BH Plivanje

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1351 Re: BH Plivanje

Post by hrasno38 »

Nurkic je pouno mudriji i pametniji od vecine vas....

Image
goredole

#1352 Re: BH Plivanje

Post by goredole »

hrasno38 wrote: 02/08/2024 22:57
bulevarmostar wrote: 02/08/2024 22:43
palermo wrote: 02/08/2024 22:34

O jebo te zivot, pa gdje trenira I ko trenira Leona Marchanda?
Trenira u Americi, na Arizona State University. Mislim da bi za Lanu bilo najbolje da ide u USA na neki Univerzitet sa dobrim plivackim programom. Vjerovitno bi i stipendiju mogla lako dobiti.
hahahahha pa odakle ispadate strucnjaci. Stipendiju moze u USA dobiti svaki malo bolji plivac iz BiH i do sada ih je otislo 20 na te stipendije i masa ih se vratila sa zavrsenim fakultetom i zavrsenom karijerom u plivanju. Lana je do sada imala ja mislim 50 ponuda da pliva gdje god hoce u USA ali je paametna i zna da ce propast ko dedin kauc ako tamo ode. Zavrsit ce naravo exgtra skole a u plivanju ce da ostane na ovome sto je do sada osvojila. Otisao je nakon svih sranja koje su mu napravili Jovan Lekicc pa se ekspresno vratio. Ljudi u USA iz Evrope ode na hiljade djece na plivacke stipendije ali samo rijetki uspiju ali bas rijetki. Eto ako mislite da ja lazem raspitajte se aa evo malo i citajte iskustva jednog plivaca tj plivacice....

https://www.plivanje.net/mateaa-sumajst ... hrvatskoj/
e hajd nam ozbiljno objasni ako je Amerika smrt za mlade perspektivne plivace kako je Marchand uspio osvojiti sve sto je osvojio od 2021 godine kada je otisao u Arizonu? isto tako, zbog cega konkretno Lana ne bi uspjela kada bi zaista imala top program (i mojne molim te argumenata "znam ja djece, otisli, propali i nisu nista postigli)?

samo nemoj napisati da ne bi uspjela jer je Grahovac ne bi trenirao
JohnnyS

#1353 Re: BH Plivanje

Post by JohnnyS »

Ne eto će joj Nurkić javno reći da je otplivala ispod očekivanja
Hakiz

#1354 Re: BH Plivanje

Post by Hakiz »

Samo se nadam da Lana ovo ne čita.

Da radi svoje i ne obazire se.
JohnnyS

#1355 Re: BH Plivanje

Post by JohnnyS »

Hakiz wrote: 02/08/2024 23:19 Samo se nadam da Lana ovo ne čita.

Bilo koji sportaš na svijetu, ako je iole pametan, neće zalaziti u kanalizaciju internetskih komentara
hrasno38

#1356 Re: BH Plivanje

Post by hrasno38 »

goredole wrote: 02/08/2024 23:12
bulevarmostar wrote: 02/08/2024 22:43

Trenira u Americi, na Arizona State University. Mislim da bi za Lanu bilo najbolje da ide u USA na neki Univerzitet sa dobrim plivackim programom. Vjerovitno bi i stipendiju mogla lako dobiti.
hahahahha pa odakle ispadate strucnjaci. Stipendiju moze u USA dobiti svaki malo bolji plivac iz BiH i do sada ih je otislo 20 na te stipendije i masa ih se vratila sa zavrsenim fakultetom i zavrsenom karijerom u plivanju. Lana je do sada imala ja mislim 50 ponuda da pliva gdje god hoce u USA ali je paametna i zna da ce propast ko dedin kauc ako tamo ode. Zavrsit ce naravo exgtra skole a u plivanju ce da ostane na ovome sto je do sada osvojila. Otisao je nakon svih sranja koje su mu napravili Jovan Lekicc pa se ekspresno vratio. Ljudi u USA iz Evrope ode na hiljade djece na plivacke stipendije ali samo rijetki uspiju ali bas rijetki. Eto ako mislite da ja lazem raspitajte se aa evo malo i citajte iskustva jednog plivaca tj plivacice....

e hajd nam ozbiljno objasni ako je Amerika smrt za mlade perspektivne plivace kako je Marchand uspio osvojiti sve sto je osvojio od 2021 godine kada je otisao u Arizonu? isto tako, zbog cega konkretno Lana ne bi uspjela kada bi zaista imala top program (i mojne molim te argumenata "znam ja djece, otisli, propali i nisu nista postigli)?

