nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- drug_profi
#24126 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ako je parking onda bi on morao imati znak stop ili trokut.
Ako nema, po zakonu je to cesta kao svaka druga i vrijedi desna strana.
Ako nema, po zakonu je to cesta kao svaka druga i vrijedi desna strana.
-
Naslovnica
-
veselinovic
#24128 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ipak je to ulica, slijepa ali ulica.
Jbg tako je, cak je slicne sirine kao i Kranjceviceva.
Apropo, postoje samo 3 znaka ( ne racunajuci andrejin krst) koji se mogu prepoznati sa zadnje strane.
Nije slucajno, upravo da znas ko ima prednost, tj vrijedi li pravilo desne strane i ne skretanja lijevo.
Apropo, postoje samo 3 znaka ( ne racunajuci andrejin krst) koji se mogu prepoznati sa zadnje strane.
Nije slucajno, upravo da znas ko ima prednost, tj vrijedi li pravilo desne strane i ne skretanja lijevo.
-
dgL_
#24129 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Eto ako neko ima želju uzet šta para, ta ulica se ubila za toga...veselinovic wrote: ↑25/08/2024 22:28 Ipak je to ulica, slijepa ali ulica.
Ja sam dobro prošao onda... bog me sačuvao...
Jbg...
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#24130 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ono je pristupni put
- mayab
#24131 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Htio čovjek da isproba Lendkruzera (možda su sa auto pijace skoknuli na probnu vožnju)
nadam se da policija ovo može naknadno da opali po džepu i vozačkoj ?!
- Ateista
#24132 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Bas sam i ja skoro razmisljao ko tu ima prednost kad sam prolazio, nisam previse zagledao ima li znaka ali mi je zapala za oko ta cesta koja dolazi sa desne strane. Ako nema znaka, onda nema ni dileme, cesta je i koliko god ama djelovala kao parking i neka sporedna, dok nema znaka gleda se pravilo desne strane. Cesto koristim tu cestu da izbjegnem guzvu za skretanje lijevo od Z. stanice prema Velesicima, jer u toj traci uvijek bude toliko auta da skoro nikad ne mogu naprovm intervalu proci, pa onda idem pravo i skrenem tu lijevo. Kako ima dosta saobracaja iz suprotnog smjera, cesto moram stisnuti gas da ne ometam auta iz suprotnog smjera, i onda to moze biti bas problematicno ako tu neko krene da se ukljuci. Treba obavezno staviti znak, sreca za tu raskrsnicu pa mnogi i ne gledaju pravila nego idu tom nekom logikom koja cesta izgleda kao glavna pa propustaju.dgL_ wrote: ↑25/08/2024 17:11 Za vozače iz Sarajeva jedna situacija, a ja nisam najsigurniji ko bi bio kriv da je došlo do udesa...
Idem ulicom put zivota prolazim raskrsnicu i skrecem u ulici Tesanjska i penjem se prema Avazu... Medjutim pri skretanju iz kranjceviceve u ulicu tesanjska sa parkinga koji vodi produzetak ulice Tesanjska od kafica Peoples i Restorana Mostarlic se zaletio lik i bukvalno zamalo da me raznese. Jedva je stao.
Mene muči pitanje jel sam kriv ja ili on? Izgleda da znaka nema nikakvog onde...
-
dgL_
#24133 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Mene je lik mogao raznijet... Škripale su gume 3 sekunde i pušilo se iz njegovih točkova... Sam Bog me spasio .. najgore što sam bio uvjeren da imam prednost ..Ateista wrote: ↑26/08/2024 08:55Bas sam i ja skoro razmisljao ko tu ima prednost kad sam prolazio, nisam previse zagledao ima li znaka ali mi je zapala za oko ta cesta koja dolazi sa desne strane. Ako nema znaka, onda nema ni dileme, cesta je i koliko god ama djelovala kao parking i neka sporedna, dok nema znaka gleda se pravilo desne strane. Cesto koristim tu cestu da izbjegnem guzvu za skretanje lijevo od Z. stanice prema Velesicima, jer u toj traci uvijek bude toliko auta da skoro nikad ne mogu naprovm intervalu proci, pa onda idem pravo i skrenem tu lijevo. Kako ima dosta saobracaja iz suprotnog smjera, cesto moram stisnuti gas da ne ometam auta iz suprotnog smjera, i onda to moze biti bas problematicno ako tu neko krene da se ukljuci. Treba obavezno staviti znak, sreca za tu raskrsnicu pa mnogi i ne gledaju pravila nego idu tom nekom logikom koja cesta izgleda kao glavna pa propustaju.dgL_ wrote: ↑25/08/2024 17:11 Za vozače iz Sarajeva jedna situacija, a ja nisam najsigurniji ko bi bio kriv da je došlo do udesa...
