s pravca Vugledar i tako „pravi novu katastrofu“):
...Iz temeljne nemoralnosti proizlazi sve: i ropska obespravljenost vojnika, i neograničena tiranija budala na rukovodećim položajima, i potpuna odvojenost onih u pozadini koji su po definiciji i položaju trebali raditi s punom predanošću za front, i opravdavanje bjegunaca i dezertera. Svo to zlo, obilno posijano, sada nam se vraća neuspjesima na fronti i gubicima ljudi za koje nitko ne odgovara...“
-
lajkujMe
#207331 Re: Ukrajina
Nista protiv Tuzle Sumire, volim ja vas, ali ovog lika smisliti ne mogu.sumirprimus wrote: ↑30/08/2024 20:27 Lajkuj ja sam iz tuzle a kolega studiorum je sarajlija mojne mi tuzlu ba s tim poredjenjima kad je trebalo pokazali smo![]()
Nasa peta kolona....
-
Excel2
#207332 Re: Ukrajina
Nije ti valjda on najgori?lajkujMe wrote: ↑30/08/2024 21:36Nista protiv Tuzle Sumire, volim ja vas, ali ovog lika smisliti ne mogu.sumirprimus wrote: ↑30/08/2024 20:27 Lajkuj ja sam iz tuzle a kolega studiorum je sarajlija mojne mi tuzlu ba s tim poredjenjima kad je trebalo pokazali smo![]()
Nasa peta kolona....
-
sumirprimus
#207333 Re: Ukrajina
Ma nije on Iz tzlajkujMe wrote: ↑30/08/2024 21:36Nista protiv Tuzle Sumire, volim ja vas, ali ovog lika smisliti ne mogu.sumirprimus wrote: ↑30/08/2024 20:27 Lajkuj ja sam iz tuzle a kolega studiorum je sarajlija mojne mi tuzlu ba s tim poredjenjima kad je trebalo pokazali smo![]()
Nasa peta kolona....
-
lajkujMe
#207334 Re: Ukrajina
Ima ih jos ali sutim, s budalama samo se sklonis ne vrijedi zivaca.
- Čitalac
#207335 Re: Ukrajina
Na poziciju Oleščuka, kao vršitelj dužnosti, dolazi Heroj Ukrajine Anatolij Krivonožko.
Vršitelj dužnosti zapovjednika Zračnih snaga Oružanih snaga Ukrajine bit će zapovjednik Zračnog zapovjednog centra general-pukovnik Anatolij Krivonožko. On je od 2015. zapovjednik Zračnog zapovjednog centra Ukrajine (Vasylkiv, Kijevska oblast).
Prije toga služio je u 114. taktičkoj zrakoplovnoj brigadi Ratnog zrakoplovstva (Ivano-Frankivsk) i bio njezin zapovjednik. Zatim je obnašao dužnost zamjenika zapovjednika Zračnih snaga Oružanih snaga Ukrajine.
Godine 2023. dobio je titulu Heroja Ukrajine. Odlikovan je ordenima Danila Halickog, Bohdana Hmjelnickog 3. (oba - 2022.) i 2. (2023.) stupnja.
-
Excel2
-
Crvene_brigade
#207337 Re: Ukrajina
Dobro je rokalo u Belgorodu...
- karanana
#207338 Re: Ukrajina
ako moze pitanje za ove velike ukr-patriote koji zovu ove zabrinute i skeptike vikend cetaljima, putinovcima i slicno...a uglavnom jer iznose realne cinjenice sa ratista (sa pokojim izuzetkom koji je zaista proputinovski cetalj ili komunjara ili vehabija ili ko zna kakav mix politickih i globalnih pogleda)...
ali jedno vrlo jednostavno pitanje za ove 1000% ukr, rusi se raspadaju, gotovo je, putin mrtav, kadirov mrtav, krah, kraj rusije... pitanje za vas:
kako vidite kraj rata? sta vidite da ce se desiti?
ali jedno vrlo jednostavno pitanje za ove 1000% ukr, rusi se raspadaju, gotovo je, putin mrtav, kadirov mrtav, krah, kraj rusije... pitanje za vas:
-
lajkujMe
#207339 Re: Ukrajina
Oslobodjenje svih Teritorija Ukrajine, povlacenje Rusa unutar svojih granica.
Povlacenje Ukrajine iz Kurska.
Mirovni sporazum i pocetak normalizacije odnosa u skladu s vremenom i uvjetima.
Izbori u Ukrajini, izbori i u Rusiji.
Povratak izbjeglica, na svoja ognjista, rekonstrukcija ratne stete.
Dogovor o placanju ratne odstete Ukrajini.
Kad poslije 2 godine dokaze da Rusi stvarno zele mir, prekidanje sankcija i normalizacija odnosta Zapada s Rusijom.
Povlacenje Ukrajine iz Kurska.
Mirovni sporazum i pocetak normalizacije odnosa u skladu s vremenom i uvjetima.
Izbori u Ukrajini, izbori i u Rusiji.
