Ukrajina

pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#204526 Re: Ukrajina

Post by pici »

sumi ta regija, tu su toliko nahajcani na ruse da su ih na pocetku povaljali ko macice, bukvalno gerilskom borbom izbacili su iz stroja citav korpus pa i vise... tu su rusi polomili zube. Sumi zajebani.
Crvene_brigade

#204527 Re: Ukrajina

Post by Crvene_brigade »

Ljudi, kakva je ovo "kombi vojska"?! Raspad sistema...

https://x.com/TOGAjano21/status/1821609610392072287
Last edited by Crvene_brigade on 08/08/2024 21:17, edited 1 time in total.
Gandalf

#204528 Re: Ukrajina

Post by Gandalf »

Guravo je za rujane postalo, vrijeme je da zamole velikog mirotvorca orbana za još jednu rundu mirenja, možda da debeljko skokne i do jarana po kilama u s.koreji.
HelaS

#204529 Re: Ukrajina

Post by HelaS »

JovicSA wrote: 08/08/2024 20:56 @HelaS Sve je moguće ali jbg. rat je a kada je rat onda se ne biraju sredstva. Vjerujem i duboko sam ubjeđen da Ukrajina zna šta radi, ovo je sasvim opravdana i legitimna akcija koja će za cilj prvenstveno imati da služi kao poluga za oslobađanje Ukrajine od ruskih fašista i nacista.
Jssno je svima da je cilj ukrajinske "avanture" zaposjedanje nuklearne elektrane, možda i diverzija. Kako bi ukrajinska Vlast iz Kijeva ovom akcijom postigla "polugu za oslobađanje Ukrajine"?
Jasno je da namjera nije uspjela, da su otkriveni i zaustavljeni. Šta sad? Na ruskom su području, usred neke pustopoljine sa par sela ili manjih gradova.
Ukrajina ne negira Rusiju kao državu i rusku naciju tako da mogu lično samo da pozdravim ovaj potez koji mami osmijehe na mom licu. Samo naprijed momci, što manje rusko-svetosavskog uticaja to bolje za BiH.
O tome pišem, kritikujući ovu besmisao ukrajinske vojske. Pokrenuli su vojnu diverzantsku akciju provocirajući nečije "osmijehe na licu", otvorili "sobu emocija" iz koje se sada vode rasprave i daje podrška, mora se priznati - vrlo hrabrim ljudima, vojnicima koji su svoje kapacitete mogli i trebali iskoristiti vojnom akcijom višestruko korisnijom i produktivnijom na ukrajinskom okupiranom području. Ovako, ugrozili su svoje živote, vojnu opremu, i možda postigli bolju poziciju ruskoj strani za razmjenu zarobljenika ili bezživotnih tijela... :(
geralt

#204530 Re: Ukrajina

Post by geralt »

pici wrote: 08/08/2024 21:05 Da nedostatak snaga, sve su glupani bacili na istok i gurali meso sa ogromnim gubitcima, sto se stvori pretpostavka za kontra prodore ovakve kao u kursku... jebeni glupi rusi, ovako su i u ww2 isto radili, pa jebemu jesul ti ljudi ista ucili u tim skolama. Da nisu anglosasi bili tada na strani rusa, švabo bi ih pregazio. Na svu srecu.
Razmisljanje je otprilike islo, mi mozemo drugima sve, a nama niko drugi ne moze nista. Slicno kao sto su neki u komsiluku razmisljali dok se nije ukazao F-16 iznad Kalemegdana. Uopste nije razmatrano da ova mogucnost ikako postoji niti se iko spremao za nju.

Ovdje je korisno to sto je Sirski Rus koji je prosao sovjetske skole, jer zna tacno kako protivnik razmislja i kako ce odreagovati.
video

#204531 Re: Ukrajina

Post by video »

Crvene_brigade wrote: 08/08/2024 21:15 Ljudi, kakva je ovo "kombi vojska"?! Raspad sistema...

Ma ovo je istocni texas, oni narandzini rednecki nema druge :D
Kukala im majka ako s ovim izadju pred mardere i strajkere a o bredlijima i da ne pricam. :run:
Last edited by video on 08/08/2024 21:32, edited 1 time in total.
Labirint

#204532 Re: Ukrajina

Post by Labirint »

Crvene_brigade wrote: 08/08/2024 21:15 Ljudi, kakva je ovo "kombi vojska"?! Raspad sistema...

