Bolje bez para a uz Allaha, nego fondovi uz pomoć vlaha
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
- cyprus
#32051 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
U zaključku:
-
A_A_AKCIJA
#32052 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Totalni višak samo da imaš problem i razlog da ne pristaneš.Haris.ba wrote: ↑25/07/2024 10:16Radi se o izmjeni ustava. Mora se ustav izmjeniti da bi se ukinule strane sudije. O tome se radi. Ovako po ustavu, samo mozes promjeniti nacin izbora stranih sudaca.A_A_AKCIJA wrote: ↑25/07/2024 10:12 Ko na svijetu može donijeti odluku mimo Ustava? Haj da pitamo bilo koga ko ima veze sa pravom koliko ta rečenica ima smisla?
Tačno se vidi da su izmišljali problem samo da obore sve.
I na kraju, ako je ta recenica nebitna i suvisna, stavi je. Ako ne cini nikakvu stetu, i samo podrzaba rad po ustavu, stavi je ako je takva benigna.
Ako je izmjena Ustava, kako će biti u skladu sa Ustavom? Pa mijenjaš ga, to i jeste fol.
I ovdje se samo obećava da ćeš riješiti izbor sudija.
Što je jedan od EU prioriteta.
Drugo je što su iz SDA nalegli da je to "izdaja".
Evo, prvi ti po defaultu misliš da će biti loše rješenje, koje tek treba biti dogovoreno. Zašto?
Koja je pravna logika da je potpis na listu reformi prema EU u startu loš potez i da prejudicira izbacivanje sudija?
Niđe veze, bukvalno samo SDA propaganda.
Da ne govorim da je Trojka davno rekla svoje mišljenje na tu temu:
Ako sudije moraju da idu, ako tako traži EU, onda će ići dan prije ulaska u EU.
A naše sudije ne mogu biti birani 1/3 nego po popisu i bez etničkog veta.
- Haris.ba
#32053 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Pa ako ga ne promjenis, imas postojeci ustavni mehanizam kako zamjeniti strane suce. U tome i jeste fol.A_A_AKCIJA wrote: ↑25/07/2024 10:31 Ako je izmjena Ustava, kako će biti u skladu sa Ustavom? Pa mijenjaš ga, to i jeste fol.
Onda se nista ne sekiras. Ubacis da pise sta ti Sda kaze i sve ok.A_A_AKCIJA wrote: ↑25/07/2024 10:31
Koja je pravna logika da je potpis na listu reformi prema EU u startu loš potez i da prejudicira izbacivanje sudija?
Last edited by Haris.ba on 25/07/2024 10:35, edited 1 time in total.
-
Novak20
- Prpa.ba
-
DonieBrasco
#32056 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ne treba ovo gledati Trojka i sateliti vs SDA i sateliti.dulekrele wrote: ↑25/07/2024 10:29Djaba slijepcima iz trojke ista pojasnjavati. Prije par dana ovi iz rs odbili sporazum a sada pristali. Sta su dobili i na koji nacin su namireni da pristanu. Dodik pristaje na nesto samo ako mu se ugodi. Hajmo NIP boovi pitajte centralu sta su dali dodiku.DonieBrasco wrote: ↑25/07/2024 10:25 Bez veze se prepirete nikad necemo znati sta je pisalo u dukumentu i sta su dogovorili, sta je ko i kome prepustio, popustio, ko je progutao knedlu.
Ali cudno je malo da je RS prije par dana oborila stvari, a jucer kao sve OK sto daje sumnju da im se negdje popustilo. Po pitanju cega nikad necemo znati.
Neka nema para ako u jednoj jedinoj recenici se pravi neki ustupak Dodiku i Covicu na stetu prije svega drzave a onda bosnjaka.
Ovo su svi oni radili i rade idalje, cista trgovina i samo LICNI INTERES "ja tebi ti meni" jasno kao dan da su udovoljili Dodiku necim, isto kao on njima, Covic također nesto dao nesto izgubio.
-
Hakiz
#32057 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ne zaboravimo HDZ.Novak20 wrote: ↑25/07/2024 10:21zigson wrote: ↑25/07/2024 09:50A_A_AKCIJA wrote: ↑25/07/2024 09:47
A šta bi ti da se uradi?
Dejtonom uređena država prije 30 godina a vi danas saznali?
