OI Košarka

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
omega369

#601 Re: OI Košarka

Post by omega369 »

Vucicevci i vulinovci klepise bronzu. Svoj ti posao
kakavdanakneiskustvu

#602 Re: OI Košarka

Post by kakavdanakneiskustvu »

dječak sa šibicama wrote: 10/08/2024 12:43 Kukoc je bio sjajan kosarkas ali ima boljih EUropljana u NBA od njega, dosta boljih.

Bi li usao u momcad NBA europljana svih vremena? da.

Recimo, Parker-Doncic-Stojakovic-Nowitzki-Jokic kao prva i Petrovic-Kukoc-Gasol-Ante-Sabonis kao drtuga petorka, imam previse visokih pa eto neka Gasola na trojci, fali mi drugi plej :D
dragić
dječak sa šibicama

#603 Re: OI Košarka

Post by dječak sa šibicama »

Onda Dragic Petro Kukoc Ante i Gasol kao druga petorka. Arvidas zao mi je :D
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#604 Re: OI Košarka

Post by sime_cipol »

Kukoc ispred Stojakovica :D
Zamisli kakvi su prije bili majstori kad jedan Kukoc, koji je vjerovatno u 5 najboljih igraca iz Evrope ikada u istoriji samo jednom bio najbolji 6. igrac :D
kakavdanakneiskustvu

#605 Re: OI Košarka

sime_cipol wrote: 10/08/2024 13:02 Kukoc ispred Stojakovica :D
Zamisli kakvi su prije bili majstori kad jedan Kukoc, koji je vjerovatno u 5 najboljih igraca iz Evrope ikada u istoriji samo jednom bio najbolji 6. igrac :D
kukoč je meni najdraži igrač ikad. bolji od giannisa,jokića,nowitzkog,gasola,parkera nije
sukis

#606 Re: OI Košarka

Post by sukis »

Srbi zasluzeno do bronze, utisak je da su mogli vjerovatno i vise da je bio drugaciji zrijeb.
Sto se tice kosarke, lideri su u regiji i medju boljim u evropi.. Evo ideje, ako vec ne mozemo igrace da im maznemo, mozda bi mogli neki strucni kadar od njih da uzmemo, jer ovo sta njihovi treneri naprave od prosjecnih igraca to je nevjerovatno.

Ja mislim da mi u kosarci imamo prilicnog talenta i da bi uz dobru organizaciju mozda mogli u buducnosti da napravimo neki veci rezultat.
kakavdanakneiskustvu wrote: 10/08/2024 13:09
kukoč je meni najdraži igrač ikad. bolji od giannisa,jokića,nowitzkog,gasola,parkera nije
Kukoc se mozda tebi svidja kao igrac, ali nema teorije da je on bolji od Jokica i Nowitzkog, nema sanse.
Last edited by sukis on 10/08/2024 13:14, edited 3 times in total.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#607 Re: OI Košarka

Post by sime_cipol »

Ok, najbolji 6. igrac u evropi ikada, jedva dobio nagradu najboljeg 6. igraca u NBA u jednoj sezoni.
Zamisli kakve su igracine nekada igrale u NBA :D
dječak sa šibicama

#608 Re: OI Košarka

Post by dječak sa šibicama »

Jokic je prije svega fenomen, lik i ne izgleda kao kosarkas, vise je neki dezmekasti seljo sto stoji pred seoskim granapom i ispija pive sa lolama.

Izgleda kao medvjed a igra kao ne znam sta, covjek ima kosarkasku inteligenciju kakvu nema niko, apsolutno niko. To je fenomen i u zdravstvenom ili naucnom smislu, ne znam ni sam sta reci.
WarrenGrozni

#609 Re: OI Košarka

Post by WarrenGrozni »

sukis wrote: 10/08/2024 13:11 Srbi zasluzeno do bronze, utisak je da su mogli vjerovatno i vise da je bio drugaciji zrijeb.
Sto se tice kosarke, lideri su u regiji i medju boljim u evropi.. Evo ideje, ako vec ne mozemo igrace da im maznemo, mozda bi mogli neki strucni kadar od njih da uzmemo, jer ovo sta njihovi treneri naprave od prosjecnih igraca to je nevjerovatno.

Ja mislim da mi u kosarci imamo prilicnog talenta i da bi uz dobru organizaciju mozda mogli u buducnosti da napravimo neki veci rezultat.
I opet se vraćamo na klubove, pare i organizaciju.

