Velika Britanija

Post Reply
jeza u ledja

#401 Re: Velika Britanija

Post by jeza u ledja »

JohnnyS wrote: 05/08/2024 21:57

Putin namjestio razliku u narativu za dvije različite rulje koje pale gradove. I Nigel isto
Jedni protestuju protiv antirasizma, drugi da bi ispoljavali svoj rasizam. I tebi je to isto?

Svaka cast. :roll:
JohnnyS

#402 Re: Velika Britanija

Post by JohnnyS »

jeza u ledja wrote: 05/08/2024 22:04

Putin namjestio razliku u narativu za dvije različite rulje koje pale gradove. I Nigel isto
Jedni protestuju protiv antirasizma, drugi da bi ispoljavali svoj rasizam. I tebi je to isto?

Paljenje gradova i pljačka imovine kao i uništavanje trgovina su mi ista stvar.

Tebi nisu?

Svaka čast. :roll:
jeza u ledja

#403 Re: Velika Britanija

Post by jeza u ledja »

JohnnyS wrote: 05/08/2024 22:14
jeza u ledja wrote: 05/08/2024 22:04

Paljenje gradova i pljačka imovine kao i uništavanje trgovina su mi ista stvar.

Tebi nisu?

Svaka čast. :roll:
Da ti nacrtam - u Engleskoj su "protestanti" ulijetali u hotele gdje su se nalazili imigranti i zapalili iste. Cilj nije protest vec fizicko nasilje nad ljudima koji su imigranti. Znaci ne govorimo samo o sukobu dvije grupe protestanata, o sukobu s policijom, a ni o pljacki trgovina, koja se ocigledno neminovno desava sa ovakvim protestima. Cilj su fizicke prijetnje prema drugim civilima koji nemaju veze sa protestom. I to sve na rasnoj, etnickoj ili religijskoj osnovi.
O tome govori Starmer, koji usput za razliku od protesta u Americi u svojoj zemlji ima odgovornost da odrzava javni red i mir.
madner

#404 Re: Velika Britanija

Post by madner »

Migracije jesu potrebne Zapadu, ali jako je bitno koliko ljudi dolazi. Ako se broj smanji, rastu realne plate nizim slojevima. Samo to smanjuje profit visim, dok cijenu same migracije snose srednji i nizi.
Tako da je ovaj protest gubitnika odluke o migracijama sasvim logican, ali elite ne zele ugroziti svoje sponzore, niti odustati od prednosti.

Nesto slicno se desilo sa Brexitom, drustvo totalno podjeljeno po tome kome je plus a kome minus.
geoxx

#405 Re: Velika Britanija

Post by geoxx »

Kakve veze imaju plate sa icim? Ne protestuju ljudi zbog plate nit su desnicari, a i opcenito narod, protiv migranata iz ekonomskih razloga.

Ja se slazem da je Europa sebi pucala u koljeno sa tom politikom, jer prije svega pricam i iz licnog iskustva, ali bogati, treba Tommy Robinson ganjati pravdu.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#406 Re: Velika Britanija

Post by Velkoski »

swanfilter wrote: 05/08/2024 22:00 Jedno pitanje.

Da li su dzamije i dalje meta, a nakon objave imena cakijasa?
Naravno da jesu. Vlada je uspostavila dodatne policijske rapid response timove za svaku džamiju, ili su to makar najavili.

BLM pojedinci su lootali Gucci radnje, ovi idu sa jasnom namjerom da napadnu, pa i ubiju, bilo koga ko nije bijel.

Biti protiv ilegalnih migracija je normalna stvar i teško da iko ima argument protiv toga. Biti protiv krezubih EDL-ovaca je stvar etike i morala.
JohnnyS

#407 Re: Velika Britanija

Post by JohnnyS »

Jah, BLM pojedinci lootali Gucci radnje...

Očito ste svi pratili samo broj novozaraženih 2020.godine, a promakle su vam snimke spaljenih vozila i trgovina :D
madner

#408 Re: Velika Britanija

Post by madner »

geoxx wrote: 05/08/2024 22:51 Kakve veze imaju plate sa icim? Ne protestuju ljudi zbog plate nit su desnicari, a i opcenito narod, protiv migranata iz ekonomskih razloga.

