Izvini jarane, ti kazahstanci su u produzetcima bili obična kita, pa i veći dio utakmice. Vukli se sa igračem više ko prebijene mačke. Kvalitete imaju, zato su i zabili golove, ali iz nepostojećeg kornera jedan. Prvo poluvrijeme smo ih trebali voditi najmanje 2:0, pa sam Renan je tri zicera mašio, Guli, Francis, stativa. Gdje su te njihove šanse? Sve im je maltene ušlo, a nama nije. Pa nisu nama naš šanse pale s neba nego smo ih stvorili. Naši golovi guzovače, a njihov identičan kad Roćko odbrani i stoperi spavaju dok čovjek isti taj odbijanac zabija kao i mi. Malo su ti rezoni pobrkani. Apsolutno zasluzen prolaz i u obje utakmice smo bili bolji.kiligonzales wrote: ↑19/07/2024 01:06Klasicno nase podcjenjivanje. Pa ne moras igrati ko Spanija navijen ko ziherica, tika taku, ubijati da bi golove davao. Ljudi su nam od 4 suta na utakmici u okvir gola dali 3 gola i mi kazemo losi. Izvadili se guzovanerski na penale i na to sto nas je njihov golman nagradio Renanovim golom.Ludzak wrote: ↑19/07/2024 00:38Kako nisu. Dobiju loptu, ne znaju dodati do svog igrača. U odbrani kada ispucavaju lopte pogađaju svog.kiligonzales wrote: ↑19/07/2024 00:23
Nisu losa ekipa. Sa onakvom igrom dati 3 gola iz ne bas velikoga broja udaraca u okvir gola mislim 4 ili 5 I ukupno pokazuje kvalitetu protivnika.
Nama kada bi takva realizcija bila mi bi sisali grupnu fazu.
Mi smo igrali ko prznice naspram njih. Sebicni u napadu. Trcali mnogo, prosuli pasova mnogo, pored svega stvorili dosta vise sansi, na kraju sve stavili na kocku stecenu prednost iz prosle utakmice, u ovoj odbranjenu prednost, na kraju jurili rezultat i vratili se kako rekoh guzovanerski u egal i dobili na penale.
To sto ti je odbrana suplja ko sito. To sto je Guli zabio golcinu koju ko zna kad ce ponovo zabiti, Renan odbijanac, a mi se provukli to ne znaci da smo bili dobri.
Mi smo utakmicu u regularnom vremenu izgubili, a ni u produzecima svoju dobru igru nismo znali materijalizovati.
Jedino cime se u ovoj ludoj utakmici mozemo pohvaliti jeste borbenost i trka koje nije bilo prije ovoliko koliko je bilo nocas. Ostalo tanko.
Medjutim Kazahstancima je prvenstvo u toku, a nama je ovo druga takmicarska utakmica tako da smo jos friski, tako da vidjecemo mozemo li bolje i sigurnije protiv Spartaka iz Trnave.
FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
last mohicans
#16201 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga
-
kiligonzales
#16202 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga
Fali ozbiljnosti u odbrani. Nije ona tolika losa, koliko su nocas bili neozbiljni. Ko da golman nije ustiman s njima, sinhronizovan. Prvi i drugi gol Aktobea plod su gresaka odbrane. Treci ih je lik kvalitetno izbacio i zabio.
Ono sto fali Sarajevu u sredini jeste jedan dobar destruktivac vrstan trkac u vezi i jedan veznjak da ih jos brze i bolje razigra.
Po meni nas najbolji pojedinac nocas Kjeremah. Nevjerovatan igrac. Bez obzira sto nije dao gol, odigro je opako.
Naci jos jednog takvog i nema straha za nas ove sezone.
Molimo se da ga zaobidju povrede.
Nocasnja utakmica je pokazala da se moze igrati pozrtvovano, trkacki, lijepo i hrabro i to nam se vratilo i pored masu nediscipline u igri. Mnogo se stvorilo sansi, a zbog nediscipline u igri i neozbiljnosti su propale. Sebicluka je bilo na pretek.
-
last mohicans
#16203 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga
Ma hrpu sitni 50/50 prekršaja je uvijek njima svirao. Ko je gledao kažu da je penal bio na Guliju, perfidno im je navlačio smrad. Čak i linijski par puta. Kod one naše šanse kad je kobiva pustio prednost je trebao naknadno dati zuti, pred kraj čist ofsajd za njih pušta da se igra.. Treba utakmicu ponovo odgledati. Kod još jedne njihove prilike rukom igrali.._Reds_ wrote: ↑19/07/2024 01:11 Sudija im je opasno siljo. Nisam bas vidio sa stadiona, ali mislim da faul koji je 1. pored istoka nije bio.
