VW GOLF - All about 2
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- kabal1337
#301 Re: VW GOLF - All about 2
Oni ne kontaju da ce ljudi kupiti ono sto se njima svidja i dopada.
Ovaj nacin njihove promocije gdje samo prikazu dobru stranu, ili nametanje neceg moze samo uzrokovat razlog da te neko bas ne voli.
Brate pisite o vasim na vasoj temi, lose, dobro, troskove odrzavanja, bredove pa kad ljudi vidi aaa vidi bolje je sami ce se jos vise zainteresovat.
A ne dodje nahvali model, a predracun 2000 + KM za popravku bjez
A ne poredi dva auta koja su dvije skroz razlicite filozofije
Pa kad ljudi budu imali crno na bijelo troskove odrzavanja, kvalitet ugradjenoh dijelova, dostupnost servisa i bude aaa vidi fkt povoljnije, kvalitetnije sami ce reci ode ja tamo
Ovaj nacin njihove promocije gdje samo prikazu dobru stranu, ili nametanje neceg moze samo uzrokovat razlog da te neko bas ne voli.
Brate pisite o vasim na vasoj temi, lose, dobro, troskove odrzavanja, bredove pa kad ljudi vidi aaa vidi bolje je sami ce se jos vise zainteresovat.
A ne dodje nahvali model, a predracun 2000 + KM za popravku bjez
A ne poredi dva auta koja su dvije skroz razlicite filozofije
Pa kad ljudi budu imali crno na bijelo troskove odrzavanja, kvalitet ugradjenoh dijelova, dostupnost servisa i bude aaa vidi fkt povoljnije, kvalitetnije sami ce reci ode ja tamo
- kravamuzara
#302 Re: VW GOLF - All about 2
Honda je hinjski poskupila Type R za 70% u odnosu na proslu generaciju a motor, sasija, ovjes, mjenjac ostali isti, tad je bio cjenovno ko gti i direktno uporediv kao fwd vs fwd i šišao ga za tri nivoa.B6Redhell wrote: ↑30/07/2024 18:22 Ne brukaj se.
sivik sport, tajp r i ostali plasticari oko mene bruka.
Jedino tresu nisanne cvt po semaforima
Ta auta fwd mjenjaci bejagi neka sad furka.![]()
![]()
Ja mislim da u sivika sport koji je zamjenio Si stavljaju i cvt i koji je konkurencija GTi
I to uzimati za ozbiljno. Pih.
Ali moze im se kad se i po awd R-u pišaju
Amarkova trica sa turbinom otrese gti-a bez ikakvih dotezanja ovjesa
- kabal1337
#303 Re: VW GOLF - All about 2
zasto ne uporedis sa vag 2.5 motorom? vec 2.0 poredis sa 2.5...kravamuzara wrote: ↑30/07/2024 18:50Honda je hinjski poskupila Type R za 70% u odnosu na proslu generaciju a motor, sasija, ovjes, mjenjac ostali isti, tad je bio cjenovno ko gti i direktno uporediv kao fwd vs fwd i šišao ga za tri nivoa.B6Redhell wrote: ↑30/07/2024 18:22 Ne brukaj se.
![]()
Ja mislim da u sivika sport koji je zamjenio Si stavljaju i cvt i koji je konkurencija GTi
Amarkova trica sa turbinom otrese gti-a bez ikakvih dotezanja ovjesahttps://www.caranddriver.com/reviews/a3 ... e-numbers/
vag upolovi to 0-100 vrijeme
- B6Redhell
#304 Re: VW GOLF - All about 2
Ma poredi neke tamo novinarsko/azijske mokre snove i špice
I stvarnom svijetu korozija ih pojede od starta do cilja. A Na cesti su supljak zesci..
I stvarnom svijetu korozija ih pojede od starta do cilja. A Na cesti su supljak zesci..