Da se izvuce maksimum za Bosnjake, kao sto rade predstavnici Srba i Hrvata, a ne da se povladjuje
Pošteno i od srca rečeno.
Maksimum za Bošnjake, a ne za državu BiH.
E sada će zbog maksimalnih interesa B/H/S/O građani BiH dobiti k.rcem u čelo od EU. Jedina dobra stvar je što će SDA da se svrsta rame uz rame sa SNSD u blokadama države.
Dakle, SDA će konačno, rame uz rame, postati reformisan i nezaobilazan partner trojci?
-
Novak20
- Prpa.ba
#32059 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Mozda da g. Covic i Plenkovic odu kod starog druga Putina i nadju nam poneku markicu?
Recite, ovi muhamedanci nas u crno zavise.
Recite, ovi muhamedanci nas u crno zavise.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#32060 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
nije rekao 7200 KM, nego 600 KM.Hakiz wrote: ↑25/07/2024 10:04Je li to Konaković rekao da je prošla agenda ja bih umjesto 460 KM invalidninu imao 1060?cyprus wrote: ↑25/07/2024 09:55 Jest da je Istraga aksiom univerzalne istine, al hajd reda radi da čujemo i drugu stranu:
Elmedin Dino Konaković:Bakir Izetbegović je danas sa poslušnicima iz SDA/DF/SBiH svakom građaninu BiH iz džepa uzeo po 600 KM cca, a dugoročno i mnogo više
U dokumentu koji smo trebali poslati u Brisel na 170 stranica država Bosna i Hercegovina pominje se više od 1330 puta.
Na svakoj stranici 8 puta, a SDA/DF/SBiH kažu da je izbačen termin državni tražeći alibi za katastrofu koju su napravili!
Dokument je na engleskom, to je važna napomena.
Plan rasta koji nam donosi inicijalno 2 milijarde KM, integraciju našeg tržišta u moćno tržište EU srušili su danas SDA, DF i SBiH iz opozicije jer su kroz famozni mehanizam koordinacije koji su sami smislili omogućili kantonima da ruše državne odluke.
Dali su alibi svima koji sa nižih nivoa ruše odluke državnih organa, a danas skidaju odgovornost sa leđa SNSD-a koji je na kraju glasao za Program reformi, a veliki su kočničari svih pozitivnih procesa na putu prema EU. (Vidim da su već počeli sa izjavama iz SNSD-a)
Pozivam Bakir Izetbegović da javno pred kamerama prodjemo kroz dokument, paragraf po paragraf, reformu po reformu.
Da vide ljudi u BiH koliko je važnih procesa danas zaustavio u borbi protiv korupcije, nepotizma, u uređenju energetskog sektora, digitalizacije, zelene tranzicije, infrastrukture, investicija, povećanja plata, pravednijeg pravosudnog sistema, uskladjivanja vanjske politike sa EU i još mnogo, mnogo toga dobrog!
Ne da šalje ove megafone/uhljebe koje unosi u parlamente, on lično da dođe!
![]()
treba li sračunati?
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#32061 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
pa npr. USK niti jednog projekta nije dobio i u taj kanton ne bi ni marka išla od ovih para.... tako da ti je ova krilatica čist primjer islamofobije, subjektivnog predubjeđenja bez uporišta u stvarnosti
i da odmah znaš ovo ti jedan ateista govori
Last edited by JoseMujica on 25/07/2024 10:38, edited 1 time in total.
- cyprus
#32062 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Moj Prpa, svakako su EU fondovi haram pare... Nego strpljenja malo, polako se okreće situacija u Donbasu u vašu korist, sve će ove muke biti jučer...
- Haris.ba
#32063 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
- dulekrele
#32064 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Tvoji su htjeli da od kantona prave drzavu i da se pitaju za sve. Eto vam ga sada SDA.
- Casual's
#32065 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Od cega placaju? Kartel novac?DaysleepeR wrote: ↑25/07/2024 10:24 Ja sam bot NiP-a od 2003 kad su mi platili da se registrujem na forum, vidi ti avatara oko, pravi neutralni
Ja nisam neutralan, naprotiv. Gdje sam to tvrdio?
Evo, i Bursac lijepo objasnio.
Last edited by Casual's on 25/07/2024 10:39, edited 1 time in total.
