Ne znam, ne mogu da komentarišem jer ne znam nikoga lično koji iznajmluje apartmane. Pored nas su jedno vrijeme živjeli saudijski studenti (ali to je bilo davno, još prije početka dolaska njihovih turista), ali mislim da to nije isto.moimoi wrote: ↑18/07/2024 00:12Jah. Hajmo reci ovako… ono sto je nama normalno, sto su ti starci usadili.. to njima nije. Oni ce bukvalno iskoristiti, razjebati tj vise stete napraviti nego sto su platili.sehohari wrote: ↑18/07/2024 00:03Dobro, hajmo reći van tog kruga okolnih zemalja. Nekako se njima i ne moramo puno adaptirati jer svakako već govorimo isti jezik, za hranu već znaju i tkd. Jedino adaptirati i unaprediti opštu turističku infrastrukturu.
Oni u tom kontekstu za mene i nisu "pravi" turisti.
Turci jesu, ali mislim kada bi gledali na sveopštu potrošnju da bi arapski turisti bili iznad njih. Turci dođu na par dana i odu, oko arapa je se stvorio cijeli biznis iznajmljivanja vozila, kuća, prodaje stanova, jednostavno jer su spremni dati više novca od drugih.
Skidam kapu svima koji su jos uvijek optimisti sto se rentanja tice tj koji su nasli racunicu da im svu stetu naplate i da ih boli K…
Znam čovjeka koji renta auta i koji nikada nije imao problema.
Ono što doduše definitivno ne mogu dijeliti su ona negativna iskustva koji neki izgleda imaju. Sa većinom sam uvijek imao veoma lijepa iskustva, isto važi i za ostale članove porodice.