Od njih 1000 jedan uspije i u tome je poenta. Ako si procitao link koji sam postavio o hrvatskoj plivacici izlisno je bilo sta dalje polemisati. Jedna prica je kada si ti amerikanac i zivis u USA, odes na fakultet i usput plivas a druga je kada dodjes iz nedodjije sam i moras se priviknuti da si sam i na totalno drugaciji zivot, nacine treniranja, drukcije dimenzije bazena i takmicenja na takvim bazenima. Reekao sam vam iz USA smo ove godine uspjeli u reprezentaciju dovesti jednog mladica koji zivi i studira na Yale uuniverzitetu i trenira plivanje i postize lijepe rezultate u USA za svoje godiste. Nastupio je na EP u BG i izgubio se ko abdest i ni blizu svojih najboljih rezultata koje je isplivavao na testiranjima nije postizao. E sad ako imas para na bacanje i zavrsis u kampu nekog vrhunskog trenera a boli te kurac za skolu mozes zavrsiti ko Monika Seles koje je da opet napomenem sa kompletnom porodicom presla u USA. Osim toga tenis je sport koji zaradjuje 100x vise nego plivanje.
hrasno38

#1357 Re: BH Plivanje

Post by hrasno38 »

JohnnyS wrote: 02/08/2024 23:16 Ne eto će joj Nurkić javno reći da je otplivala ispod očekivanja
Nije bolan u tome poenta poenta je da je pred njom jos duga karijera.
JohnnyS

#1358 Re: BH Plivanje

Post by JohnnyS »

hrasno38 wrote: 02/08/2024 23:23
JohnnyS wrote: 02/08/2024 23:16 Ne eto će joj Nurkić javno reći da je otplivala ispod očekivanja
Nije bolan u tome poenta poenta je da je pred njom jos duga karijera.
Pa to svakako. I ja mislim da svatko normalan ovdje na temi joj želi deset zlata u budućnosti na olimpijskim igrama.

Mislim bezveze se svi prepiremo, svi joj želimo najbolje, ona sama ovo detektira kao neuspjeh, bilo, prošlo, idemo dalje.
goredole

#1359 Re: BH Plivanje

Post by goredole »

hrasno38 wrote: 02/08/2024 23:22
goredole wrote: 02/08/2024 23:12

Od njih 1000 jedan uspije i u tome je poenta. Ako si procitao link koji sam postavio o hrvatskoj plivacici izlisno je bilo sta dalje polemisati. Jedna prica je kada si ti amerikanac i zivis u USA, odes na fakultet i usput plivas a druga je kada dodjes iz nedodjije sam i moras se priviknuti da si sam i na totalno drugaciji zivot, nacine treniranja, drukcije dimenzije bazena i takmicenja na takvim bazenima. Reekao sam vam iz USA smo ove godine uspjeli u reprezentaciju dovesti jednog mladica koji zivi i studira na Yale uuniverzitetu i trenira plivanje i postize lijepe rezultate u USA za svoje godiste. Nastupio je na EP u BG i izgubio se ko abdest i ni blizu svojih najboljih rezultata koje je isplivavao na testiranjima nije postizao. E sad ako imas para na bacanje i zavrsis u kampu nekog vrhunskog trenera a boli te kurac za skolu mozes zavrsiti ko Monika Seles koje je da opet napomenem sa kompletnom porodicom presla u USA. Osim toga tenis je sport koji zaradjuje 100x vise nego plivanje.
clanak nisam procitao jer mi antivirus neda da otvorim link.

