jasko_ba wrote: ↑29/07/2024 16:07
Evo me u koloni 50 metara iza ovoga, 3 hitne dosle

stvarno gdje sve idioti vrse preticanje, ovo je za doživotne
U komentarima (ne mogu otvoriti, javlja mi "Server error") neko navodi da je Audi (sa slike) krenuo
na duploj punoj da pretiče kamion i dogodio se sudar.
Ovdje za nesreću nije kriva cesta. Kriva je loša odluka vozača.
To što su nam ceste loše, nema autoputa a magistrale prolaze kroz naseljena mjesta (ili su naseljena mjesta nikla pored magistrala, svejedno) uzrokuje to da nam za put od 120 km treba 2,5 sata sa prosječnom brzinom 48 km/h umjesto da autoputem isti put pređemo za 1 sat sa prosječnom brzinom 120 km/h.
Ali, takve ceste i nedovoljna pokrivenost autocestama ne uzrokuju sudare. Uzrokuju ih loši vozači, koji na magistrali gdje je ograničenje 80 pretiču vozila koji voze brzinom 100 km/h (upravo na ovom dijelu puta to rade - više puta su me pretekli iako sam vozio brzinom 100 km/h, tj. na granici oduzimanja vozačke), i to preko pune ili duple pune linije, na krivinama ili kroz tunele, preko prevoja itd.
Došlo je vrijeme da je najbolje voziti iza kamiona, pa bolje stići 2 sata kasnije nego nikako ne stići. Nekako sve više razumijem vozače koji ne žele preteći kamion. Jer, ako voziš normalno, prije ili kasnije ćeš postati žrtva živčanog vozača, kome je i 50 preko ograničenja presporo.