AMERIKA
-
geoxx
#12651 Re: AMERIKA
@arman1
Daj link to gdje govori to za BiH.
Daj link to gdje govori to za BiH.
- JohnnyS
#12652 Re: AMERIKA
Ko joj je žut, ko joj je bijel?arman1 wrote: ↑21/07/2024 22:42Nije crnkinja nego je mestic, pola žuta pola bijela. Po majci je indijka (nije indijanka), a znamo koliko nas vole. Ono što za nas ne valja je što su joj svjetonazori oblikovani po majčinim tj. da ne gotivi muslimane ni 0%. Bilo je par islamofobni izjava s njene strane, čak jedna je doticala i BiH. Mislim da se može naći na YT i otprilike je rekla Bosna je regionalni problem i zemlje regiona treba da to riješe kako misle da treba._BataZiv_0809 wrote: ↑21/07/2024 22:08Sto bi guglo kad imam tebedječak sa šibicama wrote: ↑21/07/2024 21:58 Pa guglaj bato, dobro je neko napisao, americka verzija premijera Niksica.
Inace kad sam kod Ikea, inteligentni amerikanci kazu i da je zadnji predsjednik koji nije bio kucka Tel Aviva.
Americki predsjednik, ta institucija, samo je jos jedna dobro prodana reklama cuvene americke propagande. sustinski, obicna ikebana, konce povlace stvarni mocnici iz sjene.![]()
Ono sto znam jeste da je najnevidljiviji VP ikad
Otkako znam za sebe i pratim, znao sam za Gorea, Cheyneeja, Bidena, Pencea , bar su po necemu bili prepoznatljivi
Ova je bitna jer je zena i crnkinja i to je to![]()
Kako zemlje regiona misle riješiti probleme u BiH vidjeli smo 90 tih.
Za nas mislim da je gora čak i od Trumpa.
-
Naslovnica
#12653 Re: AMERIKA
Čovjek je ba u najboljim godinama za predsjednika USA, jedino što funkcionira od 10-14 ili kako ono bijaše?ZoomZoomKiwi wrote: ↑21/07/2024 22:50A zašto se povukao?
- GandalfSivi
#12654 Re: AMERIKA
Zato sto je stavio partiju i drzavu ispred licnog interesa…ZoomZoomKiwi wrote: ↑21/07/2024 22:50A zašto se povukao?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#12655 Re: AMERIKA
Nisi ti toliko naivan
- dale cooper
#12656 Re: AMERIKA
Zato što - citiram - misli da je u najboljem interesu zemlje i stranke da odustane od nominacije i da se fokusira na svoje predsjedničke dužnosti do krajaZoomZoomKiwi wrote: ↑21/07/2024 22:50A zašto se povukao?
mandata.

- ultima_palabra
#12657 Re: AMERIKA
Joj kakvih znalaca se natovari na temu u pm…
-
Naslovnica
#12658 Re: AMERIKA
Ne bi se povukao da donori nisu počeli zavrtati pipe.GandalfSivi wrote: ↑21/07/2024 22:55Zato sto je stavio partiju i drzavu ispred licnog interesa…
Rekao je neki dan da ga samo Lord Almighty može spriječiti.
Nema para.
Pušiona.
-
Dead Man Walking
#12659 Re: AMERIKA
Za trenutni mandat je bitno sta licno on misli o tome je li fit ili unfit, ali za naredni je bitno sta misle oni koji treba tu da ga postave. Ne znam sta tu nije jasno.
- dale cooper
#12660 Re: AMERIKA
Da je situacija drugačija i da je Trump predsjednik kojeg stranka zove da odstupi od kandidature za dobrobit države i stranke mislite li da bi poslušao koga?
E u tome je razlika između Bidena i Trumpa.
E u tome je razlika između Bidena i Trumpa.
- GandalfSivi
#12661 Re: AMERIKA
Apsolutno stoji, ali pricamo o tehnickim stvarima. Biden se nije povukao jer je unfit (barem nije unfit u ovom momentu). Za godinu ili gluho tri, to bi bila druga prica.Naslovnica wrote: ↑21/07/2024 22:59Ne bi se povukao da donori nisu počeli zavrtati pipe.
Nema para.
Pušiona.
Ali republikanski trolovi po twitteru nemaju pametniji argument od ovoga. Obit ce im se od glavu.
Nego, ide prva reklama
P.S. Sada je pitanje koliko ce Gavin i Gretchen ici na to da potkopaju Kamalinu kampanju… Ne zbog ovih, nego sljedecih izbora…
- JohnnyS
#12662 Re: AMERIKA
Pa vidim sad kako je suprug gospođe Haris pripadnik izabranog naroda, uistinu su pazili da pokriju sve demografske skupine 
- GandalfSivi
#12663 Re: AMERIKA
Sto sam naivan? Da li je Biden fit da bude predsjednik jos tri mjeseca ili da ganja kampanju u tom periodu?
