Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Locked
Hakiz

#32726 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Hakiz »

1Dante1 wrote: 01/08/2024 16:11 Here you go. Sad se samobanuj
JoseMujica wrote: 01/08/2024 15:42 i onda meni kaže da je bezveze što jarane zaokružujem

Hakiz wrote: 01/08/2024 15:50 Tako da nema druge. Samo za jarane u nadi da će će čovjek preko njih nešta hajrovati.
:lol:

OK :lol:
1Dante1

#32727 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by 1Dante1 »

Kao i u politici, nema odgovornosti. Mozes zasrati sta god hoces, nasmijati se i sutra doci na posao, niko ti nista nece reci niti traziti. Jebi ga, bejha.
made_in_sarajevo

#32728 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by made_in_sarajevo »

JoseMujica wrote: 01/08/2024 12:50
made_in_sarajevo wrote: 01/08/2024 06:20
JoseMujica wrote: 31/07/2024 20:10

objasnio sam par postova iznad... pogledaj barem dvije stranice prije no uletiš ko padobranac....oni ga postavili, pa ga oni moraju i razriješiti...dakle i Kifla i Zukan i Hurtić moraju dići ruku za to.
Prvo ga je izglasala tvoja sda jer je galic 2 mandata na celu granicne bio i tvoja sda ga je uredno sacuvala i ubistva Vedrana Puljica u Sirokom, toliko su ga sacuvali i cuvali da se galic zajebavao sa ovim kad se desilo. Drugo citaj i ti, galic moze predavati koliko hoce, sda sa bratskim strankama je nakotila nesposobne ljude koji nisu u stanju sabrati koliko imas staza i na koji datum ides. Pa su covjeku tako 5. Razlicite datume i mjesece govorili jer ne znaju sabrati. Tako i da konakovic digne ruku neko mora pripremiti papire o galicu pa i jel za penzije ili nije. Ako mu ovaj izglasa da jest, galic ide u punu penziju i dobika otpremninu i nastavlja gladiti muda u lijepoj nasoj, dok tuzilastvo za koje je isto trojka kriva ga ustvari i ne trazi za izrucenje. Galic je mogao biti uhapsen i kao direktor granicne, nr samo galic nego mnogi drugi, ali eto mrska trojk ih cuva, tuzilastvo napravili tako, i tako dalje.

Valjda bi bio red i tuzilastvo da kaze za galica, kakve dokaze imaju, postupak da se sprovede jer na kraju ako ga osude preko 6mjeseci zatvora to jr otkaz, a ne penzija. Ali bolje vikt trojka supci pa cemo sutra vikat trojka spasava galica zatvora
ti ko da Kifla nije čedo SDA i komplet postava NiP-a :lol:

al kad se laže sve se može

nego hajte tamo dumajte kako ćete penzionisati ovog HDZ krimosa
O cemu lazem. Galic dosao na celu GP za vrijeme sda. Galic nikad taknut nije zahvaljujuci i sda kao i hdz. Kakve veze ima sto jr konakovic bio sda? Konakovic dobacio do premijera kantona u sda, kakve veze drzavni nivo ima sa kantonom i jos kad i kad je konakovic bio u sda. Pa da je valjda isti, ostao bi tamo jer im je bio drazi i od zahiragica i to dobro drazi, dakle naplatio bi kroz sda 5x vise nego sto ce kroz nip.

Opet ne kontam sta lazem, osim stonse svim silama trudite sve racune od sda priloziti trojci i konakovicu. Galica ako usvoje u penziju sto ce mu tuzilastvo onda, dobije covjek otpremninu i zbogom zohari.

Ali dobar vam je plan za ljude kapaciteta kao vi, sda, df, revizore iz tramvaja i slicne. Sve sto smo unistili, bili na putu da unistimo sad svim silama fakturisemo trojci. Revizija telekoma je sve rekla kako je to unistavanje islo. Eh sad su krivi i za struju, a to sto se godinama i godinama izvlace pare preko privatnih firmi, ma jebo to. Trojka je kriva.