Kod drugog gola svirao je korner umjesto aut, a sada da ne pomionjem da desetine smijesnih faulova.
Aktobe nije nikakva naivna ekipa, siguran sam da su bolja ekipa od Spartaka Trnave.
I ne dizite naseg golamana u nebesa. Dobro brani penale, ali je vrlo nesiguran u igri.
-
mond
#16204 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga
Ma mi smo indijanci koliko i oni. Možda izdobri sa Zekićem, poznavajući Mirvića neće. jbgkiligonzales wrote: ↑19/07/2024 01:21Fali ozbiljnosti u odbrani. Nije ona tolika losa, koliko su nocas bili neozbiljni. Ko da golman nije ustiman s njima, sinhronizovan. Prvi i drugi gol Aktobea plod su gresaka odbrane. Treci ih je lik kvalitetno izbacio i zabio.
Ono sto fali Sarajevu u sredini jeste jedan dobar destruktivac vrstan trkac u vezi i jedan veznjak da ih jos brze i bolje razigra.
Po meni nas najbolji pojedinac nocas Kjeremah. Nevjerovatan igrac. Bez obzira sto nije dao gol, odigro je opako.
Naci jos jednog takvog i nema straha za nas ove sezone.
Molimo se da ga zaobidju povrede.
Nocasnja utakmica je pokazala da se moze igrati pozrtvovano, trkacki, lijepo i hrabro i to nam se vratilo i pored masu nediscipline u igri. Mnogo se stvorilo sansi, a zbog nediscipline u igri i neozbiljnosti su propale. Sebicluka je bilo na pretek.
Da je imao heftu dvije više rada sa ekipom i sa nekim normalnim pojačanjima, uvjeren sam da ne bi otišlo na penale. Da se mene pita, uzeo bih im golmana, štopera Barača i dominikanca Romera, al jbg.
Fali nam pismen, kvalitetan štoper. Đuričković je sve kontra. I možda je nepopularno mišljenje, ali Čelika na posudbu. Slabo prati skok, a i nema od koga da uči.
- Logovan
#16205 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga
Kakvih su grešaka imali, pa ono je strašno. Matere mi baš mi izgleda kao namjerno. Ako nije namjerno, onda neka razmisli o promjeni posla.last mohicans wrote: ↑19/07/2024 01:25Ma hrpu sitni 50/50 prekršaja je uvijek njima svirao. Ko je gledao kažu da je penal bio na Guliju, perfidno im je navlačio smrad. Čak i linijski par puta. Kod one naše šanse kad je kobiva pustio prednost je trebao naknadno dati zuti, pred kraj čist ofsajd za njih pušta da se igra.. Treba utakmicu ponovo odgledati. Kod još jedne njihove prilike rukom igrali.._Reds_ wrote: ↑19/07/2024 01:11 Sudija im je opasno siljo. Nisam bas vidio sa stadiona, ali mislim da faul koji je 1. pored istoka nije bio.
Kod drugog gola svirao je korner umjesto aut, a sada da ne pomionjem da desetine smijesnih faulova.
Aktobe nije nikakva naivna ekipa, siguran sam da su bolja ekipa od Spartaka Trnave.
I ne dizite naseg golamana u nebesa. Dobro brani penale, ali je vrlo nesiguran u igri.
-
mond
#16206 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga
Uzeo keš 100%
Nemoguće da je onoliko glup
Nemoguće da je onoliko glup
- GandalfSivi
#16207 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga
Jebes buraz, pritiskali smo ih i sa deset igraca, da ne kazem ostalo, napravili hejbet sansi (igrac koji ne puca nece dati gol), likovi dali dva gola iz prekida i jedan iz “necega”, sto nije lose bilo ali nije ni smislena akcija.kiligonzales wrote: ↑19/07/2024 01:06Klasicno nase podcjenjivanje. Pa ne moras igrati ko Spanija navijen ko ziherica, tika taku, ubijati da bi golove davao. Ljudi su nam od 4 suta na utakmici u okvir gola dali 3 gola i mi kazemo losi. Izvadili se guzovanerski na penale i na to sto nas je njihov golman nagradio Renanovim golom.Ludzak wrote: ↑19/07/2024 00:38Kako nisu. Dobiju loptu, ne znaju dodati do svog igrača. U odbrani kada ispucavaju lopte pogađaju svog.kiligonzales wrote: ↑19/07/2024 00:23
Nisu losa ekipa. Sa onakvom igrom dati 3 gola iz ne bas velikoga broja udaraca u okvir gola mislim 4 ili 5 I ukupno pokazuje kvalitetu protivnika.