ne kontam argument to da kada promjenis sredinu da budes deprimiran. mislim, kontam da to moze utjecati na tebe kratkorocno ali profesionalni sportasi to rade redovno. neki cak to rade i na godisnjoj osnovi, a nekima je raspred toliko zgusnust da su stalno na tockovima ili u avionu. validan argument u cijeloj prici mi je drugacija dimenzija bazena ali sa druge strane pa valjda i treniraju na bazenima standardnih dimenzija :-)
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1360 Re: BH Plivanje

Post by Velkoski »

Hakiz wrote: 02/08/2024 23:19 Samo se nadam da Lana ovo ne čita.

Ne, stvar je puno gora, vjerovatno je okružena ovim yes man bosanskim mahalašima.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#1361 Re: BH Plivanje

Post by Velkoski »

dupli
Ajduk

#1362 Re: BH Plivanje

Post by Ajduk »

Ne znam samo koje to toliko silno vreme Lana ima pred sobom?
To je žensko plivanje, nije streljaštvo, pretenduje se na medalju do 26 godina max..

Ova Kanađanka što je sad uzela zlato ima 17 godina, srebrna Amerikanka 22 godine, četvrta Australijanka 20 godina, to su sve devojke kojih će biti na OI i za 4 godine.

Jedino bronzana Kineskinja ima 26 godina i njoj je ovo zadnja OI verovatno.

Pritom idu olimpijade u Americi i Australiji, tamo će i jedni i drugi da idu all-in kao plivačke velesile.

Sa 26 godina u Brizbejnu (koliko bude tada imala) kad joj bude bila zadnja šansa za medalju, doći će već neki novi Američko/Australijski projekti od 20-22 godine, koji će plivati kao zmajevi tada.

Njoj je Los Anđeles praktično zadnja šansa da uradi nešto, a to nešto je max bronza, jer ova Kanađanka i Amerikanka bljuju vatru. Plivaju po tri sekunde brže od Laninog PB..

Pritom ni Lanin PB nije dovoljan za medalju unazad 5 olimpijada.

Mora ona mnogo da se popravi i uozbilji, jer ovo je preneozbiljno da ne uđe čak ni u finale.
Kad će to iskustvo finala skupljati? U Los Anđelesu?
Pa biće kasno tada, tada mora da napadne medalju.
NeKi_LiK

#1363 Re: BH Plivanje

Post by NeKi_LiK »

hrasno38 wrote: 02/08/2024 22:45
NeKi_LiK wrote: 02/08/2024 22:22
hrasno38 wrote: 02/08/2024 20:53

Nema ostatka tima ima Damira Djedovica koji se brine o svemu, ima Gorana Grahovca koji jee profesor plivanja i njen glavni trener i ima fizioterapeuta Mikija Randjelovica koji je i fizioterapeut zlatnih bh. odbojkaša. Ponavljam svima zar mislite da bi Srbija poslala svoju najbolju plivacicu da trenira sa Lanom i Goranom da to ne vrijedi! Naravno da ne mozete diskutovati ne sa mnom nego sa bilo kom ko ima pojma o sportu. Kad se mimo mene pojavi takav i prospe vam dodatne argumente vi i dalje pametujete i pametujete.
Vidis da je do tebe, u 5 upisa na ovoj temi sam rekao da mislim da treba ostati sa Goranom, a da se cini da ostale kockice nisu poslozene. Kulturno sam pitao jer vidim da si blizi njenom timu, a ti opet prdis po svome i prosipas frustracije nemajuci pojma sa kim razgovaras...