Ja pitam kakvi su ovo kombiji svetijebem, euro 0 norma :skoljka: :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#204533 Re: Ukrajina

Post by pici »

Internet resources of the Kursk region were subjected to a massive DDoS attack, many services were down and temporarily unavailable - regional authorities
pade internet :mrgreen: nek mole muska
SpecialOffer

#204534 Re: Ukrajina

Post by SpecialOffer »

Ove kolone sad necim poklopiti.
Crvene_brigade

#204535 Re: Ukrajina

Post by Crvene_brigade »

Heroji ne staju...

Image
SanskiBiser

#204536 Re: Ukrajina

Post by SanskiBiser »

Image

Image

Image

Image
Slike iz Ljubimovke i Novoivanovke u Kurskoj oblasti
U Kurchatovu bi već trebali moći čuti ukrajinske oružane snage.
Kurska oblast: situacija oko 19:00

(Ograničeno, moram napomenuti da većina informacija dolazi iz ruskih izvora, o čemu se obično može suditi sa zdravim skepticizmom. )

Ruski vojnici javljaju o gubitku naselja: Zamostya, Myrnyi, Martynivka, Zaoleshenka, 1. Knyazhy, 2. Knyazhy, Kozacha Loknya, Bohdanivka, Kubatkin, Zazulivka, Kosytsia, Cherkaske Porichne, Pravda, Ivashkovskiy Village Russian Porichne.

Još jedan vojnik upotpunjuje popis s naseljima Kruglyk, Bondarivka i rusko Porichne. Postoje izvješća o teškim borbama u području Korenewo.

Neprijateljski izvori objavljuju snimke napada na ukrajinsku vojnu tehniku ​​na cesti između naselja Mala Loknja i ruskog Poričnog.

Ukrajinske oružane snage grade utvrde u regiji Kursk i bore se 15 kilometara od Lhova i 30 kilometara od Kurtschatowa

Kopaju rovove, razumeju i kapuljače za opremu s punom opremom. BMP-ovi, oklopni transporteri putnika, tenkovi i oklopna vozila bit će prebačeni na područje Ruske Federacije. Na području Sudžija primijećeni su i helikopteri ukrajinskih oružanih snaga.

Nuklearna elektrana Kursk nalazi se u Kurčatovu / sichur sichatov. U međuvremenu, tamo biste trebali moći čuti ukrajinske oružane snage. (karta 4)
Ovisno o izvoru, razmjeri ove ofenzive prosuđuju se potpuno različito.

U početku je imenovano 300-1000 muškaraca. Danas, ovisno o izvoru, radi se o 1, 5, 2 ili čak 4-6 brigada...[/quote]

Preuzeto od Frank Obernaus sa FB.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#204537 Re: Ukrajina

Post by JoseMujica »

video wrote: 08/08/2024 17:45 Kako se ofanziva razvija tako smo gotovo pa svi tu, na temi a @madner van nje :D sto znaci samo jedno - Go ZSU, GO :D
mojne nam madnera...taman su mu analoze došle do izražaja i sjeba ga "kepec" :lol:
drndalo

#204538 Re: Ukrajina

Post by drndalo »

HelaS wrote: 08/08/2024 19:37
Peacean wrote: 08/08/2024 19:33
HelaS wrote: 08/08/2024 19:18
Nije li cilj i interes ukrajinske vojske oslobađanje svoje teritorije od ruske agresivne okupacije ili neko smatra da se "klin klinom izbija", da se okupacijom tuđe, neprijateljske teritorije može osloboditi ili zamijeniti svoja :?
Već više puta je rečeno da je cilj ovoga da se ruske trupe odvuku sa fronta s obzirom da je očigledno da rusi nemaju nikakvu rezervu u pozadini. Nisu Ukrajinci nacisti pa da okupiraju i pripajaju tuđu zemlju.
Zar ti, ili je ovdje kolektivno mišljenje, da jedna vojska, kakva je ruska, sa svojom tradicijom i doktrinom, da može sebi dozvoliti strateški propust da nema pozadinsku podršku i da nema rezervnu vojsku u pozadini :?

Slično kao prije dvije godine kad je bila rasprava da je ruska vojska jadna i bijedna, ni čarapa da nema :D
Tradicijom? Cega? Silovanja, kradje svega, od satova do wc solja...?

Pozadina? Vidimo sve. Ne trebas nam ti crtati. Sigurno cekaju u zasjedi pred Moskvom ove da dodju...?

Carapa nemaju ni sad, kinezi ne mogu nastancati, a obojaka ponestalo, kao i onih koji znaju pokazati kako se motaju...

