BiH - Crna hronika

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2226 Re: BiH - Crna hronika

Post by Truba »

ShnjaZZZ wrote: 23/08/2024 10:19 Ja trenutno imam kolegu na poslu koji prijeti da će nas sve kalašem pobit :lol: narkoman je i ima paranoičnu šizofreniju, čim ga ružno pogledaš ili nedo Bog kažeš mu da uradi nešto od svog posla odmah si mu na crnoj listi. U slobodno vrijeme na poslu se drogira, sluša muziku pa ilahije, priča sam sa sobom, galami, krišči pa onda zviždi po 2-3 sata pa uzme čekić i lupa uvijek nešto sa njim.
jedno je jasno
nije vam dosadno :D
petunija

#2227 Re: BiH - Crna hronika

Post by petunija »

Laplace wrote: 23/08/2024 10:35 Pa, kad ga mobingujete.
Zbog ovakvih zloupotreba tačno raja koja su zaista mobingovana neće smjeti prijaviti isti :(
banjaluka078

#2228 Re: BiH - Crna hronika

Post by banjaluka078 »

"Radi se o jednom gnusnom zločinu. Nije identifikovan motiv, nije ustanovljeno da je optuženi povezan s žrtvom niti da ju je ikad ranije vidio. Jedina poveznica njega sa žrtvom je da njegov prijatelj živi vrata do vrata sa žrtvom, odnosno da su prve komšije", kazala je tužiteljica.

Dodala je da Tužilaštvo mora ispitati ulogu njegovog prijatelja i da li postoje druga lica koja su učestvovala u izvršenju krivičnog djela.

"Nije utvrđeno kako se optuženi nakon izvršenja krivičnog djela na Ciglanama vratio u naselje Bojnik. Prilikom pretresa njegove kuće u Bojniku pronađene su patike na kojima je krv. Tužilaštvo smatra da ovakav zločin optuženi nije mogao počiniti sam. U ovoj ranoj fazi istrage nije izvršeno vještačenje telefona, a kad to bude završeno znat će se više o tome da li je i ko pomagao optuženom", dodala je tužiteljica.

Ona kaže da postoji opravdana sumnja da će optuženi boravkom na slobodi ponoviti krivično djelo. Zatim je opisalan detalje samog zločina.

"Oštećenoj je nanesen veći broj reznih rana na vratu, sa dva noža. To je rezultiralo iskrvarenjem žrtve. Kako sam maloprije rekla, motiv za ovo krivično djelo se ne zna. Optuženi je ušao kroz otvorena vrata. Prema iskazima svjedoka, žrtva je često u ljetnim danima ostavljala otvorena vrata zbog vrućine. Prema do sada skupljenim dokazima, sve ukazuje na to da se radi o jednom od najtežih krivičnih djela. Optuženi nije izazvan bilo čim od strane žrtve. Ušao je kroz otključana vrata i unakazio tijelo žrtve", kazala je.
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /240823038
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2229 Re: BiH - Crna hronika

Post by Truba »

strahota...ovo kad nema nikakve pozadine motiva... grozota
elcaliente

#2230 Re: BiH - Crna hronika

Post by elcaliente »

ShnjaZZZ wrote: 23/08/2024 10:27
ZoomZoomKiwi wrote: 23/08/2024 10:22
ShnjaZZZ wrote: 23/08/2024 10:19 Ja trenutno imam kolegu na poslu koji prijeti da će nas sve kalašem pobit :lol: narkoman je i ima paranoičnu šizofreniju, čim ga ružno pogledaš ili nedo Bog kažeš mu da uradi nešto od svog posla odmah si mu na crnoj listi. U slobodno vrijeme na poslu se drogira, sluša muziku pa ilahije, priča sam sa sobom, galami, krišči pa onda zviždi po 2-3 sata pa uzme čekić i lupa uvijek nešto sa njim.
:run:
Nedavno nam je svima ponudio po crtu pa kad smo odbili naljutio se, sutradan svima u ormariće na katance stavio sekundarno ljepilo pa smo razvaljivali, meni je u 3 ujutru ušao ko razbojnik u kancelariju sa čekićem i pitao me imam li kakvih želja, napao je jednu kolegicu iz čista mira i rekao joj da je kurva, crta grafite na poslu i uništava imovinu itd lista je zaista preduga. I mogao je ovako dokle je htio da šefovima nije stao na žulj pa ga poslali na vanredni sistematski :D sad je na bolovanju ali ako ga vrate nazad najavio je pohod pa eto da smo upozoreni :oops: doduše raduje me činjenica da je obećao da će krenuti od šefova.
Ludilo, pa kakva je to firma ili je to neka ustanova za mentalno bolesne?
Pa sta kazu sefovi? Oni imaju odgovornost da zastite sve radnike a ne saml jednog pojedinacno.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#2231 Re: BiH - Crna hronika