Eto da je bar KK Bosna stabilan ABA ligaš, plus KK Spurs tu negdje.
I da možeš dovesti nekog Duleta Vujoševića.
sukis

#610 Re: OI Košarka

Post by sukis »

WarrenGrozni wrote: 10/08/2024 13:23
sukis wrote: 10/08/2024 13:11 Srbi zasluzeno do bronze, utisak je da su mogli vjerovatno i vise da je bio drugaciji zrijeb.

Ako mogu Laktasi imati jednu Igokeu moze i Sarajevo imati Bosnu koja ima naslov prvaka evrope, drugi na svijetu i dva naslova prvaka bivse drzave, malo li je!? Treba pokrenuti neke stvari, KK Bosna zasluzuje svoje mjesto medju najboljim klubovima u regiji jer je tu bila dok drugih nije bilo ni na mapi.
WarrenGrozni

#611 Re: OI Košarka

Post by WarrenGrozni »

sukis wrote: 10/08/2024 13:30

Ako mogu Laktasi imati jednu Igokeu moze i Sarajevo imati Bosnu koja ima naslov prvaka evrope, drugi na svijetu i dva naslova prvaka bivse drzave, malo li je!? Treba pokrenuti neke stvari, KK Bosna zasluzuje svoje mjesto medju najboljim klubovima u regiji jer je tu bila dok drugih nije bilo ni na mapi.
Slažem se, ali to se tako priča 20 godina.
Nikako da se nadje neki novac, neko da pokrene priču.

A ne treba za košarku bogznašta...U maloj Crnoj Gori daju malo gradovi, malo ovi šverceri i lovatori peru pare i uvijek su tu 3-4 kluba u ABA ligi.

A Sarajevu je gradu, kantonu i ovima što su se obogatili , sport na zadnjem mjestu što se ulaganja tiče.
kakavdanakneiskustvu

#612 Re: OI Košarka

Kukoc se mozda tebi svidja kao igrac, ali nema teorije da je on bolji od Jokica i Nowitzkog, nema sanse.
pa zar sam napisao da jeste bolji??

nisam ja @Better Man pa da tako nesto napišem
kakavdanakneiskustvu

#613 Re: OI Košarka

sime_cipol wrote: 10/08/2024 13:11
Ok, najbolji 6. igrac u evropi ikada, jedva dobio nagradu najboljeg 6. igraca u NBA u jednoj sezoni.
Zamisli kakve su igracine nekada igrale u NBA :D
kakva je to nagrada,titula , to ne postoji
sukis

#614 Re: OI Košarka

Post by sukis »

WarrenGrozni wrote: 10/08/2024 13:43
sukis wrote: 10/08/2024 13:30

Slažem se, ali to se tako priča 20 godina.
Nikako da se nadje neki novac, neko da pokrene priču.

A ne treba za košarku bogznašta...U maloj Crnoj Gori daju malo gradovi, malo ovi šverceri i lovatori peru pare i uvijek su tu 3-4 kluba u ABA ligi.

A Sarajevu je gradu, kantonu i ovima što su se obogatili , sport na zadnjem mjestu što se ulaganja tiče.
Uvesti neko obavezno izdvajanje sredstava za sport nekim privatnicima a umjesto toga im umanjiti poreze, onda grad daje odredjeni iznos. To cak i ne mora biti na kantonalnom, federalnom ili drzavnom nivou, Sarajevo je dovoljno veliki grad da moze dvije KK Bosne finansirati, a ne jednu jer kosarka jos uvijek nije toliko daleko otisla sto se tice novca da se ne moze pratiti. Ako bi se pokrenuo bar jedan tako kvalitetni klub vec tada imas neku bazu igraca, onda to vec na nesto lici i mozes planirati neku buducnost za reprezentaciju koja bi mogla nesto da postigne.
WarrenGrozni

#615 Re: OI Košarka

Post by WarrenGrozni »

Drgaučija se danas košarka igra.
I američki treneri drugačije gledaju na igru i na evropske košarkaše.
Kukoč bi danas otišao ranije u NBA, imao bi više prostora i vjerovatno bi sve bilo drugačije.
iClass

#616 Re: OI Košarka

Post by iClass »

sukis wrote: 10/08/2024 14:00 Uvesti neko obavezno izdvajanje sredstava za sport nekim privatnicima a umjesto toga im umanjiti poreze, onda grad daje odredjeni iznos.
:lol: :lol:
sukis