-
Hakiz
#32066 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Je li neko stvarno misli da u trojci nisu znali da će SDA to uraditi?
Plan trojke je ovaj: Milorade, ne popuštaj, u zadnjem momentu će SDA to napraviti i ti ćeš biti skinut s udice.
Maestralna odbrana Dodika od strane trojke.
A možda i nije tako
Plan trojke je ovaj: Milorade, ne popuštaj, u zadnjem momentu će SDA to napraviti i ti ćeš biti skinut s udice.
Maestralna odbrana Dodika od strane trojke.
A možda i nije tako
Last edited by Hakiz on 25/07/2024 10:40, edited 1 time in total.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#32067 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Haris.ba wrote: ↑25/07/2024 10:33Pa ako ga ne promjenis, imas postojeci ustavni mehanizam kako zamjeniti strane suce. U tome i jeste fol.A_A_AKCIJA wrote: ↑25/07/2024 10:31 Ako je izmjena Ustava, kako će biti u skladu sa Ustavom? Pa mijenjaš ga, to i jeste fol.
Onda se nista ne sekiras. Ubacis da pise sta ti Sda kaze i sve ok.A_A_AKCIJA wrote: ↑25/07/2024 10:31
ovo se i moglo tako riješiti..ubaciš ovih par sda fraza sve ok
no šta bi im partner iz Laktaša rekao na to
- Pandakonda
#32068 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Tacno se vidi da je svima Hare sa 100% BiH pojeo mozak, posljedice toga se i dan danas vide
Shvatite kako vam drzava funkcionise, energetike ili bilo koje druge nadleznosti na nivou BiH nece biti ukoliko nisi u stanju nagovoriti Dodika i Covica da na to pristanu. Entiteti i kantoni su nosioci 90% procesa u drzavi i glumit naivnu francusku sobaricu kako ti smeta mjenjanje termin national je upravo SDA stil. Glumi kako ti fol smeta brisanje national a i sam znas da bi pristao na istu stvar da si u poziciji trojke.
Ako je vec EU napravila ustupak i rekla evo vam ipak pare pa pitanje sudija rjesavajte kasnije samo da ne zakasnite na rok, pa onda hebem ga ja iskoristi tu priliku i uzmi novac. Jer sta si sad dobio sa ovim ? Sudije opet nisu imenovane, Dodik i dalje hoce da skloni strance, i naravno nemas nikakvih para. Cestitam, you just played yourself
Ove gluposti za raspodjelu novca trojka mora demantovati pod hitno jer ja cisto sumnjam da su toliko glupi da nisu marke dali npr USK a ocekivali od njih da daju dozvolu za ovu. SDA ovdje opasno nesto mulja cim se drze samo ove jedne stavke za ICT opremu i klimatizaciju sto cini jedva 10% novca koji se trebao dobiti od EU.
Shvatite kako vam drzava funkcionise, energetike ili bilo koje druge nadleznosti na nivou BiH nece biti ukoliko nisi u stanju nagovoriti Dodika i Covica da na to pristanu. Entiteti i kantoni su nosioci 90% procesa u drzavi i glumit naivnu francusku sobaricu kako ti smeta mjenjanje termin national je upravo SDA stil. Glumi kako ti fol smeta brisanje national a i sam znas da bi pristao na istu stvar da si u poziciji trojke.
Ako je vec EU napravila ustupak i rekla evo vam ipak pare pa pitanje sudija rjesavajte kasnije samo da ne zakasnite na rok, pa onda hebem ga ja iskoristi tu priliku i uzmi novac. Jer sta si sad dobio sa ovim ? Sudije opet nisu imenovane, Dodik i dalje hoce da skloni strance, i naravno nemas nikakvih para. Cestitam, you just played yourself
Ove gluposti za raspodjelu novca trojka mora demantovati pod hitno jer ja cisto sumnjam da su toliko glupi da nisu marke dali npr USK a ocekivali od njih da daju dozvolu za ovu. SDA ovdje opasno nesto mulja cim se drze samo ove jedne stavke za ICT opremu i klimatizaciju sto cini jedva 10% novca koji se trebao dobiti od EU.
