Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
forumasica3 wrote: ↑22/08/2024 19:30
Je li igdje objavljen motiv ubistva na Ciglanama?
Ne mogu da vjerujem da je ovakav zlocin u glavnom gradu prosao na ovako neprimjetan nacin od strane medija.
Ubica je psihički poremećena osoba.
Inače, zašto nam je važan motiv kod ovako monstruoznih ubistava, zašto moramo raspravljati o nečijim tragedijama
Ti ko da si s marsa pao u nas vilajet...jbte vazda bilo vaznije sta je kod komsijenu tanjiru jego sve ostalo....sta mislis odakle izreka nek komsiji crkne krava i ostalo....
Mene zanima samo ko je koga...dakle npr ako se kaze od rnaije poznati policiji ili kontaverzni biznismen ili psihicki bolesnik itd itd cisto d aznam kakvo je okruzenje i prilagoditi se istom.....a sto je ko koga ubio ne zanima me...sto je ona sjekirom pobio sve to me ne znima pobio ih nema ih.....to neka proucavaju oni kojima je to posao
forumasica3 wrote: ↑22/08/2024 19:30
Je li igdje objavljen motiv ubistva na Ciglanama?
Ne mogu da vjerujem da je ovakav zlocin u glavnom gradu prosao na ovako neprimjetan nacin od strane medija.
Ubica je psihički poremećena osoba.
Inače, zašto nam je važan motiv kod ovako monstruoznih ubistava, zašto moramo raspravljati o nečijim tragedijama
Mogu biti razni motivi da se sazna zasto je neko nekog ubio, najcesci je svakako mahalanje i zabadanje nos u tudje zivote, ali ima i onih koji traze potvrdu da se to ne moze bas tek tako i njima desiti, da zrtva ima bar neki dio krivice u tome i da se zbog toga osjecaju sigurnije.
Ako govorimo o onima kojima je to posao, oni bi svakako trebali da se bave motivima kako bi eventualno mogli bar probati prevenirati takve stvari u buducnosti, pronaci uzrok problema, ko je napravio negdje propust i slicno. Na zalost, ovo zadnje kod nas se vjerovatno najmanje radi.
Pa svakako nas zanima da li je zrtva random odabrana, ili postoji neki logican razlog koji ih je spojio u vremenskoj tacki.
Nije mahalanje, već čisto traženje neke logike u događaju.
Neko mora odgovarati za ovo ubistvo, ne samo psihopata Mirza Duran...on ce se izvuci na dijagnozu i neuracunjivost i biti pusten.
Kazu ubica je mentalno bolesna osoba, pa sta radi takva osoba napolju ? ko ga je pustio ? kako nije pod kljucem i nadzorom ? ciji je to propust ? taj treba da odgovara... ne moze tek tako sam izaci iz ludnice gdje je bio i zaklati zenu.
Isakoviću je dijagnosticirana paranoična šizofrenija, a psihijatrijskim pregledom ustanovljeno je da je majku u stanu u centru Sarajeva ubio u stanju neuračunljivosti.
Kantonalni sud u Sarajevu izrekao mu je psihijatrijsko liječenje, a pušten je, kako je za naš portal izjavio Abdulah Kučukalić, šef Psihijatrijske klinike KCUS-a, zbog "povlačenja simptoma psihotičkog poremećaja".
Lik imao paranoidnu šizofreniju, ubio rođenu majku - i ovi ga pustili, ko fol povukli simptomi ko da je to gripa...jasta su.
DonieBrasco wrote: ↑22/08/2024 21:57
Jesu li se oni zanli od ranije, pustila ga u stan ili je on uletio ?
Ja sam čuo da je gospođa bila doktorica, a ubica njen pacijen...pozvonio joj na vrata, žena otvorila i idiot je ubio.
Bila je pravnik. Radila ranije u Sarajevo Osiguranju i od prosle godine u ZOI84. Gore bila sekretar
Izgleda da je narkoman neki, iskoristio nepaznju
Novi detalji ubistva na Ciglanama: Došao kod prijatelja, pa brutalno zaklao ženu, uhapšena još jedna osoba
Tužilaštvo Kantona Sarajevo zatražilo je pritvor za Mirzu Durana (27), osumnjičenog za ubistvo 60-godišnje N. S. u sarajevskom naselju Ciglane.