#617 Re: OI Košarka

Post by sukis »

iClass wrote: 10/08/2024 14:08
sukis wrote: 10/08/2024 14:00 Uvesti neko obavezno izdvajanje sredstava za sport nekim privatnicima a umjesto toga im umanjiti poreze, onda grad daje odredjeni iznos.
I sta je tu sada smijesno?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#618 Re: OI Košarka

Post by Chmoljo »

sukis wrote: 10/08/2024 14:11
iClass wrote: 10/08/2024 14:08
I sta je tu sada smijesno?
Pa ne treba pricati bajkice.

Jos ces traziti i da se Rifat makne iz kuhinje.
ultima_palabra

#619 Re: OI Košarka

Post by ultima_palabra »

Dirk, Giannis i Jokic su jedina trojica koja su osvojila titulu kao glavni igraci ekipe, dakle ispred ostalih su.
canvra888

#620 Re: OI Košarka

Post by canvra888 »

probook wrote: 10/08/2024 08:30
Velkoski wrote: 10/08/2024 08:27 Let's make it clear

Ne interesuje nas jesu li pokradeni ili ne :mrgreen:
Ma i mene zaboli nego sam gledao utakmicu i ne mogu ove komentare "pokradena amerika" eto jes...a ne kontaju sutra kad bi mi igrali protiv neke velike repke u bilo cemu gdje se nesto odlucuje navlacile bi sudije za njih tamo - jer bolje da tim milijardera prodje nego neka tamo drzavice
Ja sam napisao da je bilo grešaka na obje strane, ne da je striktno SAD pokradene.

I da, iako ima istine da sudije favorizuju velika imena (svjež primjer protiv Francuza u Skenderiji kad smo ih dobili), to opet nije baš tačno u kontekstu Srbije. Eto utakmica od neki dan protiv Australije, realno je i Srbija "državica" u poređenju sa Australijom, ali su svejedno imali sudijsku naklonost, jer su košarkaška velesila, a ne zato što su neka državetina u općem smislu.
canvra888

#621 Re: OI Košarka

Post by canvra888 »

ultima_palabra wrote: 10/08/2024 14:30 Dirk, Giannis i Jokic su jedina trojica koja su osvojila titulu kao glavni igraci ekipe, dakle ispred ostalih su.
I to Dirk sa vjerovatno jednom od najtežih i najzasluženijih titula ikad.

Bez all star saigrača čovjek oborio tadašnje svježe s prstena Lakerse predvođene Kobeom, Thunder sa triom Duranta, Hardena i Westbrooka u WCF i u finalu novokomponovanu trojku Heata.

Premalo se priča o toj tituli, a jedan je od najboljih u ovom mileniju.
Last edited by canvra888 on 10/08/2024 14:35, edited 1 time in total.
Better Man

#622 Re: OI Košarka

Post by Better Man »

kakavdanakneiskustvu wrote: 10/08/2024 12:36
Better Man wrote: 10/08/2024 12:32
kakavdanakneiskustvu wrote: 10/08/2024 08:52

imao bolju karijeru jer je u NBA jednom bio najbolji 6. igrač i to je sve,a giannis, jokić bili MVP NBA,MVP finala NBA

jesi mozda razmišljao na način da je kukoč trofeje osvajao jer je igrao u vrijeme kada su medalje osvajalo 5 reprezentacija, italija,španija,sssr, i sfrj,plus iznenađenje grčka,a nakon raspada sfrj i sssr više od deset ekipa su kandidati za medalje?

jesi razmišljao o tome da je kukoč tada igrao sa daleko boljim saigračima pa mu i nije bilo bas tesko osvojiti tolike kmedalje?

je li ti fakat smatras da je titula prvaka nba ,plus tri puta mvp nba ,plus mvp finala nba što je osoviio jokić,je manje od titule prvaka evrope koje kukoč ima sa jugoplastikom?

da pogodim, po tebi su petrović,rađa,divac bolji od jokića?