Nama kada bi takva realizcija bila mi bi sisali grupnu fazu.
Mi smo igrali ko prznice naspram njih. Sebicni u napadu. Trcali mnogo, prosuli pasova mnogo, pored svega stvorili dosta vise sansi, na kraju sve stavili na kocku stecenu prednost iz prosle utakmice, u ovoj odbranjenu prednost, na kraju jurili rezultat i vratili se kako rekoh guzovanerski u egal i dobili na penale.
To sto ti je odbrana suplja ko sito. To sto je Guli zabio golcinu koju ko zna kad ce ponovo zabiti, Renan odbijanac, a mi se provukli to ne znaci da smo bili dobri.
Mi smo utakmicu u regularnom vremenu izgubili, a ni u produzecima svoju dobru igru nismo znali materijalizovati.
Jedino cime se u ovoj ludoj utakmici mozemo pohvaliti jeste borbenost i trka koje nije bilo prije ovoliko koliko je bilo nocas. Ostalo tanko.
Medjutim Kazahstancima je prvenstvo u toku, a nama je ovo druga takmicarska utakmica tako da smo jos friski, tako da vidjecemo mozemo li bolje i sigurnije protiv Spartaka iz Trnave.
Ali opet, mi smo Sarajevo, dajemo jedan od deset, dok nam protivnik daje tri od cetiri. To je vec standard…
- Logovan
#16208 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga
Ne znam šta je, ali ono je sramota. Ne ponovilo se više nikada. Sjetih se jedne situacije, njihov se zaletio da uzme loptu i zabio se u našeg i pao - faul za njih.
-
kiligonzales
#16209 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga
last mohicans wrote: ↑19/07/2024 01:19Izvini jarane, ti kazahstanci su u produzetcima bili obična kita, pa i veći dio utakmice. Vukli se sa igračem više ko prebijene mačke. Kvalitete imaju, zato su i zabili golove, ali iz nepostojećeg kornera jedan. Prvo poluvrijeme smo ih trebali voditi najmanje 2:0, pa sam Renan je tri zicera mašio, Guli, Francis, stativa. Gdje su te njihove šanse? Sve im je maltene ušlo, a nama nije. Pa nisu nama naš šanse pale s neba nego smo ih stvorili. Naši golovi guzovače, a njihov identičan kad Roćko odbrani i stoperi spavaju dok čovjek isti taj odbijanac zabija kao i mi. Malo su ti rezoni pobrkani. Apsolutno zasluzen prolaz i u obje utakmice smo bili bolji.kiligonzales wrote: ↑19/07/2024 01:06Klasicno nase podcjenjivanje. Pa ne moras igrati ko Spanija navijen ko ziherica, tika taku, ubijati da bi golove davao. Ljudi su nam od 4 suta na utakmici u okvir gola dali 3 gola i mi kazemo losi. Izvadili se guzovanerski na penale i na to sto nas je njihov golman nagradio Renanovim golom.
Kazahstanci su dosli sa minus golom u Sarajevo. Uzmi u obzir da su triput vodili. Oni su takticki odigrali odlicnu utakmicu, cak su disciplinovanije odigrali od nas. Te su ti kite iz 4 upucena suta u okvir gola dali 3, a pored toga prosuli su pored gola jos sigurno 10 suteva.
Ta prica igrali smo dobro, jebo nas je sudija ne pije vode. Rezultat se pika. Sreca pa Kazahstanci nisu bili bolji bar malo inace penala ni bilo. Gol Renana je klasicni odbijanac koji je pokupio. Niko nije rekao da ga nismo zasluzili. Samo moramo priznati da nocas nismo bili dobri, vec da smo se provukli. Odigrali smo ko prznice. Sad samo postavi sebi pitanje koliko bi ovo nocas u igri Sarajeva bilo boljim da su odigrali disciplinovanije i formacijski potpunije. Ovako se na momente moglo steci dojam da ni sami nisu znali gdje ko treba da stoji nocas...
Sarajevo je odigralo sebicno i nedisciplinovano, vratilo im se sve zbog borbenosti i toga sto su trcali ko navijeni. Sanse se ne broje nego golovi.
Sve padove u nasoj igri su ljudi kaznili adekvatno.