Ja se slazem da je Europa sebi pucala u koljeno sa tom politikom, jer prije svega pricam i iz licnog iskustva, ali bogati, treba Tommy Robinson ganjati pravdu.
To su ubaceni elementi da usmjere i kanalisu tu energiju. Engleska je skrenula za Izreal previse za Palestinu, malo muslimani protiv domorodaca ce to vratiti u pro Izreal kamp.

Ali plate su uzrok, jeftina radna snaga je nelojalna konkurencija.
JohnnyS

#409 Re: Velika Britanija

Post by JohnnyS »

Property damage
$550 million in Minneapolis–Saint Paul (May 26–June 6, 2020)[5]
$1–2 billion in insured damages in the United States (May 26–June 8, 2020)[6]

Poskupio Gucci dobro kad se ovolika šteta napravi za dva tjedna lootanja
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#410 Re: Velika Britanija

Post by Truba »

Lepo vas je citat
Samo nastavite

Prica razine

Nego baba reci mi jel tebe te ustase zaklase ili ne
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#411 Re: Velika Britanija

Post by Velkoski »

Ok, je l' bio cilj ubiti sve bijelce ili? Ah da, i tu je došao jedan Kyle Rittenhouse da puca i ubija. :mrgreen:

Violent protesti su donekle normalna stvar, imali smo ih i mi kad je izgorilo Predsjedništvo, paljenje hotela i napadanje džamija s jasnim ciljem jednostavno nisu normalna stvar, sorry :mrgreen:
jeza u ledja

#412 Re: Velika Britanija

Post by jeza u ledja »

JohnnyS wrote: 05/08/2024 22:57 Jah, BLM pojedinci lootali Gucci radnje...

Očito ste svi pratili samo broj novozaraženih 2020.godine, a promakle su vam snimke spaljenih vozila i trgovina :D
Svi smo gledali te snimke. Bilo je svakakvih divljaka i bila je gomila scena pljackanja radnji i slicno. Ti protesti su bili mnogo veci od ovih i naravno u mnogo vecoj zemlji, pa je i ovakvih stvari bilo mnogo.
No vecina BLM protesta su bili sasvim normalni protesti kao i svaki drugi.

Ovi su bukvalno isli traziti ljude da ih fizicki ugroze.
JohnnyS

#413 Re: Velika Britanija

Post by JohnnyS »

Ne pratiš, Kyle je sad halal jer neće glasati za Trumpa
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#414 Re: Velika Britanija

Post by Velkoski »

Ekspresno se ispričao

A za Qove je odmah postao trans 8-)
Last edited by Velkoski on 05/08/2024 23:02, edited 1 time in total.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#415 Re: Velika Britanija

Post by Truba »

Neki forumasi i dalje zale Mursija a IZ mu klanja dzenazu u odsutnosti a njegovi popalili koptskih crkava sijaset

Komentr forumasa nek je ziva glava
geoxx

#416 Re: Velika Britanija

Post by geoxx »

Jel ti razumijes da je u svemu jako bitno ko su protestanti te iz kojih pobuda se protestuje? Kao da kazes isto je Kristalna noc i BLM jer se eto u oba slucaja rusilo i palilo.
madner wrote: 05/08/2024 22:58
geoxx wrote: 05/08/2024 22:51 Kakve veze imaju plate sa icim? Ne protestuju ljudi zbog plate nit su desnicari, a i opcenito narod, protiv migranata iz ekonomskih razloga.

To su ubaceni elementi da usmjere I kanali su tu energiju. Engleska je skrenula za Izreal previse za Palestinu, malo muslimani protiv domorodaca ce to vratiti u pro Izreal kamp.