i najvažnije,kako kukoča nema u npr. izborima top 50 košarkaša svih vremena ,kao što su tu ovi nabrojani evropljani?
Kukoč ima tri titule prvaka Evrope s Jugoplastikom i na sva tri final foura je proglašena za MVP-a. Znači to jeste više od jedne titule Jokića i individualnih nagrada Jokića, koje je i Kukoč dobio u Evropi.. A tu su i tri NBA prstena. Pa svi mogući trofeji sa seniorskom reprezentacijom osim OI zlata (ima 2 srebra) i dva zlata sa junioriskom i kadetskom reprezentacijom. Dražen jeste bolji, jer je činio veliku razliku i bio je vođa ekipe. U NBA je imao peh da ode prvo u ekipu kod trenera, koji ga je držao na klupi, a onda kad je promijenio ekipu i došao na svoje, tragično je poginuo i karijera mu je naglo prekinuta i vjerujem da se to nije desilo da bi ostavio još dublji trag u NBA. Divac i Rađa su odlični, ali vjerovatno nisu bolji od Jokića. Ti samo gledaš Jokića kroz NBA. Gdje je tu reprezentacija i gdje su njegove igre u Evropi? Dražen je dvije godine vodio Cibonu do naslova prvaka Evrope. Bio glavni i najbolji igrač te ekipe, a to je radio kad je imao 20 do 22 godine. Imao je fantastičnu sezonu u Realu. S reprezentacijom osvojio sve osim OI zlata.
nije na sva tri finala bioi mvp,jednoim je bio rađa,nemas pojma,odmah ti moram napisati,provjeri ako meni ne vjerujes
jokić,giannis bilio mvp nba, mvp finala nba,giannis bio i dpoy nba.

je li ti znas koliko je kukoč daleko od toga???

kakav argument je igra jokića u evropi, kada je otišao sa 20 godina u nba, šta je mogao igrajući u klubu kao što je mega??

petrović boljo9 od jpokića??, pa što to nije pokazao u nba kao što jesu giannis, jokić nowitzki koji su bilio najbolji u nba za razliku od petrovića??
Znaš i sam.šta se dešavalo Draženu kad je otišao u NBA i kako mu trener nije dao da igra. Da je dobio odmah priliku i da nije tragično izgubio život, napravio bi Dražen puno više u NBA. Cibona do dolaska Dražena je bila prosječan klub, a s Draženom su bili dva puta prvaci Evrope. Jugoplastika Tonija Kukoča je proglašena najboljom ekipom koja je osvajala Euro ligu. Tri godine za redom su bili prvaci Evrope. Ok, Jokić je rano otišao u NBA. Gdje su njegove igre za reprezentaciju I trofeji? Prije su košarkaši letjeli da igraju za reprezentaciju, jer je to bila čast i poštovanje, a danas izbjegavaju i pravdaju se umorom i kao klub im neda. Jokić je fantastičan, ali ako trebam birati, uvijek bih prije izabrao Tonija i Dražena iz najboljih dana. A i Toni i Dražen su igrali u NBA, kad je kvaliteta te lige bila puno veća i kad je bilo daleko više genijalaca od Jordana, pa nadalje, da ih sve ne nabrajam.
Last edited by Better Man on 10/08/2024 14:38, edited 3 times in total.
okanomalo

#623 Re: OI Košarka

Post by okanomalo »

sukis wrote: 10/08/2024 14:00

Uvesti neko obavezno izdvajanje sredstava za sport nekim privatnicima a umjesto toga im umanjiti poreze, onda grad daje odredjeni iznos. To cak i ne mora biti na kantonalnom, federalnom ili drzavnom nivou, Sarajevo je dovoljno veliki grad da moze dvije KK Bosne finansirati, a ne jednu jer kosarka jos uvijek nije toliko daleko otisla sto se tice novca da se ne moze pratiti. Ako bi se pokrenuo bar jedan tako kvalitetni klub vec tada imas neku bazu igraca, onda to vec na nesto lici i mozes planirati neku buducnost za reprezentaciju koja bi mogla nesto da postigne.
znas li ti da pri domovima zdravlja u sarajevu imaju samo TRI neurologa? nama je sve u banani.
canvra888

#624 Re: OI Košarka

Post by canvra888 »

Toni i Dražen ispred Jokića... daj se dozovite :-)
kakavdanakneiskustvu

#625 Re: OI Košarka

ultima_palabra wrote: 10/08/2024 14:30 Dirk, Giannis i Jokic su jedina trojica koja su osvojila titulu kao glavni igraci ekipe, dakle ispred ostalih su.
logično

ajde to objasni @Better Man, za kojeg su titule jugoplastike ravne tituli u NBA
Locked