Post by mk ultra »

gdje ti radiš jbt :shock:
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#2232 Re: BiH - Crna hronika

Post by sime_cipol »

skupljac_zeljeza wrote: 23/08/2024 10:37 Domarev brat valjda hoće reći da nije to uradio u ludilu.

Image
Naravno da nije ludilo. Smisljeno i po planu obavljeno ubistvo. Ubio troje ljudi koje je planirao i naumio ubiti. Kazu prosao pored jednog, nije ga ni pogledao. Covjek mu rekao sta ce ti puska, ovaj mu rekao skloni se i gledaj svoja posla. Znaci, nema govora o ludilu, nego o smisljenom naumu da ubije tacno odredjene ljude.
Ateista

#2233 Re: BiH - Crna hronika

Post by Ateista »

@ShnjaZZZ fakat jbt, gdje ti to radis? :-)

Bjezi odatle podhitno... :run:
Seyfo

#2234 Re: BiH - Crna hronika

Post by Seyfo »

Nek piše čovjek šta se dešava,nek ostane traga što više. Ako bude belaja kakvog da se ima materijala. Možda i da se spriječi belaj
dječak sa šibicama

#2235 Re: BiH - Crna hronika

Post by dječak sa šibicama »

Kako ljudi uvijek traze opravdanja za ubice, ovo u Sani, tacno vidis animozitet onih sto pisu matletirali, bijo, radijo, prema nastavnom osoblju i prosvjetnim radnicima. Vjerovatno su oni mobingovani 8 godina skole, ako su to zavrsili.
billy organ

#2236 Re: BiH - Crna hronika

Post by billy organ »

izvrsni direktor wrote: 22/08/2024 15:31
billy organ wrote: 22/08/2024 13:53 Mene zanima kako je doslo do zakljucka da je ubica bio mobingovan na poslu?
Bolesna potreba da se krivica na zrtvu prebaci. Za svaku ubijenu zenu su isti dodali da se kurvala :run:

Upravo tako. Direktor ne valja jer je na funkciji , svi ispod njega su medvjedici dobro srca jer su sirotinja.
billy organ

#2237 Re: BiH - Crna hronika

Post by billy organ »

elcaliente wrote: 23/08/2024 11:45
ZoomZoomKiwi wrote: 23/08/2024 10:22

:run:
Nedavno nam je svima ponudio po crtu pa kad smo odbili naljutio se, sutradan svima u ormariće na katance stavio sekundarno ljepilo pa smo razvaljivali, meni je u 3 ujutru ušao ko razbojnik u kancelariju sa čekićem i pitao me imam li kakvih želja, napao je jednu kolegicu iz čista mira i rekao joj da je kurva, crta grafite na poslu i uništava imovinu itd lista je zaista preduga. I mogao je ovako dokle je htio da šefovima nije stao na žulj pa ga poslali na vanredni sistematski :D sad je na bolovanju ali ako ga vrate nazad najavio je pohod pa eto da smo upozoreni :oops: doduše raduje me činjenica da je obećao da će krenuti od šefova.
Pa sta kazu sefovi? Oni imaju odgovornost da zastite sve radnike a ne saml jednog pojedinacno.
I onda je svizac zamotao cokoladu. Zvizdi tri sata, smrce kokain, upada u 3 ujutru u kancelarije, crta grafite. stavlja ljepilo na katance. Razumijem da ima munjenog svijeta al ovo je bas naucna fantastika.
toska

#2238 Re: BiH - Crna hronika

Post by toska »

Laplace wrote: 22/08/2024 22:42
Neradnik ga ubije.

