Znaci, presude Haskog tribunala nista?
Drzave se tuze oko toga.
Znaci, presude Haskog tribunala nista?
Drzave se tuze oko toga.
Bez veze vam priča.Haris.ba wrote: ↑20/07/2024 00:22Znaci, presude Haskog tribunala nista?
Drzave se tuze oko toga.
Politicki katolice, manje bahatosti, prosim.
the Chamber finds by a majority that a joint criminal enterprise existed and had
as its ultimate goal the establishment of a Croatian territorial entity with part of the
borders of the Croatian Banovina of 1939 to enable a reunification of the Croatian people.
This Croatian territorial entity in BiH was either to be united with Croatia following the
prospective dissolution of BiH, or become an independent state within BiH with direct ties
to Croatia.
Da prevedemo na bosanski jezik za kojeg se nadam da razumijes: presude vinovnicima udruzenog zlocinackog poduhvata tzv. HZHB sadrze zakljucke koji pokazuju da je konflikt katolicke pobunjenicke organizacije "HVO" sa Armijom Republike BiH imao medjunarodni karakter jer su trupe vojske susjedne hrvatske sudjelovale u borbama pobunjenika protiv Amije Republike BiH, kao i da je Republika Hrvatska imala sveukupnu kontrolu nad katolickom paradrzavom tzv. "HZHB".The Chamber found by a majority, with the Presiding Judge dissenting, that the conflict
between the HVO and the ABiH during this period was of an international character.
Evidence has shown that troops of the Croatian Army fought alongside the HVO against the
ABiH and that the Republic of Croatia had overall control over the armed forces and the
civilian authorities of the Croatian Community (and later Republic) of Herzeg-Bosna.
Trebali su "katolici" čekati tvoju paradržavnu Patriotsku ljigu dok su ih Srbi ubijali u Ravnu ?Prpa.ba wrote: ↑20/07/2024 00:45Politicki katolice, manje bahatosti, prosim.![]()
the Chamber finds by a majority that a joint criminal enterprise existed and had
as its ultimate goal the establishment of a Croatian territorial entity with part of the
borders of the Croatian Banovina of 1939 to enable a reunification of the Croatian people.
This Croatian territorial entity in BiH was either to be united with Croatia following the
prospective dissolution of BiH, or become an independent state within BiH with direct ties
to Croatia.Da prevedemo na bosanski jezik za kojeg se nadam da razumijes: presude vinovnicima udruzenog zlocinackog poduhvata tzv. HZHB sadrze zakljucke koji pokazuju da je konflikt katolicke pobunjenicke organizacije "HVO" sa Armijom Republike BiH imao medjunarodni karakter jer su trupe vojske susjedne hrvatske sudjelovale u borbama pobunjenika protiv Amije Republike BiH, kao i da je Republika Hrvatska imala sveukupnu kontrolu nad katolickom paradrzavom tzv. "HZHB".The Chamber found by a majority, with the Presiding Judge dissenting, that the conflict
between the HVO and the ABiH during this period was of an international character.
Evidence has shown that troops of the Croatian Army fought alongside the HVO against the
ABiH and that the Republic of Croatia had overall control over the armed forces and the
civilian authorities of the Croatian Community (and later Republic) of Herzeg-Bosna.
I to sve bez Zeljke Komsica u Predsjednistvu.![]()
![]()
Valjda je to bio prvi plan rasta i eurointegracija, sta ja znam.![]()
Lijepo te zamolim da budes manje bahat, politicki katolice, a ti opet po svom.Novak20 wrote: ↑20/07/2024 00:56 Trebali su "katolici" čekati tvoju paradržavnu Patriotsku ljigu dok su ih Srbi ubijali u Ravnu ?
Zahvali ti RH i HVO što su se miješali u obranu samih sebe i BiH.
Tih par rečenica iz obrazloženja presude Suda u Hagu nije iz suđenja RH ni Hrvatima, tako da to možeš okačiti mačku o rep.

Ti si napisao da je RH presuđena za agresiju, a ne ja. I na to sam se referirao.Prpa.ba wrote: ↑20/07/2024 01:02Lijepo te zamolim da budes manje bahat, politicki katolice, a ti opet po svom.Novak20 wrote: ↑20/07/2024 00:56 Trebali su "katolici" čekati tvoju paradržavnu Patriotsku ljigu dok su ih Srbi ubijali u Ravnu ?