Samo vas jebe sto su ovi ipak nesto uradili vidljivo, osjeti se za razliku od vas
kakabanja213

#32729 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by kakabanja213 »

made_in_sarajevo wrote: 01/08/2024 17:08
JoseMujica wrote: 01/08/2024 12:50
made_in_sarajevo wrote: 01/08/2024 06:20

Prvo ga je izglasala tvoja sda jer je galic 2 mandata na celu granicne bio i tvoja sda ga je uredno sacuvala i ubistva Vedrana Puljica u Sirokom, toliko su ga sacuvali i cuvali da se galic zajebavao sa ovim kad se desilo. Drugo citaj i ti, galic moze predavati koliko hoce, sda sa bratskim strankama je nakotila nesposobne ljude koji nisu u stanju sabrati koliko imas staza i na koji datum ides. Pa su covjeku tako 5. Razlicite datume i mjesece govorili jer ne znaju sabrati. Tako i da konakovic digne ruku neko mora pripremiti papire o galicu pa i jel za penzije ili nije. Ako mu ovaj izglasa da jest, galic ide u punu penziju i dobika otpremninu i nastavlja gladiti muda u lijepoj nasoj, dok tuzilastvo za koje je isto trojka kriva ga ustvari i ne trazi za izrucenje. Galic je mogao biti uhapsen i kao direktor granicne, nr samo galic nego mnogi drugi, ali eto mrska trojk ih cuva, tuzilastvo napravili tako, i tako dalje.

Valjda bi bio red i tuzilastvo da kaze za galica, kakve dokaze imaju, postupak da se sprovede jer na kraju ako ga osude preko 6mjeseci zatvora to jr otkaz, a ne penzija. Ali bolje vikt trojka supci pa cemo sutra vikat trojka spasava galica zatvora
ti ko da Kifla nije čedo SDA i komplet postava NiP-a :lol:

al kad se laže sve se može

nego hajte tamo dumajte kako ćete penzionisati ovog HDZ krimosa
O cemu lazem. Galic dosao na celu GP za vrijeme sda. Galic nikad taknut nije zahvaljujuci i sda kao i hdz. Kakve veze ima sto jr konakovic bio sda? Konakovic dobacio do premijera kantona u sda, kakve veze drzavni nivo ima sa kantonom i jos kad i kad je konakovic bio u sda. Pa da je valjda isti, ostao bi tamo jer im je bio drazi i od zahiragica i to dobro drazi, dakle naplatio bi kroz sda 5x vise nego sto ce kroz nip.

Opet ne kontam sta lazem, osim stonse svim silama trudite sve racune od sda priloziti trojci i konakovicu. Galica ako usvoje u penziju sto ce mu tuzilastvo onda, dobije covjek otpremninu i zbogom zohari.

Ali dobar vam je plan za ljude kapaciteta kao vi, sda, df, revizore iz tramvaja i slicne. Sve sto smo unistili, bili na putu da unistimo sad svim silama fakturisemo trojci. Revizija telekoma je sve rekla kako je to unistavanje islo. Eh sad su krivi i za struju, a to sto se godinama i godinama izvlace pare preko privatnih firmi, ma jebo to. Trojka je kriva.

Samo vas jebe sto su ovi ipak nesto uradili vidljivo, osjeti se za razliku od vas
Kakav ti je Zvizdic? Da li je on bio drzavni nivo??
1Dante1

#32730 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by 1Dante1 »

koliko se stoke nakotilo koje dudlaju za par kaemova. Vidi ove stoke
filmova, "Avaz“ saznaje da je samo planirani budžet u ovoj godini za Fondaciju za kinematografiju BiH 4,7 miliona KM.

Prema podacima "Avaza“, dodijeljena sredstva Fondaciji za kinematografiji u 2021. godini su 1,4 miliona KM.

U 2022. budžet je iznosio 3,4 miliona KM, a identična cifra je bila i lani.

Kad se saberu ovi podaci, riječ je o cifri od gotovo 13 miliona KM. Ova informacija prezentirana je na današnjoj sjednici Vlade FBiH u Mostaru.

Image
DonieBrasco

#32731 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by DonieBrasco »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/sud-u-s ... /240801143

Hermedinu Zorniću i Slavenu Zeljki, koji se sumnjiče za krivična djela zloupotrebe položaja u kompaniji Operator - Terminali FBiH, ukinute su propisane mjere zabrane.
Zar je neko sumnjao u drugaciji ishod za zloupotrebu polozaja.
DonieBrasco

#32732 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by DonieBrasco »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/nezavis ... /240801146

U bijegu, tuzilastvo nije nista poduzelo, ali ce zato gopodim uzeti otpremninu i penziju dobiti.