Kakve plate druze. Opcenito je glavni motiv protesta sigurnost, a nije ni ove pokrenuo stecaj britanskih zeljeznica nego ubistvo od strane nekog za koga ovi smatraju da je migrant. Ne znam cemu filozofija kad je stvar jasna i ocigledna.
JohnnyS

#417 Re: Velika Britanija

Post by JohnnyS »

Ja sam svakako za čvrstu ruku države u očuvanju reda, svakako da riješi ovo u Engleskoj, brzo i učinkovito, ali sam i za dosljednost. Ne možemo neke lootere abolirati jer dijelimo političke stavove.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#418 Re: Velika Britanija

Post by Velkoski »

Ne treba ih abolirati, ne treba ni porediti neuporedivo.

Obje stvari su loše, no postoje nivoi lošeg :mrgreen:
dale cooper

#419 Re: Velika Britanija

Post by dale cooper »

JohnnyS wrote: 05/08/2024 23:06 Ja sam svakako za čvrstu ruku države u očuvanju reda, svakako da riješi ovo u Engleskoj, brzo i učinkovito, ali sam i za dosljednost. Ne možemo neke lootere abolirati jer dijelimo političke stavove.
Ne vidim ko ih abolira? Ali isto tako ne treba pokušavati zbog lootera delegitimirati čitav pokret i razloge zašto je nastao. A da ne govorimo
o tome da ih ne treba porediti sa ovima u Britaniji čije su pobude dijametralno suprotne.
JohnnyS

#420 Re: Velika Britanija

Post by JohnnyS »

Koji je ovo nivo lošeg, gdje je ovdje policija
madner

#421 Re: Velika Britanija

Post by madner »

geoxx wrote: 05/08/2024 23:02

Jel ti razumijes da je u svemu jako bitno ko su protestanti te iz kojih pobuda se protestuje? Kao da kazes isto je Kristalna noc i BLM jer se eto u oba slucaja rusilo i palilo.
madner wrote: 05/08/2024 22:58

To su ubaceni elementi da usmjere I kanali su tu energiju. Engleska je skrenula za Izreal previse za Palestinu, malo muslimani protiv domorodaca ce to vratiti u pro Izreal kamp.

Kakve plate druze. Opcenito je glavni motiv protesta sigurnost, a nije ni ove pokrenuo stecaj britanskih zeljeznica nego ubistvo od strane nekog za koga ovi smatraju da je migrant. Ne znam cemu filozofija kad je stvar jasna i ocigledna.
Ne znam sta ti nije jasno, ako nema migracija a ekonomiji ide dobro i najnizim slojevima raste standard zivota. Osjecaju pozitivne pomake, mogu kupiti vise sljedece godine nego ove itd…

Ako imas migracije i broj je dovoljno velik, ekonomija raste ali taj nizi sloj dobije konkurenciju koja radi bolje za manje pare. Onda i kada ostatku drustva ide bolje njima ne ide i to dovodi do ogorcenosti jer se osjecaju zapostavljeno od drustva.

Onda ovaj povod iskoriste da izbace te frustracije, pogotovo ako politika ne uvazava duze taj problem. Jer za vecinu to i nije problem.
JohnnyS

#422 Re: Velika Britanija

Post by JohnnyS »

Ima i nastavak videa, kad noževima buše gume.

Uglavnom, sve se ovo moglo izbjeći da je policija odmah otkrila identitet ubojice. U Srbiji je bila i veća tragedija pa se Kostin JMBG objavio isti dan. Vrlo je naivno misliti da je ovo u Engleskoj dio ekstremne manjine i da ako je manjina da nema potporu dobrog dijela društva. Zavarani ste izbornim rezultatima isto kao i u Francuskoj. Ekstremna desnica ima sve više podrške, ali specifičnost izbornog zakona stvara privid uvjerljive prednosti umjerenih stranaka
swanfilter

#423 Re: Velika Britanija

Post by swanfilter »

Velkoski wrote: 05/08/2024 22:53
swanfilter wrote: 05/08/2024 22:00 Jedno pitanje.

Da li su dzamije i dalje meta, a nakon objave imena cakijasa?
Naravno da jesu. Vlada je uspostavila dodatne policijske rapid response timove za svaku džamiju, ili su to makar najavili.