Zahvali ti RH i HVO što su se miješali u obranu samih sebe i BiH.
Tih par rečenica iz obrazloženja presude Suda u Hagu nije iz suđenja RH ni Hrvatima, tako da to možeš okačiti mačku o rep.
Jos imas muda ovdje pisati gadosti i traziti da se agresoru bude zahvalan.![]()
Apropo "par recenica iz haaskih obrazlozenja" koje idu macku o rep - zivio.
![]()
Umjesto “bošnjački” ubaciti “srpski” i dobismo Aleksandra VučićaPrpa.ba wrote: ↑20/07/2024 01:22 Posteno, ispravljam se.
Republika Hrvatska se u presudama Haskog suda u slucajevima protiv rukovodstva udruzenog zlocinackog poduhvata "HZHB" spominje kao dokazani de facto upravitelj teritorije pod kontrolom pobunjenika, a oruzane snage Republike Hrvatske su dokazano sudjelovale u borbenim dejstvima na teritoriji Republike BiH, na strani pobunjenickih formacija tzv. HVO-a, a protiv oruzanih snaga Republike BiH.
Nadam se da je sada dovoljno precizno i nedvojbeno.![]()
Inace, nemam ja nikakve mrznje, ja samo znam sta ocekivati od Zagreba i tako se i postavljam. Za razliku od "good boysa" koje ste nekako priveli k nozi, ja znam da BiH nema nikakve sanse ni za NATO ni za EU. Jedini isplativ put naprijed je truditi se formalno nastavljati te procese puzevim korakom bez uzmicanja od bosnjackih nacionalnih interesa jer nazalost nemamo nikakvu bolju ponudu.
Pa do promjene okolnosti ili stanja na terenu, tako je kako je.
đe si "mi arbih"Nisamsdaali wrote: ↑19/07/2024 23:49Bio bi “all but guaranteed” jersehohari wrote: ↑19/07/2024 23:40
Tebi je jasno da nije garantovan ulazak 51% u NATO?
I Finska nije izgubila pola svoje teritorije tada, već ranije. Da ne govorimo da taj dio ne nadgleda glavni grad i svakog mogućeg momenta može da nanišani parlament, predsjedništvo?
Ti iz Finske možeš putovati gdje hoćeš, to je zemlja sa morem, sa vezama. Mi bi postali još više zavisni od komšija jer ne možemo nigdje a da nam oni ne pretresu i zadnju kesu u autu. Aerodromska pista nam završava u drugoj državi.
A za par godina bi opet čitali nekog Stočanina i čovjeka iz Jajca sa kompleksom da dio države iz kojeg potiče ničemu ne vrijedi i da se treba rastati. Jer, hej, tih 23% ili koliko već bi onda bili Finska, Lihtenštajn, Luksemburg.
a) 20 godina smo na “posljednjoj stepenici”
b) Ljestvica za ulazak je dosta niža nego za EU, ušli su već Albanija, Makedonija, Crna Gora…Nema nikakvog razloga da BiH ne udje, pogotovo kad bi se riješili najvećih kočničara
A što se tiče “rastanka” nisam zagovarao ostanak na ovih 30% koje se sad kontroliše, već su neophodne i odredjene pogranične teritorije da se maksimizira potencijal a to je sjeverna granica s Hrvatskom. Naravno, nju će teško biti osloboditi jer je tamo sve što vrijedi u RSu. A za neke teritorije, poput istočnog RSa, bilo bi mi žao da izgubimo ali nisu toliko neophodne strateški.
Budi realan, ako se desi rat, i mi (ArBiH) zauzme sjeverni koridor i po mogućnosti Lukavicu i Vojkoviće (da se sarajevska dolina kompletira), to će biti OGROMAN suficit, jer je BiH cjelovita, ali prvog dana rata će Bošnjaci kontrolisati 30% teritorije. Sa ovim napretcima bi već došli na 50%. Tako da u tom adiministrativno-kontrolnom narativu, takav scenario bi značio dobitak a ne gubitak za probosanske snage
Zbog drugih stvari si DFSDA bot i Kadirovac, nisi rusofil, slabo mi citiras Dostojevskog i Tolstoja, a ne divis se ni Korcaginu niti slavis 9. MajPrpa.ba wrote: ↑19/07/2024 23:49Ja ne pricam o pravdi, ja znam da je pravda relativan pojam i da je rijetko dozivimo._BataZiv_0809 wrote: ↑19/07/2024 23:35 I presudjeni agresor ce ti postavljat uslove za ulazak u EU
I onda ovdje neki pricaju o nekoj pravdi
Hahahha
RH svakako ima pravo postavljati uslove, isto kao i Slovacka, Madjarska i slicne perjanice europske demokratije. Do nas je koliko cemo savijati kicmu. Neki misle da vrijedi da kicma i pukne, samo da se udje u EU. Ja tako ne mislim, pa sam SDFA bot i rusofil.