U kakvoj mi qurcevoj drzavi zivimo. :-)
relativno84

#32733 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by relativno84 »

Denisa Lasića za direktora, Kristijana Milasa za izvršnog direktora za ekonomsko-finansijske poslove, Mirka Rogića za izvršnog direktora za upravljanje i održavanje, Asmira Dževlana za izvršnog direktora za projektovanje i građenje, te Mirnese Agić za izvršnog direktora za opće, pravne i kadrovske poslove
Ali on je samo v.d.
Demografski oportunizam nema prolaz.
Nova normalnost.
:oops: :D
:bih:
Prpa.ba

#32734 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Prpa.ba »

Svakodnevno zaljevanje HDZ-ove cetvorke svetom vodicom daje rezultate. :thumbup:

Kompromis po modelu HDZ-u predati cijeli niz institucija, zauzvrat ce HDZ-ova cetvorka biti sretna time sto je HDZ-u predala cijeli niz institucija. :bih:
GandalfSivi

#32735 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by GandalfSivi »

Sto ih redom preslusa @made_in_sarajevo

Ni dodati ni oduzeti.
relativno84

#32736 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by relativno84 »

GandalfSivi wrote: 01/08/2024 22:59 Sto ih redom preslusa @made_in_sarajevo

Ni dodati ni oduzeti.
Posebno onaj dio oko cetnika, big like.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#32737 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Truba »

Prpa.ba wrote: 01/08/2024 22:01 Svakodnevno zaljevanje HDZ-ove cetvorke svetom vodicom daje rezultate. :thumbup:

Kompromis po modelu HDZ-u predati cijeli niz institucija, zauzvrat ce HDZ-ova cetvorka biti sretna time sto je HDZ-u predala cijeli niz institucija. :bih:
moš misliti kako je nama bilo kad su u vlasti bili NHI i SDP hrvati
koji kasnije tuže državu jer ne mogu u predsjedništvo ko ostali
Truba

#32738 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Truba »

DonieBrasco wrote: 01/08/2024 19:37 https://www.klix.ba/vijesti/bih/nezavis ... /240801146

U bijegu, tuzilastvo nije nista poduzelo, ali ce zato gopodim uzeti otpremninu i penziju dobiti.

pa isto ko seka

tužiće državu ako ne dobije

suca ne zanima pravda nego slovo zakona
kakabanja213

#32739 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by kakabanja213 »

Truba wrote: 02/08/2024 09:10
Prpa.ba wrote: 01/08/2024 22:01 Svakodnevno zaljevanje HDZ-ove cetvorke svetom vodicom daje rezultate. :thumbup:

moš misliti kako je nama bilo kad su u vlasti bili NHI i SDP hrvati
koji kasnije tuže državu jer ne mogu u predsjedništvo ko ostali
Sdp i NHI Hrvati nisu pravi Hrvati? Na stranu sto je SDP tragikomicno udruzenje gradjana koji 20 -30 godina nisu mogli krasti, dok je SDA to radio.
Truba

#32740 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Truba »

pa ako tuže državu i žele da im se ukloni gdje piše da su bili hrvati
sam skontaj

ili ako se sljedeći izborni cirkus izjasne ko srbi ili ostali

a smeta kad su jugoslaveni postali hrvati i ćirilicu zamijenili latinicom
a ne smeta kad ukažeš da hrvati postaju srbima i ostalima
Trappist

#32741 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Trappist »

DonieBrasco wrote: 01/08/2024 19:37 https://www.klix.ba/vijesti/bih/nezavis ... /240801146

o ovom slucaju bosnjacki politicari na vlasti rijec nisu rekli. Ocigledno ih samo zanima njihova 1/3, a sve im drzava na prvom mjestu :lol:
DonieBrasco

#32742 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by DonieBrasco »

Trappist wrote: 02/08/2024 09:50

o ovom slucaju bosnjacki politicari na vlasti rijec nisu rekli. Ocigledno ih samo zanima njihova 1/3, a sve im drzava na prvom mjestu :lol:
Uvijek bili i ostali bezkicmenjaci sami i iskljucivo licni interes, cast pojedicnima.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#32743 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by JoseMujica »

Javni nastupi i sam sadržaj narativa Trojke sve više liči na Vučićeve medijske eskipade

iz dana u dan ista šuplja o fiktivnim i samo njima znanim uspjesima, tlapnja da se nikada nije živjelo bolje i da su za sve loše krivi neki drugi ljudi :-)

Prazan prostor je popunjen bacanjem loptica između Kifle i Zukana sa Nešićem i Košarcem, tek da se sirotinja zabavi :roll:
Last edited by JoseMujica on 02/08/2024 11:26, edited 1 time in total.
1Dante1

#32744 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by 1Dante1 »