- GandalfSivi
#16210 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga
Jok ba, kakve crne reprezentacije. Kosarkasko prvenstvo me zamalo ubilo, zato sada uzivam u laganom navijanju za Italiju/Ameriku (zavisno od prvenstva). Ono kokice u ruke i kao “hajmo nasi”.enko 1964 wrote: ↑19/07/2024 01:12Majke mi, sve teže podnosim.
Odgledam čitavo evropsko i ne počešem se a zbog ovog sad neće san na oči.
Ovo nije dobro za zdravlje.
Jedino Sarajevo drama, danas minimalno tri kile izgubio, godinu zivota mi uzelo (kao i obicno), ali danas neka je. Sve ce se to vratiti, danas smo divovi i za ostalo me zaboli…
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#16211 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga
21.600 skeniranih ulaznica.
-
kiligonzales
#16212 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga
Nocas je iscupala utakmicu nasa borbenost i trcanje kakvog odavno nismo gledali na Kosevu tako mnogo.GandalfSivi wrote: ↑19/07/2024 01:38
Jebes buraz, pritiskali smo ih i sa deset igraca, da ne kazem ostalo, napravili hejbet sansi (igrac koji ne puca nece dati gol), likovi dali dva gola iz prekida i jedan iz “necega”, sto nije lose bilo ali nije ni smislena akcija.
Ali opet, mi smo Sarajevo, dajemo jedan od deset, dok nam protivnik daje tri od cetiri. To je vec standard…
Ko sto rekoh, oni su sa minusom dosli na Kosevo, to treba uzeti u obzir i triput su vodili nocas, htijeli mi sebi to priznati ili ne.
A mi dajemo iz deset sansi jedan gol jer manjka discipline u igri i previse je sebicluka.
Svakako utakmica je bila dobra, ali bi je Zekic sam trebao pregledati bar dva puta, da mu se ovo ne ponovi.
Slavimo ovo nocas i pravdajmo time sto nam je ovo tek druga utakmica ttakmicarska u novoj sezoni, a Kazahstancima je prvenstvo u odmaku.
-
mond
#16213 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga
Nek nam odmah daju taj trofej.
- Logovan
#16214 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga
Kakav je Spartak, valja l' šta? 
-
mond
#16215 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga
Ne znam, al Vranac pro corde ubija
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#16216 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga

Takav da sam već izabrao koga izbacujemo u trećem.
-
mond
#16217 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga
Brate Krle, mi to sve tučemo sa tri razlike
-
El_comadante
#16218 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga
Evo par puta čitam i u drugim postovima gdje kaže dali su 3 gola, a gledam rezultat pobjedili 2 - 1. O kojem trećem golu je riječ?kiligonzales wrote: ↑19/07/2024 01:41last mohicans wrote: ↑19/07/2024 01:19Izvini jarane, ti kazahstanci su u produzetcima bili obična kita, pa i veći dio utakmice. Vukli se sa igračem više ko prebijene mačke. Kvalitete imaju, zato su i zabili golove, ali iz nepostojećeg kornera jedan. Prvo poluvrijeme smo ih trebali voditi najmanje 2:0, pa sam Renan je tri zicera mašio, Guli, Francis, stativa. Gdje su te njihove šanse? Sve im je maltene ušlo, a nama nije. Pa nisu nama naš šanse pale s neba nego smo ih stvorili. Naši golovi guzovače, a njihov identičan kad Roćko odbrani i stoperi spavaju dok čovjek isti taj odbijanac zabija kao i mi. Malo su ti rezoni pobrkani. Apsolutno zasluzen prolaz i u obje utakmice smo bili bolji.kiligonzales wrote: ↑19/07/2024 01:06
Klasicno nase podcjenjivanje. Pa ne moras igrati ko Spanija navijen ko ziherica, tika taku, ubijati da bi golove davao. Ljudi su nam od 4 suta na utakmici u okvir gola dali 3 gola i mi kazemo losi. Izvadili se guzovanerski na penale i na to sto nas je njihov golman nagradio Renanovim golom.
Kazahstanci su dosli sa minus golom u Sarajevo. Uzmi u obzir da su triput vodili. Oni su takticki odigrali odlicnu utakmicu, cak su disciplinovanije odigrali od nas. Te su ti kite iz 4 upucena suta u okvir gola dali 3, a pored toga prosuli su pored gola jos sigurno 10 suteva.