Nejse.
Zar nije u Daytonu potpisano ovo...Memorandum o saradnji: Policajci iz Srbije će od 22. jula biti raspoređeni u Banjoj Luci, Foči i Trebinju
![]()
Članak III: Povlačenje stranih snaga 1. Na dan stupanja ovoga Aneksa na snagu sve će se snage u Bosni i Hercegovini koje nisu lokalnog podrijetla, bile one pravno i vojno podređene Republici Bosni i Hercegovini, Federaciji Bosne i Hercegovine ili Republici Srpskoj ili ne, povući zajedno sa svojom opremom s teritorija Bosne i Hercegovine u roku od trideset (30) dana.
ma ja rješava se koontinuiranim dijalogom i relaksacijom odnosa da se žabice skuhaju sve dok ne dođemo do Trećeg entiteta i mirnog razdruživanja_BataZiv_0809 wrote: ↑19/07/2024 22:51 Nece ljudi da zive sa tobom
Nece pod tvoju civilnu vlast
To se ne rjesava dekretom
Ni pucanjem po prstima iz Sarajeva
Ti si dinosaurusJoseMujica wrote: ↑20/07/2024 09:29ma ja rješava se koontinuiranim dijalogom i relaksacijom odnosa da se žabice skuhaju sve dok ne dođemo do Trećeg entiteta i mirnog razdruživanja_BataZiv_0809 wrote: ↑19/07/2024 22:51 Nece ljudi da zive sa tobom
moram priznati da su Ugo i ona ekipa HDZ Jugenda sa Sveučilišta odradili odličan posao sa konstruisanim narativom o Pederalizaciji jer su u potpunosti svoje fašističke i rasističke narative načinili prihvatljivim i normalnim malograđanima iz ove naše Kasabe![]()
sem još jednog rata_BataZiv_0809 wrote: ↑20/07/2024 09:33Ti si dinosaurusJoseMujica wrote: ↑20/07/2024 09:29ma ja rješava se koontinuiranim dijalogom i relaksacijom odnosa da se žabice skuhaju sve dok ne dođemo do Trećeg entiteta i mirnog razdruživanja_BataZiv_0809 wrote: ↑19/07/2024 22:51 Nece ljudi da zive sa tobom
moram priznati da su Ugo i ona ekipa HDZ Jugenda sa Sveučilišta odradili odličan posao sa konstruisanim narativom o Pederalizaciji jer su u potpunosti svoje fašističke i rasističke narative načinili prihvatljivim i normalnim malograđanima iz ove naše Kasabe![]()
Nece se nista desiti za tvog zivota
Mirno razdruzivanje uz plan rasta, nisu se salili.skupljac_zeljeza wrote: ↑20/07/2024 09:25 Šta je sada ovo....
Memorandum o saradnji: Policajci iz Srbije će od 22. jula biti raspoređeni u Banjoj Luci, Foči i Trebinju
![]()
valjda će im reformirani europski partneri pustiti vodu
Naravno svjesni smo toga da je razlog za prijem Hrvatske u EU sličan onome koji je bio za prijem Rumunije i Bugarske.
Okupacija.skupljac_zeljeza wrote: ↑20/07/2024 09:25 Šta je sada ovo....
Zar nije u Daytonu potpisano ovo...Memorandum o saradnji: Policajci iz Srbije će od 22. jula biti raspoređeni u Banjoj Luci, Foči i Trebinju
![]()
Članak III: Povlačenje stranih snaga 1. Na dan stupanja ovoga Aneksa na snagu sve će se snage u Bosni i Hercegovini koje nisu lokalnog podrijetla, bile one pravno i vojno podređene Republici Bosni i Hercegovini, Federaciji Bosne i Hercegovine ili Republici Srpskoj ili ne, povući zajedno sa svojom opremom s teritorija Bosne i Hercegovine u roku od trideset (30) dana.