Forumaši: "mora da je bio mobing", "ne bi ga ubio bez razloga", "ne podržavam ubistvo, ali...".
ZoomZoomKiwi wrote: 23/08/2024 10:02
I kad vidiš da ga 70% stanovništva podržava, ako su komentari na portalima i forum reprezentativan uzorak, onda ti je jasno da ovdje nade nema. :bih:
Podrška forumaša i na komentarima je vjerovatno stvarno stanje društva i to je opasnije od jedne tragedije zato što:

sa teme suicid:
"što je negativniji stav (društva) prema nekom ponašanju, to je manja vjerojatnost da će to ponašanje biti odabrano."

logično da onda: što je pozitivniji stav društva prema nečemu da će toga biti samo više.
Sasvim je jasno da kolektivna svijest utiče na ponašanje svakog pojedinca čak i u ovakvim teškim zločinima.
ShnjaZZZ

#2239 Re: BiH - Crna hronika

Post by ShnjaZZZ »

billy organ wrote: 23/08/2024 14:10
I onda je svizac zamotao cokoladu. Zvizdi tri sata, smrce kokain, upada u 3 ujutru u kancelarije, crta grafite. stavlja ljepilo na katance. Razumijem da ima munjenog svijeta al ovo je bas naucna fantastika.
Pogledaj pp, poslat ću ti fotku
Onda javno napiši ovdje da li je svizac zamotao čokoladu.

Dogovoreno?
billy organ

#2240 Re: BiH - Crna hronika

Post by billy organ »

ShnjaZZZ wrote: 23/08/2024 14:21
billy organ wrote: 23/08/2024 14:10

Pogledaj pp, poslat ću ti fotku
Onda javno napiši ovdje da li je svizac zamotao čokoladu.

Dogovoreno?
Posalji slobodno . Ja i dalje ne vjerujem.
billy organ

#2241 Re: BiH - Crna hronika

Post by billy organ »

@ShnjaZZZ u redu, svizac nije ipak zamotao cokoladu. Izvinjenje od mene :thumbup:
Ateista

#2242 Re: BiH - Crna hronika

Post by Ateista »

Bjezi odatle dok nije kasno, ili vec jeste kasno? :-)
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#2243 Re: BiH - Crna hronika

Post by mk ultra »

barem reci otprilike čime se firma bavi :mrgreen: testiranjem lijekova? :mrgreen:
akcija007

#2244 Re: BiH - Crna hronika

Post by akcija007 »

Federalni dan zalosti tek u ponesjeljak. Nakon zavrsetoa SFF naravno. Isto kao i prosle godine u Gradaccu
DaysleepeR

#2245 Re: BiH - Crna hronika

Post by DaysleepeR »

Obzirom da lik nije nogiran, to je neka državna institucija.
A ko je lud da ide sa uhljebljenja, jelte :D
costacurta

#2246 Re: BiH - Crna hronika

Post by costacurta »

Ali zašto tek u pondjeljak dan žalosti? WTF?! :shock:
U kom smo qurcu mi nismo svjesni.
Ova opravdavanja ovog debila su iz straha, vjerujem da se tako neće meni dogoditi jer ja opravdavam ovakve bolesnike pa su mi i Desingerica, Jala, Faćo, Real, Ibro Berilo, Novalić, Keljmendi itd samo ljudi snalažljivi, zabavljači, cool, entertainment i ne utiču na svijest jer imaš daljinski pa prebaci program........ ostaviće me ne na miru, jest al u qurcu. Ustvari mi smo goveda u klaonici koji samo čekaju svoj red.
Rečeno je "nikad više" poslije Sulejmanovića, koliko se desilo ubistava nakon toga i isto toliko opravdanja smo imali.
Gdje je podatak npr koliko stanovnici BiH kupuju antidepresiva? Koliko prijava iz zdravstvenih ustanova ima o pokušaju samoubistva/trovanja i koliko među njima su mladi? Aaaaa pa uvijek je toga bilo..... ko ga ebe, nek se drogira...... sama je kriva što je tuče, zaslužila garant...... sve ovo su izlike i priča neukog i nepismenog svijeta kojem su društvene mreže sve.
Pazi 5 dana od masakra dan žalosti?! :roll:
E Krajino moja lijepa :roll:
1Dante1