DonieBrasco wrote: 01/08/2024 19:37 U kakvoj mi qurcevoj drzavi zivimo.
Ja, i? Okreni se na stranu, prni i cao. Cuj u kakvoj drzavi zivimo, pa to svi znaju i svima odgovara.
DonieBrasco

#32745 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by DonieBrasco »

JoseMujica wrote: 02/08/2024 11:24 Javni nastupi i sam sadržaj narativa Trojke sve više liči na Vučićeve medijske eskipade

iz dana u dan ista šuplja o fiktivnim i samo njima znanim uspjesima, tlapnja da se nikada nije živjelo bolje i da su za sve loše krivi neki drugi ljudi :skoljka:
Bosnjacki politcari i ovi takozvani pro-BIH ne bitno Trojka, SDA, petorka, desetorka, svi su preslikani, pohlepa takvih je unistila BiH.
kakabanja213

#32746 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by kakabanja213 »

1Dante1 wrote: 02/08/2024 11:25
Ja, i? Okreni se na stranu, prni i cao. Cuj u kakvoj drzavi zivimo, pa to svi znaju i svima odgovara.
Pa valjda zivimo u onakvoj kakvu zasluzujemo. Vlast smo im obezbijedli mi, svojIm glasovima.
DonieBrasco

#32747 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by DonieBrasco »

Nece jednostavno boljitak i uređno drustvo ni prvi ni drugi a ni treci, jer sto bi kad se mogu enromno bogatiti uzivati, raditi sta hoce bez ikakvih posljedica.
Hakiz

#32748 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Hakiz »

kakabanja213 wrote: 02/08/2024 11:28
1Dante1 wrote: 02/08/2024 11:25
Pa valjda zivimo u onakvoj kakvu zasluzujemo. Vlast smo im obezbijedli mi, svojIm glasovima.
Tačno.

A i nije.

Nije u smislu da na izborima mogu biti očajni kandidati, stranke, toliko loši da 90 % glasača neće za njih da glasa. Ali, izbore ne dobija onaj koji osvoji najviše glasova glasačkog tijela, nego onaj koji osvoji najviše glasova onih koji su izašli na izbore. I tako 10 % glasača odluči koje zlo će vladati.

Nekada su se te situacije mogle riješiti pobunom. Onih 90 % silom zbaci ove izabrane.

Mi smo odlučili da nećemo koristiti silu.

Uz to, možeš birati samo od ponuđenih. Možda bi moj komšija bio najbolji načelnik moje opštine ikada koji je postojao i postojat će. Ali, njega to ne interesuje.

Tako da je dodatni problem taj da i ako izađe 100 % glasača, opet biraju zlo. Dobro nije u ponudi.

Nema nam spasa.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#32749 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by JoseMujica »

DonieBrasco wrote: 02/08/2024 11:27
JoseMujica wrote: 02/08/2024 11:24 Javni nastupi i sam sadržaj narativa Trojke sve više liči na Vučićeve medijske eskipade

iz dana u dan ista šuplja o fiktivnim i samo njima znanim uspjesima, tlapnja da se nikada nije živjelo bolje i da su za sve loše krivi neki drugi ljudi :skoljka:
Bosnjacki politcari i ovi takozvani pro-BIH ne bitno Trojka, SDA, petorka, desetorka, svi su preslikani, pohlepa takvih je unistila BiH.
jal što bi Ilija Čvorović rekao da je sve suprotno od onog što izgleda da jeste :lol:
upitan

#32750 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by upitan »

Izasli iz Sda ali daleko da je virus Sda njih napustio.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/sarajev ... /240802031

A kaze Almir Becarevic za faktor...

Bečarević kaže da pretpostavlja da se pretresi u KJKP Rad prevashodno odnose na imenovanja vršilaca dužnosti direktora šest puta po šest mjeseci u tri godine.
- Pretpostavljam, jer sam bio i svjedok Tužilaštva. Namjerno nisu htjeli da raspisuju konkurs za izbor direktora nego su to produžavali tri godine šest puta. A posebna priča, i ja se nadam da je i ta priča u ovome što sada izuzimaju dokumentaciju, to je pitanje nafte, odnosno kredita Razvojne banke koji je uzet za kupovinu mašina, a onda se preko UNDP-a, preko telefona, nabavljala nafta - kaže Bečarević.

Sad cemo press, pakuju nam ponovo rodjo.
Sta ce tek biti kada ne budu vlast u KS,kada se mnoge javne nabavke pregledaju i prijave.
Locked