Moze se zavrsiti lose akcija? Moze zaista.

Ali i za Rusiju moze lose zavrsiti.

Kako napisah, sve ovo mi lici nakon 3 dana u nesto sto ce biti guzlung nasuho ruskih bulja...

Spremi vazelina braci da posaljes, trebace im.
video

#204539 Re: Ukrajina

Post by video »

JoseMujica wrote: 08/08/2024 21:46
video wrote: 08/08/2024 17:45 Kako se ofanziva razvija tako smo gotovo pa svi tu, na temi a @madner van nje :D sto znaci samo jedno - Go ZSU, GO :D
mojne nam madnera...taman su mu analoze došle do izražaja i sjeba ga "kepec" :lol:
Ma doĆe i on tobe, nikad nije kasno a i mlad je, vrijeme je pred njim - nauciti ce :D
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#204540 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

neposredna opasnost za ovu ukrajinsku grupaciju je samo avijacija

rusi nemogu brzo skupiti trupe i organizovati kontranapad a i to im je opasnost zbog dronova i artiljerije jer ce svaka koncentracija ljudstva i tehnike biti poklopljena
rusima ce trebati velike snage da izbace ukrajince

jedino avijacija spasava ruse
HelaS

#204541 Re: Ukrajina

Post by HelaS »

drndalo wrote: 08/08/2024 21:49
Peacean wrote: 08/08/2024 19:33

Već više puta je rečeno da je cilj ovoga da se ruske trupe odvuku sa fronta s obzirom da je očigledno da rusi nemaju nikakvu rezervu u pozadini. Nisu Ukrajinci nacisti pa da okupiraju i pripajaju tuđu zemlju.
Zar ti, ili je ovdje kolektivno mišljenje, da jedna vojska, kakva je ruska, sa svojom tradicijom i doktrinom, da može sebi dozvoliti strateški propust da nema pozadinsku podršku i da nema rezervnu vojsku u pozadini :?

Slično kao prije dvije godine kad je bila rasprava da je ruska vojska jadna i bijedna, ni čarapa da nema :D

Pozadina? Vidimo sve. Ne trebas nam ti crtati. Sigurno cekaju u zasjedi pred Moskvom ove da dodju...?

Carapa nemaju ni sad, kinezi ne mogu nastancati, a obojaka ponestalo, kao i onih koji znaju pokazati kako se motaju...

Kako napisah, sve ovo mi lici nakon 3 dana u nesto sto ce biti guzlung nasuho ruskih bulja...

Ne znam zašto su ti emocije uznemirene, nisam napisao nijednu uvredljivu riječ ni prema kome, spram tebe naročito, pa me čudi "divljanje" iz tvog posta, ali stvarno - ničim izazvano.
Maliodmene

#204542 Re: Ukrajina

Post by Maliodmene »

Dokle smo
madner

#204543 Re: Ukrajina

Post by madner »

video wrote: 08/08/2024 19:31
madner wrote: 08/08/2024 19:15 :D
Tu sam ali vidim da je ekipa u punom zanosu poslje gotovo godinu pa da ne kvarim ljudima raspolozenje.

Bice za mjesec opet pusta tema. :D
Kad si tu de neki komentar, neku podrsku ZSU, Sirskom. Ipak je on predvodio onaj proboj na Harkivskom ratistu a ovo bas mirise na nesto tako samo sa (bar nama obicnim :D promatracima) nepoznatim ciljem.
Uspio je ostvariti prednost, iznenaditi protivnika sa pravcem i snagama za napad. To je ruska skola. Ovo ubacivanje manjih jedinica sto dublje je takodje njihova skola.

Sto se tice ciljeva, minimalni cilj je vec ostvaren. Poslje preko godina dana ZSU je izvrsila uspjesnu ofanzivu. Dobit ce dobar cip za pregovore.
Sta se moze desiti sada ima tri mogucnosti:
1. Ako Rusi budu panicaliri pa povuku snage sa glavnih pravaca napada onda je to veliki uspjeh. ZSU moze mjesecima braniti ovaj prostor sto su uzeli za par dana.
2. Rusi posalju pojacanja u malim grupama, ZSU moze onda ugroziti ovu grupu sto napada Harkov i natjerati istu na povlacenje uz vece gubitke.
3. Rusi stabiliziju situaciju bez slablenja svojih ofanziva, ZSU je onda u problemu. Ali ne puno vecem nego sto je bila prije ofanzive.
CrveniKuk

#204544 Re: Ukrajina

Post by CrveniKuk »

madner wrote: 08/08/2024 22:02

Tu sam ali vidim da je ekipa u punom zanosu poslje gotovo godinu pa da ne kvarim ljudima raspolozenje.