Ako je to cijeli tim, onda je nedostojan nekoga Laninog kalibra i sada joj jos vise skidam kapu...
Boli me cuna s kim razgovaram jer ovdje su svi anonimni. I nisam ja blizak njeenom timu i onome sto on radi nego sam dobar sa svakim od njih posebno. Radili smo skupa svojevremno, borili se za BH plivanje. Nisu to frustracije nego odgvori na bezobrazluke prepametnih forumskih usjedilica. Napisao sam vam milion argumenata ali dzaba vi ste svoju pricu nafurali da pisete pa na kraju krajeva koga boli kurac za to, pisite. I ponavljam nema ostatka tima Damir, Goran i Miki! Ne znam zaista da li se ukljuci kakav kondicioni s obzirom da je Goran profesor doktor na fakultet za fizicku kulturu u BL i drzi dvije kateedre: Katedru za individualne sportove i Katedru za trenažnu tehnologiju u sportu.Izdao je i 4 knjige vezane za plivanje. Daklee covjeek zaista zna puno toga o plivanju i pripremanju i sama Lana je rekla da je bila nikada spremnija. Ja se slazem da bi toj ekipi za ovakva takmicenja trebalo pridruziti jednog dobrog sportskog psihologa.
Cuj boli te cuna sa kim razgovaras a cijelo vrijeme mjeris qrac svojim znanjem, sportskim uspjesima, vrijedjas ljude nemajuci pojma sa kim razgovaras i da ti isti imaju mozda tristo puta vise znanja i uspjeha od tebe ali eto opet te postuju i pitaju za konkretnu situaciju jer si u istu bolje upucen dok se ti ponasas ko iskompleksirani pubertetlija...

I ti ako mislis da je to dovoljan tim za vrhunski sport onda ti nemas pojma o vrhunskom sportu... i nemoj zivota ti sada lamentacije i kacenje rezultata jer sam vec napisao da ukoliko je to cijeli tim jednog pretendenta na olimpijsku medalju onda je Lanin uspjeh jos vanzemaljskiji nego sto se na prvu cini...

I jos nesto, ako sebi dajes za prvo da svako malo pljucnes po ocu Iman Avdic i da on nema kapaciteta da gurne Iman jos naprijed, istom logikom se moze reci da ni Lanin tim nije dostojan da gurne Lanu jos dalje... ja ne tvrdim to posto mislim da je 70% tima dobro, da fali sirine i ozbiljniji pristup fizickoj spremi, prehrani\suplementaciji ali eto ista stvar... i istom logikom se moze tebi reci ko si ti da pljujes po nekome ko je stvorio sa svojih koliko 16 17 godina visestrukog drzavnog prvaka...

A hajmo opet da se vratimo na Djokovica, jednog od najboljih individualnih sportista ne sa ovih prostora nego svih vremena... sirio je tim, isprobavao pristupe i potrosio brdo para na veliki broj strucnjaka u momentu kada je bi osvajac par Grand Slamova... sta mislis da je u tom trenutku imao te klimace glavom poput tebe koji ne bi dali da se dira u sveti tim osvajaca GS-a da li bi dogurao do toga da ce biti jedan od najvecih sportista svih vremena...
goredole wrote: 02/08/2024 23:12 hajd nam ozbiljno objasni ako je Amerika smrt za mlade perspektivne plivace kako je Marchand uspio osvojiti sve sto je osvojio od 2021 godine kada je otisao u Arizonu? isto tako, zbog cega konkretno Lana ne bi uspjela kada bi zaista imala top program (i mojne molim te argumenata "znam ja djece, otisli, propali i nisu nista postigli)?

Evo da ti ja pokusam pribliziti jer je to jedna od cak mnogih stvari sa kojima se slazem sa hrasno iako se on posvadja sa svojom sjenom i nije bas dobre glave :D ...

Bilo koji plivac koji ne dolazi iz Amerike nece imati isti tretman kao americki plivac, ne mozda toliko plivacki koliko govoreci o ovim drugim stvarima... specificni trenazni proces fizicke snage, nutricionizam, fizioterapija... pored toga odvojenost od porodice i prijatelja, skroz novi pristup, koliko god kampusi bili impresivni, i sobe sportista bile bolje od soba prosjecnog studenta nije to neka sreca, NCAA plivanje u yardima. Pored toga u posljednje vrijeme, ne toliko medju plivacima ali u nekim drugim sportovima postoji odredjena doza odbojnosti prema sportistima koji dolaze iz Evrope na stipendije koje ustvari placaju americki roditelji preko taksi i time se oduzima mjesto njihovom djetetu...