Ja najiskrenije mislim da jeste. Da li ce biti fit za godinu dana? Ja mislim da nece. Nadji mi upise gdje pisem da je problem sto ovo progresivno ide. Jos je dobar, drzi drzavu na pravom kursu (jedan od najuspjesnijih predsjednika u jednom mandatu), da sada ne nabrajam sve uspjehe, ali da li bi to ponovio, tesko, jako tesko.
Zato ta prica pada u vodu…
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#12664 Re: AMERIKA
Ona dobija 100%
Žene će "poderati" tramponju.
Žene će "poderati" tramponju.
- GandalfSivi
- JohnnyS
#12666 Re: AMERIKA
GandalfSivi wrote: ↑21/07/2024 23:12Zena nece biti kandidat jer joj je muz jevrej, nego jer je bila podpredsjednica.
A da ce pomoci, nadamo se da hoce…
Uistinu ne vidim potrebe za ovim jer ničim nisam ni implicirao da je kandidatkinja iz bilo kojeg drugog razloga osim što je trenutni VP
- GandalfSivi
#12667 Re: AMERIKA
Jah…JohnnyS wrote: ↑21/07/2024 23:13GandalfSivi wrote: ↑21/07/2024 23:12Zena nece biti kandidat jer joj je muz jevrej, nego jer je bila podpredsjednica.
Uistinu ne vidim potrebe za ovim jer ničim nisam ni implicirao da je kandidatkinja iz bilo kojeg drugog razloga osim što je trenutni VP
- JohnnyS
#12668 Re: AMERIKA
GandalfSivi wrote: ↑21/07/2024 23:18Jah…JohnnyS wrote: ↑21/07/2024 23:13GandalfSivi wrote: ↑21/07/2024 23:12
Zena nece biti kandidat jer joj je muz jevrej, nego jer je bila podpredsjednica.
Krivoj osobi predbacuješ.antisemitizam.
-
Naslovnica
#12669 Re: AMERIKA
Pa i nije se povukao jer je unfit, svi znamo zašto se povukao - jer je zavrnuta pipa. Tehnika, ne nehnika, nebitno. Sam Biden je rekao šta bi ga moglo spriječiti i bio je odlučan. Dvije hefte poslije promijenio mišljenje...GandalfSivi wrote: ↑21/07/2024 23:06Apsolutno stoji, ali pricamo o tehnickim stvarima. Biden se nije povukao jer je unfit (barem nije unfit u ovom momentu). Za godinu ili gluho tri, to bi bila druga prica.Naslovnica wrote: ↑21/07/2024 22:59Ne bi se povukao da donori nisu počeli zavrtati pipe.
Nema para.
Pušiona.
Ali republikanski trolovi po twitteru nemaju pametniji argument od ovoga. Obit ce im se od glavu.
Nego, ide prva reklama
P.S. Sada je pitanje koliko ce Gavin i Gretchen ici na to da potkopaju Kamalinu kampanju… Ne zbog ovih, nego sljedecih izbora…
Dobra reklama, ukratko, glasajte protiv Trumpa.
Do jučer je Kamala bila outsider, loš kandidat, sada je dižemo?
Ono, naravno da bih, da imam šansu da glasam, glasao za nju a ne za Trumpa. Ali bih glasanjem za nju glasao protiv Trumpa, realno.
Ljudi glasanjem za Obamu nisu glasali protiv McCaina ili Romneya, nego upravo za Obamu.
Ovo sa Kamalom je skroz drugačije.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#12670 Re: AMERIKA
Vec je ovo odgovorio dobro se sjecam
Ja sam biznismen moram biti dobar s obje stranke
-
Osmi Socrates
#12671 Re: AMERIKA
Čuj Harris gora od Trumpa za BiH. Ja ne znam kako vi zamišljate američku vanjsku politiku, ali to funkcionira malo drugačije.
Ako NATO oslabi zbog Trumpa, a sve su prilike da hoće, onda Evropa postaje free for all. Ako bi se to desilo, onda ostaje da se vidi da li je NATO Trump-proof. Sumnjam da jeste. Barem nije u mjeri kako to Stoltenberg predstavlja.
U najgorem slučaju, NATO oslabi (ili čak Amerika istupi) Evrovizija neće "razočarati". A bogami ni Rusija.
Šta onda spriječava, recimo, Srbiju da napadne Hrvatsku? Da uspostavi granice koje nikad nisu ni izgubili iz vida. Ko će braniti Hrvatsku? Koga će zaista imati iza sebe? Britaniju? Nešto mi je to na dugom štapu. Francusku? Njemačku?
Srbija će ovog puta imati Rusiju. I Kinu. Hrvatska nema istinskih prijatelja susjeda. Ako oni misle da su im Mađari prijatelji, debelo su u zabludi.
To je samo jedan evrovizijski primjer. O BiH da ne govorimo.