-
A_A_AKCIJA
#32069 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Jesu li dokazali da je tako?Haris.ba wrote: ↑25/07/2024 10:20Pa je li obezbjedjen novac za drzavu? 4 kantona tvrde da nije i za njih. Lazu? Mozda. Zato usvoji njihove projekte na njihovoj teritoriji ako je to tako nebitno pise li ili ne.A_A_AKCIJA wrote: ↑25/07/2024 10:17Potpisati reforme koje su bile nezamislive u dva SDA mandata, natjerati rs na iste i obezbijediti gomilu novca za državu, za početak?
Zašto nam ne daju spisak projekata da vidimo?
Evo, Dino zove na TV, javno sve da se prođe.
Jel fakat misliš da je Trojka namjerno izostavila projekte i ispod ruke poslala samo hrvatskim kantonima a "našim" nije?
To je već paranoja
- Prpa.ba
#32070 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Prometeju, mislim da nisi relevantan za tu diskusiju s obzirom da se radi o unutarbosnjackim odnosima, a i degutantno je da koristis terminologiju tudjeg naroda na posprdan nacin.
Ni ja tebe sprdam za ikone, hostije ili sta je vec dio folklora.
-
gidra
#32071 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Vidimo u članku na Klixu da je planirana privatizacija i Sarajevskog aerodroma i to baš u momentu kada se Sarajevski aerodrom obnovio i otvorio novi terminal svojim novcem i kada pravi rekordne cifre, što u prihodu i broju putnika, letova..
Zašto ne, Banjalučki ili Mostarski da idu privatnicima kada već entiteti ne znaju praviti prihod?.. I neka su ih povalili ko bekane.
Zašto ne, Banjalučki ili Mostarski da idu privatnicima kada već entiteti ne znaju praviti prihod?.. I neka su ih povalili ko bekane.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#32072 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
i pored cinizma i zajedljivosti, ipak ostaje pitanje - šta čeka Bakir da raskuje Konakovića?
nije mogao bolji tajming, pred izbore.
možda je u dijalogu teže drečati, zatrpavati, spamati, spinovati?
sigurno je da prvi čovjek SDA zna u slovo kako je dogovarano, zašto su srbi odbijali pa pristali, sigurno zna svaki detalj, ne sumnjam da je obaviješten. međutim... tajac.
ono što SDA uvijek savršeno radi je kreiranje atmosfere linča i izdaje i nesmiljeno udara po tome. da li je to činjenično tako, sasvim je nebitno. no dok su u vlasti, bez problema će, šta ja znam, potpisati koordinaciju, pa hajd što će blokirati ovi kantoni kao i sada, oni su ipak na braniku domovine, ali isto tako će moći i neki južniji.
al koga briga. da je SDA u vlasti, svakako se o ovim parama ne bi nikako ni pričalo, jer se ne bi ni došlo do njih.
napredujemo.
- cyprus
#32073 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Uh, na osnovu čega naslućuješ da bošnjački narod nije i moj narod?
A sa folklorom sam slab pravo...
-
Novak20
#32074 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Jbt, većina projekata i para EU je za koridor Vc u nadležnosti F BiH koja raspisuje tendere.JoseMujica wrote: ↑25/07/2024 10:37pa npr. USK niti jednog projekta nije dobio i u taj kanton ne bi ni marka išla od ovih para.... tako da ti je ova krilatica čist primjer islamofobije, subjektivnog predubjeđenja bez uporišta u stvarnosti
i da odmah znaš ovo ti jedan ateista govori
E sad što ne Vc ne prolazi kroz US županiju ili je pri kraju gradnja autoceste u ZDK je li to znači da se ne treba završiti koridor zbog toga što prolazi kroz "hrvatske" županije ?
Edit: Dosta para je i za cestu prema CG koja je trenutno civilizacijska sramota.
Last edited by Novak20 on 25/07/2024 10:48, edited 1 time in total.
- dulekrele
#32075 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Nigdje u svijetu se ne privatizuje aerodrom koji pozitivno posluje. Samo kod nas jer Marfi to trazi. Imamo 2 aerodroma koja se finansijski raspadaju a oni nasli SA da privatizuju. Opet podilazenje nekome ili necemu.gidra wrote: ↑25/07/2024 10:42 Vidimo u članku na Klixu da je planirana privatizacija i Sarajevskog aerodroma i to baš u momentu kada se Sarajevski aerodrom obnovio i otvorio novi terminal svojim novcem i kada pravi rekordne cifre, što u prihodu i broju putnika, letova..