Eh sad ko poznaje Lanu, koliko je bebana od strane nekih, kojoj je skoro usadjeno da je najbolje za nju iskljucivo bazen u Mostaru i ko misli da bi u takvom okruzenju rasla i bila bolja mislim da itekako grijesi... primjeri koje je hrasno naveo su bajni, zavrsili americki fax i nisu imali rezultate ko prije... bajka... depresija, poremecaji ishrane, pokusaji samoubistva ne kod plivaca ali kod nekih sportskih stipendista americkih fakulteta je ono sto sam ja imao priliku vidjeti...

Da ne bude da pljujem po tom sistemu ima on itekako svojih prednosti... timski duh ako se nametnes i sprijateljis sa ekipom, nedokuciv bilo kakvom drugom sportskom takmicenju kompetitivni duh, pristup vrhunskim trenerima gdje opet trebas da budes lik da izvuces od njih najbolje kao neamerikanac... a i zivot na americkom faksu kao vrhunski sportista posebno za muskarce ima na pretek prednosti koji nisu za ovog podforuma, ali su svakako vazni za samopouzdanje kao i mentalnu i fizicku snagu :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#1364 Re: BH Plivanje

Post by Velkoski »

Ah, zaboravio sam na pljuvanje Iman i njenog tate. Nešto slično je bilo na košarci kada se trudio da maksimalno hrakne Loju kada god je to bilo moguće iako je lik sam stvorio žensku reprezentaciju. Otkad ga nema ni slova o repci.

Eh da, kada je bilo aktuelno hrakanje po Goranu, onda se nije dovodilo u pitanju ko je stručan za košarku, a ko ne. :sax:
kB27

#1365 Re: BH Plivanje

Post by kB27 »

...
Last edited by kB27 on 22/08/2024 21:01, edited 1 time in total.
palermo

#1366 Re: BH Plivanje

Post by palermo »

kB27 wrote: 03/08/2024 08:57
palermo wrote: 02/08/2024 22:48 Pa sport je makar egzaktna stvar....imas rezultat, nemas rezultat
:pisnuo:

Pretpostavljam da princip prepisujes od nasih vrhunskih slavnih svjetski poznatih fudbalskih terena. Po kojem 12 klubova elitne nam lige promijeni 38 trenera za sezonu, a vrla nam reprezentacija u prosjeku postavi nekog novog svake dvije godine.

Jer, imas rezultat, nemas rezultat, jel. Bez namjere da se bilo koja profesija na bilo koji nacin uvrijedi, nije ti to postavljanje klima uredjaja, przenje pljeskavica ili cijepanje drva. Gdje dobijes nalog koliko cega trebas uraditi, pa imas rezultat, nemas rezultat. :-)

:pisnuo:
Koliko god ti stavio smjehuljaka to nece izbrisati cinjenicu da je sport vrlo egzaktna stvar I da je re,ultat ono sto odreduje uspjeh I'll neuspjeh. Natavno, prije toga odredis sta znaci uspjeh.
Lana je rekla, medalja ( ili ulazak u finale) je za mene uspjeh , Taj rezultat nije postigla I sama je svoj nastup definisala kao neuspjeh.

Vrlo jednostavno
kB27

#1367 Re: BH Plivanje

Post by kB27 »

...
palermo

#1368 Re: BH Plivanje

Post by palermo »

Pa sport je surov. Sve ti se svede, citav zivot, rad na otih par.minuta sto otplivas, istrcis, skocis... ..

Sto se tice strucnog staba, Lana ce odluciti sama, ja samo izrazavam sumnju da je ovaj strucni stab sposoban Lanu odvesti na veci nivo. Argument za ovu I oavkvu sumnju nalazim u rezultatima.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#1369 Re: BH Plivanje

Post by mk ultra »

Pa sve je to tako, borba konstantna
Aliiii nepravdaaaa nije mi SDA dala :lol:

Padne na prvoj stepenici
kB27

#1370 Re: BH Plivanje

Post by kB27 »

...
JohnnyS

#1371 Re: BH Plivanje

Post by JohnnyS »

Sport se ne igra samo rukama i nogama nego i glavom. A glava može biti presudna u tih dvije i kusur minute olimpijskih igara ili na 15:40 i dvije meč lopte u finalu Wimbledona.