Amerikanci u Evroviziji mogu vidjeti dvije stvari, princip (kao Ukrajina, npr.), ili priliku da zarade na takmičenju za pjesmu Evrovizije (čitaj ratu). Evropa nikad nije bila mirna bez NATO. Trump kao klasičan biznismen sigurno ne bi propustio tu priliku da jednostavno zarađuje na Evroviziji. Kao što su zarađivali u Prvom Svjetskom Ratu sve do 1917. Da Nijemci nisu nastavili poprilično glupave podmorničke napade na njihove brodove ne bi se ni uključili. Da ih Japanci nisu napali u Drugom Svjetskom Ratu, ne bi se ni tad uključili. To su posljedice američkog izolacionizma. Sad ih i nema ko napasti. Trump nijednom riječju nije spomenuo NATO u svom govoru. Spomenuo je građenje američkog Iron Dome-a.
Harris, sa druge strane, sigurno ne bi oslabila NATO. Ni najmanje šanse nema da se to desi.
Sve ovo imajući u vidu, koliko neko ima povjerenja u evropske institucije. Koje evropske institucije? Koja vojska? Koji političari? Gdje, šta i kako?
Ameri, bez obzira na predsjednika, imaju interes da se suprotstave Kini oko Tajvana i generalno oko svjetskog utjecaja. Što se tiče Evrope i Rusije, to je bez NATO najjačeg što može biti veliko pitanje.
Znači, ovo lupetanje da nema veze ko je u Bijeloj Kući za stanje na Balkanu i Evropi je samo to, lupetanje.
Ako NATO oslabi zbog Trumpa, a sve su prilike da hoće, onda Evropa postaje free for all. Ako bi se to desilo, onda ostaje da se vidi da li je NATO Trump-proof. Sumnjam da jeste. Barem nije u mjeri kako to Stoltenberg predstavlja.
U najgorem slučaju, NATO oslabi (ili čak Amerika istupi) Evrovizija neće "razočarati". A bogami ni Rusija.
Šta onda spriječava, recimo, Srbiju da napadne Hrvatsku? Da uspostavi granice koje nikad nisu ni izgubili iz vida. Ko će braniti Hrvatsku? Koga će zaista imati iza sebe? Britaniju? Nešto mi je to na dugom štapu. Francusku? Njemačku?
Srbija će ovog puta imati Rusiju. I Kinu. Hrvatska nema istinskih prijatelja susjeda. Ako oni misle da su im Mađari prijatelji, debelo su u zabludi.
To je samo jedan evrovizijski primjer. O BiH da ne govorimo.
Amerikanci u Evroviziji mogu vidjeti dvije stvari, princip (kao Ukrajina, npr.), ili priliku da zarade na takmičenju za pjesmu Evrovizije (čitaj ratu). Evropa nikad nije bila mirna bez NATO. Trump kao klasičan biznismen sigurno ne bi propustio tu priliku da jednostavno zarađuje na Evroviziji. Kao što su zarađivali u Prvom Svjetskom Ratu sve do 1917. Da Nijemci nisu nastavili poprilično glupave podmorničke napade na njihove brodove ne bi se ni uključili. Da ih Japanci nisu napali u Drugom Svjetskom Ratu, ne bi se ni tad uključili. To su posljedice američkog izolacionizma. Sad ih i nema ko napasti. Trump nijednom riječju nije spomenuo NATO u svom govoru. Spomenuo je građenje američkog Iron Dome-a.
Harris, sa druge strane, sigurno ne bi oslabila NATO. Ni najmanje šanse nema da se to desi.
Sve ovo imajući u vidu, koliko neko ima povjerenja u evropske institucije. Koje evropske institucije? Koja vojska? Koji političari? Gdje, šta i kako?
Ameri, bez obzira na predsjednika, imaju interes da se suprotstave Kini oko Tajvana i generalno oko svjetskog utjecaja. Što se tiče Evrope i Rusije, to je bez NATO najjačeg što može biti veliko pitanje.
Znači, ovo lupetanje da nema veze ko je u Bijeloj Kući za stanje na Balkanu i Evropi je samo to, lupetanje.
Last edited by Osmi Socrates on 21/07/2024 23:37, edited 1 time in total.
- iClass
#12672 Re: AMERIKA
Malo off topic. Ali ovo ko je upratio na netu zna kolika je bolest ta borba hindusa i muslimana u Indiji. Gledaš neki deseti video dole se oni svađaju.
Gledam neki video neki musliman Arap valjda objašnjava kako su Srbi rušili džamija za vrijeme agresije. Idu komentari "W for Serbia from India" i još takvih desetina komentara. Sada se uvlače Izraelcima a Izraelci ih ne bendaju.
-
Crvene_brigade
#12673 Re: AMERIKA
Velika nervoza vlada u redovima bitange Trumpa i njegovih pristaša. Michelle dolazi da pomete pod sa osuđenim
kriminalcem i silovateljom:

- GandalfSivi
- GandalfSivi
#12675 Re: AMERIKA
Nema sanse, ali kada bi je Harris izabrala za podpredsjednicu, to bi bio dernek nevidjenih razmjera. Ja bih uzeo tri mjeseca sa posla da idem volontiratiCrvene_brigade wrote: ↑21/07/2024 23:29 Velika nervoza vlada u redovima bitange Trumpa i njegovih pristaša. Michelle dolazi da pomete pod sa osuđenim
![]()