- kravamuzara
#305 Re: VW GOLF - All about 2
Poenta je da je to u “obicnom” autu bez silovanja boosta i sa istim ovjesom ko i sa 130 konja. Sa mps-om bi cekali vauvau do 2039. da opet dostignekabal1337 wrote: ↑30/07/2024 18:57zasto ne uporedis sa vag 2.5 motorom? vec 2.0 poredis sa 2.5...kravamuzara wrote: ↑30/07/2024 18:50Honda je hinjski poskupila Type R za 70% u odnosu na proslu generaciju a motor, sasija, ovjes, mjenjac ostali isti, tad je bio cjenovno ko gti i direktno uporediv kao fwd vs fwd i šišao ga za tri nivoa.B6Redhell wrote: ↑30/07/2024 18:22 Ne brukaj se.
![]()
Amarkova trica sa turbinom otrese gti-a bez ikakvih dotezanja ovjesahttps://www.caranddriver.com/reviews/a3 ... e-numbers/
vag upolovi to 0-100 vrijeme
- kravamuzara
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#307 Re: VW GOLF - All about 2
Trziste je reklo sta misli o MPS, a i govori vec 50 godina sta misli o GTI 
-
NediM17
#308 Re: VW GOLF - All about 2
Ubise sektasi po nogama.
I ja sam "kosooki" al' ovi bas ubise.
I ja sam "kosooki" al' ovi bas ubise.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#309 Re: VW GOLF - All about 2
Dobro je ovo,..klix zadovoljan, server gori.. 
- kravamuzara
#310 Re: VW GOLF - All about 2
U bosni samo kazes ima bolje od gnjolfa i odmah rulja zapjeni 
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#311 Re: VW GOLF - All about 2

ah, dakle i ovo o stazi ste pokupili u nekom echochamberu
Nema veze, ima neki članak negdje koji tvrdi drugačije od stotinu različitih klipova. A i DSG je, i nije staza, i koji već još izgovor postoji.
- kravamuzara
#312 Re: VW GOLF - All about 2
Imas li koji video s vozacem koji je barem polagao na manualu 
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#313 Re: VW GOLF - All about 2
Izvuci nam kakav video iz 1996te
-
Throttle
#314 Re: VW GOLF - All about 2
Nurburgring
Mazda 3 MPS 2.3t 263KS 8:39:00
Golf 6 GTI 35 Jahre 2.0t 235KS 8:38:00

Mazda 3 MPS 2.3t 263KS 8:39:00
Golf 6 GTI 35 Jahre 2.0t 235KS 8:38:00
- nivla
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#317 Re: VW GOLF - All about 2
Samo sekundu brzi gokf,..sta je to..
Jos da su zamjenjeni amortizeri na mazdi...bilo bi bara bara..
Jos da su zamjenjeni amortizeri na mazdi...bilo bi bara bara..
-
Throttle
#318 Re: VW GOLF - All about 2
Stavili dodatno izolaciju pa teška
-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
#319 Re: VW GOLF - All about 2
Kad vam sad izvuku gtr-a iz rukava najebali ste 
- B6Redhell
#320 Re: VW GOLF - All about 2
Jos da je manuelac GT——-R. Ajjj belaja. Podero bi sve -D
- kabal1337
#321 Re: VW GOLF - All about 2
inace auta se voze po stazi 99% vremena pogotovo u Bosni
obicna izvedba i gti su 2 razlicita svijeta sto se osjecaja tice
- -Chesterfield-
#322 Re: VW GOLF - All about 2
Volkswagen Golf, taj automobilski čarobnjak, nije samo vozilo – on je ikona na četiri kotača! Od trenutka kada ga upalite, Golf vas osvaja svojim šarmom, baš kao stari prijatelj koji nikada ne razočara.
S bezvremenskim dizajnom koji se može nositi i s najmodernijim trendovima, Golf sjaji poput zvijezde na cestama. Njegove elegantne linije i aerodinamična silueta podsjećaju na savršeno skrojeno odijelo – uvijek spreman za svaku priliku, bilo da je to gala večera ili brzinska vožnja do trgovine.
Unutrašnjost Golfa je prava oaza udobnosti i luksuza. Svaki detalj, od vrhunskih materijala do ergonomskih sjedišta, osmišljen je da pruži maksimalno zadovoljstvo u vožnji. Čak i najduže putovanje postaje čisti užitak kad ste u Golfu – automobilu koji razumije vaše potrebe bolje nego što ih vi sami razumijete!