Osim par trolova i standardnih hejtera nitko ne kaže ništa više osim da je ovo neuspjeh. To kaže i Lana Pudar. Možeš vaditi sve statistike svijeta, ali u ovom momentu je ovo neuspjeh, a što će biti za četiri godine, tad ćemo vidjeti.
kB27

#1372 Re: BH Plivanje

Post by kB27 »

...
JohnnyS

#1373 Re: BH Plivanje

Post by JohnnyS »

Evo jedan oneliner:

Odlično ti ide
vaučer

#1374 Re: BH Plivanje

Post by vaučer »

kB27 wrote: 03/08/2024 10:06 Rezultat na takmicenju jeste neuspjeh. A za djevojku/djevojcicu od 18 godina mnogo je bitnije je li neuspjeh i zadnjih godina-dvije treninga i pripreme za to isto takmicenje, ili je zaista kako je rekla nikad bolje trenirala i nikad bolje plivala u toku priprema.
Kako Englezi vele, proof is in the pudding. Evidentno da i nisu bile tako genijalne pripreme, jer da jesu ne bi mi ovdje rovarili danima i rezultat+ psihološki pristup bi bili bolji. U paraboli njene karijere ove OI mogu biti odskočna daska - ništa bitno nije izgubljeno. Glavno je pitanje kako će ona to prelomiti, a naznake su da ima zdrav pristup.
hrasno38

#1375 Re: BH Plivanje

Post by hrasno38 »

Ooooooo vidim pojavili su se i bajni predstavnici Sport Timea...hehehehe...na mitingu Olympa "veliki trener" je odjavio i Iman i Zerinu sa 200m delfin! Boze sto li? E pa zato sto bi vjerovatno Zerina poderala Iman a to se nikako ne smije desiti niti u klubu smije biti iko bolji od Iman. Na zadnjih ne znam koliko ozbiljnijih tamicenja na koje je Iman isla ni na jednom nije popravila svoje rezultate ili ako i jeste to je bila prava rijetkost a recimo selektor na evropskom prvenstvu u Beogradu je bio upravo Evelin Avdic. A da ne govorim kako grabi pare iz budzeta.....itd itd. Nemojte mee vuci za jezik odlicno znam ko ste i sta ste. I da dodam koji trener na svijetu odvede plivaca na EP i stavi mu da pliva 6 DISCIPLINA!! A da vrli trener Evelin Avdic!
Sto se tice Lane ja sam svoje rekao a vi nastavite i dalje po svome. Vrijeeme ce sve pokaazati!

I jos jednom citajte sa razumjevanjem upravo sto je izjavila Lana:

"Po prvi put u karijeri doživjela sam veliko razočarenje svojim rezultatom na jednom svjetskom takmičenju za koje sam se vrlo naporno spremala. Nisam nikad bolje trenirala, osjećala sam se spremnijom nego ikad u svojoj karijeri i nadala sam se jednom vrhunskom rezultatu za koji sam sposobna. Ali ovaj put nažalost nije bilo tako. Teret vlastitih očekivanja i prevelika želja, učinili su da ovaj put budem daleko od svog najboljeg izdanja."

"Jako me boli. Iskreno, ne znam zašto je to tako. Trenirala sam bolje nego ikad u životu. I spremna sam bolje nego ikad. Ali, mislim, to su Olimpijske igre. Ne osjećam se ni baš najbolje, ali neću da tražim neki izgovor, jer, ne znam da li je išta ili je to samo u mojoj glavi. Ovo je najveća manifestacija na svijetu, zaista je drugačije nego na bilo kom Svjetskom ili Evropskom prvenstvu"

Over out!
Post Reply