Ročište za određivanje pritvora Duranu je zakazano u 09:00 sati.
Međutim, donosimo i nove detalje u vezi sa stravičnim ubistvom na Ciglanama.
Ubijena žena zatečena je s ubodnim ranama po vratu, a kako "Avaz" saznaje, na licu mjesta pronađena su dva noža - jednim je nesretnu ženu najprije ubio ubodom u vrat, a drugim nožem zaklao.
Prema informacijama "Avaza", Duran je zločin počinio iz stana prekoputa nesretne žene Nadire Saharčić.
On je, kako saznajemo, došao kod prijatelja koji živi prekoputa nesretne žene.
Zatim, kako je pokazala preliminarna istraga, iskoristio nepažnju žene koja je otvorila vrata kako bi napravila propuh, ušao u stan i brutalno je ubio.
"Avaz" saznaje da je uhapšen i njegov prijatelj, ali ne za ovaj zločin, nego za posjedovanje narkotika i sprečavanju službene osobe u obavljanju svoje dužnosti.
Kako saznajemo, riječ je o Farisu Bašiću. Njemu je Općinski sud, na prijedlog tužilaštva, odredio jednomjesečni pritvor.
Podsjećamo, osumnjičeni je lociran u popodnevnim satima i uhapšen u KCUS-u, gdje bio hospitaliziran na Psihijatriji.
On je čak, kako saznajemo, pokušao pobjeći iz ove ustanove, ali ga je u tome spriječilo osiguranje.
LSD wrote: ↑23/08/2024 08:54
Lik imao paranoidnu šizofreniju, ubio rođenu majku - i ovi ga pustili, ko fol povukli simptomi ko da je to gripa...jasta su.
Pa posto nikoga vise nije ubio nakon pustanja, mozda su i bili u pravu.
To je isti rezim ko onaj maloljetni ubica Kosta. Meni je bilo smijesno kako Vucic naredjuje da ce mali citav zivot ostati u bolnici. Moguce, ali je moguce i da ga puste za desetak godina.
LSD wrote: ↑23/08/2024 08:54
Pa posto nikoga vise nije ubio nakon pustanja, mozda su i bili u pravu.
To je isti rezim ko onaj maloljetni ubica Kosta. Meni je bilo smijesno kako Vucic naredjuje da ce mali citav zivot ostati u bolnici. Moguce, ali je moguce i da ga puste za desetak godina.
Meni Jovana Jeremić nije ništa manje opasnija za srpsko društvo od Koste, bezbroj puta dokazano.
Šta se tu ima kontati, likova ovakvih ima i kod Manijaka i Hordi Zla. Zato sam prestao ići na utakmice na jugu zbog našmrkane djece koja se oleše bobama, alkoholom i život im se vrti oko navijačkih grupa i klubova. A znam par slučajeva prijatelja gdje im je druga već mozak pojela i to nisu više ljudi koji mogu funkcionisati normalno. Sve ih neka paranoja puca em to može na agresiju povući ili se povuku, popušili plast trave i našmrkani hodali godinama pa sad ne znaju gdje udaraju. A može biti da mu je žena nešto dobacila i njemu prekipilo, ovo je stravično. Treba se pozabaviti sa navijačkim grupama i čak im zabraniti ulazak dok se ne riješe debila koji dolaze takvi. Ovo nije ništa novio, duže vremena je ovako samo se vuklo od prije a sada neke stvari isplivavaju.
Kako je na početku ročišta kazano, Duran je 1997. godište, živi u naselju Bojnik, student je završne godine Fakulteta zdravstvenih studija u Sarajevu, nezaposlen i slabog imovinskog stanja.
Riječ je potom dobio branitelj optuženog Durana advokat Omar Mehmedbašić koji je kazao da se njegov branjenik ne sjeća ničega.
Moze li mi neko objasniti kako mjesecar brani nekoga slabog imovinskog stanja?
Kako je na početku ročišta kazano, Duran je 1997. godište, živi u naselju Bojnik, student je završne godine Fakulteta zdravstvenih studija u Sarajevu, nezaposlen i slabog imovinskog stanja.
Riječ je potom dobio branitelj optuženog Durana advokat Omar Mehmedbašić koji je kazao da se njegov branjenik ne sjeća ničega.
po sluzbenoj
na osnovu toga je bukvalno milione zaradio