Idem ulicom put zivota prolazim raskrsnicu i skrecem u ulici Tesanjska i penjem se prema Avazu... Medjutim pri skretanju iz kranjceviceve u ulicu tesanjska sa parkinga koji vodi produzetak ulice Tesanjska od kafica Peoples i Restorana Mostarlic se zaletio lik i bukvalno zamalo da me raznese. Jedva je stao.
Mene muči pitanje jel sam kriv ja ili on? Izgleda da znaka nema nikakvog onde...
-
HelaS
#24134 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Na temu "...oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj"
U Potocima, iza "Benc" pumpe prema Mostaru, izlazim iz desne trake da preteknem automobil, i na pola njegove dužine, tamo naprijed na 100-njak m lijevo, sa zemlje, izlazi drugi automobil i uključuje se u saobraćaj tako da ga ja raznesem ako dođem do njega. Unutra pun ljudi i turističkih stvari.
Na Buni na uključenju iz pravca Bune prema Mostaru iste situacije, "utrčavanje" na kolovoz i na 10 m prije
Ove godine je horor voziti po turističkim cestama, niti znanja, ni kulture u vožnji, ni pažnje za sebe i druge... A na autoputu zasjeo na krajnju lijevu i gusla 100/h
U Potocima, iza "Benc" pumpe prema Mostaru, izlazim iz desne trake da preteknem automobil, i na pola njegove dužine, tamo naprijed na 100-njak m lijevo, sa zemlje, izlazi drugi automobil i uključuje se u saobraćaj tako da ga ja raznesem ako dođem do njega. Unutra pun ljudi i turističkih stvari.
Na Buni na uključenju iz pravca Bune prema Mostaru iste situacije, "utrčavanje" na kolovoz i na 10 m prije
Ove godine je horor voziti po turističkim cestama, niti znanja, ni kulture u vožnji, ni pažnje za sebe i druge... A na autoputu zasjeo na krajnju lijevu i gusla 100/h
- Ateista
#24135 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Dobro si prosao na kraju, a dobro si i upozorio druge, jer svi tu idu logikom da imaju prednost.dgL_ wrote: ↑26/08/2024 09:20Mene je lik mogao raznijet... Škripale su gume 3 sekunde i pušilo se iz njegovih točkova... Sam Bog me spasio .. najgore što sam bio uvjeren da imam prednost ..Ateista wrote: ↑26/08/2024 08:55Bas sam i ja skoro razmisljao ko tu ima prednost kad sam prolazio, nisam previse zagledao ima li znaka ali mi je zapala za oko ta cesta koja dolazi sa desne strane. Ako nema znaka, onda nema ni dileme, cesta je i koliko god ama djelovala kao parking i neka sporedna, dok nema znaka gleda se pravilo desne strane. Cesto koristim tu cestu da izbjegnem guzvu za skretanje lijevo od Z. stanice prema Velesicima, jer u toj traci uvijek bude toliko auta da skoro nikad ne mogu naprovm intervalu proci, pa onda idem pravo i skrenem tu lijevo. Kako ima dosta saobracaja iz suprotnog smjera, cesto moram stisnuti gas da ne ometam auta iz suprotnog smjera, i onda to moze biti bas problematicno ako tu neko krene da se ukljuci. Treba obavezno staviti znak, sreca za tu raskrsnicu pa mnogi i ne gledaju pravila nego idu tom nekom logikom koja cesta izgleda kao glavna pa propustaju.dgL_ wrote: ↑25/08/2024 17:11 Za vozače iz Sarajeva jedna situacija, a ja nisam najsigurniji ko bi bio kriv da je došlo do udesa...