BLM pojedinci su lootali Gucci radnje, ovi idu sa jasnom namjerom da napadnu, pa i ubiju, bilo koga ko nije bijel.

Biti protiv ilegalnih migracija je normalna stvar i teško da iko ima argument protiv toga. Biti protiv krezubih EDL-ovaca je stvar etike i morala.
Ja sam kontao da su dzamije prvih dana bile meta zbog ishitrenosti. Kao, zna se. Onda objavise ime malca.

O nekim aspektima iluziorno je i dalje raspravljati. Opet, ocekujem zdravu pamet i od krezube mase ako vec uvidis gresku u jednom trenutku. Smirivanje tenzija, ne prevlada nezeljenog jer samo nazadujemo.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#424 Re: Velika Britanija

Post by Velkoski »

isse. :D

ok, tommy robinson i njegova škvadra su u pravu, treba pobiti sve smeđe i crne, onda ćemo preći na ove po kojima je riječ slave dobila ime i svi sretni.
swanfilter wrote: 05/08/2024 23:16 Ja sam kontao da su dzamije prvih dana bile meta zbog ishitrenosti. Kao, zna se. Onda objavise ime malca.

O nekim aspektima iluziorno je i dalje raspravljati. Opet, ocekujem zdravu pamet i od krezube mase ako vec uvidis gresku u jednom trenutku. Smirivanje tenzija, ne prevlada nezeljenog jer samo nazadujemo.
Ta ista masa je sebi izglasala Brexit i unazadila život, nema tu promila razuma
jeza u ledja

#425 Re: Velika Britanija

Post by jeza u ledja »

Cijeli sistem je napravljen na potpuno drugim demografskim osnovama, stalni rast i mnogo veci procenat radnika. Sad kad imamo ovoliko penzije i metuzalema u sistemu dolazi do pucanja.
Plus naravno tehnologija, protok informacija, lakoca putovanja. Pa u nekom recimo Pakistanu postoje fejsbuk grupe o svemu sto je potrebno da se dodje ilegalno u EU. :-)

Jbt ljudi dolaze iz cijelog svijeta...dodju ljudi iz Kine, Rusije, na granicu Amerike sa Meksikom :roll:... I to neki krenu jos iz Juzne Amerike pa dalje. :roll:

Ko misli da ovaj ovakav sistem...ma u stvari bilo koji sistem sa ovakvom demografskom slikom, moze opstati bez znacajne imigracije, nek pogleda primjer Japana (a bogami i Kine i Koreje uskoro). Gdje je Japan bio ekonomski prije 20-30 godina, a gdje je sada. Sad su se i oni sjetili da im treba radne snage.

Afrika jebote puna mladih ljudi. Juzna i Jugoistocna Azija isto. Arapske zemlje. Das im da rade, napravis sistem koji potice rad, a ne socijalu. I hajmo.

To sto se mijenja kultura, boja, jezik, , boze moj, radis na tome koliko se moze. Ali nece nikad biti vise isto. Ne moze i jare i pare.

Ovi sto se ne snalaze u svemu tome, ili sto se ne snalaze inace u zivotu sudeci po facama i komentarima nekih "protestanata" u UK, oni su jedini kojima sve ovo toliko smeta da bi izlazili i nasilno protestovali.
Sve ostale sustinski boli neka stvar za imigrantima jer znaju sabrati 2 i 2 i gdje bi bili bez njih.

I na kraju, ocigledno je izuzetno tesko zaustaviti ilegalnu imigraciju. Tesko je i poslati ljude nazad, a kamo li sta drugo. To bi trebalo nesto bas ogromno da se pokrene, masovna hapsenja, deportacije, kontrole....a sve to kosta. Umjesto da pustis lika da ti kolje krave, ili sadi krompir, za neki minimalac. (I to jos bolje ako je ilegalac pa ga mozes i manje platiti.) Jednostavno ne postoji ekonomska logika za drzavu i vecinu njenog drustva da zavrce pipu.
Post Reply