Povratak izbjeglica, na svoja ognjista, rekonstrukcija ratne stete.
Dogovor o placanju ratne odstete Ukrajini.
Kad poslije 2 godine dokaze da Rusi stvarno zele mir, prekidanje sankcija i normalizacija odnosta Zapada s Rusijom.
-
MMM1977
#207340 Re: Ukrajina
Nisam od tih koje navodiš ali bih komentarisao: Ostaće neriješeno, neki zamrznuti sukob koji će Zapad aktivirati protiv Rusije prema potrebi. Da Zapad želi ovo bi se moglo riješiti ali im očito ne odgovara.karanana wrote: ↑30/08/2024 21:49 ako moze pitanje za ove velike ukr-patriote koji zovu ove zabrinute i skeptike vikend cetaljima, putinovcima i slicno...a uglavnom jer iznose realne cinjenice sa ratista (sa pokojim izuzetkom koji je zaista proputinovski cetalj ili komunjara ili vehabija ili ko zna kakav mix politickih i globalnih pogleda)...
U pobjedu ili poraz bilo koje strane ne vjerujem.
-
Ermin ZM
#207341 Re: Ukrajina
Kako mislis aktivirat? Rusi se vrate na svoje granice i nema ko sta aktivirat. U stvari da su 2022 ostali u svojim granicama nista od ovoga ne bi ni bilo i jos bi trgovali sa Zapadom.MMM1977 wrote: ↑30/08/2024 21:56Nisam od tih koje navodiš ali bih komentarisao: Ostaće neriješeno, neki zamrznuti sukob koji će Zapad aktivirati protiv Rusije prema potrebi. Da Zapad želi ovo bi se moglo riješiti ali im očito ne odgovara.karanana wrote: ↑30/08/2024 21:49 ako moze pitanje za ove velike ukr-patriote koji zovu ove zabrinute i skeptike vikend cetaljima, putinovcima i slicno...a uglavnom jer iznose realne cinjenice sa ratista (sa pokojim izuzetkom koji je zaista proputinovski cetalj ili komunjara ili vehabija ili ko zna kakav mix politickih i globalnih pogleda)...
Znaci ispravno bi bilo: da Rusija zeli ovo bi se moglo rijesiti
-
Crvene_brigade
#207342 Re: Ukrajina
Vjerujem da će ratni zločinac Vladimir Putin na brutalan način otići u vječna lovišta. Rusi će sami obaviti taj posao, a nakon toga agresor se povlači kući.
-
MMM1977
#207343 Re: Ukrajina
Rusija želi okupirati cijelu ili makar dobar dio Ukrajine a Zapad pomaže Ukrajini da se brani ali ne u dovoljnoj mjeri da izbaci Ruse iz Ukrajine. I mogu tako još 100 godina, Rusija može odustati ako ih sankcije slome (gotovo nemoguće) ili kad Putin umre i ako dođe neko normalniji na vlast, drugačije ne.Ermin ZM wrote: ↑30/08/2024 22:03Kako mislis aktivirat? Rusi se vrate na svoje granice i nema ko sta aktivirat. U stvari da su 2022 ostali u svojim granicama nista od ovoga ne bi ni bilo i jos bi trgovali sa Zapadom.MMM1977 wrote: ↑30/08/2024 21:56Nisam od tih koje navodiš ali bih komentarisao: Ostaće neriješeno, neki zamrznuti sukob koji će Zapad aktivirati protiv Rusije prema potrebi. Da Zapad želi ovo bi se moglo riješiti ali im očito ne odgovara.karanana wrote: ↑30/08/2024 21:49 ako moze pitanje za ove velike ukr-patriote koji zovu ove zabrinute i skeptike vikend cetaljima, putinovcima i slicno...a uglavnom jer iznose realne cinjenice sa ratista (sa pokojim izuzetkom koji je zaista proputinovski cetalj ili komunjara ili vehabija ili ko zna kakav mix politickih i globalnih pogleda)...
Znaci ispravno bi bilo: da Rusija zeli ovo bi se moglo rijesiti
Kroz ovaj sukob se prelamaju i mnogi drugi odnosi, npr. USA/Rusija, Zapad/Kina, Evropa/Rusija itd. I ako bude trajalo ulazni parametri se mogu mijenjati a tako i razvoj ovog sukoba.
- geralt
#207344 Re: Ukrajina
Tebi je ok da se rotacija brigada najavi na internetu da je Rusi mogu maksimalno iskoristiti i toj brigadi nanijeti sto vece gubitke pri povlacenju? Ili hoce da izvrsi pritisak da se brigada ne povuce, pa da je Rusi opkole i uniste?sumirprimus wrote: ↑30/08/2024 20:16Sto torokusa ako iznosi stvari koje se zataskavaju samo da bi se prikrio nerad i radnje ravne izdaji i ako prutom rizikuje zivu glavu ii to neko ko je od pocetka u odbrani ukrajine i to i sa puskom u ruci. Izvini ja generalno naginjem da vjerujem prije tqkvim osobama nego čivijama koji se bore za ugled, zvjezdice, i vlast . Tu je razlika izmedju otvorenog drustva i diktatura. N3 vidim da je otkrila drzavnu tajnu zbog. Koje ce ukrajina patiti.