Kad je riječ o performansama, Golf je pravi atleta među automobilima. Njegovi snažni motori i precizna upravljivost omogućavaju vožnju koja je glatka poput svile. A kad stisnete gas, Golf se ponaša kao da ste mu rekli najbolji vic – momentalno vas nagrađuje uzbuđenjem i adrenalinom.
A sada zamislite kako je voziti Golf kroz predivne pejzaže Bosne i Hercegovine – prolazeći pored zelenih dolina, planinskih vrhova i kristalno čistih rijeka. Svaki zavoj na cesti kroz Bosnu postaje prava avantura s Golfom, koji savršeno balansira između sportskog duha i sigurnosti. Bez obzira da li vozite prema Sarajevu, Mostaru ili Banja Luci, Golf vas vodi sigurno i udobno, kao pravi Bosanac koji uvijek zna pravi put.
Volkswagen Golf nije samo vozilo; on je pravi cestovni filozof. Kad vas zaskoče gužve ili loši vremenski uvjeti, Golf ostaje smiren i sabran, kao da vam tiho šapće: "Bez brige, ja sam ovdje." Svi napredni sigurnosni sustavi i tehnologije čine da se osjećate kao da imate vlastitog anđela čuvara na svakoj vožnji.
I da ne zaboravimo – Golf ima osobnost! Ovaj auto je savršen spoj njemačke preciznosti i prijateljske spontanosti. On će vas uvijek odvesti tamo gdje trebate biti, a usput će vam pružiti pokoji osmijeh i osjećaj da ste upravo vi izabrali najbolje od najboljeg. A kad vam prijatelji Bosanci vide Golfa, neće moći odoljeti da ne pitaju za krug – jer, naravno, Golf je i dalje omiljen u srcima mnogih.
Volkswagen Golf – jer zašto imati običan auto, kad možete imati automobilsku legendu koja vam svaki dan donosi radost i avanturu? Golfa ne birate samo za vožnju; birate ga za životnog suputnika koji nikada ne propušta priliku da vas impresionira. I kao pravi Bosanac, Golf je uvijek spreman za nove izazove, bilo na asfaltu ili makadamu.
S bezvremenskim dizajnom koji se može nositi i s najmodernijim trendovima, Golf sjaji poput zvijezde na cestama. Njegove elegantne linije i aerodinamična silueta podsjećaju na savršeno skrojeno odijelo – uvijek spreman za svaku priliku, bilo da je to gala večera ili brzinska vožnja do trgovine.
Unutrašnjost Golfa je prava oaza udobnosti i luksuza. Svaki detalj, od vrhunskih materijala do ergonomskih sjedišta, osmišljen je da pruži maksimalno zadovoljstvo u vožnji. Čak i najduže putovanje postaje čisti užitak kad ste u Golfu – automobilu koji razumije vaše potrebe bolje nego što ih vi sami razumijete!
Kad je riječ o performansama, Golf je pravi atleta među automobilima. Njegovi snažni motori i precizna upravljivost omogućavaju vožnju koja je glatka poput svile. A kad stisnete gas, Golf se ponaša kao da ste mu rekli najbolji vic – momentalno vas nagrađuje uzbuđenjem i adrenalinom.
A sada zamislite kako je voziti Golf kroz predivne pejzaže Bosne i Hercegovine – prolazeći pored zelenih dolina, planinskih vrhova i kristalno čistih rijeka. Svaki zavoj na cesti kroz Bosnu postaje prava avantura s Golfom, koji savršeno balansira između sportskog duha i sigurnosti. Bez obzira da li vozite prema Sarajevu, Mostaru ili Banja Luci, Golf vas vodi sigurno i udobno, kao pravi Bosanac koji uvijek zna pravi put.
Volkswagen Golf nije samo vozilo; on je pravi cestovni filozof. Kad vas zaskoče gužve ili loši vremenski uvjeti, Golf ostaje smiren i sabran, kao da vam tiho šapće: "Bez brige, ja sam ovdje." Svi napredni sigurnosni sustavi i tehnologije čine da se osjećate kao da imate vlastitog anđela čuvara na svakoj vožnji.