Ta prica igrali smo dobro, jebo nas je sudija ne pije vode. Rezultat se pika. Sreca pa Kazahstanci nisu bili bolji bar malo inace penala ni bilo. Gol Renana je klasicni odbijanac koji je pokupio. Niko nije rekao da ga nismo zasluzili. Samo moramo priznati da nocas nismo bili dobri, vec da smo se provukli. Odigrali smo ko prznice. Sad samo postavi sebi pitanje koliko bi ovo nocas u igri Sarajeva bilo boljim da su odigrali disciplinovanije i formacijski potpunije. Ovako se na momente moglo steci dojam da ni sami nisu znali gdje ko treba da stoji nocas...
Sarajevo je odigralo sebicno i nedisciplinovano, vratilo im se sve zbog borbenosti i toga sto su trcali ko navijeni. Sanse se ne broje nego golovi.
- SmokingMan
#16219 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga
Na AFH 21.000 ne izgleda nešto puno, a kada približi kamerman kadar tek vidiš koliko se raja stisne na tribinama, bukvalno 2 čovjeka na jednu stolicu, a vamo prostora koliko ti Bog hoće. 
-
izbjeglica_iz_besmisla
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#16221 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga
Hoćemo jer preuzimamo koeficijent od Spartaka, zato nas i nema na ovoj listi. Ovdje su svi 'projektovani' timovi koji bi trebali igrati u trećem pretkolu, no naravno može biti nekih promjena.
U svakom slučaju, prolaskom Spartaka smo nosioci u trećem.
U svakom slučaju, prolaskom Spartaka smo nosioci u trećem.
- Altsa
#16222 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga
Da nije bilo onih amaterskih reakcija kod oba gola bio bih u potpunosti zadovoljan sa igrom. Ovako 
-
last mohicans
#16223 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga
Ma jarane,ne slažem se većinom. Vodili spletom okolnosti i zato što smo mi bili neefikasni, u prvoj minuti smo trebali voditi i prvo polivrijeme smo ih strpali u dzep. Sebični u pojedinim momentima jesmo bili, pogotovo Renan u drugom, ali smo mi odigrali jako zrelu utakmicu. Jbt, ovo je nama tek druga zvanična, tražiti u jajetu dlaku nije OK. Sto je najbitnije fizički nismo pali, oni jesu, a u trenaznom su procesu. Jedva su hodali u produzetku. Kako komentarišeš našu stabilnu i hrabru igru s 10? Nije se vidjelo da imaju igrača više. Plus, sudija je na hinjaka sudio, skoro ko Njegomirović Borcu.kiligonzales wrote: ↑19/07/2024 01:41last mohicans wrote: ↑19/07/2024 01:19Izvini jarane, ti kazahstanci su u produzetcima bili obična kita, pa i veći dio utakmice. Vukli se sa igračem više ko prebijene mačke. Kvalitete imaju, zato su i zabili golove, ali iz nepostojećeg kornera jedan. Prvo poluvrijeme smo ih trebali voditi najmanje 2:0, pa sam Renan je tri zicera mašio, Guli, Francis, stativa. Gdje su te njihove šanse? Sve im je maltene ušlo, a nama nije. Pa nisu nama naš šanse pale s neba nego smo ih stvorili. Naši golovi guzovače, a njihov identičan kad Roćko odbrani i stoperi spavaju dok čovjek isti taj odbijanac zabija kao i mi. Malo su ti rezoni pobrkani. Apsolutno zasluzen prolaz i u obje utakmice smo bili bolji.kiligonzales wrote: ↑19/07/2024 01:06
Klasicno nase podcjenjivanje. Pa ne moras igrati ko Spanija navijen ko ziherica, tika taku, ubijati da bi golove davao. Ljudi su nam od 4 suta na utakmici u okvir gola dali 3 gola i mi kazemo losi. Izvadili se guzovanerski na penale i na to sto nas je njihov golman nagradio Renanovim golom.
-
gold'n'brown
#16224 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga
Aktobe je ekipa koja je u jeku prvenstva, uigrani i spremni. Mi smo tek prosli pripreme i imamo dosta novih igraca, prakticno iz godine u godinu gradimo novi tim i jako tesko je u takvim okolnostima proci ovakve ekipe i to daje jos veci znacaj ovom rezultatu. I pored svega ovoga smo dominirali u produzetcima sa igracem manje. Mi smo u ove dvije utakmice ipak vise zasluzili prolaz i to nam se konacno i vratilo. Mislim da su nam upravo iz ovih razloga sanse protiv Spartaka jos vece jer i oni sada tek izlaze iz priprema, a koliko vidim i nekoliko im je igraca povrjedjeno.
-
giovanni008
#16225 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga
Kad je tacno tekma na Kosevu (satnica) i kad i gdje pocinje prodaja
karata?
karata?