Ovo je za zatvora, plus detaljne istrage svih kontakata da se uprate veze za FSB-om.
-
sumirprimus
#207345 Re: Ukrajina
Raspad rusije u mad max fazonu, pa kad bi sve gorilo. Jedina kozmicka pravda.karanana wrote: ↑30/08/2024 21:49 ako moze pitanje za ove velike ukr-patriote koji zovu ove zabrinute i skeptike vikend cetaljima, putinovcima i slicno...a uglavnom jer iznose realne cinjenice sa ratista (sa pokojim izuzetkom koji je zaista proputinovski cetalj ili komunjara ili vehabija ili ko zna kakav mix politickih i globalnih pogleda)...
-
Armin2013
#207346 Re: Ukrajina
Kao prvo, ovo je tema za Ukrajnu, i ja navijam za njih pa sam tu. Ne navijam zato što su mi nešto bolji od Rusa, nego zato što ih je napala Rusija, a smatram da Rusija nema pravo da napada susjednu zemlju. Drugi razlog što to povezujem sa Srbijom i BiH, i ako Rusjia kojim slučajem pobijedi i ovdje će biti rat.
Drugo, ne vidim razlog da ljudi koji su za Rusiju ovdje pišu, imate temu na ime Rusije pa izvolite.
Treće, ovo nije nikada bio rat između Rusije i Ukrajne, nego Rusije i SAD, ali preko leđa Ukrajne. Da ameri hoće kraj rata davno bi se Ruska vojska povukla iz Ukrajne. Ovo pomjeranje linija tamo vamo odgovara amerima jer daje moral objema stranama za ratom, a Rusija se ekonomski uništava, što je i cilj. Jaka Rusija znači jak Iran, jaka Kina, itd
Drugo, ne vidim razlog da ljudi koji su za Rusiju ovdje pišu, imate temu na ime Rusije pa izvolite.
Treće, ovo nije nikada bio rat između Rusije i Ukrajne, nego Rusije i SAD, ali preko leđa Ukrajne. Da ameri hoće kraj rata davno bi se Ruska vojska povukla iz Ukrajne. Ovo pomjeranje linija tamo vamo odgovara amerima jer daje moral objema stranama za ratom, a Rusija se ekonomski uništava, što je i cilj. Jaka Rusija znači jak Iran, jaka Kina, itd
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#207347 Re: Ukrajina
lakse upratiti aleksandrovke u ukrajini nego pisanja i teze neutralnih i zabrinutih
- studiorum_tuzlaensis
#207348 Re: Ukrajina
Ako nije neka ultramegagiga ukrajinska navlakuša ili prethodni dogovor razmjene teritorije!!!, onda svjedočimo raspadu komplet Donbaskog fronta. Ne vidim opciju da se zatvori "rupa" u frontu od 50km. Mora uletiti game changer iz USA za bilo kakvu stabilizaciju ovoga.karanana wrote: ↑30/08/2024 17:25
pretjerujes kad je "rusi na dnjepru do nove godine" u pitanju. i pretjerujes "odesa ce biti anektirana". to se nikad nece desiti. desice se da ce do nove godine rusi uzeti vecinu donjecke oblasti i da bi se do tada mogle poceti voditi borbe za zadnja dva grada tamo kramatorsk i slavjansk. naravno, ako je postignut dogovor ili ako je vojska stvarno u rasulu sto sumnjam, onda mozda borbi nece ni biti ne go ce biti "stratesko izvlacenje". takodjer ce se desiti pritisak rusa na slabodni dio zaporoske oblasti. hoce li uzeti sve tamo ukljucujuci i grad zaporozje? sumnjam. ali po meni ako padne pokrovks i ovaj kotlic sto se radi gore, onda ce rusi imati snage motiva i kapaciteta da nastave i prema kramatosk/slavjansku na sjeveru a i prema vuledaru na jugu donjecke oblasti, sto bi moglo otvoriti ulaz u zaporozje s istocne strane iz donjecka.
Evo ispod napredovanje u 4 sedmice (deepstate je UKR izvor), a uzmi u obzir da je pukla i treća linija pred Pokrovskom koji će se zaobići veoma lako. Nema fortifikacija okolo, samo veća ili manja naselja koja mogu poslužiti za izvlačenje i ništa više.

-
Crvene_brigade
#207349 Re: Ukrajina
Ne hranimo ovog iznad putinofilskog trola. Samo ignore.
- drug_profi
#207350 Re: Ukrajina
Foe iz raja izasao.
Sto meni treba da čitam metar gluposti. Nemam ja više života ispred sebe da ga trošim brzveze.
Sto meni treba da čitam metar gluposti. Nemam ja više života ispred sebe da ga trošim brzveze.