Kad si tu de neki komentar, neku podrsku ZSU, Sirskom. Ipak je on predvodio onaj proboj na Harkivskom ratistu a ovo bas mirise na nesto tako samo sa (bar nama obicnim :D promatracima) nepoznatim ciljem.
Uspio je ostvariti prednost, iznenaditi protivnika sa pravcem i snagama za napad. To je ruska skola. Ovo ubacivanje manjih jedinica sto dublje je takodje njihova skola.

Sto se tice ciljeva, minimalni cilj je vec ostvaren. Poslje preko godina dana ZSU je izvrsila uspjesnu ofanzivu. Dobit ce dobar cip za pregovore.
1. Ako Rusi budu panicaliri pa povuku snage sa glavnih pravaca napada onda je to veliki uspjeh. ZSU moze mjesecima braniti ovaj prostor sto su uzeli za par dana.
2. Rusi posalju pojacanja u malim grupama, ZSU moze onda ugroziti ovu grupu sto napada Harkov i natjerati istu na povlacenje uz vece gubitke.
3. Rusi stabiliziju situaciju bez slablenja svojih ofanziva, ZSU je onda u problemu. Ali ne puno vecem nego sto je bila prije ofanzive.
Najveći problem što se ne zna o kojim snagam ZSU je riječ. Ne znamo njihovu ukupnu snagu. Po meni, sve zavisi o veličini angozovanih jedinica ZSU.
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#204545 Re: Ukrajina

Post by F&N »

E jbg sad opet nema spavanja...

Idemo ZSU
geralt

#204546 Re: Ukrajina

Post by geralt »

SanskiBiser wrote: 08/08/2024 21:45 Image

Image
Nije to ta Liubimovka (vjerovatno), imaju dvije u Kurskoj oblasti. Prije da je to ova juzno od Koreneva. I ja sam se ponadao jbg.

Selfie je vjerovatno namjerno pusten da trzne Ruse.
Tarmac

#204547 Re: Ukrajina

Post by Tarmac »

HelaS wrote: 08/08/2024 21:56
drndalo wrote: 08/08/2024 21:49

Ne znam zašto su ti emocije uznemirene, nisam napisao nijednu uvredljivu riječ ni prema kome, spram tebe naročito, pa me čudi "divljanje" iz tvog posta, ali stvarno - ničim izazvano.
Kontriras bez argumenata, podmuklo provociras u prevodu.
Kazes ukrajinci zaustavljeni ovo ono, pa pogledaj slike evo gore Sanski Biser je postavio i geolokacije. Ako se tu slikaju, znaci da jos jos dalje stigli. Nuklearna elektrana je mozda vec zauzeta (diverzanti), nije putko bez razloga uznemiren, a ti vala... primijeti se.
Ocekujem sutra lijepe vijesti :bih:
video

#204548 Re: Ukrajina

Post by video »

madner wrote: 08/08/2024 22:02

Mislim da ta treca stavka ne dolazi u obzir.
Cak mislim da ce u nekom momemtu gruhnuti prema Krimu, sto onim camcima sto preko osusenog Dnjepra a prije toga i sahraniti Kerc.
drndalo

#204549 Re: Ukrajina

Post by drndalo »

Kako ti rekoh, ovo sve lici da ce im trebati... Pomozi im ako mozes, ljudski je.

Ja nisam ljud, ja im necu slati, neka pate.

Ti stalno nesto potenciras, velika ruska vojska, tradicija, resursi, skladista, kurac, palac...

Kad ono, mlohava chuna...

Ocito su se uljuljkali svojom velicinom, velicinom zemlje, zabranom amera da bubaju jace pozadine itd.

I sada su iznenadjeni, kao i 2022 kada ih ne docekase cvijecem nego bombama... Ups, nesreca.

Ne brini za ruske civile, nece ih silovati i ubijati, barem ne Ukrajinci, Rusi mozda.

Ukrajina ce samo da opkoli i udje sazada na neka mjesta te time unistiti jedinice na tim mjestima. Dakle samo slobodan prolaz im treba. Mozda i elektrana ako je mognu uzeti. Pa da se vidi cija majka crnu vunu prede.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#204550 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

ovo je novi level zabrinutosti - zabrinutnost za ruske civile

to jos nismo imali
Post Reply