Cekam danas vijesti o tome.

Mjesto se zove Korovyakovka

tako je !
Julian Röpcke
Julian Röpcke
@JulianRoepcke
#NewsMap
Ukrajinske snage su dalje napredovale severno od #Sudzha, Kurska oblast. U blizini zarobljenog grada situacija je i dalje napeta jer su ruske snage u neposrednoj blizini.
![]()

Bakhva - Natpis na Ledenoj palači u gradu Sudža, regija Kursk. Nakon oslobađanja Sudže od Putinovih trupa, gruzijski vojnici napisali su to na zidu na ulazu u grad.
Ovaj natpis je u čast pukovnika gruzijskih specijalnih snaga Bakhve Chikobave, sudionika rata s Ruskom Federacijom 2008. godine. U tom je ratu bio teško ranjen, a 2014. je došao braniti slobodu Ukrajine. Bakhva je služio u dragovoljačkom bataljunu Donbas, a zatim se prebacio u Azov. U redovima Azova, instruktor borbene obuke Bakhva Chikobava poginuo je kao heroj u bliskoj borbi s ruskim okupatorima u Mariupolju u ožujku 2022. godine.
Prijatelju Bakhva, borba protiv zajedničkih neprijatelja naših naroda se nastavlja, zapamćen si i dobro si osvećen.
Meni se najvise sviDZa ovaČitalac wrote: ↑14/08/2024 08:06 U skladu sa uputstvima iz Kremlja, kolumnistkinja ruske agencije RIA Viktorija Nikiforova u patriotskom je transu: „Idemo do Lavova, a ako treba i dalje“. Sve što nije u redu s Rusijom, u ovim je redovima...
Glavni rezultat ukrajinskog napada na Rusiju pokazao se upravo suprotnim od planiranog. U želji da "poboljšaju svoju pregovaračku poziciju", došli su dotle da pregovora neće biti. U ovim teškim danima, u srcima milijuna ljudi u Rusiji sazrela je i ojačala odlučnost da se bore do kraja. Ne smije biti "Ukrajine", sav ovaj prostor treba denacificirati, očistiti i neutralizirati. Kakvi god napori i odricanja od nas da se traže, mi smo na njih spremni. Mi se borimo za svoju neovisnost i spremni smo se za nju boriti godinama i desetljećima dok ne dođemo do Lavova - a ako treba i dalje. Odgovor na pitanje "S kim graniči Rusija" je: "Rusija graniči s kim hoće".
Imali smo iluzije da se ukrajinski sukob može riješiti brzo i s minimalnim brojem žrtava. Dvije godine smo se nadali da će se nešto promijeniti u glavama izbezumljenog stanovništva bivšeg Ukrajinskog SSR-a, te da će promijeniti mišljenje o umiranju za svog Fuhrera. Nismo se htjeli boriti “do posljednjeg Ukrajinca”. Paradoksalno, mi smo bili jedini ljudi na Zemlji koji su žalili Ukrajince. Otuda i mirovni pregovori čiju smo ideju zdušno podržavali. Sve donedavno, prema svim anketama, većina ruskog stanovništva bila je za mirno rješenje sukoba. Događaji u regiji Kursk sve su promijenili.
Neprijatelj je na našoj zemlji prvi put nakon Velikog domovinskog rata. Njemačka borbena vozila voze se po regiji Kursk. Civilizirana Europa odobrava teror nad Rusima. Amerikanci oduševljeno uspoređuju ukrajinsku sabotažu s operacijom Incheon, kada su američki okupatori uspjeli preokrenuti tok Korejskog rata. Sada žele isti rezultat u Ukrajini, ali bit će upravo suprotno. Sada mogu zahvaliti Zelenskom - neće biti pregovora.
Ne idemo nikamo. Ubijat ćemo naciste dok ne očistimo svu našu zemlju. A ako trebamo zdrobiti gmaza u njegovoj jazbini, stići ćemo i tamo. Ukronacistima nitko nikada neće oprostiti patnju i smrt naših građana. Danas društvo ima zahtjev da naša vojska ne radi "u bijelim rukavicama", kao što je to radila posljednje dvije godine. Naravno, Rusija će se uvijek pridržavati zakona i običaja rata, mi smo civilizirani ljudi.
Greška je zamijeniti našu staloženost sa slabošću. Zapravo, radi se o hladnoj odlučnosti, pojačanoj legendarnom ruskom strpljivošću. Tijekom naše tisućljetne povijesti, ovo jedinstveno oružje omogućilo nam je da rasturimo najstrašnije vojske i ubijemo milijune naših neprijatelja. Mi smo to danas ponovo spremni primijeniti, jednostavno nemamo drugog izbora.