- Ateista
#24136 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Imao prije dosta godina takav udes, preticao i lik izlazio sa zemljanog puta. Prave gresku sto misle da trebaju gledati samo jednu stranu, a moraju obje ako je dozvoljeno preticanje.HelaS wrote: ↑26/08/2024 09:37 Na temu "...oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj"
Na Buni na uključenju iz pravca Bune prema Mostaru iste situacije, "utrčavanje" na kolovoz i na 10 m prije![]()
Ove godine je horor voziti po turističkim cestama, niti znanja, ni kulture u vožnji, ni pažnje za sebe i druge... A na autoputu zasjeo na krajnju lijevu i gusla 100/h![]()
- nepass1
#24137 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Desilo se i meni. Isprekidana, znak za preticanje. U pola preticanja g2 sa zemlje silazi na cestu. Ja se sasro, bio i prosaoAteista wrote: ↑26/08/2024 09:42Imao prije dosta godina takav udes, preticao i lik izlazio sa zemljanog puta. Prave gresku sto misle da trebaju gledati samo jednu stranu, a moraju obje ako je dozvoljeno preticanje.HelaS wrote: ↑26/08/2024 09:37 Na temu "...oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj"
Na Buni na uključenju iz pravca Bune prema Mostaru iste situacije, "utrčavanje" na kolovoz i na 10 m prije![]()
Ove godine je horor voziti po turističkim cestama, niti znanja, ni kulture u vožnji, ni pažnje za sebe i druge... A na autoputu zasjeo na krajnju lijevu i gusla 100/h![]()
- Ateista
#24138 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Jeli doslo do kontakta ili si uspio zakociti?nepass1 wrote: ↑26/08/2024 11:03Desilo se i meni. Isprekidana, znak za preticanje. U pola preticanja g2 sa zemlje silazi na cestu. Ja se sasro, bio i prosaoAteista wrote: ↑26/08/2024 09:42Imao prije dosta godina takav udes, preticao i lik izlazio sa zemljanog puta. Prave gresku sto misle da trebaju gledati samo jednu stranu, a moraju obje ako je dozvoljeno preticanje.HelaS wrote: ↑26/08/2024 09:37 Na temu "...oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj"
Ja nisam uspio zakociti ali sam nasao putanju da ga samo okrznem a da ne zakacim auto pored koje sam preticao, jer i on je stao kad me vidio i nije skroz izasao na cestu, tako da nije bilo neke prevelike stete ni bilo kakvih povreda.
Isto bio g2 koliko se sjecam. On je naravno bio kriv.
- nepass1
#24139 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Prestigao prije sto sam mu prisao. Dugacak pravac srecom bio
- Laplace
#24140 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Možda je to isti lik. Juče nam je golf dvojka negdje na tom području izašao ispred kolone, lagano bez gasa (mi svi kočili) da bismo kilometar kasnije opet morali kočiti jer je sišao lijevo preko pune.Ateista wrote: ↑26/08/2024 11:12Jeli doslo do kontakta ili si uspio zakociti?
Ja nisam uspio zakociti ali sam nasao putanju da ga samo okrznem a da ne zakacim auto pored koje sam preticao, jer i on je stao kad me vidio i nije skroz izasao na cestu, tako da nije bilo neke prevelike stete ni bilo kakvih povreda.
- Ateista
#24141 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Nadam se da nije isti, ovo je bilo prije cca 12 godina. Prvo sto se nadam da je taj lik od tad bar nesto naucio, a i da je promijenio auto, pa makar upgrade na g3Laplace wrote: ↑26/08/2024 11:26Možda je to isti lik. Juče nam je golf dvojka negdje na tom području izašao ispred kolone, lagano bez gasa (mi svi kočili) da bismo kilometar kasnije opet morali kočiti jer je sišao lijevo preko pune.Ateista wrote: ↑26/08/2024 11:12Jeli doslo do kontakta ili si uspio zakociti?
- kabal1337
#24142 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
sa dvice na tricu je downgrade
- Laplace
#24143 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Valjda smo već konstatovali da je četvorka nova dvojka.
- kabal1337
-
noviclan
- mk ultra
#24146 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Zato uvijek izbjegavam preticanje tog "jos jednog"
- kravamuzara
#24147 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Je li mi se cini ili je ovaj merc ispred prvo skroz usporio pa naglo ubrzao ?
- mk ultra
#24148 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
On vozi isto samo je ovaj prikocio
- mk ultra
-
Naslovnica