#2247 Re: BiH - Crna hronika

Post by 1Dante1 »

costacurta wrote: 23/08/2024 15:20 Ali zašto tek u pondjeljak dan žalosti? WTF?!
Zato sto je ljudski zivot nebitan. Zato sto je nebitna situacija. Na kraju nebitno je i sto ce biti dan zalosti jer se nista nece promijeniti. Za dan zalosti mozes primijetiti samo da ne rade radijske stanice. Sta jos?

Eh da, SFF i afterpartiji ce biti gotov do ponedjeljka.

Nemojte da budemo licemjerni. Dan zalosti juce, danas, jedan dan ili mjesec dana apsolutno nista ne mijenjaju, vec nam daju mogucnost da mahalamo.
Ateista

#2248 Re: BiH - Crna hronika

Post by Ateista »

DaysleepeR wrote: 23/08/2024 15:11 Obzirom da lik nije nogiran, to je neka državna institucija.
Cini mi se da je napisao upravo da je neko JP, tako da je to valjda razlog, nikom se ne skida sa drzavne sise. :D
Ne znam, ljudi su razluciti, volim se i ja drzati neke sigurice ali ne pod svaku cijenu, to kako zvuci takvu atmosferu ne bih mogao podnijeti.
DaysleepeR

#2249 Re: BiH - Crna hronika

Post by DaysleepeR »

akcija007 wrote: 23/08/2024 15:11 Federalni dan zalosti tek u ponesjeljak. Nakon zavrsetoa SFF naravno. Isto kao i prosle godine u Gradaccu
Veliki sam protivnik carpet mjera u svemu pa i u ovom slučaju.
Nikakve potrebe nema za dan žalosti u cijelom entitetu.
Samo se zaustavlja javni život, gubi se novac bez ikakve potrebe.
U USK pa i OK, ali sve šire od toga ne podržavam.
ShnjaZZZ

#2250 Re: BiH - Crna hronika

Post by ShnjaZZZ »

Ateista wrote: 23/08/2024 15:34
DaysleepeR wrote: 23/08/2024 15:11 Obzirom da lik nije nogiran, to je neka državna institucija.
Cini mi se da je napisao upravo da je neko JP, tako da je to valjda razlog, nikom se ne skida sa drzavne sise. :D
Ne znam, ljudi su razluciti, volim se i ja drzati neke sigurice ali ne pod svaku cijenu, to kako zvuci takvu atmosferu ne bih mogao podnijeti.
Ma da, u pitanju je federalno JP. Otkaz je skoro nemoguće dobiti, a ovakvi kreteni su zaštićeni ko bengalski tigrovi još svi znaju dobro plivat po sivoj zoni tako da je jako teško kotarisat se mrake. Sad je poslan na vanredni ljekarski gdje psihijatar ustanovio da nije sposoban radit, trenutno je na bolovanju, možda će malo ležati ali i to će trajati određen period jer nakon 6 mjeseci opet ide vanredni ljekarski i tu ako se popravi (makar prividno) vraćaju ga. U najgorem slučaju može dobit neko drugo radno mjesto da ga skloniš negdje u stranu.

Nas je spašavalo npr što smo bili vezani za jedno radno mjesto i što radimo u smjenama, a njega su dosta premještali (što na druga radna mjesta što kroz smjene) tako da otprilike ispadne da ga moramo istrpit jedan mjesec svako pola godine.

Pa šta ćeš sad, pokušaj bit dobar sa njim jbg :D ja sam ga hranio čitav mjesec i donosio mu slatko da zasladi nakon što se zgudra :D na kraju mi je rekao "da će on lično riješiti ako me ko bude dirao" :D
Post Reply