I da ne zaboravimo – Golf ima osobnost! Ovaj auto je savršen spoj njemačke preciznosti i prijateljske spontanosti. On će vas uvijek odvesti tamo gdje trebate biti, a usput će vam pružiti pokoji osmijeh i osjećaj da ste upravo vi izabrali najbolje od najboljeg. A kad vam prijatelji Bosanci vide Golfa, neće moći odoljeti da ne pitaju za krug – jer, naravno, Golf je i dalje omiljen u srcima mnogih.
Volkswagen Golf – jer zašto imati običan auto, kad možete imati automobilsku legendu koja vam svaki dan donosi radost i avanturu? Golfa ne birate samo za vožnju; birate ga za životnog suputnika koji nikada ne propušta priliku da vas impresionira. I kao pravi Bosanac, Golf je uvijek spreman za nove izazove, bilo na asfaltu ili makadamu.
- -Chesterfield-
#325 Re: VW GOLF - All about 2
Što se tiče azijskih konkurenata, pa, oni se trude, ali jednostavno ne mogu dostići tu razinu kvalitete i prestiža. Dok se oni bore s pokušajem da uklope sve te fancy gadgete i svjetlucave dodatke, Golf ostaje pravi gospodin – elegantan, pouzdan i spreman za svaku situaciju.
Gledajući te azijske nakaze kako se koprcaju na cesti, shvatite da je Golf prava stvar – auto koji je uvijek na vrhu, bez potrebe za pretjeranim sjajem. Dok se azijski modeli vrte oko šarenih svjetala i pomodnih funkcionalnosti koje u stvarnosti rijetko koriste, Golf je poput dostojanstvenog starijeg brata koji s osmijehom prati sve te mlade avanturiste.
Taj mali oblak dima iz motora kojeg ćete ponekad vidjeti kod azijskih modela? To je samo njihov način da vam kažu "Pokušali smo!", ali Golf, s neupitnom pouzdanošću, jednostavno se smiješi i kaže: "Ja sam ovdje da ostanem, bez drame."
Azijski automobili možda dolaze s popisom dodataka i opcija koje se često čine kao pokušaj da nadomjeste nedostatak autentičnosti, ali Golf zna da se pravi luksuz krije u jednostavnosti. Dok oni gledaju u svoje ekrane kao da očekuju da će im pronaći savršeni parking, Golf se usmjerava na vožnju – i to onako kako treba: bez nepotrebnih komplikacija.
Volkswagen Golf – jer zašto imati običan auto, kad možete imati automobilsku legendu koja vam svaki dan donosi radost i avanturu? Golfa ne birate samo za vožnju; birate ga za životnog suputnika koji nikada ne propušta priliku da vas impresionira. Dok se azijske nakaze bore s improvizacijama, Golf je već osvojio vaše srce i prometne trake – s elegancijom i stilom koji ne treba dodatni sjaj da bi zasjao.
Gledajući te azijske nakaze kako se koprcaju na cesti, shvatite da je Golf prava stvar – auto koji je uvijek na vrhu, bez potrebe za pretjeranim sjajem. Dok se azijski modeli vrte oko šarenih svjetala i pomodnih funkcionalnosti koje u stvarnosti rijetko koriste, Golf je poput dostojanstvenog starijeg brata koji s osmijehom prati sve te mlade avanturiste.
Taj mali oblak dima iz motora kojeg ćete ponekad vidjeti kod azijskih modela? To je samo njihov način da vam kažu "Pokušali smo!", ali Golf, s neupitnom pouzdanošću, jednostavno se smiješi i kaže: "Ja sam ovdje da ostanem, bez drame."
Azijski automobili možda dolaze s popisom dodataka i opcija koje se često čine kao pokušaj da nadomjeste nedostatak autentičnosti, ali Golf zna da se pravi luksuz krije u jednostavnosti. Dok oni gledaju u svoje ekrane kao da očekuju da će im pronaći savršeni parking, Golf se usmjerava na vožnju – i to onako kako treba: bez nepotrebnih komplikacija.
Volkswagen Golf – jer zašto imati običan auto, kad možete imati automobilsku legendu koja vam svaki dan donosi radost i avanturu? Golfa ne birate samo za vožnju; birate ga za životnog suputnika koji nikada ne propušta priliku da vas impresionira. Dok se azijske nakaze bore s improvizacijama, Golf je već osvojio vaše srce i prometne trake – s elegancijom i stilom koji ne treba dodatni sjaj da bi zasjao.